Interieur

Ticketmaster kantoor


Vandaag nemen we een kijkje in het mooie nieuwe kantoor van Ticketmaster, het bedrijf die gespecialiseerd is in het aanbieden van online tickets en kaarten voor verschillende evenementen. Denk aan concerten, poppodia, festivals, sportevenementen, beurzen, tentoonstellingen, noem maar op. Ticketmaster heeft over heel de wereld kantoren, zoals in Londen, Melbourne, Toronto en Dublin. Het kantoor in Nederland is gevestigd in Den Haag. Ticketmaster Netherlands heeft Voor het ontwerp van het kantoor Design Studio Nu ingeschakeld. Kijk snel verder om het mooie resultaat te zien!

ticketmaster kantoor planten

Aukina Buining, Managing Director van Ticketmaster Netherlands, heeft via een zakenrelatie kennis gemaakt met het werk van Design Studio Nu. Ze waren erg enthousiast over een kantoor die Tessa en Nathalie hadden ontworpen en ingericht.

Design Studio Nu heeft een meedenkend vermogen en zij voelen aan welke kant je op wilt als bedrijf. Daarbij beviel het snelle schakelen en het prettige, informele contact ons goed. Het resultaat mag er dan ook wezen en wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe huisvesting.

Ticketmaster is een bijzondere organisatie, vooral omdat de werkzaamheden achter het bureau plaatsvinden. Het is de taak van de medewerkers om ervoor te zorgen dat de kaartverkoop van alle kleine en grote evenementen soepel verloopt. Tegelijkertijd zijn zij werkzaam in een levendige en dynamische branch. Op basis hiervan heet Design Studio Nu een ontwerp gemaakt voor het kantoor – het visitekaartje van het bedrijf waarbij zowel de medewerkers als bezoekers zich thuis moeten voelen.

ticketmaster kantoor kasten

Open kantoor

Het interieur en ontwerpbureau heeft een open werkomgeving gecreëerd, die past bij de dagelijkse werkzaamheden van Ticketmaster. Tessa en Nathalie hebben werkelijk aan alles gedacht. Het grote open gedeelte is ingericht met werkplek eilanden, bestaande uit zes bij elkaar geschoven bureau’s. Deze eilanden zijn middels lage archiefkasten van elkaar gescheiden. De verschillende eilanden zijn weliswaar van elkaar gescheiden, maar het open karakter blijft wel in tact.

Ticketmaster kantoor plattegrond

Naast de werkplekken, zijn er ook verschillende plekken gecreëerd voor vergaderingen en overleg. In deze ruimtes kan kunnen de medewerkers ongestoord met elkaar vergaderen. Dankzij het gebruik van veel glas, blijven die plekken wel lekker open en licht.

Één van de blikvangers van het kantoor wordt gevormd door een grote tribune, waar medewerkers op een informele manier kunnen overleggen.

Informeel overleg kan plaatsvinden op de tribune die een subtiele verwijzing is naar de muziekindustrie en bovendien zorgt voor prachtig uitzicht op de stad Den Haag.

ticket master kantoor loungeruimte

ticketmaster kantoor houten stoelen  ticketmaster kantoor houten tafel  ticketmaster kantoor lunchruimte  ticketmaster kantoor oranje hanglampen  ticketmaster kantoor vloer

Lichte basis

De basis van het kantoorontwerp is licht, bestaande uit voornamelijk veel wit en grijs. Strakke grijze naadloze vloeren zijn afgewisseld met donkere houten vloeren. De houten planken zijn ook gebruikt voor het bekleden van sommige muren en de tribune. Deze geven het interieur meer sfeer en warmte geven.

Kleurrijke details

Passend bij de brand style guide van Ticketmaster, zijn er ook heel veel kleuren gebruikt in het ontwerp. Deze komen vooral terug in de vorm van de kleinere accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de stoere oranje hanglampen boven de hoge bartafel, de wanden die bekleed zijn met de kleurrijke posters van verschillende events, de mooie concert foto’s die in de vergaderruimtes zijn opgehangen, de vrolijke kussens op de tribune, kleurrijke letters op de muren, noem maar op.

ticketmaster kantoor kussens op bank

ticketmaster kantoor roze bank

Planten op kantoor

Daarnaast komt kleur ook terug in de vorm van mooie planten. Door het gehele kantoor zijn verschillende soorten planten te vinden – van kleine plantjes op de tafels tot leuke hangplanten boven de vergaderruimtes. Er is zelfs een soort urban jungle gecreëerd, met planten die geplaatst en gehangen zijn aan witte pilaren.

ticketmaster kantoor vergaderruimte

ticketmaster kantoor ontwerp

Fotografie: Andrew Walkinshaw

Bekijk ook:
Het stijlvolle en kleurrijke kantoor van een UX-designbedrijf uit New York
Het nieuwe kantoor van Revolut is super stoer geworden!
Luxe en chique kantoor van modetijdschrift MOJEY
Het kantoor van Emre Group is ingericht als een bouwplaats!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply