Keuken

10x Handige vaatdoekhouder


vaatdoekhouder

Vaatdoekjes zijn onmisbaar in de keuken. Het is daarom ook niet de vraag of ze nodig zijn, maar hoe je de natte vaatdoekjes een op een hygiënische manier plekje kan geven. Sommigen laten het op het aanrecht, anders hangen het over de kraan, maar eigenlijk zijn ze er allemaal niet zo blij mee.

Daarom zijn er handige vaatdoekhouders in het leven geroepen, echte lifesavers voor iedereen die zich irriteren aan zijn of haar vaatdoekje in de keuken. Met een handige vaatdoekhouder zal jij nooit meer last hebben van je vaatdoekjes. Wij zijn op zoek gegaan naar leuke vaatdoekhouders, die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

1. Magisso vaatdoekhouder

Dit is de Magisso vaatdoekhouder, een echte design vaatdoekhouder die niet alleen super handig is, maar ook nog eens heel mooi eruit ziet. Het ontwerp doet een beetje denken aan een moderne deurklink, die je heel eenvoudig vast kunt maken aan de binnenkant van een roestvrijstalen gootsteen of wastafel. De Magisso vaatdoekhouder is namelijk voorzien van een magneetfiting, waardoor je het zonder gereedschap kunt monteren. Het enige wat je moet doen is de plek bepalen waar je het wilt hebben. Dankzij de scharnier kan je de vaatdoekhouder alle kanten op draaien.

Deze mooie design vaatdoekhouder van Magisso is hier verkrijgbaar in een rechte of gebogen vorm, de materialen zwart ABS of RVS, en in de kleuren zilver, goud, antraciet of koper.

magisso vaatdoekhouder

De Magisso vaatdoekhouder in het koper

2. Wenko Turbo-Loc vaatdoekhouder

De Wenko Turbo-Loc vaatdoekhouder lijkt kwa deisgn heel erg op die van Magisso. Ook deze is voorzien van een houder en een arm die je alle kanten op kunt draaien. Het grote verschil zit in de manier waarop je het kunt monteren. In plaats van een magneetfitting, kan je de vaatdoekhouder van Wenko stevig aan de keuken achterwand plakken middels een zelfklevende pad. dit kan zowel op en gestuukte wand als op wandtegels. En omdat het gemaakt is van RVS, hoef je niet bang te zijn dat het gaat roesten. Hier verkrijgbaar.

Wenko Turbo-Loc vaatdoekhouder

De Turbo-Loc vaatdoekhouder van Wenko aan een stoere betonstuc keuken achterwand

3. Kraanclip voor vaatdoekje en spons of zeep

Heb je geen mogelijkheid om de vaatdoekhouder via een magneet aan de gootsteen of aan de keuken achterwand vast te maken, dan is deze oplossing ideaal. Deze set bestaat namelijk uit een houder voor een vaatdoekje en een spons of een stuk zeep, die je gewoon aan de keukenkraan vast kunt klemmen. Zo heb je het vaatdoekje altijd bij de gootsteen. Als je een hoge kraan hebt, zou je het ook voor een theedoek kunnen gebruiken. Deze handige kraanclip is hier verkrijgbaar.

kraanclip vaatdoekhouder

Links het plateautje voor het sponsje en rechts de vaatdoekhouder

4. Joseph Joseph Surface RVS gootsteenorganiser

Dit is de complete Surface gootsteenorganiser van Joseph Joseph. Het heeft een vak voor het opbergen van een spons en een borstel, en aan de voorkant vind je nog een rekje, waar je eventueel een vaatdoekje aan kunt hangen. Het is voorzien van een schuine bodem, waardoor het water eenvoudig eruit kan lopen. Het is hier verkrijgbaar in een klein en een groot formaat.

joseph joseph surface gootsteenorganiser

Dit is het grote formaat, wat ook plek biedt voor een fles afwasmiddel.

5. Magnetische vaatdoekhouder

Deze magnetische vaatdoekhouder is super handig. Niet alleen omdat je het eenvoudig vast kunt maken in de gootsteen, middels magneetjes, maar ook omdat je de vaatdoekhouder heel makkelijk kunt ombuigen. Hierdoor kan je het zowel een en rechte zijde vastmaken van de gootsteen, maar ook bijvoobeeld in de hoek als je dat handiger vindt. De magneetjes zijn geschikt voor verschillende soorten gootstenen, zoals graniet, Corian®, edelstaal of zelfs gietijzer. Hier verkrijgbaar.

magnetische vaatdoekhouder

Handig in de hoek!

6. Drip.line vaatdoekhouder

Dit is de multifunctionele vaatdoekhouder van drip.line. Het is een soort stang van edelstaal, die je aan de zijkant van de gootsteen kunt plaatsen. De stang heeft een telescoopfunctie, waarmee je de vaatdoekhouder groter en kleiner kunt maken, zodat het op verschillende formaten gootstenen past. Je kunt er een nat vaatdoekje aan hangen, maar het is ook handig voor bijvoorbeeld het drogen van pannendeksels of een pollepel. Hier verkrijgbaar.

drip.line vaatdoekhouder

Multifunctioneel!

7. Zwarte vaatdoekhouder

Heb je een zwarte wastafel of een zwarte kraan? Dan is het natuurlijk stoer om een vaatdoekhouder te hebben die daar mooi bij past. Deze zwarte vaatdoekhouder is zelfklevend, waardoor je het op op verschillende oppervlakken kunt plakken. Dat kan op een gestuukte muur of bijvoorbeeld een betegelde muur. Je hoeft dus niet te boren in je mooie keuken achterwand. Hier verkrijgbaar.

zwarte vaatdoekhouder

De zwarte vaatdoekhouder staat perfect bij het marmeren werkblad en de gouden kraan!

8. Kleine vaatdoekhouder klem

Deze kleine vaatdoekhouder klemmen hebben een formaat van 5,6 x 5,6 cm, en heeft een diepte van slechts 3,7 cm. Perfect dus als je geen plek hebt in je kleine keuken. De houdertjes kan je eenvoudig op de plek vastplakken middels de zelfklevende strips. Deze zijn zo sterk, waardoor je er niet alleen natte vaatdoekjes aan kunt klemmen, maar ook theedoeken of zelfs kledingstukken! Hier verkrijgbaar.

kleine vaatdoekhouder klem

Super handig systeem!

9. RVS vaatdoekhouder

Dit is de roestvrijstalen vaatdoekhouder van Wonder Worker. De RVS stang is strak en modern, en kan met behulp van de bijgeleverde siliconenlijm aan de wand gemonteerd worden. Je hoeft niet te boren, maar de vaatdoekhouder heeft wel een maximale belasting van maar liefst 25kg. Hier te koop.

rvs vaatdoekhouder

Ook geschikt om een handdoek of theedoek aan te hangen.

10. Metalen vaatdoekhouder met bakje

Dit is het Sealskin Brix opbergplankje van metaal. Het is eigenlijk bedoelt voor de badkamer, maar je kunt het ook heel stoer in de keuken als vaatdoekhouder gebruiken. De houder bestaat uit een breed bakje, waar je bijvoorbeeld afwasmiddel en sponsjes in kunt opbergen, en een rek aan de onderkant voor het ophangen van een nat vatdoekje. Het nadeel van deze metalen vaatdoekhouder is dat je het met schroefjes moet monteren. Je zou dus in de keuken achterwand moeten boren. Daarna heb je wel één van de mooiste vaatdoekhouders! Hier verkrijgbaar.

metalen vaatdoekhouder

De vaatdoekhouder in actie in de badkamer!

Bekijk ook:
Kleine keuken inrichten – 20 tips!
10x Mooie droogrekken
Haken aan de deur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply