Search and Hit Enter

Zelf een kapstok maken? 18x ideeën!

Kapstok ideeën

Wil je zelf jouw eigen kapstok maken, maar je hebt geen inspiratie? Geen nood, wij hebben de leukste DIY kapstok ideeën voor je op een rijtje gezet. Hier zitten zowel hele eenvoudige kapstokken als uitgebreide kapstokken tussen. Heel veel succes!

Een goede kapstok is een echte musthave in elke hal. De plek in huis waar je de jassen kunt ophangen en schoenen kunt opbergen. Of je nou een hele kleine hal, een smalle hal of juist een hele grote hal hebt, er is altijd wel een oplossing. Misschien kan je geen kapstok vinden die perfect in jouw hal past, je kunt er altijd één maken. Je kunt zelf een kapstok maken, en als je daar geen zin of tijd voor hebt, dan kan je het natuurlijk ook laten maken door een timmerman. Laat je inspireren door onderstaande leuke DIY kapstok ideeën.

1. Zig zag kapstok

Houd je van die Scandinavische minimalistische esthetiek? Dan zal je deze kapstok helemaal leuk vinden. We vonden dit project bij Almost Makes Perfect, de inspirerende blog van Molly. In plaats van een kapstok te kopen, besloot ze haar eigen zag zag kapstok te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn rechte houten latjes, ronde houten latjes, een boormachine en lijm. Zo simpel kan het zijn. Klik hier om de complete handleiding te bekijken.

kapstok maken zig zag

2. Pastel kapstok

Ben jij een liefhebber van pastel kleuren? Hoe leuk is het om je eigen pastel kapstok te maken? Onderstaande super leuke pastel kapstok is gemaakt door Canadese lifestyle blogger Maca. Voor haar hal heeft ze een vrij brede houten kapstok gemaakt en pastelroze geverfd. Naast haken voor het ophangen van de jassen, kan je ook kleine decoratie spullen plaatsen op het plankje boven de kapstok. De ronde spiegel en de planthanger boven de kapstok passen er ook perfect bij. Super leuk, toch? Klik hier om er ales over te lezen.

kapstok maken pastel

3. Scandinavische kapstok met bakje

Deze Scandinavische kapstok vinden we ook super leuk, ontworpen en gemaakt door blogger Greet van Style + Sugar. Zij heeft haar kapstok gemaakt van MDF. Met een speedboor zijn de gaten gecreeerd, waar grote s-haken aan gehangen kunnen worden voor het ophangen van de jassen. De bak aan de bovenkant is een heel leuk idee, die Greet gebruikt voor het plaatsen van leuke lijsten. Wil jij deze kapstok maken? Klik hier voor de handleiding!

Kapstok maken Scandinavisch met bakje

4. Grote wandkapstok

Heb jij heel veel jassen? Dan is dit jouw ideale kapstok. Een grote wandkapstok waar je heel veel jassen aan kunt hangen. Het goede nieuws is dat jet het heel eenvoudig zelf kunt maken van houten latten en haken. Bekijk onderstaande video handleiding om het zelf te maken!

Grote wandkapstok maken

5. Staande kapstok

Wil je liever geen wandkapstok? Het voordeel van een staande kapstok is dat je geen gaten hoef te boren in de muren. En staande kapstokken kunnen ook heel leuk en mooi zijn. Hieronder zie je een mooi voorbeeld, eentje die je helemaal zelf kunt maken. Deze moderne houten kapstok kan je gewoon op de vloer tegen de muur plaatsen. Ben je bang dat het omvalt? Dan kan je het ook aan de muur vastmaken met haakjes, maar dan moet je wel in de muur boren. Klik hier voor de handleiding.

Staande kapstok maken

6. Kapstok van bezemstelen

Heb je nog een paar oude bezemstelen in huis die je niet gebruikt? Gooi ze niet weg, want je zult verstelt staan van wat je er allemaal mee kunt doen. Je zou de bezemstelen bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor onderstaande kapstok. Een staande kapstok met een beton gegoten voet, waar vijf houten bezemstelen in gestoken zijn. Super stoer! Klik hier om er alles over te lezen.

Kapstok maken van bezemstelen

7. Houten kapstok met brievenhouder

Ben jij iemand die overal brieven en enveloppen laat slingeren? Met deze diy kapstok is dat verleden tijd. Blogger Ashley heeft deze stoere houten kapstok gemaakt van een rustieke houten plank met kleine ronde haakjes. Daarnaast is deze kapstok ook voorzien van een handige brievenhouder aan de bovenkant. Met deze handleiding kan je deze kapstok ook heel eenvoudig zelf maken!

Houten kapstok maken met brievenhouder

8. Accordeon kapstok

Deze leuke wandkapstok in de vorm van een accordeon hebben we gevonden bij Woodshop Diaries, de inspirerende blog van Shara. Het ontwerp lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar hier kan je zien dat je deze kapstok vrij eenvoudig zelf kunt maken.

Kapstok maken accordeon

9. Kapstok van steigerbuis

Op het Instagram account van Tine kwamen we deze stoere kapstok met een industriële vintage uitstraling tegen. Zij heeft een hele stoere kapstok en schoenenrek gemaakt voor haar kleine en smalle hal. De wandkapstok is gemaakt van een steigerbuis en bijbehorende koppelingen, waar jassen middels de grote s-haken an gehangen kunnen worden. Onder de kapstok vind je de schoenenrek, ook gemaakt van een lange steigerbuis. De koperen plaat ziet er niet alleen erg mooi uit, maar beschermt de muur ook tegen de vieze zolen van de schoenen.

Kapstok maken van steigerbuis

10. DIY IKEA kapstok maken

Natuurlijk kan je kapstokken kopen bij IKEA, maar naast de kant en klare kapstokken, bieden zij ook losse accessoires waarmee je jouw unieke kapstok kunt maken. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld, waar een volledige grote muur ingericht is met kleine haakjes, wandplanken en stangen van IKEA.

Kapstok maken IKEA

11. Hout en leer

Deze super leuke kapstok vinden we ook helemaal te gek. We vonden dit leuke idee bij Luisa, het gezicht achter de DIY blog Schereleimpapier.de. Zij maakte deze minimalistische kapstok van ronde blanke houten latten en bruine leren straps. Klik hier om er alles over te lezen.

Kapstok maken van hout en leer

12. Tak

Het enige dat je nodig hebt om deze kapstok te maken is een dikke tak, wat touw en een paar plafondhaken. De tak kan je onbewerkt laten, maar je zou ook de schors eraf kunnen snijden. En als je het leuk vind, dan zou je de taks zelf in een mooie kleur kunnen verven.

Kapstok maken van tak

13. Houten kledingrek

Het kan ook een goed idee zijn om een kledingrek als kapstok te gebruiken in de hal. Net als een staande kapstok, hoef je met een kledingrek ook geen gaten in de muur te boren. Bij The Merry Thought vonden we deze mooie kledingrek. Een houten kledingrek, die je met ronde houten stokken en zwarte koppelstukken kunt maken. De vloer kan je mooi gebruiken voor schoenen. Klik hier voor de handleiding en om te zien wat je allemaal nodig hebt.

Kapstok maken met houten kledingrek

14. Tipi kapstok

We hebben boven de stoere kapstok laten zien, die je kan maken van bezemstelen met een betonnen voet. Dit idee lijkt een beetje daarop, maar is een stuk eenvoudiger te maken. Het enige wat je nodig hebt is vier of vijf stuks houten stokken, touw en een schaar. Maak een soort tipi vorm met de houten stokken. Als je tevreden bent met de vorm, dan kan je de stokken bij elkaar binden bij het punt waar de houten stokken elkaar raken. Klik hier voor de complete handleiding.

Tipi kapstok maken

15. Brede kapstok van houten planken

Bij Ana White hebben we ook onderstaande kapstok gevonden. Een brede wandkapstok, die gemaakt is van houten planken. Het is eigenlijk een smalle open wandkast, waar haken aan gemonteerd zijn voor het ophangen van jassen en accessoires. Klik hier voor de handleiding.

Brede kapstok houten planken

16. Steigerhouten kapstok

Met steigerhout kan je heel veel meubels maken voor huis en tuin. Zo kan je er ook een kapstok mee maken. Dit ontwerp hebben we gevonden bij Karwei, een grote kapstok van steigerhouten planken en steigerbuizen, waarmee je een hele wand in de hal kunt bekleden. Wil je deze stoere kapstok in jouw hal maken? karwei heeft een complete handleiding gemaakt. Deze vind je hier!

Steigerhouten kapstok maken

17. Design kapstok

Bij Karwei kwamen we ook deze geweldige kapstok tegen. Niet voor niets vinden wij Karwei de leukste bouwmarkt van Nederland. Naast gereedschap en andere spullen die je kunt kopen, vind je bij hen ook de leukste DIY projecten. En daar is deze kapstok het perfecte voorbeeld van. Als je het niet zou weten, dan zou je denken dat het een onbetaalbare design kapstok is! Maak het zelf met deze handleiding.

Design kapstok maken

18. Leuke wandkapstok met ronde vormen

Super leuke blogger en interieurliefhebber Tanja van Hoogdalem heeft deze mooi kapstok gemaakt voor Karwei. Het lijkt lastig, maar met de nieuwe ‘Hout op Maat’ configurator kan je verschillende vormen op maat laten zagen. Dan is deze mooie kapstok met de afgeronde hoeken en ronde vormen natuurlijk een stuk eenvoudiger om zelf te maken. Lees er hier alles over!

Leuke wandkapstok met ronde vormen

Bekijk ook:
Smalle schoenenkast in de hal
10x DIY schoenenrek
Gaatjesboard kapstok
Halkast

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *