Slaapkamer

Slaapkamer styling ideeën


Ben je klaar met het inrichten van jouw slaapkamer, maar het voelt tóch niet dat het helemaal af is? Lees onze handige slaapkamer styling tips, leuke kleine ideeën die je eenvoudig kunt toepassen en mooie inspiratie voorbeelden!

slaapkamer styling ideeën

Je hebt geen professionele aannemer en een maandenlange renovatie nodig voor het inrichten van een mooie, uitnodigende en knusse slaapkamer. Echter maakt de basis met een bed en een kledingkast de slaapkamer nog niet compleet. Het zijn juist de kleine toevoegingen en details die het echte verschil kunnen maken. Geen idee wat we bedoelen? Kijk snel verder en ontdek hoe je vrij eenvoudig jouw slaapkamer helemaal af kunt maken.

1. Het hoofdbord

We moeten natuurlijk beginnen met het belangrijkste element van de slaapkamer – Het bed! Je hebt waarschijnlijk al een bed, maar misschien ééntje zonder hoofdbord. Het is geen absolute musthave, maar een hoofdbord biedt wel een aantal voordelen. Een hoofdbord beschermt de muur achter het bed, zorgt ervoor dat je comfortabel op bed kunt zitten, en het voorkomt dat je kussens achter het bed op de vloer vallen. Maar omdat we het hier hebben over de slaapkamer styling, vinden het veel belangrijker dat een hoofdbord bij kan dragen aan een knusse sfeer rondom het bed en in de slaapkamer. Je hoeft dus niet een bed waar een hoofdbord bij hoort – Het is soms juist leuk om een apart hoofdbord te kopen of zelf te maken.

slaapkamer styling olijfgroen fluwelen hoofdbord

2. Beddengoed

Wat wel een absolute musthave is in de slaapkamer, is mooi en comfortabel beddengoed. Beddengoed biedt een geweldige manier om kleur en textuur toe te voegen aan de ruimte. Houd bij het kiezen van het dekbedovertrek rekening met de reeds bestaande kleuren en texturen in je slaapkamer. Met extra kussens, een bedsprei en/of een plaid bovenop het dekbed, kan je meerdere lagen creëren op bed, die de slaapkamer meer sfeer en warmte kunnen geven.

slaapkamer styling beddengoed

3. Vloerkleed

Vroeger gaven de meeste mensen voorkeur aan een vloerbedekking in de slaapkamer. Het grootste voordeel van tapijt is natuurlijk dat het lekker zacht en warm onder de voeten aanvoelt. Tegenwoordig zijn ook harde vloeren erg populair in de slaapkamer, zoals houten vloeren, PVC vloeren of zelfs gietvloeren. Als je een harde vloer hebt in de slaapkamer, dan is een vloerkleed altijd een goed idee. Je zorgt daarmee niet alleen voor dat je in de ochtend lekker zacht uit bed kunt stappen – Tapijten zijn ook een geweldige manier om wat textuur aan de slaapkamer toe te voegen.

In de slaapkamer heb je een paar opties als het gaat om het toevoegen van vloerkleden. Zo kan je voor een extra groot vloerkleed gaat, die je onder het bed plaatst, en voldoende aan alle zijden uitsteken. Je kunt ook meerdere vloerkleden naast het bed of bij het voeteneinde van het bed plaatsen.

slaapkamer styling vloerkleed

4. Muren

Slaapkamers zijn toevluchtsoorden van rust en ontspanning, dus het is van vitaal belang om hier rekening mee te houden bij het kiezen van het kleurenpalet. Neutrale kleuren doen het altijd goed, zoals zacht wit, grijs, taupe en andere aardetinten. Maar wees ook niet bang om voor een muurkleur te gaan die jij persoonlijk heel mooi vindt. Dit kan een enkele muur zijn, waarmee het focuspunt wilt creëren, maar het kunnen ook alle muren zijn. Je zou zelfs het plafond mee kunnen verven, wat voor een hele intieme sfeer kan zorgen.

Behang met patronen of een opvallende muur kan ook erg leuk zijn. Belangrijk is om de rest van de slaapkamer daaraan aan te passen. Wil je meer warmte creëren aan de muren, bijvoorbeeld omdat je een grijze PVC vloer of een strakke gietvloer hebt, dan zou je kunnen overwegen om de muren te bekleden met houten wandbekleding.

slaapkamer styling roze slaapkamer

5. Wanddecoratie

Over muren gesproken – Als je van minimalistische less is more interieurs houdt, dan zijn kale muren prima, maar omdat je op deze pagina bent, vind je het waarschijnlijk leuker om de kale muren op te vullen. Als je het hebt over wanddecoratie, denk je al snel aan schilderijen, fotolijsten of ingelijste posters. Deze zijn absoluut leuk, maar er zijn ook andere leuke opties. Wil je bijvoorbeeld meer sfeer en textuur aan de muren? Dan zijn wandkleden erg leuk. Dit kunnen vloerkleden zijn die je op een bepaalde manier aan de wand hangt, maar dit kunnen ook macrame wandkleden zijn die je zelf kunt maken of speciale wandkleden die ook daadwerkelijk voor de wanden zijn gemaakt.

slaapkamer styling wandkleed

6. Planten

Onze liefdesaffaire voor kamerplanten vertoont geen tekenen van afname en ze verspreiden zich langzaam naar elke kamer van het huis. De slaapkamer is geen uitzondering! Planten zijn niet alleen schitterend om naar te kijken, ze bieden ook veel gezondheidsvoordelen. Zorg ervoor dat je planten kiest die passen bij de beschikbare verlichting in je slaapkamer en neem ze af en toe mee naar buiten voor een frisse neus en zonneschijn. Je kunt bovendien op heel veel verschillende manieren planten aan je slaapkamer toevoegen – Van potten op op de vensterbank en hangplanten aan het plafond tot grote plantenpotten die je gewoon op de vloer plaatst. Het is leuk om verschillende varianten met elkaar te combineren. Speel hier gerust een beetje mee.

slaapkamer styling planten

7. Nachtkastjes

Nachtkastjes zijn niet alleen erg functioneel, waar je spullen op kunt plaatsen die je in de avond bij je wilt hebben, maar ze voegen ook absoluut iets toe aan de esthetiek in de slaapkamer. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden als het gaat om nachtkastjes – Van minimalistische zwevende nachtkastjes tot stapels vintage koffers die je naast je bed plaatst. Heb je geen plek om een nachtkastje naast het bed te plaatsen, dan kan je ook denken aan wandplanken die je aan de muur boven het bed monteert.

Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de styling van de nachtkastjes – Leuke spullen die je op de nachtkastjes plaatst. Denk aan een schaaltje voor je juwelen, een kaars in een leuke houder, verse bloemen in een vaas, een statement tafellamp of nachtlamp, noem maar op.

slaapkamer styling nachtkastje

8. Zithoekje

In een kleine slaapkamer is het vooral belangrijk om zo goed mogelijk gebruik te maken van de beperkte ruimte. In een grote slaapkamer kan het juist een uitdaging zijn om de ruimte op een leuke manier op te vullen, zodat je geen akelige lege zones hebt. Laten we vooropstellen dat je nooit teveel ruimte kunt hebben. In elke ruimte in huis kan je een lege ruimte op verschillende manieren benutten. In de slaapkamer is het bijvoorbeeld een leuk. idee om een zithoekje te creëren – een plek in de kamer waar je gewoon even lekker kunt zitten. Een feauteuil of een lounge chair zit immers veel comfortabeler dan op de rand van je bed zitten. Plaats er een leuke bijzettafel bij, die je weer leuk kan decoreren. En maak het nóg gezelliger met een deken en wat kussens op de fauteil of stoel.

slaapkamer styling zithoekje

9. Kleding ophangen

Iedereen heeft een kledingkast nodig, of je nou veel of weinig kleding hebt. Een inloopkast is ideaal, maar een kledingkast in de slaapkamer kan ook erg mooi zijn. Maar naast een kledingkast of een inloopkast, is het ook fijn om losse kledingstukken in de slaapkamer op te kunnen hangen. Dat kan je op verschillende manieren mogelijk maken. Je kunt een kledingrek in de slaapkamer plaatsen of aan het plafond hangen. Je kunt een wandkapstok aan de muur monteren. Of je kunt kiezen voor leuke wandhaken. Let er wel op dat je er niet teveel kledingstukken aan hangt, anders kan het weer rommelig worden.

slaapkamer styling mooie kledingrek

10. Spiegel

Een spiegel mag niet in ontbreken in huis, maar niet iedereen heeft een spiegel in de slaapkamer. Dat is ook niet altijd perse nodig, als je bijvoorbeeld een mooie grote spiegel in de hal hebt staan. Maar met een grote spiegel kan je de slaapkamer ook optisch groter laten lijken, wat dus een goed idee is in een kleine slaapkamer. Wat ook leuk is, is om een keer een spiegel te kiezen in een vorm die je normaal gewend bent. Denk bijvoorbeeld aan een ronde spiegel of een spiegel in een organische vorm.

slaapkamer styling ronde spiegel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply