Search and Hit Enter

De voordelen en nadelen van een Quooker

Overweeg je om een Quooker of een andere kokendwaterkraan te nemen in je nieuwe keuken, maar je bent er nog niet helemaal over uit? Om je te helpen bij deze keuze, hebben we alle voordelen en nadelen van een Quooker voor je op een ritje gezet!

quooker voordelen nadelen

Als je het hebt over de keukentrends van de afgelopen tien jaar, dan behoort de kokendwaterkraan absoluut tot één van de belangrijkste trends. Het grootste voordeel van een Quooker is natuurlijk dat je altijd de beschikking hebt tot direct heet water, zonder dat je eerst de waterkoker hoeft aan te zetten. Een kokendwaterkraan is een veel permanentere toevoeging aan je keuken dan bijvoorbeeld een conventionele waterkoker, omdat deze naast of in plaats van je standaard kraan moet worden aangesloten.

Naast bovenstaand voordeel, biedt een Quooker ook andere voordelen die wellicht interessant zijn voor jou. En zoals met alles, heb je uiteraard ook te maken met nadelen. Om je te helpen beslissen of een heetwaterkraan iets voor jou is, hebben we alle voordelen en nadelen van de Qucooker voor je op een ritje gezet.

quooker voordelen nadelen

Voordelen

Direct kokend water is de voornaamste reden waarom de meeste mensen een Quooker kopen. Je kunt binnen een paar seconden een kopje thee zetten of de pan gereed hebben voor je pasta. Maar kokendwaterkranen hebben nog veel meer voordelen te bieden. De belangrijkste vind je hieronder op een rijtje.

Direct kokend water

Met een kokendwaterkraan hoef je niet te wachten tot de waterkoker begint te fluiten. Draai aan de kraan en je hebt direct toegang tot kokend en heet water. Met de gepatenteerde vacuümtank van Quooker kan water onder druk op 110°C worden gehouden. Deze technologie houdt het water warm zonder veel energie te verbruiken. Het water kookt alleen als het uit de kraan komt, dus het kookt niet constant in het vat. Maar vergeet niet dat als de watertemperatuur op het moment van levering niet 100°C is, je jouw waterkoker niet kunt vervangen!

Neemt minder ruimte in beslag

Een Quooker kan alle soorten water afgeven: koud, gekoeld, heet, kokend en zelfs koolzuurhoudend. Dit betekent dat je één kraan kunt gebruiken om niet alleen de waterkoker te vervangen, maar ook waterdispensers en flessen bruisend water. Perfect als je een strakke, moderne keuken hebt of weinig werkbladruimte hebt in een kleine keuken. Je kunt dus onmiddellijk het gebruik van plastic flessen verminderen en ook meer ruimte vrijmaken in de koelkast.

quooker voordelen nadelen zwart Fusion Square

Beter voor het milieu

Een waterkoker gebruikt gemiddeld dezelfde hoeveelheid energie om een ​​liter water te koken als nodig is om een ​​koelkast ongeveer zeven uur te laten draaien. Het gebruik van d Quooker is daarentegen snel, efficiënt en direct, wat betekent dat je alleen gebruikt wat je nodig heeft, want het kokende water van 100°C is direct beschikbaar als je het nodig hebt. Dit bespaart tijd, geld, energie en water. Wanneer je water uit een Quooker-kraan tapt, gebruik je precies de hoeveelheid water die je nodig hebt. In tegenstelling tot een waterkoker, waarbij mensen vaak meer water koken dan nodig… of besluiten om het opnieuw te koken omdat het water is afgekoeld, waardoor veel energie wordt verspild!

Dankzij de gepatenteerde hoogvacuümisolatie, die het water op temperatuur houdt, is het stand-by verbruik van een Quooker is slechts 5 cent per dag, € 1,50 per maand en € 18,00 per jaar.

Een veiligere optie voor gezinswoningen

Jaarlijks lopen honderden mensen brandwonden op door kokend water. Kokend water is een bijzonder gevaar voor kleine kinderen. Het is een veiligere optie omdat ze op het werkoppervlak worden bevestigd, wat betekent dat ze niet kunnen omvallen. Een waterkoker kan echter kantelen, evenals een pan met water op de kookplaat. Deze twee veroorzaken de overgrote meerderheid van ongevallen met kokend water. Maar je moet er wel voor zorgen dat de kokendwaterkraan die je koopt een ‘kindvriendelijke kraan’ is – wat betekent dat de zijkanten niet heet worden en dat de kinderbeveiliging ervoor zorgt dat kinderen noch volwassenen ze per ongeluk aanzetten.

Ze kunnen water beter laten smaken

Het koudwaterfilter van Quooker is zo ontworpen dat je snel kunt overschakelen van kraanwater naar koud gefilterd water. Het water passeert ook een actief koolfilter wat ervoor zorgt dat het water lekkerder smaakt en ruikt. De meeste kokendwaterkranen van hogere kwaliteit filteren leidingwater en verwijderen die vreemd smakende chemicaliën die mogelijk in je watervoorziening zitten. Het duurdere assortiment kokendwaterkranen zal ook beluchten om het water zachter te maken – wat ideaal is als je in een regio woont dat veel hard water levert.

quooker voordelen nadelen rvs

Nadelen

Zoals je ziet heeft een Quooker veel meer te bieden dan alleen het leveren van direct kokend water uit een vaste kraan. Maar zoals gezegd, hebben kokendwaterkranen ook nadelen. Deze hebben we hieronder voor je opgesomd.

Iets minder kastruimte

Je moet wat kastruimte opofferen voor de warmwatertank van de Quooker. In de meeste keukens bevindt de tank van de kokendwaterkraan zich in de kast onder de gootsteen – een gebied dat meestal wordt gebruikt voor de keukenemmer, boeterhamzakjes, of opslag van schoonmaakproducten.

quooker voordelen nadelen nordic square twin rvs

Vereist professionele installatie

De installatie van een Quooker is niet echt een DIY klusje, die je zelf in een half uur kan klaren. Kokendwaterkranen zitten op het aanrecht, en moeten worden aangesloten en de watertanks moeten op elektriciteit zijn aangesloten om te werken. Daarom is het aan te raden om de installatie van de Quooker te laten doen door een professionele technicus.

Periodieke onderhoud

Welke kokendwaterkraan je ook neemt, ze hebben allemaal periodiek onderhoud nodig. En de filters moeten zo nu en dan vervangen worden. Sommige kokendwatertanks hebben elke 6 maanden een onderhoudsbeurt nodig. Alle kokendwatertanks van Quooker zijn uitgerust met HiTAC-waterfilters die gemiddeld elke 5 jaar een onderhoudsbeurt nodig hebben. Het vervangen van de HiTAC®-filter voor een Quooker kost €30,-, wat op zich wel meevalt.

Hogere aanschafprijs

Er zijn hele dure ‘normale’ kranen kranen, maar over het algemeen zijn kokendwaterkranen een stuk duurder. De prijs van een Quooker wordt bepaald door twee factoren, namelijk de kraan en het reservoir. En beiden zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. De goedkoopste combinatie kost €995,-, terwijl de duurste Quooker combinatie €3595,- kost.

quooker voordelen nadelen goud Fusion Round

Bekijk ook:
Keukentrends 2020
Wasmachine in keuken
Kleine keuken inrichten – 20 tips!

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *