Search and Hit Enter

10x Minimalistisch interieur

Ben jij een echte minimalist, en houd van je ‘less is more’ in jouw huis? Een minimalistisch interieur hoeft niet saai, kil en steriel aanvoelen – mits je het op de juiste manier aanpakt. In deze blog laten we de mooiste inspiratie voorbeelden zien van verschillende soorten minimalistische interieurs, waar we erg enthousiast over zijn. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van de mooie foto’s!

minimalistisch interieur

De minimalistische interieurstijl heeft veel fans, maar ook veel ’tegenstanders’. De fans houden meestal van strakke lijnen, pure eenvoud en de neutrale rustgevende vibe, waar een minimalistisch interieur zich vaak mee kenmerkt. De mensen die juist niet van deze ‘less is more’ stijl houden, zijn vaak van mening dat minimalistische interieurs saai en koud zijn. Dat kan inderdaad een valkuil zijn, maar aan de hand van de mooiste inspiratie voorbeelden, laten we in dit artikel zien dat een minimalistisch interieur juist ook erg warm, knus en gezellig kan zijn.

1. Strak modern minimalistisch interieur

Achter de zwarte gevel van dit herenhuis uit de jaren ’90 in de wijk South Yarra in Melbourne vind je een stijlvol modern minimalistisch interieur, ontworpen door Winter Architecture. De eigenaren van het South Yarra Townhouse hadden een hekel gekregen aan het visueel drukke interieur en wilden in plaats daarvan een minimalistisch huis, waar ze de activiteiten van het huiselijke gezinsleven niet zouden zien. De ontwerpers begonnen met het creëren van een meer ingetogen lay-out en materiaalpalet. De woonkamer herbergt nu bijvoorbeeld alleen een lichtgrijze bank en een paar zwarte bijzettafels. In een randwand is een witte opberger geplaatst waar kleine spullen netjes kunnen worden weggewerkt.

strak modern minimalistisch interieur

strak modern minimalistisch interieur

2. Minimalistisch interieur met berkenhout

Interieurontwerper Ian Lee heeft de muren van de LIFE micro-appartementen in Zuid-Korea bekleed met berkenhout om huurders eenvoudige ruimtes te bieden die ze kunnen personaliseren. De appartementen liggen in de wijk Gangnam in Seoul en maken deel uit van een co-living-gebouw met 16 verdiepingen voor jongvolwassenen, ontwikkeld door Fastfive, een aanbieder van co-working-ruimtes. Lee’s doel voor de LIFE-appartementen was om minimalistische, eenvoudige, tijdloze interieurs te creëren die visueel overzichtelijk waren. Hoewel het helpt om af te leiden van de kleine omvang van de kamers, biedt dit huurders de mogelijkheid om huiselijke, privéruimtes te creëren met hun eigen meubels en bezittingen.

minimalistisch interieur met berkenhout

minimalistisch interieur met berkenhout

3. Minimalistisch interieur in voormalige kerk

StudioAC uit Toronto heeft een deel van een kerk in de stad gereviseerd en een eigentijds huis met twee slaapkamers gecreëerd met een gebogen balustrade bekleed met licht hout. Het omgebouwde religieuze gebouw herbergt nu de Pape Loft, die zijn naam ontleent aan een informele term voor een rooms-katholieke priester of paus, die halverwege de twintigste eeuw vaak in Schotland werd gebruikt. De ontwerpers hebben het pand van 106 vierkante meter ingericht met een modern minimalistisch interieur, met praktische opbergruimte, zodat het netjes en georganiseerd blijft. Hoewel er gekozen is voor minimalistische strakke witte muren en strakke witte plafonds, zijn er details gebruikt die het interieur sfeer en warmte geven. De prachtige houten trap is daar een mooi voorbeeld van, net als de houten vloer, maar ook de cognac bruine leren bank en het grote ronde vloerkleed in de zithoek spelen daar een belangrijke rol in.

minimalistisch interieur voormalige kerk

minimalistisch interieur voormalige kerk

4. Minimalistisch interieur met natuurlijke materialen

Designstudio Izat Arundell heeft een voormalige smederij in Edinburgh omgebouwd tot een compact appartement, met een mooi minimalistisch interieur, gekenmerkt door een gedempt materiaalpalet en schuifwanden die de slaapkamer aan het zicht onttrekken. Het duo besloot de ruimte van 36 vierkante meter om te toveren tot een studio-appartement en een creatieve locatie, met een minimalistisch interieur dat bedoeld is om bezoekers een toevluchtsoord in het centrum van de stad te bieden. Om het gedempte en ontspannen gevoel te krijgen dat ze voor het interieur wilden, lieten de ontwerpers op maat gemaakte meubels en accessoires maken met behulp van natuurlijke materialen.

minimalistisch interieur natuurlijke materialen

minimalistisch interieur natuurlijke materialen

5. Minimalistisch interieur met ingetogen palet

Architect Vladimir Radutny heeft een appartement gerenoveerd in het iconische 860-880 Lake Shore Drive-complex van Ludwig Mies van der Rohe in Chicago, met een ingetogen palet om de architectuur en het uitzicht te laten zien. Door alle ondoorzichtige muren te verwijderen en een architecturale taal van zwevende volumes en ruimtebepalende vlakken te introduceren, creëerden ze de gewenste ruimtelijke ervaringen die voorheen niet bestonden. In plaats daarvan werd een scheidingswand gemaakt die de slaapkamer en de badkamer scheidde van de leefruimte met doorschijnend glas van vloer tot plafond. Ondanks de moderne strakke lijnen en bijvoorbeeld de witte muren en het plafond, voelt het absoluut niet koud en kil aan, wat grotendeels te danken is aan de houten vloer en de houten kasten.

minimalistisch interieur intetogen palet

minimalistisch interieur intetogen palet

6. Minimalistisch loft appartement met hout en staal

Architectuurstudio Atelier Barda uit Montreal heeft een minimalistisch loft appartement gerenoveerd in de trendy wijk Mile End, waarbij het interieur is gestript om het te vervangen door op maat gemaakte afwerkingen en de ruimtes te vullen met op maat gemaakte meubels. De indeling van het appartement werd opnieuw geconfigureerd om de kamers te optimaliseren en een vloeiende, discrete circulatie tussen de slaapkamer, kleedkamer en badkamer mogelijk te maken. De vrijgekomen ruimte werd gebruikt om een grote open woonkamer te creëren, badend in natuurlijke licht. De speciaal ontworpen minimalistische meubels omvatten de keukentafel en bank, gemaakt van hout en staal, en twee cognac bruine leren banken in de woonkamer, gescheiden door een extra grote salontafel.

minimalistisch loft appartement

minimalistisch loft appartement

7. Eengezinswoning met een minimalistisch interieur

Deze gerenoveerde gezinswoning op een eiland in de Saint Lawrence-rivier beschikt over uitgeklede kamers in wit, zwart en grijs, met houten afwerkingen die een vleugje warmte toevoegen aan het minimalistische interieur. Het project omvatte de renovatie van het interieur van een bestaande woning met meerdere verdiepingen. De klant wilde de rechtlijnige woning, de Île Blanche Residence genaamd, verfijnen, optimaliseren en updaten. Het interieur werd van A tot Z opnieuw ontworpen. Muren in verschillende delen van de woning werden gesloopt, wat resulteerde in een meer open indeling en meer vloeibaarheid tussen verschillende ruimtes. Door het verwijderen van scheidingswanden kon natuurlijk licht ook dieper in de woning doordringen.

minimalistisch interieur eengezinswoning

minimalistisch interieur eengezinswoning

8. Industrieel minimalistisch interieur

Montreal Loft Renovation is een stoere loft gelegen in Montreal, Canada, ontworpen door Future Simple Studio. De loft, gevestigd in het honderd jaar oude erfgoedgebouw, werd opnieuw ontworpen om het gezinsleven mogelijk te maken en tegelijkertijd de industriële oorsprong van het gebouw te vieren. Het resulterende ontwerp wordt geleid door een eenvoudig maar elegant concept: een doos in een doos. Twee aangrenzende glazen volumes fungeren als slaapkamers, zorgvuldig gerangschikt in een open plattegrond met de keuken, woonkamer, eet-, studeer- en leesruimtes vloeiend aan de rand. De industriële details, zoals de zwarte kozijnen, de bakstenen muren en de betonnen vloer, maakt het appartement super stoer, terwijl het minimalistische interieur voor rust en kalmte zorgen.

industrieel minimalistisch interieur

industrieel minimalistisch interieur

9. Industrieel minimalistisch interieur

Positively Negative is een minimalistische woning in Venice Beach, Californië, ontworpen door Dan Brunn, directeur van Dan Brunn Architecture. Vanwege de beperkingen van de smalle locatie werd veel aandacht besteed aan natuurlijk licht, privacy, de buitenruimte en een modern minimalistisch interieur. Een met glas omhulde centrale trap is gecombineerd met lange dakramen en kamerhoge ramen om een overvloed aan natuurlijk licht en visuele toegang via een groot aantal uitkijkpunten te bevorderen. De circulatie in het huis werd doelbewust gechoreografeerd om een evenwichtige ruimtelijke en structurele opstelling te creëren.

minimalistisch interieur veel glas

minimalistisch interieur veel glas

10. Industrieel minimalistisch interieur

Dit is Ruxton Rise Residence, een minimalistisch huis gelegen in Melbourne. Het moderne minimalistische interieur is ontworpen door studiofour. De woning is gebaseerd op de drie belangrijkste levenswaarden van de cliënt: gezin, gezondheid en integriteit. Het huis gaat verder dan een fysieke structuur, maar wordt symbolisch voor de overtuigingen van het gezin. De indeling weerspiegelt de focus van de klant op het gezin door een ruimte te ontwerpen die bevorderlijk is voor gemeenschap en intimiteit. Met de nadruk op gemeenschappelijke ruimtes, stimuleert het interieur het koesteren van relaties, zowel binnen het gezin als met vrienden.

intiem minimalistisch interieur

intiem minimalistisch interieur

Bekijk ook:
Ideeën voor het inrichten van een kleine minimalistische badkamer
36x Moderne woonkamer

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *