Search and Hit Enter

Hoe bereid je jezelf het beste voor op je verhuizing?

Bij een verhuizing komt veel kijken. Het voorbereiden van een verhuizing is dan ook sterk aan te bevelen. Benieuwd hoe je dit het best kunt aanvliegen? In deze blog delen we een aantal belangrijke tips. Mocht je van een huurwoning naar een koopwoning gaan, vergeet dan niet om een opstalverzekering af te sluiten als dit niet al verplicht wordt door de hypotheekverstrekker. Hiermee kun je jezelf een hoop financiële ellende besparen.

verhuizing voorbereiden tips

1. Pas je verzekeringen aan

Verhuizen gaat zelden zonder kleerscheuren. Het is daarom belangrijk om stil te staan bij je verzekeringen, voordat de verhuiswagen voor de deur staat. Hoe je je woonverzekering aan moet passen, verschilt per situatie. Zo speelt het een rol of je gaat kopen of huren, of je in een appartement gaat wonen met een Vereniging van Eigenaren (VvE) en of je tijdelijk met twee woningen zit. Controleer daarnaast of je spullen verzekerd zijn tijdens het vervoer ervan. Heb je delen van je inboedel zowel in je oude als nieuwe woning staan? Kijk dan goed wat de voorwaarden van je woonverzekering hierover zeggen.

2. Maak een duidelijke planning

Veel mensen merken pas hoeveel spullen ze hebben als ze gaan verhuizen. Het overzicht van wat in welke doos zit, is dan ook al gauw zoek. Een duidelijke planning kan echter helpen bij het onthouden welke spullen zich waar bevinden. Ook het markeren van verhuisdozen is een aanrader. Veel mensen pakken hun spullen dan ook kamer voor kamer in en zetten bijvoorbeeld ‘woonkamer’ op de doos evenals een korte omschrijving van wat erin zit.

Het inpakken van dozen is echter niet het enige wat moet gebeuren bij een verhuizing. Houd bij het maken van planning daarom ook rekening met andere taken, zoals; het witten van de woning, het wegbrengen van meubels naar de kringloop en het regelen van een opslag. Zet er ook bij wie welke taak moet verrichten. Dit schept duidelijkheid en voorkomt discussies op een later moment.

3. Regel vervoer

Veel mensen brengen hun spullen over in één dag om extra vervoerskosten te besparen. Je kunt zelf een busje of vrachtwagen huren, maar ook het verhuizen van spullen uitbesteden. Hoewel dit laatste vaak wat meer geld kost, betaalt het zichzelf ruimschoots terug. Verhuizers zijn geoefend in het inpakken en verplaatsen van dozen, waardoor de kans dat iets stuk gaat aanzienlijk wordt verkleind. Ook bespaar je jezelf veel tijd en energie door deze taak aan professionals over te laten en voorkom je een zere rug.

Bekijk ook:
4 tips voor het betrekken van je eerste huis
Woonwinkels

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *