Meubels

Zo gebruik je een poef in huis!


Een poef is een super veelzijdige meubelstuk die je op heel veel verschillende manieren in huis kunt gebruiken. Wij laten hier zijn hoe je dat op een leuke manier kan doen. Bekijk onze handige tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden!

poef in huis

Sommigen noemen het een grote kussen, anderen een ottoman, maar hoe je het ook noemt, veel mensen realiseren niet hoe veelzijdig een poef kan zijn in huis. De meeste mensen gebruiken het als een voetensteun of als extra zitplek. inde woonkamer, maar het kan ook een goed idee zijn om de poef op een andere manier te gebruiken. Ontdek het hieronder!

Voetensteun

Laten we beginnen met hetgeen waar de poef het meest voor wordt gebruikt, namelijk als voetensteun. Waar je ook zit, en hoe comfortabel je ook zit, het is altijd comfortabeler als je jouw voeten ergens op kunt plaatsen tijdens het zitten. Of dat nou thuis is, in de hotelkamer of zelfs in het vliegtuig. Buitenshuis heb je geen invloed, maar met een poef in huis, bepaal je zelf waar je comfortabel kan zitten, zoals bij de bank of fauteuil.

In deze woonkamer kan de stijlvolle fluwelen poef zowel als voetensteun als bijzettafel gebruikt worden.

poef gebruiken woonkamer

Tafel

De poef is ook erg populair als tafel in de zithoek. Dit kan een bijzettafel zijn, maar je kunt het ook als een salontafel gebruiken. Veel mensen combineren het met een andere bijzettafel, zodat je genoeg tafeloppervlakte hebt. Om ervoor te zorgen dat glazen, bekers en kopjes stabiel blijven staan, is het verstandig om een dienblad op de poef te plaatsen.

poef tafel woonkamer

Nachtkastje

In de slaapkamer heb je niet echt een tafel nodig, maar een leuk nachtkastje mag natuurlijk niet ontbreken. Nachtkatjes zijn er in heel veel soorten. Wil je iets origineels? Wat dacht je dan van een mooie poef? Handig en leuk om er boeken en tijdschriften op te plaatsen. En om ervoor te zorgen dat je nachtlamp stabiel staat, dan kan een dienblad weer goed van pas komen.
gebeide poef nachtkastje

Extra zitplek

Als je gezelschap hebt of gewoon een extra stoel nodig hebt, verander je de poef dan in die laatste stoel in de ruimte waar je het nodig hebt. Veel mensen gebruiken hier een krukje voor, maar een poef zit natuurlijk veel comfortabeler. Dit kan de zithoek zijn, maar omdat de poef erg mobiel is, kan je het ook heel eenvoudig verplaatsen naar de eethoek of de keuken. Extra zitplek komt altijd goed van pas!

Wil je een poef permanent in de zithoek gebruiken als fauteuil? Kies dan voor een lekkere grote poef. Je kunt het bovendien super leuk decoreren met een deken en leuke comfortabele kussens.

poef gebruiken zitplek

Bron: Joyfullygrowingblog.com

Opslag

Veel mensen denken hier niet aan, maar er zijn ook poefs verkrijgbaar met opbergruimte. Ideaal voor het opbergen van spullen in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan pantoffels, de leesbril, speelgoed, noem maar op. Spullen die je het liefst uit het zicht wil opbergen als je het niet gebruikt. De poef kan dé oplossing zijn.

Opstapje

Een poef kan ook goed van pas komen als je ergens bij wilt komen. Een poef is mobiel en het heeft minstens een hoogte van 50 cm, waardoor het ideaal is als opstapje. Dit is vooral erg handig als je kleine kinderen in huis hebt. Plaats het in dat geval op een plek waar kinderen zelf hun spullen kunnen pakken, zoals in hun eigen kamer.

poef kinderkamer

Decoratie

Poefs zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Van leren Marokkaanse poefs tot stijlvolle linnen of gebreide poefs. Er is dus altijd een poef verkrijgbaar die past in jouw interieur en bij jouw smaak. Sommige mensen halen een poef in huis, zonder deze echt te gebruiken. De poef wordt dan dus puur als decoratie gebruikt. Het kan bijvoorbeeld het perfecte item zijn om die lege ruimte op te vullen in de zithoek.

poef decoratie woonkamer

Huisdieren

Huisdieren mogen vaak niet op de bank zitten of liggen van hun baasjes, maar met een grote poef maak je jouw hond of kat minstens net zo blij. Pas wel op dat het een mogelijkheid is dat ze het leer kunnen bekrassen of met het borduurwerk kunnen rotzooien. Er zijn natuurlijk ook speciale poefs verkrijgbaar voor honden en katten.

poef woonkamer huisdieren

Bekijk ook:
Bruine leren Marokkaanse poef
Gebreide poef

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply