Woonaccessoires

Maak je eigen kledingroede!


In deze hal hebben we laten zien hoe je met steigerbuizen en bijbehorende koppelingen een hele stoere kapstok kunt maken. Kledingroedes en kledingrekken zijn altijd handig in huis. Of dat nou voor de hal is om jassen op te hangen, in de slaapkamer om kleding op te hangen of bijvoorbeeld als kledingrek in de kinderkamer. Je kunt een kledingrek kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om er zelf één te maken. Vooral als het ook nog eens een hele leuke kledingroede is. Vandaag willen we laten zien hoe je heel eenvoudig een kledingroede kunt maken met een koperen buis en leren banden.

Maak je eigen kledingroede!

In dit voorbeeld gaat het om een kledingroede voor een ruimte met een schuine wand. Maar in principe zou je de kledingroede dusdanig kunnen maken, dat het geschikt is zonder de schuine wand.

Wat heb je nodig?
– Koperen buis;
– Leren banden’;
– Schroefhaakjes;
– Pluggen;
– Lijm;
– Riem perferator.

Maak je eigen kledingroede!

Stap 1
Maak twee grote lussen met de leren banden. De lussen doe je aan de twee uiteinden van de koperen buis. Met lijm zorg je ervoor dat de lussen net iets groter zijn dan de diameter van de koperen buis. Aan het uiteinde van de leren banden maak je een gaatje met de riem perferator.

Stap 2

Boor twee gaatjes in het plafond, waar de pluggen in passen. Daar schroef je de twee schroefhaakjes in.

Stap 3
Hang de kledingroede op aan het plafond

Maak je eigen kledingroede!

Maak je eigen kledingroede!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply