Woonaccessoires

Tips voor hét perfecte vloerkleed


Als je een harde vloer hebt in huis, zoals een houten vloer, tegels of een gietvloer, dan is een vloerkleed altijd een goed idee. Naast dat een vloerkleed een mooi decoratie item is in elk interieur, heeft een vloerkleed ook gewoon een aantal hele praktische voordelen. Zo blijven je voeten lekker warm, zorgt een vloerkleed voor een goede akoestiek in huis, en heeft een vloerkleed ook een geluiddempende functie. Twijfel je dus nog of je wel of geen vloerkleed moet nemen? Doen! Wel is het belangrijk om een vloerkleed te nemen die bij je past. Niet alleen kwa stijl, maar het is ook belangrijk dat het vloerkleed past bij de ruimte waar je het in wilt plaatsen. Vandaag willen we laten zien, hoe je in een aantal stappen hét perfecte vloerkleed uitkiest!

Tips voor hét perfecte vloerkleed

Stap 1 – De ruimte

Waar wil je een vloerkleed hebben? Dat is de belangrijkste vraag. Ben je op zoek naar vloerkleden voor de woonkamer en slaapkamer? Dan is een hoogpolig vloerkleed een goed idee. Deze voelt namelijk lekker zacht en warm aan, zonder dat je al teveel rekening moet houden met hygiëne. Een hoogpolig kleed geeft de ruimte bovendien een warme en knusse uitstraling, wat erg fijn is voor een woonkamer en slaapkamer. Als je een vloerkleed onder de eettafel wilt, dan is het verstandig om een laagpolig vloerkleed te nemen. Je zal namelijk hoe dan ook te maken hebben met etensresten die op de grond vallen. Bij een laagpolig vloerkleed is dat stukken eenvoudiger schoon te maken.

Tips voor hét perfecte vloerkleed

Tips voor hét perfecte vloerkleed

Stap 2 – De afmeting

De afmeting van het vloerkleed is ook belangrijk. Een te groot vloerkleed is niet mooi, maar een te klein vloerkleed staat ook super raar. Een perfecte afmeting is natuurlijk ook afhankelijk van waar je het wilt plaatsen. Heb je een grote woonkamer met een grote bank. Dan kan je een groot vloerkleed nemen. Je kunt altijd nog beslissen om het vloerkleed volledig of een gedeelte onder de bank te schuiven. Zoek je een vloerkleed voor onder de eettafel, zorg er dan voor dat het vloerkleed groter is dan de eettafel. Het zou perfect zijn, als het vloerkleed 50-60 cm buiten de eettafel uitsteekt, waardoor je nog ruimte hebt om de stoelen uit te schuiven.

Tips voor hét perfecte vloerkleed

Tips voor hét perfecte vloerkleed

Stap 3 – De vorm

Als je denkt aan een vloerkleed, dan denk je negen van de tien keer aan een rechthoekig vloerkleed. Dat kan een goed idee zijn, maar soms is het een beter idee om een rond vloerkleed te nemen. Bijvoorbeeld als je een ronde bank of een ronde eettafel hebt.

Stap 4 – Het materiaal

Als het gaat om het materiaal, dan kun je denken aan natuurlijke materialen of synthetische materialen. Natuurlijke materialen, zoals wol en katoen geven het vloerkleed een mooie natuurlijke uitstraling. Vloerkleden die van synthetische materialen zijn gemaakt zien er ‘nepper’ uit, maar hebben als voordeel dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn.

Stap 5 – De stijl

Uiteindelijk kom je aan op de stijl van het vloerkleed. Hierin speelt je persoonlijke smaak een belangrijke rol. Wat de ander lelijk vindt, kan jij heel mooi vinden. Over smaak valt niet te twisten. Belangrijkste is dat het vloerkleed past bij je interieur. Kleur en materiaal spelen een rol. Daarnaast zijn er heel veel mooie en populaire vloerkleden, die bijna bij alle stijlen passen. Neutraal gekleurde kleden, vintage vloerkleden, vloerkleden met een patroon, noem maar op.

Tips voor hét perfecte vloerkleed

Tips voor hét perfecte vloerkleed

Tips voor hét perfecte vloerkleed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply