Search and Hit Enter

6x Keukens met retro schakelmateriaal

Ben jij van de kleine details, en wil je jouw mooie keuken volledig afmaken? In dit blogartikel laten we aan de hand van verschillende keukens zien, hoe mooi retro schakelmateriaal is.

Kleine details kunnen een groot impact hebben in een interieur, ook in de keuken. Iets waar wij als designliefhebber en sucker voor details die elke interieur naar een hoger niveau tillen, erg enthousiast over zijn, is mooie schakelmateriaal – En met name retro schakelmateriaal. Naar ons idee past dit in elke keukenstijl, van vintage tot landelijk en strak modern.

Schakelmateriaal is iets heel eenvoudigs, en wordt vaak zelfs over het hoofd gezien. Maar in dit blogartikel laten we 6 mooie keukens zien, die nóg mooier en leuker zijn, dankzij het stijlvolle retro schakelmateriaal.

Lees ook: 100x Keuken inspiratie – Ontdek de mooiste keukenstijlen & ideeën

1. Klassieke olijfgroene keuken

In deze kleine keuken met olijfgroene keukenkasten en zandstenen werkblad is er gekozen voor ronde zwarte bakeliet schakelmateriaal, gemonteerd aan de keuken achterwand net boven de opstaande rand.

vintage schakelmateriaal groene keuken

2. Moderne keuken met eikenhouten kasten en grijze achterwand

Eikenhouten keukens zien we de laatste tijd steeds vaker voorbij komen. Hier hebben ze eikenhouten kasten gecombineerd met een donkere marmeren werkblad en antraciet keuken achterwand en wandkasten. Ondanks dat het zwarte schakelmateriaal minder opvalt aan de achterwand, past het wel heel mooi bij de stijl van de keuken.

3. Chique keuken met antraciet kasten en wit marmeren werkblad

In deze keuken met eiland, is er gekozen voor strakke antraciet kasten, gecombineerd met een chiq wit marmeren werkblad en keuken achterwand. Het mooie zwarte retro schakelmateriaal vormt een heel chic contrast, en staat ook geweldig bij de koperen afzuigkap ombouw.

retro schakelmateriaal antraciet keuken marmeren werkblad

4. Lichte klassieke keuken

De grijsmarmeren werkbladen in deze shaker stijl keuken geven het een warme, uitnodigende uitstraling. Het witte retro schakelmateriaal past mooi bij de vintage zwarte wandlampen, en ook de gouden handgrepen van de keukenkasten.

5. Warme landelijke keuken met houten werkblad

Ook in een landelijke keuken is retro schakelmateriaal een mooie toevoeging. Hier combineert het witte ronde schakelmateriaal aan de lichtbeige achterwand mooi met de lichtbeige keukenkasten, houten werkblad en RVS fornuis en afzuigkap.

retro schakelmateriaal landelijke keuken

6. Groene keuken, houten werkblad en witte metrotegels

Deze mooie keuken combineert klassieke groene keukenkasten met een houten werkblad en witte metrotegels aan de keuken achterwand. Zowel de gouden deurgrepen als het zwarte retro schakelmateriaal staan er geweldig mooi bij.

Wat je moet weten

Zoals je kunt zien, is dit soort schakelmateriaal een hele charmante toevoeging aan elke keuken. Retro schakelmateriaal is typisch verkrijgbaar in materialen zoals bakeliet, porselein en duroplast, die elk hun eigen unieke uitstraling en gevoel hebben.

Bakeliet, het eerste volledig synthetische plastic, werd populair in de jaren 1920 en 1930 en is bekend om zijn duurzaamheid en klassieke, gladde afwerking. Het wordt vaak geassocieerd met de art deco-stijl en geeft een authentiek retrogevoel. Porselein, daarentegen, biedt een glanzend en verfijnd uiterlijk dat goed past bij zowel moderne als traditionele keukens. Het is bestand tegen hitte en makkelijk schoon te houden, wat het ideaal maakt voor gebruik in de keuken.

Duroplast, vergelijkbaar met bakeliet maar vaak sterker, is ook een populair materiaal voor retro schakelmateriaal. Het is hittebestendig en biedt een hoge weerstand tegen elektrische isolatie, wat het zowel een veilige als stijlvolle optie maakt.

Wat betreft kleuren, retro schakelmateriaal is meestal verkrijgbaar in klassiek zwart en wit. Deze kleuren zijn makkelijk te integreren in diverse keukenstijlen, van de meest moderne tot meer landelijke keukens. Zwart schakelmateriaal kan bijzonder stijlvol zijn in een minimalistische, monochrome ruimte, terwijl wit schakelmateriaal een frisse en heldere uitstraling kan geven die bijdraagt aan een lichte en luchtige sfeer.

Vragen?

Heb je verder nog vragen? Klik hier om je vraag te stellen, of laat een reactie achter onderaan deze pagina.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *