Keuken

10x Hanglamp in de keuken


Verlichting is een belangrijk onderdeel in elk interieur. Het is niet alleen noodzakelijk, verlichting bepaalt ook voor een groot deel de sfeer in huis. Daarom is het verstandig om een goede verlichtingsplan te maken in huis, voor elke ruimte. Dat geldt voor de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer en vooral ook in de keuken. Goede keuken verlichting bestaat uit basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. De basisverlichting zorgt ervoor dat de gehele keuken verlichting wordt, werkverlichting zorgt ervoor dat je goed kan werken in de keuken, en sfeerverlichting zorgt natuurlijk voor een aangename sfeer.

Verlichting heb je in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Hanglampen zijn daar een mooi voorbeeld van, die mega populair zijn in de keuken. Wil jij ook een hanglamp of meerdere hanglampen in de keuken, maar je hebt nog geen idee hoe en wat? Wij gaan je laten zien wat er allemaal mogelijk is, aan de hand van leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden!

1. Industriële hanglampen

Industriële hanglampen zijn enorm populair. Ze zien er stoer uit, maar zijn vooral erg veelzijdig. Ze staan niet alleen mooi in een industriële leuken, maar eigenlijk in alle keukenstijlen. Of je nou een strakke moderne keuken hebt, een landelijke keuken of een klassieke keuken. Industriële hanglampen kunnen altijd. In deze stoere keuken van een verbouwde garage hebben ze twee mega grote zwarte industriële hanglampen boven de grote eettafel opgehangen. Dit hebben ze gecombineerd met spotjes aan het plafond en spotjes boven het werkblad.

industriële hanglampen

2. Vintage hanglampen

Het veelzijdige karakter van industriële hanglampen geldt ook voor vintage hanglampen. Ook vintage hanglampen passen in alle interieurstijlen. Vintage hanglampen zijn iets minder uitbundig, maar zijn ook heel stoer. In deze stijlvolle keuken hebben ze drie vintage hanglampen gekoppeld aan één verlichtingspunt boven de eettafel. Super leuk dat dit gecombineerd is met een karakteristieke zwarte rozet aan het plafond. Aan de bovenkant van de keuken achterwand zijn ook zwarte industriële wandlampen gemonteerd als werkverlichting in de keuken.

vintage hanglampen keuken

3. Hanglampen aan stang

Ook in deze keuken is er gekozen voor vintage hanglampen, met vintage gouden fittingen en stoere kooldraadlampen. Niet één, twee of drie hanglampen, maar in totaal zijn er maar liefst vier hanglampen opgehangen. Er is slechts één lichtpunt aanwezig, dus hebben ze de hanglampen aan elkaar gebundeld met behulp van een stoere zwarte stalen stang aan het plafond.

hanglampen aan stang keuken

4. Glazen hanglampen

Glazen hanglampen behoren absoluut tot onze favoriete lampen. Het transparante karakter van een hanglamp van glas maakt de lamp erg bijzonder, omdat fitting ook een belangrijk onderdeel zijn van het ontwerp. In deze luxe ruime keuken zijn twee glazen hanglampen boven het bareiland opgehangen als basisverlichting. Deze zijn gecombineerd met zwarte wandlampen als accentverlichting voor de wandplanken met het mooie servies.

glazen hanglampen keuken

5. Emaille hanglampen

Emaille hanglampen zijn ook heel erg gewild. Emaille is een beschermlaag van gesmolten glas, die op verschillende metalen of aardewerk voorwerpen aangebracht worden ter bescherming. Zo heb je emaille servies, emaille potten, en ook emaille hanglampen. Ze hebben een vintage look, zoals in je onderstaande keuken kunt zien, staan ze prachtig in rustieke landelijke keukens!

emaille hanglampen keuken

6. Mand hanglampen

Wat ook helemaal hot is, zijn mand hanglampen. Omgekeerde gevlochten rieten manden of zogenaamde hanenmand lampen, die in elk interieur alle aandacht naar zich toe trekken. Ze zijn vooral erg leuk als je liefhebber bent van bohemian en Ibiza interieurs. In deze prachtige keuken zijn twee grote mand hanglampen boven het keuken eiland naast elkaar opgehangen. Nice!

mand hanglampen keuken

7. Kroonluchter

Kroonluchters worden al heel lang gebruikt, gekenmerkt door de traditionele acht armen. Hoewel de klassieke kristallen kroonluchters in elk interieur passen, zijn moderne varianten ook heel mooi. In deze leuke keuken hebben ze een moderne gouden kroonluchter met zes armen opgehangen als basisverlichting. Het goud matcht mooi bij de gouden plinten en de gouden deurknoppen van de keuken.

kroonluchter keuken

8. Koperen hanglampen

De koperen hanglampen van Tom Dixon zijn echte klassiekers. Ze zijn mooi, chique en ook heel erg veelzijdig. In deze keuken komen de koperen hanglampen heel goed tot hun recht, vanwege het hoge schuinlopende plafond. Ze zijn precies boven het prachtige marmeren keukeneiland opgehangen. Daarnaast zijn er ook heel veel moderne spotjes strak in het plafond verwerkt.

koperen hanglampen keuken

9. Houten hanglampen

Deze Scandinavische keuken combineert wit en hout. De houten vloer is wit geverfd, de wanden zijn strak gestuukt en wit geschilderd en ook de keuken is strak wit. Dit hebben ze gecombineerd met een grote houten wandkast en kleine houten details. Boven de keuken zijn ook hele mooie bijpassende houten hanglampen opgehangen. Al het hout geeft deze witte keuken een warme natuurlijke uitstraling.

houten hanglamp keuken

10. Designer hanglampen

Ben jij een liefhebber van echt design? Er zijn heel veel super mooie designer hanglampen een goed idee zijn voor de keuken. In deze moderne industriële keuken hebben ze de geweldige Flos Aim hanglamp boven de grote houten eettafel opgehangen. Deze hanglampen geven niet alleen functioneel en sfeervol licht, ze vormen ook een echte blikvanger in de keuken.

designer hanglamp keuken

Bekijk ook:
Hanglamp boven de keuken
Industriële lampen in de keuken
5x Mooie hanglampen series

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply