Search and Hit Enter

Met de nieuwe MagSafe-oplader kan je jouw iPhone stijlvol en draadloos opladen!

draadloze magsafe-oplader iphone

Yes, het duurde langer dan we in eerste instantie dachten, maar Apple heeft de nieuwe iPhone 12 serie gepresenteerd. De nieuwste iPhone ziet er niet alleen strak en mooi uit – ten opzichte van zijn voorganger, is de iPhone 12 uiteraard ook op verschillende gebieden verbeterd. Dankzij de A14 Bionic-soc chip is het een stuk sneller, heeft het een sterker scherm, heeft het 5G ondersteuning, en heeft het een veel betere camera. Daarnaast is de MagSafe ondersteuning ook iets nieuws, met magneten die helpen om opladers goed op de telefoon te laten aansluiten zodat het oplaten vlekkeloos verloopt.

In combinatie met de lancering van de iPhone 12, wordt ook de MagSafe-oplader gelanceerd. Het is de eerste officiële draadloze oplader van Apple zelf. De iPhone 12 kopen kan vanaf vrijdag 16 oktober. Dat geldt ook voor de MagSafe-oplader. Ben je benieuwd wat voor voordelen het allemaal heeft? Lees hier alles over de MagSafe ondersteuning en MagSafe-oplader!

Magnetische oplader

Als het om laders gaat, kun je er altijd op rekenen dat Apple het net even anders aanpakt. Hoewel het meer recentelijk USB-C heeft omarmd, heeft het bedrijf in de loop der jaren vertrouwd op een verscheidenheid aan verschillende eigen opladers om zijn apparaten op te laden – waarvan sommige extreem herkenbaar zijn geworden. Één daarvan is de MagSafe-oplader, die magnetische pinnen gebruikt om de oplaadkabel met het apparaat te verbinden. Deze staat vooral bekend als een cruciaal accessoire voor de MacBook. Dankzij de magnetische oplader, blijft de kabel goed vastzitten aan de laptop.

iphone 12

Tijdens het lanceringsevenement van Apple van de iPhone 12 kreeg de MagSafe-technologie van het bedrijf een tweede kans, maar dan op een heel ander apparaat. Deze keer toonde Apple MagSafe als een speciale technologie voor zijn nieuwe iPhone 12. Het vertrouwt op een gewikkelde draadspoel, biedt plaats aan magneten en blijft compatibel met bestaande laders om tot 15 watt aan stroom te leveren aan je telefoon.

Sneller iPhone opladen

Natuurlijk zijn er al heel veen draadloze opladers van andere merken, waarmee de iPhone 8 en nieuwere modellen draadloos opgeladen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de oplaadstandaard van Mophie, de Belkon Boost Charge of de Native Union Drop oplader. Maar dee nieuwe MagSafe-oplader kan de nieuwe ‌iPhone‌ 12-modellen sneller opladen dan de op Qi gebaseerde varianten, en bieden een vermogen tot 15W.

Qi-gebaseerde draadloze opladers blijven beperkt tot maximaal 7,5 W laadvermogen bij gebruik met een Apple-apparaat. Voor degenen die op zoek zijn naar de snelste draadloze oplader, kan de MagSafe-oplader niet snel genoeg gelanceerd worden.

De productpagina voor de nieuwe oplader suggereert dat deze compatibel is met alle iPhones die teruggaan tot de ‌iPhone‌ 8, dat zijn alle modellen die draadloos opladen ondersteunen, maar de beschrijving suggereert dat sneller draadloos opladen beperkt is tot de nieuwe modellen.

iphone 12 magsafe-oplader

Deze keer dient MagSafe als een magnetisch bevestigingssysteem voor verschillende accessoires, die je allemaal direct op de achterkant van de iPhone 12 kan bevestigen. Deze omvatten een aantal verschillende hoesjes, evenals andere accessoires die bovenop die hoesjes passen, zoals een leren kaarthouder.

iphone 12 magsafe hoesjes

Voor Apple Watch gebruikers is er ook een MagSafe Duo-oplader die zowel je horloge als iPhone tegelijkertijd kan opladen. Accessoires van andere merken zullen ook beschikbaar zijn. Volgens Apple werkt Belkin al aan een aantal opties, waaronder een autohouder en een dock voor meerdere laders.

Bekijk ook:
10x Deurbel met camera
10x Kabels wegwerken

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *