Interieur

Pelletkachel


Als je aan een kachel denkt, denken de meeste mensen aan een houtkachel of een aargas kachel. Maar naast deze twee soorten kachels, zou een pelletkachel ook een serieuze optie kunnen zijn. Sterker nog, Een pelletkachel biedt ten op zichte van een houtkachel en een aardgas kachel een aantal hele goede voordelen.

Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op basis van een bijzondere techniek, waardoor het een optimale verbranding heeft met een zeer hoog rendement tot wel 94%. Houtpellets, onder hoge druk samengeperste kleine houten staafjes, worden verbrand door middel van een moderne volautomatisch gestuurde manier. De pellets zijn eigenlijk resthout uit de houtindustrie, dus er worden geen bomen voor gekapt. Een groot voordeel van een pelletkachel is dan ook dat het milieuvriendelijk is. Houtpellets zijn vaak verkrijgbaar vanaf 10kg, en bij Toppellets.nl kan je zelfs een hele pellet kopen.

De pellets wordt toegevoegd in een reservoir, die vervolgens door een wormwiel naar de verbrandingsruimte wordt verplaatst. Daar zorgt een elektrisch verwarmingselement ervoor dat de houtpellets ontbranden. Voor een goede ontbranding, wordt er lucht aangezogen door een speciale ventilator.

Voordelen van een pelletkachel

Naast het milieuvriendelijke karakter van pelletkachels, biedt het nog veel meer andere voordelen. Je ziet ze hieronder op een rijtje:
– Zeer hoog rendement;
– Door de automatische werking is het erg eenvoudig in gebruik;
– Super onderhoudsvriendelijk;
– Het gesloten systeem zorgt ervoor dat je geen rook krijgt in de desbetreffende ruimte;
– Het is programmeerbaar.

Dielle pelletkachel

Pelletkachels bestaan al vrij lang, maar is in de loop der jaren goed doorontwikkeld. De pelletkachels van Dielle zijn daar een heel goed voorbeeld van, die een net iets andere werking hebben dan de traditionele pelletkachels. In plaats van dat de pellets in de branderbak geworpen worden, worden ze via een bodemvoerder in de stookkamer gedrukt. En deze werking biedt uiteraard ook andere voordelen.
– Nóg onderhoudsvriendelijker. Pelletkachels zijn al vrij onderhoudsvriendelijk, maar doordat met een Dielle pelletkachel is reinigen pas nodig als de aslade volzit. Hierdoor hoef je dus de branderbak niet meer te reinigen;
– Een betere overdracht in de warmtewisselaar zorgt voor een nóg hogere rendement dan de traditionele pelletkachels;
– Doordat je met de Diele pelletkachel gebruik kan maken van de bestaande gloeiende pellets die nog onder het as liggen, kan je na een aantal seconden gewoon doorstarten tot een maximaal van vier uur. Bij een traditionele pelletkachel moeten alle pellets eerst uit de branderbak gezogen te worden.

Wil je meer info over de de werking van deze moderne pelletkachel? Ga dan naar de website van Diele pelletkachel.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply