Interieur

Nieuw huis inrichten? Deze fouten moet je voorkomen!


Een huis inrichten lijkt zo eenvoudig. Tegenwoordig hoef je maar over internet te beschikken en je hebt binnen no-time een moodboard gemaakt. Eventjes naar de winkel of zelfs een volledig interieur inclusief accessoires online bestellen. Die nieuwe woning staat zo vol met nieuwe, prachtige spullen. Een kind kan de was doen. Zo zou je misschien denken. Toch worden er juist door dit toenemende gemak veel fouten gemaakt.

Krijg jij binnenkort de sleutel van jouw nieuwe woning en moet er nog veel gebeuren op het gebied van inrichting? Probeer jezelf dan in elk geval te behoeden voor de volgende veelvoorkomende fouten.

nieuw huis inrichten fouten

Vermijd het showroomeffect

We zijn vandaag de dag veel gemakkelijker geworden in het inrichten. We nemen gehele lookbooks over om sfeer in onze woningen te brengen. Hoewel we dan inderdaad zeker weten dat alle kleuren, meubels en materialen perfect op elkaar aansluiten, is het geheel dan misschien wel iets té perfect. Het is niet de bedoeling dat jouw interieur compleet uit een showroom wordt overgenomen. In dat geval beschik je misschien over een prachtig interieur, maar voelt de woning helemaal niet van jou. Het is natuurlijk het allerbelangrijkste dat je huis echt als een thuis voelt. Dat betekent dat er ook voldoende ruimte moet zijn voor een persoonlijke touch. Originele relatiegeschenken die een plekje krijgen binnen je woning, erfstukken die op een prominente plek in huis worden geplaatst of afbeeldingen van dierbaren.

Dit zijn dé dingen die van jouw huis een echt thuis maken. Probeer dit zeker niet uit het oog te verliezen!

interieur woonkamer decoratie ideeen

Teveel spullen in huis

Ben jij iemand die nooit ergens afscheid van kan nemen en bovendien ook nog eens alles een zichtbaar plekje in huis en tuin wilt geven? Betekent dit vervolgens ook dat de tuin vol tuinbeelden staat en er in het huis bijna op iedere hoek een decoratiestuk staat? Dan is het tijd om hier afstand van te doen en alleen het nodige te bewaren. Zoals bij alles geldt: less is more.

Bij een overdaad aan spullen zal geen enkel voorwerp écht goed tot haar recht kunnen komen. Hierdoor mis je de sfeer die je zoekt en oogt het interieur alleen maar heel erg rommelig. Niet doen dus. Minimaliseer de spullen in huis en zorg voor extra ruimtelijk gevoel. Daardoor wordt de leefruimte een stuk luchtiger en sfeervoller.

Nog niet overtuigd of moeite met opruimen? Bedenk dan goed dat je al die extra spullen ook moet afstoffen en schoonmaken. Ook voor de hygiëne en op het gebied van tijdsbesparing tijdens het huishouden is een minimalistisch interieur dan ook zeker aan te bevelen.

interieur less is more

Afgebakende hoeken in huis

Vroeger was het heel normaal om diverse hoeken in huis af te bakenen. Je had een afzonderlijke woonkamer, keuken en zelfs studeerhoek. Hierdoor leek de woning echter meer op een woongroep dan op een fijne leefruimte. Je hoeft echt niet voor iedere activiteit een eigen hoek in te richten. Dit oogt rommeliger en de kamer ziet er veel onsamenhangender uit. Het is dan ook beter om alles in de kamer zo soepeltjes mogelijk in elkaar over te laten lopen. Zo creëer je één sfeervolle leefruimte.

interieur hoekje woonkamer

Bekijk ook:
Waar moet je opletten als je je woning gaat inrichten?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply