Search and Hit Enter

10x Schuurinrichting ideeën

Wil jij jouw schuur, garage of tuinhuis optimaal inrichten en benutten? Wij hebben de beste schuurinrichting ideeën voor je op een rijtje gezet, inclusief handige tips en mooie inspiratie voorbeelden. Kijk snel verder!

schuurinrichting tips

Laatst hebben we laten zien hoe je zelf je eigen schuur kunt bouwen in je tuin. Daarmee is het echter niet niet klaar. Om er optimaal gebruik van te kunnen maken, moet je schuur of tuinhuis natuurlijk ook nog ingericht worden. Vooral als je jouw schuur meer dan alleen wilt gebruiken als opslagruimte voor fietsen, scooters, tuingereedschap en tuinmeubelen. Met een praktische schuurinrichting zou je bijvoorbeeld je schuur ook als hobbyruimte of zelfs als werkruimte kunnen gebruiken voor alle DIY klussen in en rond je huis en tuin. Om je hierbij te helpen, hebben wij de beste tips en leuke ideeën voor je op een rijtje gezet, inclusief mooie inspiratie foto’s.

1. Vloer

De vloer is niet het eerste waar je aan denkt bij een schuurinrichting. Standaard worden er stoeptegels gebruikt, en vaak is het niet nodig om deze te vervangen. De vloer is echter wel hetgeen wat je aan zou kunnen pakken als je het netter en warmer wilt maken, wat wel gewenst zou zijn als je er bijvoorbeeld een hobbykamer wilt inrichten. Er zijn verschillende opties voor een vloer in de schuur. Zo kan je denken aan een houten vloer van massief vurenhout. Deze houten vloeren zijn 17 mm dik en worden gelegd op een als bodemconstructie van dikke blaken. Je kunt ook denken aan tapijttegels of zelfs een PVC vloer, waarmee je jouw schuur de warmte kunt geven die je ook in huis hebt. Onderstaande houten vloer van Karibu is hier verkrijgbaar.

schuurinrichting tips houten vloer

2. Stellingkasten

Stellingkasten of wandrekken zijn een absolute musthave in elke schuur, vooral als je opslagruimte wilt creëren. Ze bieden namelijk de mogelijkheid om spullen op een nette en overzichtelijke manier op te bergen. Daarnaast is het grote voordeel van stellingkasten, dat je makkelijk bij de spullen kunt komen als je het nodig hebt. Dat is bijvoorbeeld niet het geval als je alle spullen op een hoopje of op een stapel hebt. Stellingkasten zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Klik hier.

schuurinrichting tips stellingkasten

3. Opbergdozen

Als je veel kleine losse spullen hebt, is het ook aan te raden om opbergdozen te kopen. Grote opbergdozen met een deksel zijn ideaal om spullen netjes en georganiseerd te kunnen opbergen. Een tip is om de alle opbergdozen te labelen, zodat je eenvoudig kunt zien wat de inhoud is. Je zou ook transparante dozen kunnen nemen. Zorg ervoor dat de formaat opbergdozen goed passen in de door jouw gekozen stellingkasten. Opbergdozen zijn in veel winkels verkrijgbaar. De transparante SAMLA opbergdozen van IKEA met deksel zijn bijvoorbeeld erg populair.

schuurinrichting opbergdozen

4. Opbergruimte aan het plafond

Door ook gebruik te maken van de hoogte, kan je de ruimte in een schuur pas écht goed benutten. Daarom zijn overhead opslagsystemen erg populair – systemen die je aan het plafond van je schuur, garage of tuinhuis kunt monteren om spullen op te bergen. Ideaal voor het opbergen van spullen die je niet regelmatig gebruikt, zoals wintersportspullen. Onderstaande overhead opslagrek van Gearloft is hier verkrijgbaar.

schuurinrichting tips opbergruimte aan plafond

5. Ophangsysteem

Heb je naast spullen die je niet zo vaak nodig hebt ook andere spullen die je wel regelmatig gebruikt? Dan is het handig om deze op een andere manier op te bergen, zodat je er nóg eenvoudiger bij kunt. Denk bijvoorbeeld aan ladders, tuingereedschap (zoals een heggenschaar), vishengels en visnetten, tennisrackets, wintersportspullen, noem maar op. Een ophangsysteem kan dan heel handig zijn – een systeem dat je flexibel kunt inrichten met haken in verschillende formaten, dragers, planken, manden, etc. Er zijn verschillende soorten ophang- en wandsystemen verkrijgbaar. Hieronder zie je het handige Track wall system van Stanley, dat je heel eenvoudig zelf kunt monteren en inrichten.

schuurinrichting tips ophangsysteem

6. Gereedschapswand

Ben jij een echte klusser en waag jij jezelf regelmatig aan uitdagende DIY klussen in en om je huis? Dan heb je vast ook een grote collectie gereedschap. Voor de veiligheid, maar ook voor het gemak, is het belangrijk om al je gereedschap goed op te bergen. Zo zou je bijvoorbeeld een grote gereedschapswand in je schuur, tuinhuis of garage kunnen maken, waar je al jouw gereedschap eenvoudig aan kunt hangen. Er zijn speciale gereedschapswanden verkrijgbaar die je flexibel kunt inrichten, maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan een gaatjesbord. Onderstaand 2-Delige Gereedschapswand met in totaal 36 Haken is hier verkrijgbaar.

schuurinrichting tips gereedschapswand

7. Werkbank

En als fervente klussen, heb je natuurlijk ook een werkbank nodig waar je alles op kunt voorbereiden. Een werkbank mag dan ook absoluut niet ontbreken in de perfecte schuurinrichting van een DIY-er. Werkbanken zijn kant en klaar te koop in verschillende formaten. De uitdaging is om een praktische werkplek te creëren, waar je bijvoorbeeld ook makkelijk bij je gereedschap kunt. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als je de gereedschapswand boven de werkbank kunt ophangen. Hieronder zie je zelfs een combinatie van een werkbank met daaraan een gereedschapswand. Handig! Hier verkrijgbaar.

schuurinrichting tips werkbank

8. Fietsenstalling

Het is altijd fijn om een plek te hebben in of rond je huis en tuin, waar je jouw fietsen droog kunt stallen. De schuur, garage of tuinhuis zijn de ideale plekken hier voor. De meeste mensen plaatsen het gewoon in de schuur, maar je zou ook kunnen kiezen voor een fietsenstalling. Met een fietsenstalling kan je de ruimte natuurlijk beter benutten, vooral als je kiest voor een fietsenstalling aan de wand. Het Endo fietsenstalling systeem is een eenvoudig mooi ophangssyteem voor elke ruimte met weinig plek – of dat nou je huis, schuur, garage of tuinhuis is. Hier verkrijgbaar.

schuurinrichting tips fietsenstalling

Bekijk ook:
10x Tuinhuis met glazen schuifwand
Tuingereedschap ophangen
35x Tuin ideeen

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *