Keuken

12x Donkere keuken


Twijfel je tussen een donkere keuken en een lichte keuken? Jij bent niet de enige. Vroeger waren lichte keukens de trend – met name witte keukens waren erg populair. Maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een donkere keuken. Zwarte keukens zijn bijvoorbeeld helemaal hot, maar ook andere donkere kleuren zoals donkergrijs, bruin, donkerblauw of groen.

Lees hier waarom een donkere keuken een goed idee is, en bekijk mooie inspiratie voorbeelden van verschillende donkere keukens in verschillende stijlen.

Donkere keukenkasten

Een donkere keuken voegt formaliteit, elegantie en diepte toe aan de ruimte. Voor degenen die een licht kleurenschema te luchtig of ziekenhuisachtig vinden, kan donker de juiste keuze zijn. Als het goed wordt gedaan, kunnen donkere keukens en keukenkasten prachtig zijn.

Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een donkere keuken. Als je bijvoorbeeld met een kleine of slecht verlichte ruimte werkt, kan de keuken zwaar en gesloten aanvoelen.

Als je van de elegantie van donkere keukenkasten houdt, kun je ze een sterke basis bieden met effectieve verlichting en lichtere achtergrondkleuren. De donkere kasten vallen prachtig op tegen een lichte muur, een lichter aanrecht en keuken achterwand, waardoor je een gezellige en uitnodigende sfeer kunt creëren.

1. Elegante zwarte keuken

Dit is de mooie keuken van Shauna. Het is een hele ruime keuken, die dankzij de vele ramen voorzien is van een geweldige natuurlijke lichtinval. Dat effect wordt ook nog eens versterkt door de lichte houten vloer en de strak afgewerkte witte muren. Shauna koos voor contrasterende donkere keuken. De zwarte keukenkasten zijn afgewerkt met een wit keukenblad en gouden deurgrepen en gouden kranen. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

donkere keuken elegante zwarte keuken shauna

2. Donkere en lichte keuken

Twijfel je tussen een donkere keuken en een lichte keuken? Het kan ook een leuk idee zijn om het te combineren. Onderstaande keuken laat zien dat het heel mooi kan zijn. Tegen de donkergrijs geverfde bakstenen keuken achterwand vind je hoogglans donkergrijze keukenkasten, terwijl de grote wandkast en het keukeneiland modern wit is. De houten vloer past daar ook perfect bij. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

lichte en donkere keuken

3. Donkere muren en lichte taupe keukenkasten

Als je het hebt over een donkere keuken, dan denk je gelijk aan donkere keukenkasten. Maar een donkere keuken kan ook betekenen dat je de ruimte donker maakt. In onderstaande keuken zijn zowel de muren als het plafond volledig donkergrijs geverfd, waardoor de ruimte een klassieke dramatische look heeft gekregen. De keukenkasten hebben echter een lichte taupe kleur gekregen, afgewerkt met een carrara wit marmeren werkblad. Een hele chique combinatie! Klik hier om meer foto’s te bekijken.

donkere muren lichte taupe keukenkasten

4. Moderne donkere keuken onder de trap

Deze moderne donkere keuken is ontworpen door het Italiaanse interieur- & architectenbureau Studio DiDeA. Het bijzondere is dat de keuken onder de stoere donkergrijze stalen trap is ingericht. Door een keuken te nemen, zowel de keukenkasten, de vloer als de achterwand, in dezelfde kleur als de trap, is het een heel mooi geheel geworden. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

Moderne donkere keuken onder de trap

5. Donkergroene keuken

Dit is de keuken van een voormalige smederij in Zweden. De keuken bevindt zich onder een vide, waar het plafond bekleed is met stoere multiplex platen en houten balken. De wanden zijn strak wit, gecombineerd met een stoere betonvloer. De ontwerpers hebben gekozen voor een hele mooie donkergroene keuken, met een werkblad in dezelfde kleur, die een stukje doorloopt op de keuken achterwand. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

donkergroene keuken

6. Zwarte keuken en kleurrijke patroontegels

Een donkere keuken heeft een somber imago, maar onderstaande keuken bewijst dat een donkere keuken juist ook heel vrolijk en kleurrijk kan zijn. Er is gekozen voor moderne zwarte keukenkasten, die afgewerkt zijn met warme houten details. Hoewel het een afgesloten keuken is, heeft de keuken een transparante en ruimtelijke sfeer. Dit is te danken aan. de grote glazen wanden en bijpassende glazen schuifdeuren met zwarte stalen kozijnen. De blikvanger wordt hier echter gevormd door de kleurrijke patroontegels op de vloer, die de keuken super vrolijk maakt! Klik hier om meer foto’s te bekijken.

zwarte keuken kleurrijke patroontegels

7. Mosgroene keuken

Mosgroen en olijfgroen zijn hele populaire interieurkleuren. Niet alleen we steeds vaker groene muren, maar er wordt ook steeds vaker gekozen voor een groene keuken. Deze donkere groene keuken is van Naked Kitchen – een mooie moderne keuken met een licht werkblad. Het was ook een goed idee om de muur in dezelfde mooie kleur groen te verven. De gouden keuken achterwand en de gouden kraan passen geweldig mooi bij de groene keukenkasten. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

donkere mosgroene keuken

8. Donkere industriële keuken

Ben je van van industriële interieurs? Dan zal je deze keuken helemaal geweldig vinden, ingericht in de studio van Nora Eisermann en Laura Muthesius in Berlijn. Passend bij het industriele pand, hebben ze ook gekozen voor een industriële keuken. De keuken heeft donkere houten kastdeuren, stalen deurgrepen en lijsten. De betonvloer is ook donker, terwijl de bakstenen muur contrasterend wit is geverfd. En kijk eens hoe stoer de industriële hanglampen erboven hangen. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

Donkere industriële keuken

9. Kleine keuken met donkere kasten

Er wordt vaak geadviseerd om te kiezen voor lichte kleuren in een kleine ruimte. In deze kleine open keuken zijn de muren en de vloer weliswaar wit geverfd, maar er is wel gekozen voor donkere keukenkasten. Moderne zwarte keukenkasten met een wit werkblad en een RVS fornuis en koelkast. Wat ook leuk is, is dat de keuken achterwand betegeld is met leuke kleurrijke patroontegels. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

kleine donkere keuken

10. Moderne zwarte keuken met kookeiland

Deze mooie donkere keuken is ontworpen door het Duitse architectenbureau ifub. Het is een strakke moderne keuken, bestaande uit een hoge zwarte kastenwand en een bijpassend zwart kookeiland. De muren zijn strak wit geverfd, terwijl de vloer is betegeld met leuke groenwitte patroontegels. Boven het kookeiland is een stoere industriële hanglamp opgehangen. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

moderne zwarte keuken met kookeiland

11. Donkergrijze keuken

Bij een Zweedse makelaar werd een heel mooi appartement te koop aangeboden. Het appartement is super mooi en stoer ingericht met een lichte basis. Een lichte houten vloer, en witte wanden zijn afgewisseld met betonlook muren. De keuken is het middelpunt van het interieur – Er is gekozen voor moderne donkergrijze keukenkasten met een donkere natuurstenen werkblad en stijlvolle bruine leren deurgrepen. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

donkergrijze keuken

12. Donkerblauwe keuken

Bij een donkere keuken denk je wellicht aan een zwarte of een donkergrijze keuken. Maar er zijn ook heel veel andere mooie donkere kleuren. In dit appartement hebben ze gekozen voor een donkerblauwe keuken, afgewerkt met een carrara wit marmeren werkblad en bruine leren deurgrepen. Wat nog bijzonderder is, is dat aan de linkerkant een extra wandkast is geplaatst in de kleur mintgroen. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

donkerblauwe keuken

Bekijk ook:
30x Zwarte kozijnen
15x Zwarte muur
Zwarte vloer inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply