Slaapkamer meubels

10x Hangstoel in de slaapkamer


Een hangstoel is altijd een leuk idee. Het geeft een bepaalde leuke speelse uitstraling aan een interieur. Je ziet het meestal in de woonkamer, balkon of in de tuin, maar ook in de slaapkamer kan een hangstoel een goed idee zijn. Het is altijd fijn om een plek in de slaapkamer te hebben waar je kunt zitten. Een hangstoel is een super leuk alternatief voor een fauteuil of een normale stoel. Doen dus!

1. We beginnen gelijk met één van de meest populaire hangstoel, namelijk de rotan hangstoel. Het ziet er natuurlijk super mooi uit, maar het mooie van rotan, is dat het bij elke slaapkamer stijl past. Of je nou een moderne slaapkamer hebt, een landelijke slaapkamer of een vintage slaapkamer.

Hangstoel in de slaapkamer

Waar hang je de hangstoel?

Een hangstoel kan je op verschillende manieren op verschillende plekken in de slaapkamer ophangen. Waar en hoe je dat doet, is geheel afhankelijk van de slaapkamer. Heb je bijvoorbeeld veel ruimte bij het raam of heb je een mooie erker? Dan is dat natuurlijk een hele mooie plek voor de hangstoel. Is er geen plek voor het raam, dan kan je de hangstoel ook leuk naast of aan het uiteinde van het bed ophangen. De hoek van de slaapkamer is ook een populaire plek, waar je een gezellige loungehoek kunt inrichten.

2. In deze slaapkamer met mooie blauwe muren, is er gekozen voor een leuke witte bohemian hangstoel!

Hangstoel in de slaapkamer

3. Hier kan je goed zien dat rotan ook heel mooi staat in een slaapkamer met donkere muren.

Hangstoel in de slaapkamer

4. In een normale hangstoel past slechts één persoon. Wil je er met z’n tweeën in zitten? Kies dan vaan een tweepersoons hangstoel. Of moeten we dit een hangbank noemen? Het ziet er in ieder geval net zo leuk uit als een hangstoel!

Hangstoel in de slaapkamer

Aan het plafond met een haak

De meeste hangstoelen worden aan het plafond opgehangen. Met behulp van een speciale haak, die in het plafond geschroefd dient te worden, kan de hangstoel daaraan gehangen worden. Er zijn speciale haken hiervoor, maar je zou bijvoorbeeld ook een schommelhaak kunnen gebruiken.

5. In deze super mooie slaapkamer is een witte hangstoel opgehangen. Het is prachtige ruimte met grote raampartijen, wit geschilderde bakstenen muren en een strakke gietvloer. De hangstoel is zelfs extra leuk, vanwege het super hoge plafond!

Hangstoel in de slaapkamer

6. Ook transparante hangstoelen kunnen erg leuk zijn. Hieronder zie je een ronde transparante hangstoel in een super kleurrijke slaapkamer.

Hangstoel in de slaapkamer

Aan houten balken

Heb je van die mooie rustieke houten balken aan het plafond, bijvoorbeeld in een slaapkamer op zolder, dan zou je de hangstoel aan aan die balken kunnen hangen. Dit zal er super leuk uitzien! Dit kan ook met behulp van een haak, maar je zou het touw ook vast kunnen binden aan de balk.

7. Wat een geweldige zolderslaapkamer! Een sfeervolle houten vloer, een rustiek wit plafond met houten balken en een super stoer bed dat gemaakt is van houten paletten. De bohemian hangstoel is aan één van de houten balken opgehangen.

Hangstoel in de slaapkamer

8. Het grote voordeel van onderstaande slaapkamer, is dat je niet hoeft te boren om de hangstoel op te hangen. Er zijn namelijk hele mooie rustieke houten balken aanwezig, waaraan je de hangstoel aan kunt hangen door het touw eraan vast te binden. De stijl van de hangstoel past perfect bij de stijl van de slaapkamer.

Hangstoel in de slaapkamer

9. Passend bij de donkere balken van de slaapkamer, is een hele mooie donkere ronde hangstoel aan een ketting opgehangen.

Hangstoel in de slaapkamer

Hangstoel met een standaard

Heb je geen mogelijkheid in de slaapkamer om de hangstoel aan het plafond te hangen, bijvoorbeeld omdat je liever niet in het plafond wilt boren, dan is het ook mogelijk om een standaard te nemen. Een standaard wordt meestal bij een bepaalde hangstoel geleverd. Probleem opgelost!

10. Hangstoelen met standaarden heb je in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Hieronder zie je een mooie transparante hangstoel, waarbij een moderne chromen standaard is geleverd.

Hangstoel in de slaapkamer

Hangstoel kopen

Op zoek naar een mooie hangstoel voor jouw slaapkamer? Zoek niet verder, want we hebben een aantal hele mooie hangstoelen voor je gevonden!

Als je op zoek bent naar meer leuke ideeën voor het inrichten van je slaapkamer, bekijk dan ook onze 127x slaapkamer inspiratie!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply