Search and Hit Enter

Raamfolies

raamfolies

Veel en grote ramen in huis zijn altijd fijn, die voor ruimtelijkheid en natuurlijke lichtinval zorgen. Maar het heeft ook nadelen. Veel ramen betekenen ook dat je inkijk hebt, je hebt te maken met de zon die soms irritant in je ogen of op je TV schijnt, en de ramen kunnen in de zomer er ook voor zorgen dat het snikheet wordt in huis. Gelukkig bestaat er een oplossing om al deze problemen op te lossen, namelijk raamfolies!

Raamfolies, ook wel glasfolies genoemd, kunnen vanwege verschillende redenen aangebracht worden. De meeste mensen gebruiken bijvoorbeeld raamfolies in huis om meer privacy in huis te hebben. Het kan zowel op ramen als deuren geplakt worden. Veel voordeuren worden bijvoorbeeld beplakt met raamfolie, omdat deze aan de straatkant bevinden. Maar naast anti inkijk raamfolie, heb je ook zonwerende raamfolies, isolerende raamfolies, en veiligheid raamfolies. Bedenk dus altijd eerst wat de reden is waarom je raamfolies wilt aanbrengen op ramen of glazen wanden in huis. We bespreken de verschillende soorten raamfolies, hoe je ze kunt aanbrengen, en we laten de mooiste inspiratie voorbeelden zien.

gezandstraald raamfolie badkamer

1. Raamfolie anti inkijk

Mensen die in hoog in een appartementencomplex of bovenwoning wonen hebben minder gebrek aan privacy, maar als je bijvoorbeeld in een huis woont of een benedenwoning, dan kunnen voorbijgangers altijd via de ramen bij jou naar binnen kijken. Gluren bij de buren is leuk, maar niet als het bij jou gebeurt. En vooral niet als je in een drukke straat woont, waar je constant te maken hebt met nieuwsgierige buren en voorbijgangers. Je kunt heel de dag de gordijnen dicht houden, maar dat wil je eigenlijk ook niet. Anti inkijk raamfolie, ook wel privacy raamfolie of inkijkwerende raamfolie genoemd, kan de perfecte oplossing zijn. Je hoeft niet heel het raam te beplakken, alleen de onderkant is vaak al voldoende. Anti inkijk raamfolies zijn ideaal voor woonkamers en keukens, maar zijn ook de perfecte oplossing zonlicht in de badkamer door te laten, zonder dat het ten koste gaat van je privacy.

2. Zonwerende raamfolie

Veel lichtinval wordt over het algemeen al prettig en fijn beschouwd. Hoe meer hoe beter. Maar tóch kan de zon in sommige situaties heel irritant zijn in huis. De zon op je gezicht is fijn als je aan het zonnen bent in de tuin of op het balkon, maar niet ale je aan het werken bent of als je TV aan het kijken bent. En de zon kan ook meubels, vloeren en muren in huis vervagen. Met zonwerende raamfolie of verduisterende raamfolie kan je dit probleem voorkomen.

3. Natuurlijk licht redirecting raamfolie

Teveel zon is altijd beter dan helemaal geen zon. Maar ook voor woningen met weinig lichtinval, zijn er oplossingen om meer natuurlijk licht te creëren in huis. 3M Daylight Redirect raamfolie is ontworpen om zonlicht van ramen dieper in gebouwen te leiden om natuurlijk licht te vergroten. Ideaal voor hele diepe benedenwoningen, zoals verbouwde garages!

4. Isolerende raamfolie

Isolatie is een absolute musthave, waarmee je niet alleen een warmer huis kunt krijgen, maar ook kunt besparen op je energierekening. Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren, en één daarvan is met isolerende raamfolie. Het is een goed idee om al het enkel glas te vervangen met dubbel glas, maar je moet daar natuurlijk wel geld voor hebben. Heb je dat nog niet? Dan zou je de ramen ook kunnen isoleren met isolerende raamfolie. Met isolerende raamfolie houd je niet alleen de kou buiten, maar zorg je er ook voor dat warmte binnen in huis blijft. Het werkt echt!

5. Glas veiligheidsfolie

Glas is natuurlijk erg breekbaar. Enerzijds is het inbraakgevoelig, anderszijds kan het ook gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. Met glas veiligheidsfolie zorg je ervoor dat het glas niet verbrijzeld als het kapot gaat. Daarnaast zorgt het folie ervoor dat het glas moeilijker te doorbreken is, en daarmee de toegang met maximaal drie minuten vertraagt voor inbrekers.

Raamfolies ontwerpen

Bijna alle soorten raamfolies zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen. De standaard raamfolies zijn gezandstraald of hebben dezelfde uitstraling als melkglas. Daarnaast heb je gekleurde raamfolies. En er zijn ook heel veel bijzondere ontwerpen verkrijgbaar. Denk aan raamfolies met een mooi patroon, glas in lood ontwerp, glasblokken, geblindeerd, spiegelfolie, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken. Hieronder zie je nog een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden.

mooi raamfolie

raamfolie erker

raamfolie hal

raamfolie kleur

raamfolie melkglas badkamer

raamfolie moderne badkamer

raamfolie vogeltjes keuken

raamfolie voordeur

raamfolie zigzag badkamer

raamfolies grote ramen

raamfolies keuken

raamfolies ramen onder

raamfolies woonkamer

Raamfolies kopen

Raamfolies zijn overal verkrijgbaar, vooral als het gaat om anti inkijk raamfolies en zonwerende raamfolies. Je kunt terecht bij alle bekende bouwmarkten zoals Praxis, Gamma, Karwei en Hornbach. Maar ook andere woonwinkels zoals Leenbakker en Kwantum hebben raamfolies te koop. Je kunt zelfs bij de Action terecht. Voor de meer technische raamfolies of bijzondere ontwerpen, kan je bij speciaalzaken een kijkje nemen, zoals Raamfolieonline.nl.

Raamfolies aanbrengen

Raamfolies aanbrengen is heel eenvoudig, en zou je dus helemaal zelf kunnen doen. Wat wel handig om te weten is, is of je statische raamfolie of zelfklevende raamfolie, ook wel bekend als plakfolie, hebt. Omdat zelfklevende raamfolie zonder lijm aan het raam hecht, is het aanbrengen en verwijderen van statische raamfolie een stuk eenvoudiger dan zelfklevende raamfolie. Voor beide varianten is het belangrijk om voldoende water te gebruiken, wat ervoor zorgt dat het makkelijker is om de folie te corrigeren.

Stap 1 Raam reinigen
Om ervoor te zorgen dat de raamfolie goed op het raam blijft, is een schone en vetvrije raam erg belangrijk. De eerste stap is dan ook het schoonmaken van het raam met met een ontvetter en een schone doek.

Stap 2 Lengte van raam opmeten en raamfolie snijden
Met daarna het formaat op van het raam met een rolmaat. Op basis daarvan snijd je de raamfolie op maat. We raden aan om één a twee centimeter ruimer te snijden, zodat je zeker weet dat het groot genoeg is. Wat uitsteekt kan achteraf eenvoudig weggesneden worden met een stanleymes.

Stap 3 Raamfolie aanbrengen
Gebruik een plantenspuit om het raam goed nat te maken. Op die manier kan de raamfolie eenvoudig verschoven worden bij het aanbrengen.

Stap 4 Raamfolie rechtstrijken
Je zult zien dat er verschillende bubbels onder de raamfolie ziet. Dit kan je rechtstrijken met behulp van een behangspatel. Werk vanuit het midden, en strijk naar de zijkanten toe, totdat alle bubbels verdwenen zijn.

Stap 5 Droog maken
Gebruik een droog doekje om het overtollige water te verwijderen zodat het gehele raam met raamfolie droog is.

Stap 6 Raamfolie wegsnijden
De raamfolie die buiten het raam uitsteekt, kan je wegsnijden met een stanleymes.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *