Search and Hit Enter

5x Visgraat vloeren

Ben jij en grote fan van visgraat vloeren, en zou jij graag een visgraat vloer willen laten leggen in jouw huis? Om je een idee te geven wat de mogelijkheden zijn, hebben we alle houten vloeren of vloeren met een houtlook op deze pagina op een rijtje gezet, die in een chique visgraat patroon gelegd kunnen worden. Lees wat de voordelen en nadelen om te beslissen wat voor soort vloer het beste bij jou, jouw gezin, jouw huis en jouw budget past.

visgraat vloeren

Het ontwerp van visgraat vloeren wordt gekenmerkt door het gebruik van houten blokken die kleiner zijn dan traditionele planken. Deze rechthoekige stukken zijn gesneden en gelegd in een zigzagpatroon met allemaal dezelfde afmetingen om een stijlvolle, uniforme stijl te creëren.

Visgraat vloeren zijn een tijdloos design dat elke ruimte een elegante uitstraling kan geven. Ze zijn zó populair, waardoor het soms lijkt dat het een nieuwe woontrend is, maar het is eigenlijk een tijdloos patroon dat al eeuwen bestaat. De geschiedenis van de visgraat vloer gaat terug tot Rome en Griekenland toen het werd gebruikt als een symbool van rijkdom en status. Vandaag de dag wordt dit type vloer nog steeds beschouwd als een elegante, trendy keuze die elk interieur naar een hoger niveau zal tillen.

De klassieke visgraat vloer zijn massieve houten vloeren, maar omdat er verschillende wensen en eisen zijn ontstaan vanuit de consument, zijn er in de loop der jaren andere soorten vloeren gecreëerd, met een houtlook, en die ook in een visgraat patroon gelegd kunnen worden. Sommige soorten vloeren lijken zó echt en natuurlijk, waardoor ze voor sommigen lastig te onderscheiden zijn van een klassieke houten visgraat vloer.

1. Houten vloeren

Laten we met deze lijst beginnen met de echte klassieke visgraat vloeren, bestaande uit massieve houten planken van 100% natuurlijk hout. Bewerkt, gezaagd en geschuurd, massief hout is verkrijgbaar in verschillende maten. De kleuren variëren van licht eiken tot contrasterend donker walnoot. Alle massief hardhouten vloeren bieden een elegante, luxe uitstraling en voegen karakter toe aan elke kamer in huis. Je kunt de houten planken op verschillende manieren afwerken. Op die manier krijgt de vloer niet een bepaalde look, maar je visgaat vloer wordt hiermee ook beschermd zodat je het langer mooi blijft. Zo kan je het aflakken of afborstelen. Je kunt zelfs kiezen voor een onbewerkte visgraat vloer, hoewel dat niet aan te raden is.

Massieve houten visgraat vloeren zijn populair vanwege de luxe, tijdloze uitstraling. Het voordeel van schuren en opnieuw aflakken geeft de vloer een lange levensduur. Er zijn verschillende houtsoorten verkrijgbaar met verschillende kleuren, houtnerven en texturen. Verschillende lengtes en breedtes helpen je ook om iets te vinden dat bij jouw interieur en ruimte past.

Een massief houten vloer heeft een lange levensduur en kan bij correct onderhoud tientallen jaren meegaan. Eenvoudige dingen zoals regelmatig vegen en schoonmaken kunnen ongewenste krassen of deuken op het vloeroppervlak helpen voorkomen.

visgraat vloeren hout

2. Lamelparket vloeren

Een ander soort visgraat vloer dat bijna niet te onderscheiden is van een massieve houten visgraat vloer zijn lamelparket vloeren – simpelweg omdat de planken van lamelparket visgraat vloeren uit een toplaag van 100% natuurlijk hout heeft. Deze toplaag heeft een variërende dikte tussen 2-8 mm en wordt gecombineerd met een multiplex onderlaag.

De toplaag van hout kan een aantal keren worden opgeschuurd en opnieuw worden afgewerkt. De doordachte constructie voegt dimensionale stabiliteit en sterkte toe, waardoor de productie van langere en bredere planken mogelijk is.

Het gebruik van lamelparket visgraat vloeren lost problemen op bij het installeren in ruimtes zoals keukens, serres of ruimtes met grote hoeveelheden temperatuur- en vochtigheidsveranderingen. De multiplex basis maakt het product veel stabieler dan massief houten vloeren en geeft je veel meer flexibiliteit. Lamelparket kan zelfs gecombineerd worden met vloerverwarming.

Vooraf afgewerkte en onafgewerkte lampelparket vloeren bieden je een grote flexibiliteit. Met onafgewerkt lamelparket kan je op maat gemaakte kleuren en afwerkingen creëren, maar het vereist verdere bescherming tegen een lak of olie.

visgraat vloeren lamelparket

3. PVC voeren

PVC visgraat vloeren zijn de afgelopen jaren mega populair geworden. Deze kunststof vloeren zijn gemaakt van Polyvinylchloride – een veelvuldig toegepast materiaal dat bij verhitting zacht wordt. Hoewel een PVC visgraat vloer heel erg op een echte massieve houten vloer of lamelparket vloer lijkt, is het 100% houtvrij.

PVC vloeren zijn super sterk, vooral vergeleken met vinyl vloeren, en zijn stootvast. Wel zijn ze gevoeliger voor krassen. Omdat PVC warmte goed doorlaat, kan je het heel goed combineren met vloerverwarming. Het is ook bestand tegen vocht en water, waardoor het een geschikte vloer is voor in de badkamer, toilet of keuken.

Je hebt plak pvc en Click pvc – voor die echte houtlook visgraat vloer is plak pvc het mooist. Een nadeel is dat het op een egale vloer gelegd moet worden. Is je vloer niet egaal? Dan zou je dat dus eerst moeten egaliseren, waardoor er extra kosten komen kijken.

visgraat vloeren pvc

4. Laminaat

Laminaat vloeren bestaan al super jaren, maar de laatste tijd is de groei aanzienlijk toegenomen dankzij verbeterde ontwerpprocessen en lagere productiekosten. Laminaat vloeren zijn een geweldig kosteneffectief alternatief voor duurdere vloeropties zoals massief hout en lamelparket vloeren, vooral als het gaat om het creëren van een visgraat vloer. Daarnaast zijn ook dit soort visgraat vloeren verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en diktes.

Laminaat vloeren zijn kunststof vloeren die opgebouwd zijn uit meerdere lagen. Dit type vloer is gemaakt om hout, steen of tegels te simuleren door een hoge resolutie foto te gebruiken onder een transparante beschermende oppervlaktelaag. Een High Density Fibreboard (HDF) kern zit onder de fotografische laag om de hoofdsamenstelling van elke plank te vormen en is extreem stabiel. Een laatste balancerende laag wordt toegevoegd aan de basis van elke plank die garandeert dat de planken niet kromtrekken of buigen wanneer ze worden geïnstalleerd.

Het is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een goedkope, duurzame vloer die snel en eenvoudig kan worden gelegd. Aan de oppervlaktelaag is een krasbescherming toegevoegd om extra bescherming te bieden tegen ongewenste schade, deuken en krassen. Laminaat vloeren hebben minimaal onderhoud nodig en zijn hygiënisch gezien een geweldig alternatief voor tapijt.

Een ander voordeel van lamninaat visgraat vloeren, is dat de installatie heel eenvoudig is, omdat het een gepatenteerd Uniclic-systeem heeft dat zorgt voor een ongecompliceerde montage en een naadloze, spleetvrije vloer. Hierbij heb je geen lijm, schroeven of spijkers nodig.

Hieronder zie je de mooie Floorlife Bayside visgraat laminaat vloer die verkrijgbaar is bij Afium.nl.

visgraat vloeren laminaat

5. Tegels

Als je het hebt over een houtlook of houten visgraat vloeren, dan zijn tegels wellicht niet de eerste optie waar je aan denkt. Tóch kunnen houtlook tegels de moeite waard zijn om te overwegen – vooral vanwege de praktische voordelen.

Zoals je weet zijn tegels super vocht- en waterbestendig, waardoor het een uitstekende keus is voor vochtige ruimtes zoals badkamers, toiletten en keukens. Hoewel je wel te maken hebt met voegen, zijn de tegels zelf eenvoudig schoon te maken met een dweil of stofzuiger. En kwalitatieve houtlook tegels zien er zó echt uit, waardoor ze lastig te onderscheiden zijn van een echte houten visgraat houten vloer.

visgraat vloeren tegels

Bekijk ook:
12x Visgraat muur

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *