Keuken

20x Keuken achterwand tegels


keuken achterwand tegels

Je hebt de kasten, het werkblad, het apparatuur en de vloer al uitgekozen, maar er is nog één essentieel element dat je droomkeuken kan maken of breken, de keuken achterwand! De keuken achterwand kan je op verschillende manieren bekleden of bewerken. Naast dat het decoratief moet zijn, is het vooral erg belangrijk dat je het makkelijk kan schoonmaken. Vlekken zijn niet te voorkomen in de keuken! En dit is de reden waarom het erg populair is om de keuken achterwand te betegelen. Tegels kan je namelijk heel eenvoudig schoonmaken met met een doekje of een spons. Daarnaast kunnen wandtegels natuurlijk ook super mooi en leuk staan in de keuken.

Het aanbod van tegels is tegenwoordig bovendien enorm, met een scala aan vormen, formaten, kleuren en patronen. In elke keuken zijn wel passende tegels te vinden. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben wij hele mooie inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips voor je op een rijtje gezet.

1. Metrotegels tot aan het plafond

Metrotegels bestaan al heel lang, en zijn de dag van vandaag nog steeds super populair. In toiletten, in badkamers, en vooral ook aan de keuken achterwand. Deze prachtige Scandinavische keuken is super leuk ingericht met grijsblauwe keukenkasten, groen marmeren werkblad en een keuken achterwand die volledig tot aan het plafond is betegeld met witte metrotegels. Een klassieker!

keuken achterwand metrotegels tot plafond

2. Witte marmeren tegels

Een andere klassieker is natuurlijk marmer. Marmer geeft elke ruimte een klassieke chique uitstraling. Of dat nou de badkamer, het toilet of de keuken is. En het leuke is dat je het ook heel mooi kunt combineren met strakke moderne interieurs. In deze lichte keuken hebben ze bijvoorbeeld gekozen voor minimalistische strakke keukenkasten in het donkergrijs, die afgewerkt is met een carrara wit marmeren werkblad. Het marmer komt bovendien terug aan de keuken achterwand in de vorm van grote marmeren tegels. Ook de koperen afzuigkap past er perfect bij!

keuken achterwand marmeren tegels

3. Contrasterende visgraattegels

Visgraattegels geven elke keuken een chique look. In deze stoere keuken is er gekozen voor strakke moderne donkergrijze keukenkasten met een wit werkblad. De keuken achterwand is bijna tot aan het plafond betegeld met leuke visgraattegels. Door witte tegels te combineren met groene tegels, is de keuken een stuk kleurrijker en speelser geworden.

Keuken achterwand contrasterende visgraattegels

4. Zelfde tegels vloer en keuken wand

Deze tegels in encaustische stijl in deze leuke keuken zijn geïnspireerd op het Art Deco tijdperk. Deze vind je niet alleen aan de keuken achterwand, maar ook de vloer is volledig betegeld met diezelfde tegels. De voortzetting van het sterke patroon van vloer tot muren creëert een opvallend visueel effect dat de keuken in een open ruimte verdeelt.

Zelfde tegels vloer en keuken wand

5. Tegels met handgetekende illustraties

Laat je inspireren door deze Franse landelijke keuken, waar de keuken achterwand betegeld is met super leuke gebroken witte tegeltjes met handgetekende illustraties. Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt, zijn de tegeltjes met illustraties afgewisseld met egale tegels in dezelfde kleur.

Keuken Tegels met handgetekende illustraties

6. Groene diagonale visgraattegels

Voor deze mooie keuken met groene keukenkasten en een gebroken witte Smeg koelkast, is er gekozen om de keuken achterwand te betegelen met visgraattegels. Het maakt het extra bijzonder dat de tegels diagonaal zijn gelegd. Er zijn bovendien tegels in verschillende tinten groen gebruikt, in plaats van één tint, waardoor er meer dynamiek is ontstaan in de keuken.

keuken achterwand groene diagonale visgraattegels

7. Diamant patroontegels

Sommige tegels zijn zo ontworpen, dat ze een bepaald patroon vormen als je ze bij elkaar plaatst. Hieronder zie je een mooi voorbeeld, waarbij vier tegels bij elkaar een mooie diamant vormt. De tegels bevatten de monochrome kleuren zwart, wit en grijs, die bijna bij alle kleuren en materialen passen. Hier vormen de tegels een perfecte combinatie met de strakke moderne blauwe keukenkasten en het houten werkblad.

Keuken achterwand diamant patroontegels

8. Moderne terrazzo tegels

Terazzo tegels zijn terug van weggeweest! In deze rachtige keuken van Cicada Company vormt terrazzo de hoofdrolspeler, die niet alleen terugkomt in het keukenblad, maar ook met tegels aan de keuken achterwand. Hierdoor is er een uniforme en samenhangende uitstraling ontstaan in de keuken. In plaats van traditionele kleine spikkels, kenmerkt dit moderne ontwerp met grote kleurrijke spikkels.

Keuken achterwand Moderne terrazzo tegels

9. Patchwork patroontegels

Patchwork patroontegels die als een puzzel in elkaar passen, zien er gegarandeerd adembenemend uit, ongeacht de combinatie. Deze rustieke keuken achterwand bestaat uit acht coördinerende ontwerpen in Franse provinciale stijl, afgewisseld met stoere betonnen varianten.

keuken achterwand patchwork patroontegels

10. Zwart wit ruitpatroon

Breng de exotische patronen van handgemaakte Marokkaanse tegels in een moderne keuken met een leuk zwart wit ruitpatroon. Dit verticale ruitpatroon geeft een menselijke touch aan de spatwand, dankzij het illustratieve gevoel van het ontwerp. Door een neutrale band in het midden van de muur te houden, kun je het combineren met een gewaagde kleur boven de tegels én met de keukenkasten.

keuken achterwand zwart wit ruitpatroon tegels

11. Van lambrisering naar keuken achterwand

In de keuken wordt meestal alleen de keuken achterwand betegeld. Maar het kan ook een heel leuk idee te zijn om andere muren ook te betegelen. In deze landelijke keuken hebben ze aan alle muren een lambrisering betegeld met witte metrotegels. Deze tegels lopen mooi door naar de keuken achterwand. Hierdoor is er een mooie samenhang ontstaan. Wat nog bijzonderder is, is dat de tegels gecombineerd zijn met lichtgrijs geverfde houten wandbekleding, passend bij de landelijke uitstraling van de groene keukenkasten.

keuken achterwand lambrisering betegelen

12. Vierkante witte wandtegels

Vierkante witte wandtegels zijn super basic en eenvoudig, maar het kan er super mooi uitzien aan de keuken achterwand. In deze stoere keuken met een sfeervolle houten vloer, strakke zwarte keukenkasten en een matzwarte Smeg koelkast, is de grote keuken achterwand volledig tot aan het plafond betegeld met vierkante witte wandtegels. Simpel, maar wel super stijlvol!

keuken achterwand witte vierkante wandtegels

13. Marmeren ruitjes

Naast standaard vierkante of rechthoekige tegels, zijn er ook tegels verkrijgbaar in hele bijzondere vormen. In onderstaande stoere industriële keuken, is de achterwand betegeld met hele kleine marmeren wandtegels met een ruitjesvorm. En het bijzondere is dat drie ruitjes samen één grotere hexagon vormen.

keuken achterwand kleine ruitjes tegels

14. Schubben tegels

Wil je het nog bijzonderder hebben? Schubben tegels zijn super leuk! Tegels in de vorm van grote schubben. Daar hebben ze in deze keuken voor gekozen. De zwarte u-vormige keukenopstelling is afgewerkt met een strak wit keukenblad en een hoge houten wandkast. En de kleine keuken achterwand, waar de afzuigkap aan gemonteerd is, is helemaal betegeld met groene schubben tegels. Die muur is meteen ook de blikvanger geworden!

keuken achterwand schubben tegels

15. Marokkaanse zelliges tegels

Zelliges zijn traditionele Marokkaanse tegeltjes die volledig in Marokko met de hand zijn gemaakt. Deze prachtige tegeltjes kenmerken zich met mooie kleurnuances. En omdat ze met de hand zijn gemaakt zijn de tegeltjes niet perfect. Maar de onvolkomenheden maken ze juist uniek en heel bijzonder. De grote wand in deze keuken met strakke moderne bordeauxrode keukenkasten is volledig betegeld met super mooie groene Marokkaanse zelliges.

keuken achterwand zeliges tegels

16. Matzwarte tegels

Zwarte tegels kom je niet heel vaak tegen, maar dit betekent natuurlijk niet dat zwarte tegels niet mooi kunnen zijn aan de wand van de keuken. Sterker zelfs, het kan juist héél stoer zijn. Deze keuken is daar het perfecte voorbeeld van, waar gekozen is voor een volledige zwarte look. Naast zwarte keukenkasten met een zwart werkblad, een zwarte Smeg koelkast en een zwarte afzuigkap, is ook de keukenwand volledig betegeld met kleine vierkante matzwarte wandtegels. Stoer of stoer?

keuken achterwand matzwarte tegels

17. Kleine hexagon tegels

De zeshoekige hexagon is super populair in de wereld van interieur en design. Deze populaire vorm zie je overal terugkomen. Hexagon tegels zijn daar een mooi voorbeeld van. Met hexagon tegels geef kan je een ruimte een speelse en exclusieve look geven, zoals in deze keuken. De IKEA Metod keuken is afgewerkt met de blauwe schubben frontjes en de gouden deurknoppen van Superfront. En de keuken achterwand tussen de onderste kasten en wandkasten is betegeld met kleine witte hexagon tegeltjes. Door het kleine formaat, lijken deze tegels ook een beetje op kleine mozaïektegeltjes.

keuken achterwand kleine hexagon tegels

18. Grote hexagon tegels

Wil je dat de zeshoekige vorm duidelijker naar voren komen? Dan zou je grote hexagon tegels kunnen nemen. Het is ook een leuk idee om de muur een beetje speels te betegelen, zoals ze dat in deze keuken hebben gedaan. In plaats van een strakke rechte lijn, hebben ze een ongelijkmatige lijn gecreëerd met de tegels. Super leuk!

keuken achterwand grote hexagon tegels

19. Gele tegels

Kleur speelt ook een hele belangrijke rol als het gaat om de wandtegels voor de keuken achterwand. We hebben al verschillende kleuren tegels laten zien, maar nog geen één voorbeeld is zó prominent aanwezig als de tegels in onderstaande keuken. In deze strakke minimalistische keuken is de keukenwand betegeld met knalgele tegels. De tegels hebben wel kleurnuances, zoals dat ook bij zelliges het geval is.

keukenwand gele tegels

20. Portugese tegels

Wil je jouw keuken een mediterraanse sfeer geven? Dat kan je heel eenvoudig doen met Portugese tegels. Je ziet ze vaak als vloertegels op de keukenvloer, maar je kunt er ook je keuken achterwand mee betegelen. Ze zijn een beetje vergelijkbaar met Spaanse of Marokkaanse tegels, en kenmerken zich vaak met leuke kleurrijke patronen. In deze chique keuken hebben ze een blauw patroon genomen, passend bij de donkerblauwe keukenkasten.

keuken wand Portugese tegels

Bekijk ook:
Plaktegels
Tegelstickers
Glazen achterwand keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Peter 6 september 2020 at 12:57

  Hallo , We vinden de keukentegels van voorbeeld 19 super mooi .
  Kunnen jullie ons daar wat meer info over bezorgen . Alvast bedankt !
  mvg

 • Reply Friso 9 november 2020 at 22:29

  Hallo,

  Kunt u mij info geven van de wandtegels op foto 7?

  Bvd

 • Leave a Reply