Meubels

De beste eettafel kopen voor jou!


Een nieuwe eettafel kopen is niet goedkoop. Zorg er daarom voor dat je er één vindt die je zo lang mogelijk kunt gebruiken. Wij zijn hier om jou hierbij te helpen, met handige tips en punten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe eettafel!

eettafel kopen

De eettafel is niet alleen een ontmoetingsplek voor familie en vrienden, maar ook een centraal punt in huis. Ongeacht of het in je woonkamer, je keuken of eetkamer gaat. Als je van plan bent er één te kopen waar je heel lang plezier van zult hebben, is het belangrijk om te letten op een aantal punten. Een eettafel moet goed gemaakt en sterk zijn, genoeg zitplekken bieden en een goede vorm en grootte hebben die past bij de ruimte en de stijl van je interieur. Heb jij een nieuwe eettafel nodig? Kijk dan snel verder!

Waar wordt de eettafel voor gebruikt?

Als het gaat om het kiezen van de juiste eettafel voor je huis, is het belangrijk om te bedenken waar je het voor gaat gebruiken. Natuurlijk moet de tafel functionele behoeften vervullen, zoals een plek om samen te komen en te eten. Maar je moet ook rekening houden met je gezin, levensstijl en woonsituatie. Als je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt, is een natuurstenen tafel die vlekken absorbeert misschien niet de beste keuze. Kies een eettafel die zowel praktisch als mooi is.

Je moet ook rekening houden met je levensstijl. Bedenk hoe een tafel een rol speelt in je dagelijks leven. Als je houdt van het ontvangen en organiseren van etentjes, bijvoorbeeld, is een kleine vierkante eettafel waarschijnlijk niet genoeg. Je eettafel moet je levensstijl verrijken, niet belemmeren. Je huidige woonsituatie is een ander punt waar je rekening mee moet houden. Een goede vuistregel is om te kopen voor het huis dat je nu hebt. Zelfs als je van plan bent om in de toekomst een groter huis te kopen, heeft het geen zin om een ​​extra grote eettafel te kopen als deze niet in je huidige ruimte past. Kies in plaats daarvan nu een eettafel die bij je past.

ovale eettafel kopen

Het formaat van de eettafel

Een eettafel moet comfortabel in een ruimte passen. Een te grote eettafel maakt je kamer klein, terwijl een te kleine eettafel je kamer uit balans maakt. Formaat betekent ook rekening houden met de ruimte rond je tafel voor mensen om te bewegen. Om het juiste formaat voor je eettafel te bepalen, is het verstandig om de ruimte op te meten waar de tafel wordt geplaatst. Een tip is om boeken of lakens te gebruiken om een ​​geïmproviseerde tafel in de ruimte te creëren. Dit helpt je te laten zien hoeveel ruimte een tafel van een bepaald formaat in beslag zou nemen.

Idealiter heeft een eettafel niet alleen de juiste lengte, maar ook de juiste hoogte. Laat in het algemeen minimaal 100 centimeter ruimte tussen de tafel en de muur of ander meubilair in de kamer. Qua hoogte zijn de meeste eettafels rond de 76 centimeter hoog. Houd hier rekening mee als op zoek bent naar een mooie hanglamp voor oven de eettafel. Een eettafel is natuurlijk niet compleet zonder eetkamerstoelen. Laat minimaal 20 centimeter ruimte tussen een stoel en het tafelblad. Zorg ervoor dat je ook ruimte laat voor wanneer mensen erin zitten en wanneer ze van hun plaats gaan.

formaat eettafel kopen

De vorm van de eettafel

Eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Rechthoekige eettafels zijn het populairst, maar je kunt ook denken aan een vierkante, ronde of ovale eettafel. Naast dat je het natuurlijk moet mooi vinden, is het ook belangrijk om rekening te houden met de je praktische behoeften en de grootte van de ruimte.

Rechthoekige eettafel

Rechthoekige tafels zijn het meest populair. Je zult merken dat deze vorm ook in meer stijlen, maten en uitbreidbare opties verkrijgbaar is. Hoewel een rechthoekige eettafel in de meeste ruimtes past, werkt hij vooral goed in lange of smalle kamers. Onthoud dat als het gaat om het kiezen van de juiste, breedte net zo belangrijk is als lengte. Hoe breder de tafel, hoe meer erop past, dus hoe beter het is voor grote groepen.

eettafel kopen rechthoekige eettafel

Vierkante eettafel

Als je kamer vierkant is, is het een goed idee om een ​​vierkante tafel te kiezen. Een vierkante eettafel zorgt voor meer intieme eetervaringen omdat het mensen dichter bij elkaar brengt. Houd er echter rekening mee dat hoe groter de vierkante tafel, hoe moeilijker het is om bij het eten te komen. Daarom zijn vierkante eettafels vooral geschikt als je te maken hebt met een kleine keuken of eethoek in de woonkamer.

Ronde eettafel

Ronde eettafels zijn zowel geschikt voor kleine als grote ruimtes. In een kleine keuken kan je een kleine ronde eettafel tegen een muur schuiven, terwijl in een grote ruimte een mooie grote ronde tafel prachtig is als je het vrijstaand in de ruimte plaatst. Een groot voordeel is dat ronde eettafels een mega sociaal karakter hebben, omdat je iedereen eenvoudig kunt aankijken.

eettafel kopen ronde eettafel

Ovale eettafel

De ovale eettafel zien we de laatste tijd steeds vaker voorbij komen. Het biedt de voordelen van zowel de rechthoekige als e ronde eettafel. De afgeronde hoeken zorgen voor een zachte uitstraling, terwijl het ook heel veel zitplaatsen biedt. Let op dat er een verschil is tussen een ovale en half ovale eettafels. Deze laatste kenmerkt zich met rechte zijden, net als rechthoekige eettafels. Ovale tafels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Je hebt kleine varianten, maar ook mega grote varianten. Je kunt zelfs een ovale tafel op maat laten maken.

eettafel kopen ovaal

Materiaal van de eettafel

Wat ook een mega belangrijk aspect is bij het kopen van een nieuwe eettafel, is natuurlijk het materiaal. Eettafels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten materialen, met grote verschillen tussen. Het kiezen van het juiste materiaal voor je eettafel is daarom niet altijd even makkelijk. Het moet een balans zijn tussen prijs, onderhoud, persoonlijke stijl en de stijl van je huis.

Houten eettafel

Hout is het meest populaire materiaal voor eettafels. Mooi, warm, duurzaam en eenvoudig te repareren. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende houtsoorten. Eikenhout is erg populair, maar je kunt ook andere populaire houtsoorten overwegen zoals teakhout, walnoothout of steigerhout. Hoewel hout slijtage vertoont en uitzet en krimpt bij blootstelling aan hitte, is het materiaal gemakkelijk te onderhouden. Een houten eettafel kan daarom vaak een leven lang mee gaan.

houten eettafel kopen

Glazen eettafel

Glazen eettafels creëren een gevoel van openheid en zijn dus ideaal voor kleine ruimtes. Verkrijgbaar in vele varianten, zoals helder, getint of mat. Hoewel ze niet worden beschadigd door vocht, zijn ze vergeleken met andere materialen gevoeliger om te breken en te barsten. Ook zijn vingerafdrukken sneller zichtbaar, en zijn daarom wellicht niet de beste opties als je te maken hebt met kleine kinderen.

Fineer eettafel

Vind je houten eettafels mooi, maar je hebt niet zo’n groot budget? Dan zou je ook een fineer eettafel kunnen overwegen. Dit materiaal is opgebouwd uit een dunne laag massief hout of bedrukt materiaal dat op multiplex is bevestigd. Een fineer eettafel van goede kwaliteit is volledig van dit materiaal gemaakt, dus controleer of er ook onder de tafel fineer is gebruikt.

fineer eettafel kopen

Marmeren eettafel

Marmeren tafels zijn stevig chique. Wellicht denk je dat het alleen in klassieke interieurs past, maar marmeren eettafels staan eigenlijk in elk interieur mooi. Hoewel natuursteen slijtvast is, kan het gemakkelijk vlekken absorberen. Dit materiaal is ook vatbaar voor afbrokkelen of barsten, wat meestal niet kan worden gerepareerd. Natuurstenen tafels variëren in prijs, variërend van honderden tot duizenden dollars, afhankelijk van het type marmer dat wordt gebruikt.

eettafel. kopen marmeren eettafel

Metalen eettafel

Metalen tafels zijn stoer, duurzaam en goedkoper dan veel andere materialen. Je kunt denken aan roestvrij staal, zink, messing of gepoedercoat staal. Metalen tafels passen daarom bij elke interieurstijl, ongeacht modern, industrieel, Scandinavisch of landelijk.

eettafel kopen metalen eettafel

Bekijk ook:
10x Eettafel decoratie
Eettafel achter de bank

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply