Interieur

12x Wasruimte


Wasruimte

Of je het nou wel of niet leuk vindt, we moeten allemaal de was doen. Het helpt natuurlijk wel als je een fijne wasruimte hebt. Daarmee bedoelen we niet dat de wasmachine in de keuken of badkamer is geplaatst, maar een echte aparte wasruimte voor het doen van de was. Dit zou op z’n minst een kleine washok zijn, maar het meest ideale is natuurlijk een soort bijkeuken met de wasmachine, een droger, en ook eventueel plek voor een wasrek, kledingrek of zelfs een wastafel. Je moet natuurlijk eerst deze wasruimte inrichten.

Geen idee hoe je moet beginnen? Geen nood, want wij hebben een kleine handleiding gemaakt met handige tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden voor de inrichting van de perfecte praktische wasruimte. Zo is het niet erg om de was te doen!

1. Kledinghangers aan stang

Deze leuke en vooral praktische wasruimte is ingericht door ontwerpster Bria Hammel, die alle centimeters goed heeft benut. De grote wasmachine en droger zijn niet alleen netjes naast elkaar geplaatst, er is ook een strakke ombouw gerealiseerd. Er is goed gebruik gemaakt van de hoogte van de muren, waar lange stangen zijn gemonteerd met kledinghangers. Op die manier kan je ook kledingstukken laten drogen die niet geschikt zijn voor de droger, zonder dat het ten koste gaat van de loopruimte. De wasruimte heeft bovendien een leuk vintage tintje gekregen dankzij het leuke behang.

wasruimte kledinghangers stang

Bron: Bria Hammel Interiors/Spacecrafting Photography

2. Werkplek

Deze mooie wasruimte hebben we gevonden bij Vintage Revivals. Ook hier hebben ze een ombouw gerealiseerd voor de koelkast en droger naast elkaar. De eiken houten ombouw ziet er niet alleen mooi uit, maar daarmee is ook een werkblad gecreëerd, wat super handig is om bijvoorbeeld kleding op te vouwen. De muur is leuk betegeld met kleine witte metrotegels. En bovenaan de muur is een grote wandkast gerealiseerd, met open vakken en dichte vakken. Bovenop de kast is ruimte voor extra opbergdozen, terwijl er onder de kast een stoere kledingrek is gecreeerd met leren straps en een koperen buis. Nice!

wasruimte werkplek

Bron: Vintage Revivals

3. Van kast tot washok

Een fijne praktische wasruimte hoeft niet heel groot te zijn. Het belangrijkste is dat de wasmachine en droger erin passen. Ze kunnen naast elkaar geplaatst worden, maar als het een smalle ruimte is dan zouden ze ook op elkaar gestapeld kunnen worden. De meeste wasmachines hebben een diepte tussen 55 – 60 cm. Heb je een vaste kast die minstens 60 cm diep is, dan zou je die ook kunnen inrichten als een washok. Hieronder zie je het perfecte voorbeeld. Achter de blauw geverfde dubbele deuren is een hele leuke wasruimte gecreëerd met blauw behang. Door de wasmachine en droger op elkaar te stapelen, is er aan de rechterkant ruimte voor een meubel, wasmand en wandplank met stang. Aan de binnenkant van de deuren zijn bovendien haken gemonteerd, waar spullen kunnen worden opgehangen, zoals de strijkplank, een bezem en de stoffer en blik.

Wasruimte kast washok

Bron: David Hillegas

4. Maatkasten

Met maatkasten zorg je ervoor dat alle centimeters optimaal benut kunnen worden. In een kleine ruimte als een wasruimte, waar elke centimeter belangrijk is, kan dat dus een heel goed idee zijn. Hieronder zien jullie de prachtige wasruimte van ontwerpster en stylist Emily Henderson. Zij heeft een super praktische en mooie wasruimte ontworpen met op maat gemaakte meubels, die niet alleen over de hele breedte van de muur lopen, maar ook tot aan het plafond. Daarmee is heel veel kastruimte gecreëerd voor alles spullen die je nodig hebt in een washok. Meer zien van deze mooie wasruimte? Klik hier!

wasruimte maatkasten

Bron: Emily Henderson

5. Moderne bijkeuken

Deze moderne wasruimte is ontworpen door Duet Design Group. Het is eigenlijk meer een bijkeuken, met zowel lage als hoge wandkasten. Moderne strakke blauwgrijze kasten, die afgewerkt zijn met wit werkblad en zwarte deurgrepen. Uiteraard hebben de wasmachine en droger een plekje gekregen. Ze zijn naast elkaar geplaatst, en daarboven hebben ze een mooi eikenhouten blad gemonteerd voor het creëren van werkruimte. De achterwanden zijn volledig betegeld met kleine blauwgrijze metrotegels, gecombineerd met lichtgrijze vloertegels.

Moderne bijkeuken

6. In de kelder

Heb je een souterrain of een kelder? Deze hebben vaak een laag plafond, waardoor het niet ideaal is voor het inrichten van slaapkamers. Een kelder is wel een mooie mogelijkheid voor de inrichting van een wasruimte. Deze wasruimte is daar een heel mooi voorbeeld van. Zoals je kan zien is het plafond vrij laag, maar het fijne is dat er een raam aanwezig is, die voor de nodige lichtinval zorgt. Het plafond is wit geschilderd, terwijl de vloer betegeld is met leuke patroontegels. De strakke grijze kasten zijn volledig op maat gemaakt, met praktische functies voor de was. Het strakke werkblad, de wastafel, ladekasten, de stang met kledinghangers, noem maar op.

wasruimte in kelder

Bron: Paul Dyer

7. Landelijke wasruimte

We hebben tot nu toe alleen maar strakke moderne wasruimtes laten zien. Ben je meer van klassieke interieurs of landelijke interieurs? Dan zal deze wasruimte je meer aanspreken, ontworpen door Historical Concepts. Het is een prachtige karakteristieke ruimte met super hoge plafonds, ornamenten en sierlijsten. Daarbij is een super mooie groene kast ontworpen, die perfect past. De wasmachine en wasdroger zijn naast elkaar geplaatst, met daarboven een prachtige granieten werkblad. Ziet het er niet prachtig uit?

landelijke wasruimte

Bron: Emily Jenkins Followill

8. Kleine wasruimte

Natuurlijk is het fijn om een grote wasruimte te hebben met grote kasten, maar ook kleine ruimtes kunnen ingericht worden als een praktische wasruimte. In deze tussenruimte, tussen de slaapkamer en badkamer, is een open wasruimte ingericht. Er is een luxe grijze ombouw gerealiseerd met een witte marmeren blad, waar de wasmachine en droger netjes naast elkaar geplaatst kunnen worden. De muur is goed benut met twee wandkastjes en een stang daartussen met kledinghangers.

kleine wasruimte

9. Mintgroen

Groene keukens zijn hot. Deze zijn niet alleen leuk als keukenkasten, maar zijn ook een leuk idee voor de wasruimte. Deze mooie lichte wasruimte is ingericht met hele leuke mintgroene kasten, die afgewerkt zijn met een strak wit werkblad en gouden details, zoals de gouden deurgrepen en de gouden kraan. Aan de wanden vind je open wandplanken met opbergmanden en handdoeken, terwijl de houten details het geheel een sfeervolle warme uitstraling geven.

wasruimte mintgroene kasten

10. Huisdieren

Als je een hele grote washok hebt, dan kan het inrichten met veel meer dan alleen een wasmachine en een wasdroger. In deze grote wasruimte vind je naast de wasmachine, droger en heel veel kastruimte, ook oplossingen voor de huisdieren. Er is een hondenmand ingericht voor de hond, én een open douche waar de hond lekker praktisch gedoucht kan worden. Een lifesaver voor hondenbazen!

wasruimte hondenmand

11. Duurzaam

Annabode is een full-service interieurontwerpbureau uit Denver, dat gespecialiseerd is in milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde interieurs. Ze besteden extra aandacht aan het kiezen van producten en materialen die de aarde en haar mensen met respect behandelen. Deze mooie duurzame wasruimte hebben we bij hen in de portfolio gevonden. Het is een prachtige wasruimte met een mooie Scandinavische esthetiek. Eikenhouten kasten, strakke witte muren, mooie tegels, stijlvolle wandlampen, noem maar op. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

duurzame washok

12. Patroontegels

Dit is de mooie wasruimte van Lauren, het gezicht achter de blog Bless’er House. De verbouwing van deze ruimte stond al heel lang op de to do list van Lauren, daarom is ze er ook super blij mee. En wij begrijpen wel waarom. Wat eerst een lelijke onbenutte ruimte was, is nu een geweldige washok geworden. De patroontegels op de vloer stelen de show, maar ook de blauwe muren, de wandhaken en het gaatjesbord aan de muur zijn heel erg leuk. Klik hier voor de complete washok tour van Lauren!

wasruimte patroontegels

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply