Interieur

Hoe creëer je een warm interieur?


Met een warm interieur wordt er niet letterlijk bedoeld als in een hoge temperatuur. Een warm interieur heeft met de sfeer in huis te maken, wat over het algemeen als prettig ervaren wordt. Of het nou om de woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken gaat. Je zou het kunnen omschrijven als knus, gezellig en sfeervol. Maar hoe creëer je een warm interieur? Dat is de vraag waar heel veel mensen mee zitten. Waar heeft het mee te maken? Wat voor kleuren passen bij een warm interieur en welke materialen horen daarbij? Daar proberen wij vandaag antwoord op te geven met een aantal goede tips en hele mooie inspiratie voorbeelden van knusse, gezellige en sfeervolle warme interieurs.

hoe-creeer-je-een-warm-interieur

Warme kleuren

De sfeer in een interieur kan bepaald worden door verschillende factoren. Kleuren vormen daarin een heel belangrijk onderdeel. Om een warm interieur te creëren, is het dus belangrijk om passende kleuren te gebruiken. Kleuren die vaak niet als warme kleuren worden gezien zijn bijvoorbeeld blauw, grijs en wit. Dit neemt echter niet weg dat je deze kleuren absoluut niet mag gebruiken in een warm interieur. Het is echter wel belangrijk om deze kleuren op de juiste manieren toe te passen en te combineren met wel warme kleuren. Wat valt er dan onder warme kleuren? Bruin is een échte warme kleur, maar je kunt ook denkan aan oranje en geel. Dit klinkt misschien heel weinig, maar deze kleuren hebben natuurlijk heel veel verschillende tinten, die heel mooi met elkaar gecombineerd kunnen worden. Taupe, beige, oker, zand, noem maar op. Keuze genoeg dus! Laat het terugkomen in de vloer of de muren, en meubels en decoratie accessoires kunnen uiteraard ook een hele belangrijke rol spelen.

warme-materialen-interieur

warme-materialen-interieur-2

warme-materialen-interieur-3

Warme materialen

Een andere belangrijke factor die erg belangrijk kan zijn voor het creëren van een warm interieur zijn materialen. Materialen hebben een bepaalde kleur, dus wat dat betreft hangen materialen en kleuren nauw samen. Hout en leer bijvoorbeeld kan je heel goed gebruiken in een warm interieur. En hout is natuurlijk altijd bruin, tenzij je het in een andere kleur schildert. En met name voor hout, geldt het dat je het op heel veel verschillende leuke manieren terug kan laten komen. Houten meubels zijn er in overvloed, maar er zijn ook genoeg andere super leuke ideeën om met hout een bijdrage te leveren aan een warm interieur. Houtblokken zijn bijvoorbeeld erg populair in huis. Niet alleen om het te verbranden in de open haard of kachel, maar stapels brandhout of brandhout in een stoere mand of kast zien er ook erg mooi en gezellig uit.

warme-materialen-interieur-4

warme-materialen-leren-deurgrepen

Met leer kan je denken aan stijlvolle leren deurgrepen, een cognac leren bank of fauteuils, bruine leren eetkamerstoelen, leren trapbekleding, noem maar op. Naast hout en leer zijn onderstaande decoratie accessoires ook super leuk voor een warm interieur:

  • Koeienhuid vloerkleed;
  • Schapenvacht;
  • Kussens in warme kleuren;
  • Bedlinnen in warme kleuren;
  • Gordijnen in warme kleuren;
  • Schilderijen en posters in warme kleuren;
  • Wollen dekens;
  • Rotan meubels;
  • Warme vloerkleden;
  • Boomstam tafels en krukjes.

warme-slaapkamer

warme-verlichting-interieur

Warme verlichting

Kleuren en materialen zijn dus belangrijke elementen die je kunt gebruiken om een warm interieur te creëren. Een element die op z’n minst net zo belangrijk is, is verlichting. Over het algemeen geldt dat hoe feller en witter de verlichting is, hoe minder warm het wordt. Dus voor een warm interieur, is het aan te raden om gele verlichting te gebruiken. Naast hoofdverlichting zoals spotjes of grote hanglampen, is het ook belangrijk om sfeerverlichting in huis te hebben. Een mooie wandlamp in de keuken, een stijlvolle tafellamp op het bijzettafeltje naast de bank in de woonkamer, etc. Daarnaast doen kaarsen en lantaarns het ook altijd goed.

warm-interieur-ideeen

warm-interieur-schapenvacht

warm-interieur-slaapkamer

warm-interieur-woonkamer

wol-warm-interieur

koeienhuid-warm-interieur

schapenvacht-warm-interieur

warme-kleuren-interieur

warme-kleuren-interieur-3

warme-kleuren-vloerkleden

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply