Keuken

5 keuken interieur tips om je te helpen afvallen


Een dieet vindt voornamelijk plaats in de keuken en is vaak fysiek en mentaal moeilijk. Onder het motto “goed begonnen is half gewonnen” is het dan ook essentieel om goed van start te gaan en jouw keuken op voorhand af te stemmen op jouw dieet. Als je een keukenruimte correct organiseert en inricht, zal het veel aangenamer en makkelijker zijn om het nieuwe dieet te volgen.

keuken interieur tips afvallen

Hang een schrijfbord op

Het aan de muur bevestigde schrijfbord is een stijlvol en functioneel accessoire. Het wordt niet alleen een originele decoratie van de keuken, maar helpt ook bij het naleven van het dieet en het sportschema.

Schrijf alles wat je motiveert op het krijtbord of magnetisch bord. Dit kunnen korte- en lange-termijn dieet doelen zijn, een lijst van gezonde voedingsmiddelen, een trainingsschema, een dagelijks menu, een dieet tracker, calorieën tellen,….

Is er in de keuken geen plaats is voor een nieuw accessoire? Hang het dan op een plaats waar je het het vaakst zult zien.

Stop junkfood gewoon weg

Als je er nog niet aan toe bent om junkfood volledig te schrappen, houd het dan uit het zicht.
Volgens studies eten we niet alleen vanwege een hongergevoel. Te veel eten kan ook veroorzaakt worden door angst, eenzaamheid of verveling. Het is beter om ongezond voedsel achter in de kast of op de hoogste plank te verstoppen – waar het moeilijker te pakken is. Deze truc zorgt voor een extra barrière en en helpt je gezonde keuzes te maken.

keuken schoon werkblad

Organiseer de koelkast

De koelkast moet niet alleen schoon zijn, maar ook goed georganiseerd. Probeer een “reorganisatie” van de koelkast. Ten eerste, verberg voedsel dat gevaarlijk is voor je lijn in de onderste of bovenste compartimenten. Als we in de koelkast kijken, nemen we vaak hetgeen wat op ooghoogte ligt.

Vul tegelijkertijd de schappen op ooghoogte met groenten, fruit, natuurlijke
yoghurt, eieren, en andere gezonde producten. Op deze manier kunt u goed eten
zonder er veel moeite voor te hoeven doen.

Stel gezond voedsel tentoon

Richt je keuken in zodat gezond leven doodnormaal wordt. Stel een schaal met fruit, noten en caloriearme snacks op een opvallende plaats tentoon. Je kan dit ook wekelijks variëren zodat het nooit saai wordt. Iedere week staat er weer wat nieuw in promotie in de supermarkt. Zoals in de plus folder volgende week: mandarijntjes, appelen, pitloze druiven,… Ideaal voor een fruitschaal dus. Laat je natuurlijk wel niet verleiden door alle sinterklaas chocolade!

koelkast inrichten containers

Gebruik voedsel containers

Voedselcontainers helpen de smaak van voedsel te behouden en onaangename geurtjes in de koelkast te verdrijven. Bovendien zijn ze compact en nemen ze niet veel plaats in. En ze zijn ook onmisbaar voor iedereen die een dieet volgt. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om het aantal porties te regelen. Verdeel het voedsel dat je van plan bent in de loop van de dag te eten in meerdere porties, doe ze in aparte bakjes en zet ze in de koelkast.

Bekijk ook:
Fruit in je interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply