Woonaccessoires

10x Medicijnkastje


Iedereen heeft pleisters, pijnstillers of andere medicijnen in huis. Althans, dat zou in ieder geval wel verstandig zijn. En het beste is natuurlijk om al deze medische spullen veilig en netjes op één plek op te bergen, bij voorkeur in een medicijnkastje. De medicijnkastjes zijn echter niet allemaal even mooi, waardoor je ze het liefst achter deur en grendel wilt verbergen. Maar er zijn wel degelijk mooie en leuke medicijnkastjes. Ben je op zoek naar een leuk medicijnkastje? Wij hebben er tien voor je op een rijtje gezet. Welke vind jij het leukst?

Medicijnkastje

1. IKEA

IKEA heeft bijna alles, maar helaas geen écht medicijnkastje. In het verleden hebben ze hele leuke medicijnkastjes gehad, maar op het moment hebben ze het niet. IKEA heeft wel een groot aanbod aan spiegelkasten, die je natuurlijk ook gewoon als medicijnkastje kunt gebruiken. Over het algemeen zijn deze wel iets groter. Hieronder zie je bijvoorbeeld het de Hemnes spiegelkast. Een hele leuke smalle kast met een handige spiegeldeur, die je bijvoorbeeld boven de wastafel in de badkamer kunt hangen. Aan de binnenkant vind je drie glazen plankjes boven elkaar, met nog een houten plankje aan de onderkant. Genoeg plek dus voor het opbergen van verschillende medicijnen en andere badkamerspullen. De Hemnes spiegelkast is hier verkrijgbaar voor €99,-.

Medicijnkastje IKEA

2. Hema

Waar je ook zou verwachten dat ze een medicijnkastje zouden hebben is natuurlijk Hema. Maar ook de bekendste winkelketen van Nederland heeft geen medicijnkastje. Niet getreurd, want Hema heeft wel een hele leuke medicijnbox. Een grote witte box met de afmetingen 32 x 20 x 19.5 cm, waar een grote zwarte kruis op afgedrukt is. Die kan je dus niet missen. Aan de binnenzijde vind je een handige deksel met zes kleine vakken, wat natuurlijk super handig is. Grote spullen kunnen gewoon in de grote box daaronder opgeborgen worden. Omdat de Hema medicijnbox zo leuk is, is het ook helemaal niet erg om deze in het zicht in de badkamer, keuken of gewoon in de woonkamer te plaatsen. Hier verkrijgbaar voor €19,-. Praxis en Gamma hebben een soortgelijk medicijnkastje, die er niet iets anders uitzien.

Medicijnkastje Hema

3. Leenbakker

Leenbakker had een tijdje geleden een heel stoer medicijnkastje. Een vierkant roestvrijstalen medicijnkastje met een glazen deurtje met een slot, waar een groot kruis op afgebeeld is. Deze was zelfs in de de aanbieding voor €14,30. Op dit moment is het medicijnkastje van Leenbakker helemaal uitverkocht. Het goede nieuws, is dat exact hetzelfde medicijnkastje verkrijgbaar is bij Blokker. Klik hier!

Medicijnkastje leenbakker

4. Blokker

Naast bovenstaand medicijnkastje, heeft Blokker nog veel meer leuke medicijnkastjes. Onderstaand medicijnkastje van Blokker vinden we het leukst. Het is het Clayre & Eef medicijnkastje met het formaat 33 x 13 x 47 cm. Het kleine witte kastje heeft een stoere vintage uitstraling, dankzij de verroeste randen en de grote aangetaste rode kruis op het glazen deurtje. Door de tekst ‘First Aid’ is het nóg duidelijker dat je hier moet zijn voor medicijnen. Klik hier voor meer informatie.

Medicijnkastje blokker

5. Action

Ook Action heeft geen echt medicijnkastje, maar wel een aantal hele leuke opbergdozen, die je natuurlijk wel kunt gebruiken om er medicijnen in op te bergen. Onderstaande vierkante opbergbox is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart, en beide varianten zijn gecombineerd met een houten deksel. De kleine bruine leren handgreep maakt de doos nóg leuker. Het is bij Action verkrijgbaar voor nog geen €2,-!

Medicijnkastje Action

6. Kwantum

Kwantum heeft een soortgelijk medicijnkastje als Hema, dus de leuke medicijnbox met een grote zwarte kruis. Het medicijnkastje van Kwantum is met het formaat 15 x 22 x 15 cm wel iets kleiner. Naast de witte box met de grote zwarte kruis, heeft Kwantum de exacte doos ook in het groen met een witte kruis. Stiekem vinden wij die nog net iets leuker. Jij ook?

Medicijnkastje kwantum

7. Medicijnkastje met cijferslot

Als je een medicijnkastje wilt gebruiken voor het opbergen van pleisters, verband en eenvoudige medicatie, zoals paracetamol of andere pijnstillers, dan is het niet nodig om het op slot te doen. Heb je hele specifieke of zware medicijnen, die bijvoorbeeld super gevaarlijk zijn voor kinderen, dan is het verstandig om een medicijnkastje met cijferslot te nemen. Op die manier kan je zelf beslissen wie er allemaal bij mogen komen. Dit medicijnkastje BMK 4-COM is zowel voorzien van een cijferslot als een sleutelslot. Wil je zéker weten dat kinderen er niet bij kunnen? Hang het dan lekker hoog op. Het witte medicijnkastje met de grote rode kruis ziet er bovendien ook nog eens erg leuk uit. Het is hier verkrijgbaar voor € 89,50.

Medicijnkastje met cijferslot

8. Landelijk

Dit is het medicijnkastje Camron van zwart geverfd hout. Een super leuk medicijnkastje met een vintage landelijke uitstraling, dankzij het grenen hout. Met het glazen deurtje kan het medicijnkastje afgesloten worden, waar een kruis en de tekst apothicaire op afgebeeld staan. Apothicaire betekent apotheker in het Frans. Vind jij dit ook een heel leuk medicijnkastje? Het is hier verkrijgbaar voor €49,95.

Medicijnkastje Landelijk

9. Wit metaal met grote zwarte kruis

Vind je de medicijnbox van Hema erg leuk, maar je wilt het liever als een echt medicijnkastje aan de muur ophangen? Dit witte metalen medicijnkastje lijkt daar heel erg op, maar deze kan je dus wel aan de wand ophangen. Het is met het formaat H45 x B36 x D16cm vrij groot, dus je kunt er ook vrij veel spullen in kwijt. Er zit bovendien ook een slot bij, zodat je de medicijnen kindveilig kunt opbergen. Hier verkrijgbaar voor €77,91.

Medicijnkastje metaal

10. Medicijnkastje hout

Is dit medicijnkastje van hout niet super leuk?! Het is een vierkant wandkastje, dat gemaakt is van gerecycled hout. Hierdoor heeft het kastje een een stoere vintage uitstraling. Zelfs de grote rode kruis, dat verdeeld is over de twee deurtjes, heeft imperfecte lijnen. Aan de achterzijde van het medicijnkastje vind je twee zwarte elemementen, waarmee het kastje eenvoudig aan de wand opgehangen kan worden. Hier verkrijgbaar voor €31,99!

Medicijnkastje hout

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply