Stoelen

Acapulco stoel


Designerstoelen heb je in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Er zijn er zoveel, waardoor je soms geen keuze meer kunt maken. Maar als je op zoek bent naar een vrolijke zomerse stoel, dan hoef je niet verder te zoeken. Er is namelijk maar één stoel die zó vrolijk en zomers is. We hebben het over de super populaire Acapulco stoel.

Acapulco stoel

Het ontwerp

Het ontwerp van de Acapulco stoel kenmerkt zich met een peervormige frame van metaal, waar vinyl draden omheen zijn gespannen. De draden geven de stoel een luchtig karakter, en hierdoor werd de stoel voornamelijk in buitenruimtes gebruikt zoals tuinen en terrassen. Door de draden die in de meest vrolijke kleuren verkrijgbaar zijn, is de Acapulco stoel super vrolijk en zomers.

Acapulco stoel

Acapulco stoel

Geschiedenis van de Acapulco stoel

De eerste Acapulco stoel is in de jaren ’50 geproduceerd. De stoel is vernoemd naar de super populaire badplaats aan de Mexicaanse kust Acapulco. Een plaats die bekend stond om hun bijzondere design en architectuur. Wat erg bijzonder is, is dat het niet bekend is wie de ontwerper van de stoel is. Hoewel Mexiaanse ontwerpster Cecilia Len Barra het ontwerp heeft opgeeist, is het op de dag van vandaag nog steeds niet zeker wie de originele ontwerper is van de Acapulco stoel.

Modellen en kleuren

Vanwege het ontwerp met de vrolijke kleuren en het transparante karakter, wordt de stoel tegenwoordig nog steeds als tuinstoel in de tuin of op het balkon gebruikt. Maar ook binnen in het interieur zie je de Acapulco stoel regelmatig gebruikt worden. De stoel is nu verkrijgbaar in veel meer kleuren, en daarnaast zijn er ook meerdere varianten verkrijgbaar. Naast de peervormige zitting zijn er bijvoorbeeld ook Acapulco stoelen met een ronde zitting.

Wil je ook zo’n mooie, vrolijke en zomerse stoel hebben voor op je tuin, balkon of gewoon in de woonkamer? Hij is hier verkrijgbaar.

Acapulco stoel

Acapulco stoel

Acapulco stoel

Acapulco stoel

Acapulco stoel

Acapulco stoel

Acapulco stoel

Acapulco stoel

Acapulco stoel

Acapulco stoel

Acapulco stoel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply