Search and Hit Enter

10x Peuterkamer

Peuterkamer

Is het voor jou tijd om de babykamer te veranderen naar de peuterkamer? Leuk! De peuterperiode begint rond het eerste levensjaar en duurt tot ongeveer 4 jaar. In de eerste periode na de bevalling, vinden de meeste ouders het fijn om hun baby in hun eigen slaapkamer te laten slapen. Een wiegje naast het bed of zelfs gewoon bij de ouders in bed. Sommigen ervaren dit heel fijn, anderen kunnen niet wachten totdat ze in hun eigen kamer gaan slapen. De overgang van baby naar peuter kan een mooi moment zijn om die stap te nemen. Daar hoort natuurlijk wel een fijne en leuke peuterkamer bij. Dit is niet alleen leuk, maar het helpt natuurlijk ook om die overstap makkelijker te maken. Wil jij de perfecte peuterkamer inrichten voor jouw peuter? Wij inspireren je met de leuke ideeën, handige tips en mooie inspiratie voorbeelden. Good luck!

1. Meegroeibed

Je merkt het al met kinderkleding, kinderen groeien super hard, en dat merk je vooral in de peuterperiode. Een broekje dat een maand geleden nog prima past, kan deze maand alweer te klein zijn. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de peuterkamer. Voor je het weet groeit je kind zijn of haar kindkamer uit. De beste tips die we je daarom kunnen geven is om meubels te kopen die met je kind mee kunnen groeien. Meegroeibedden zijn weliswaar duurder dan ‘normale’ ledikanten of kinderbedden, maar je kind kan er wel een stuk langer gebruik van maken. In mooie Scandinavische peuterkamer hebben ze gekozen voor het populaire Sebra Kili bed, een meegroeibed die je vanaf de geboorte van je kind kunt gebruiken, tot je zoontje of dochter zeven jaar wordt. Het begint met een hoog ledikant, die je later lager kunt verstellen. Daarna kan je het bed ook langer maken. Ideaal! Het Sebra Kili bed is hier verkrijgbaar.

peuterkamer meegroeibed

2. Speelhoek

Hoewel peuters niet heel goed met andere kinderen kunnen samenspelen, kunnen ze zichzelf wel heel lang vermaken. Daarom is het leuk om een speelhoek in de peuterkamer in te richten. Dit is niet alleen fijn voor de peuters, speelhoeken kunnen ook super leuk en gezellig worden ingericht.

peuterkamer speelhoek

3. Vloerkleed

Kinderen tussen de 1 en 4 jaar spelen het liefst gewoon op de vloer. Vloerbedekking is daarom super fijn voor de peuterkamer. Heb je een harde vloer, zoals een houten vloer, laminaat vloer of bijvoorbeeld een PVC vloer? Ook geen probleem, zorg er dan wel voor dat er een groot vloerkleed ligt. Dat is een stuk fijner spelen voor de peuters. Je kunt ook kiezen voor een groot speelkleed met een bepaald thema. Kids zijn daar dol op!

peuterkamer vloerkleed

4. Speelgoed opberger

Over spelen gesproken, in een peuterkamer heb je natuurlijk altijd te maken met speelgoed. Elke ouder kent het probleem van speelgoed. Het speelgoed zelf is niet het probleem, maar de manier waarop je het speelgoed opbergt. Daarom is het belangrijk om een goede speelgoed opberger te realiseren in de peuterkamer. Het beste is om een speelgoed opberger te nemen, waar de peuter zelf goed bij kan. Op die manier kunnen ze het speelgoed zelf pakken, en op den duur ook zelf opruimen. Klinkt dat niet als muziek in je oren? In deze leuke peuterkamer is een hele leuke speelgoedkast gerealiseerd van multiplex. Dichte ladekasten zijn afgewisseld met open vakken, waarvan sommige ingericht zijn met handige opbergdozen. Een perfecte speelgoed opberger!

peuterkamer speelgoed opberger

5. Tipi tent

Alle kinderen zijn dol op hutjes en tenten. Je zal je eigen peuter dus super blij maken met een tipi tent in zijn of haar kamer. Het ziet er ook nog eens super decoratief uit. Richt het leuk en gezellig in met een matrasje, dekentjes en vrolijke kussens.

peuterkamer tipi tent

6. Nachtlampje

In de peuter periode heb je ook te maken met angst. Ze zijn vaak bang voor het donker. Er zijn verschillende manieren om daarmee om te gaan. En één van die manieren is het introduceren van een nachtlampje. Koop een nachtlampje dat niet te fel is, want dat kan de slaap beïnvloeden. Onze tips is om een nachtlampje te nemen met warm licht, die na een bepaalde periode automatisch uitgaat. Er zijn ook hele handige nachtlampjes verkrijgbaar met verschillende standen. Die hebben bijvoorbeeld een nachtstand met een maantje en een ochtendstand met een zonnetje. Ziet de peuter dat het maantje brandt, dan moet hij of zij nog even blijven liggen. Als het zonnetje tevoorschijn komt, weet de peuter dat het tijd is om wakker te worden. Handig!

peuterkamer nachtlampje

7. Houten treinbaan

Speelgoed heb je natuurlijk in heel veel verschillende soorten, maten, materialen en kleuren. Speelgoed die creativiteit stimuleert is altijd een goed idee. De houten treinbaan is daar een heel mooi voorbeeld van. De peuter kan lekker z’n creativiteit gebruiken om zijn of haar eigen treinbaan te bouwen. Verkeerd bestaat niet. Het belangrijkste is dat het kind aan de slag gaat. Een houten treinbaan is decoratief bovendien ook heel leuk voor de peuterkamer!

peuterkamer houten treinbaan

8. Kinderbed huisje

We hebben hierboven al benoemd dat kinderen dol zijn op tipi tenten. Een ander leuk idee is een kinderbed in de vorm van een huisje. Een kinderbed huisje is bovendien ook een handige middel om ervoor te zorgen dat je peuter het leuker vindt om te laten slapen zijn of haar eigen peuterkamer.

peuterkamer kinderbed huisje

9. Behang

Behang is een eenvoudige manier om een interieur een bepaalde uitstraling te geven. Dat geldt ook voor de inrichting van een peuterkamer. Je hoeft niet alle muren te behangen, als je het bijvoorbeeld rustig wilt houden. Het is al heel leuk als je één muur behangt met leuk behang. Daarmee creëer je gelijk een focuspunt in de kamer. In deze super leuke peuterkamer hebben ze de grote muur behangen, waar het zwarte kinderbed meegroeibed en de commode tegenaan zijn geplaatst. Er is gekozen voor het populaire Harlequin Behang Mint behang met het mintgroene ruitjespatroon. Dit behang is hier verkrijgbaar.

peuterkamer behang

10. Loungehoek

Kinderen spelen natuurlijk het liefst. Maar door al het spelen kunnen ze ook aardig vermoeid raken. Daarom kan het een goed idee zijn om de peuterkamer in te richten met zitplekken. Dit kan een eenvoudige stoel zijn of een comfortabele zitzak. Het leukste is natuurlijk een complete loungehoek, waar de peuter zelfs een dutje in kan doen. In deze kinderkamer is een heerlijke loungeplek ingericht met een comfortabel matras op de vloer, die ingericht is met leuke kleurrijke kussens. Een heerlijk plekje om te lezen of gewoon even uit te rusten.

peuterkamer loungehoek

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *