Search and Hit Enter

10x Hangstoel in de slaapkamer

Wil jij een hangstoel in de slaapkamer ophangen? Laat je inspireren door mooie inspiratie voorbeelden, praktische tips en natuurlijk de leukste hangstoelen die je direct kunt kopen. Kijk snel verder!

Een super leuke rotan hangstoel in een witte knusse slaapkamer op zolder | Fotografie: N. Ramsey | Bron: Thegracetales.com
Een super leuke rotan hangstoel in een witte knusse slaapkamer op zolder | Fotografie: N. Ramsey | Bron: Thegracetales.com

Er zijn maar weinig dingen die zoveel gezelligheid en comfort in een ruimte brengen als een hangstoel. Het idee om na een lange dag in zo’n stoel te kruipen met een goed boek of gewoon om even weg te dromen, klinkt voor velen als pure verwennerij. Een hangstoel in de woonkamer is misschien een bekend concept, maar heb je ooit overwogen er één in je slaapkamer op te hangen? Naast het feit dat het een decoratieve toevoeging is, biedt het ook een knus plekje om even te ontspannen. In deze gids nemen we je mee in de wereld van hangstoelen voor de slaapkamer. Of je nu houdt van modern, bohemian of minimalistisch, er is voor elk wat wils. Dus nestel je lekker in en laat je inspireren!

Praktische tips voor het ophangen

Wanneer je hebt besloten een hangstoel in je slaapkamer te plaatsen, is de volgende uitdaging het veilig en stijlvol ophangen van de stoel. Hier zijn enkele tips om je daarbij te helpen:

 1. De juiste plek kiezen:
  • Stevigheid is essentieel: Zorg ervoor dat je de hangstoel ophangt aan een stevige balk of plafondconstructie. Een gipsplaten plafond is bijvoorbeeld niet stevig genoeg om het gewicht van een persoon te dragen.
  • Ruimte rondom: Houd rekening met voldoende vrije ruimte rondom de stoel zodat je vrij kunt schommelen zonder tegen meubels of muren aan te stoten.
  • Lichtinval: Een hangstoel kan je op verschillende manieren op verschillende plekken in de slaapkamer ophangen. Waar en hoe je dat doet, is geheel afhankelijk van de slaapkamer. Heb je bijvoorbeeld veel ruimte bij het raam of heb je een mooie erker? Dan is dat natuurlijk een hele mooie plek voor de hangstoel. Is er geen plek voor het raam, dan kan je de hangstoel ook leuk naast of aan het uiteinde van het bed ophangen. De hoek van de slaapkamer is ook een populaire plek, waar je een gezellige loungehoek kunt inrichten.
 2. Veiligheid eerst:
  • Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen: Dit is essentieel voor de veiligheid. Schaf een stevige plafondhaak en stevige kettingen of touwen aan specifiek bedoeld voor hangstoelen. Er zijn speciale bevestigingssystemen verkrijgbaar voor het ophangen van een hangstoel.
  • Gewichtsbeperkingen: Controleer de maximale belastbaarheid van zowel de hangstoel als de bevestigingsmaterialen om ongelukken te voorkomen.
  • Regelmatige inspectie: Controleer regelmatig de bevestigingspunten op slijtage of zwakte om te zorgen dat alles nog stevig en veilig vastzit.
  • Hangstoel met standaard: Heb je geen mogelijkheid in de slaapkamer om de hangstoel aan het plafond te hangen, bijvoorbeeld omdat je liever niet in het plafond wilt boren, dan is het ook mogelijk om een standaard te nemen. Een standaard wordt meestal bij een bepaalde hangstoel geleverd. Probleem opgelost!
 3. Onderhoud en zorg:
  • Bescherming: Als je hangstoel gemaakt is van natuurlijke materialen, overweeg dan om deze te beschermen tegen verkleuring door direct zonlicht.
  • Schoonmaak: Reinig de hangstoel volgens de instructies van de fabrikant om de levensduur te verlengen.
  • Opslag: Overweeg om je hangstoel in de wintermaanden op een droge plek te bewaren als deze gemaakt is van materialen die gevoelig zijn voor vocht.

Het ophangen van een hangstoel kan even wat tijd en aandacht vergen, maar met deze tips ben je verzekerd van een veilige en comfortabele plek om te relaxen in je slaapkamer.

Tip: Een belangrijk detail dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het ophangen van een hangstoel, is de mogelijkheid tot rotatie. Met de Tropilex® Hangstoelbevestiging 360 Comfort bevestigingssysteem zorg je ervoor dat je hangstoel vrij kan draaien en schommelen.


Bevestigingsmateriaal kopen voor het ophangen van de hangstoel


Hangstoel in de slaapkamer
1.. Het grote voordeel van onderstaande slaapkamer, is dat je niet hoeft te boren om de hangstoel op te hangen. Er zijn namelijk hele mooie rustieke houten balken aanwezig, waaraan je de hangstoel aan kunt hangen door het touw eraan vast te binden. De stijl van de hangstoel past perfect bij de stijl van de slaapkamer.
Hangstoel in de slaapkamer
2. Hangstoelen met standaarden heb je in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Hieronder zie je een mooie transparante hangstoel, waarbij een moderne chromen standaard is geleverd.
Hangstoel in de slaapkamer
3. Wat een geweldige zolderslaapkamer! Een sfeervolle houten vloer, een rustiek wit plafond met houten balken en een super stoer bed dat gemaakt is van houten paletten. De bohemian hangstoel is aan één van de houten balken opgehangen.
Hangstoel in de slaapkamer
4. Hier kan je goed zien dat rotan ook heel mooi staat in een slaapkamer met donkere muren.
Hangstoel in de slaapkamer
5. Passend bij de donkere balken van de slaapkamer, is een hele mooie donkere ronde hangstoel aan een ketting opgehangen.
Hangstoel in de slaapkamer
6. In een normale hangstoel past slechts één persoon. Wil je er met z’n tweeën in zitten? Kies dan vaan een tweepersoons hangstoel. Of moeten we dit een hangbank noemen? Het ziet er in ieder geval net zo leuk uit als een hangstoel!
Hangstoel in de slaapkamer
7. We beginnen gelijk met één van de meest populaire hangstoel, namelijk de rotan hangstoel. Het ziet er natuurlijk super mooi uit, maar het mooie van rotan, is dat het bij elke slaapkamer stijl past. Of je nou een moderne slaapkamer hebt, een landelijke slaapkamer of een vintage slaapkamer.
Hangstoel in de slaapkamer
8. In deze slaapkamer met mooie blauwe muren, is er gekozen voor een leuke witte bohemian hangstoel!
Hangstoel in de slaapkamer
9. Ook transparante hangstoelen kunnen erg leuk zijn. Hieronder zie je een ronde transparante hangstoel in een super kleurrijke slaapkamer.
Hangstoel in de slaapkamer
10. In deze super mooie slaapkamer is een witte hangstoel opgehangen. Het is prachtige ruimte met grote raampartijen, wit geschilderde bakstenen muren en een strakke gietvloer. De hangstoel is zelfs extra leuk, vanwege het super hoge plafond!

Shop the look


Bekijk ook:
Slaapkamer decoratie
168x Slaapkamer inspiratie

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *