Search and Hit Enter

Duurzaam dekbedovertrek van HEMA!

duurzaam dekbedovertrek HEMA

Duurzaam is hét thema van het moment. Steeds meer mensen en bedrijven zijn ervan bewust dat we zuiniger moeten zijn met onze planeet. Een duurzaam leven begint natuurlijk bij jezelf. Er zijn namelijk heel veel kleine aanpassingen die je in het dagelijks leven door kunt voeren, om bij te dragen aan een duurzame en milieuvriendelijke wereld. Wij hebben hier laatst een lijst gemaakt met 40x tips om duurzaam te wonen. Ook HEMA is heel goed bezig op dit gebied. In 2018 was 80% van het katoen van HEMA duurzaam. In 2019 werd dit zelfs verhoogd naar een percentage van 97%. En in 2020 willen ze dat alle katoen 100% duurzaam is. De Nederlandse warenhuisketen was een tijdje geleden al goed begonnen met het ontwikkelen van duurzaam bedden goed in de vorm van dekbedden en handdoeken. En sinds kort heeft HEMA ook duurzame dekbedovertrekken in hun assortiment!

Duurzaam BCI katoen

Vanaf nu wordt al het katoen van HEMA 100% ingekocht, volgens de de drie duurzaamheidsstandaarden; Better Cotton Initiative (BCI) en biologisch gecertificeerd katoen via Organic Content Standard (OCS) en de Global Organic Textile Standard (GOTS). De dekbedden van HEMA zijn gemaakt van duurzaam katoen, gerecycled polyester én PET flessen. Je leest het goed, in totaal bevat een HEMA dekbedovertrek maar liefst 14 PET flessen. Deze zijn afkomstig uit gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen uit landen als Duitsland, Frankrijk en ook Nederland. Het gebruik van deze flessen verminderen de uitstoot van CO2. En ook het restmateriaal wordt flink gereduceerd, dat anders gewoon op stortplaatsen belandt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, het gevoel is ook dat katoenboeren onder betere omstandigheden kunnen werken. Daar zullen zij dus ook super blij mee zijn.

Goedkoop én comfortabel

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je dat merkt aan de comfort van het dekbedovertrek. Doordat het katoen aan de strikte standaarden van de Global Organic Textile Standard voldoen, zijn de dekbedden super zacht en comfortabel. Aan duurzame producten hangen vaak een flink prijskaartje, dat geldt echter niet voor HEMA. De duurzame dekbedovertrekken van HEMA zijn in verschillende formaten verkrijgbaar vanaf €17,50. Echt HEMA!

HEMA heeft heel dekbedovertrekken in verschillende kleuren en dessins, zowel voor de slaapkamer als kinderkamer en babykamer. We hebben een super mooie inspiratie voorbeelden op een rijtje gezet, die laten zien wat een leuk dekbedovertrek kan doen met de sfeer en uitstraling van een slaapkamer. De kleuren dekbedovertrekken zijn bovendien allemaal verkrijgbaar bij HEMA. Welke vind jij het leukst?

1. Wit

Een wit dekbedovertrek is altijd een goed idee. Iedereen zou standaard een wit dekbedovertrek in huis moeten hebben, het liefst twee stuks, zodat je het kan afwisselen. Wit is super fris en licht, en dat zie je ook terug in de uitstraling van je slaapkamer. Je kunt het bovendien met alle andere kleuren en materialen combineren. Klik hier voor het witte dekbedovertrek van HEMA.

wit dekbedovertrek hema

2. Gestreept

Vind je effen gekleurde dekbedovertrekken een beetje saai? Je kunt iets meer spanning in de slaapkamer toevoegen door te kiezen voor een dekbedovertrek met een leuk patroon. Dit hoeft geen druk patroon te zijn. Strepen doen het bijvoorbeeld altijd goed. Klik hier om het gestreepte dekbedovertrek van HEMA te bekijken.

dekbedovertrek hema gestreept

3. Stippen

Een ander basic patroon die super leuk is, zijn natuurlijk stippen. Stippen behang is bijvoorbeeld erg populair, maar ook dekbedovertrekken met een stippen patroon zijn heel erg leuk. Op zoek naar een soortgelijk dekbedovertrek. HEMA heeft het, en het is ook nog eens gemaakt van duurzaam katoen! Klik hier voor meer informatie.

hema dekbedovertrek stippen

4. Groen

Wil je een duurzame slaapkamer inrichten? Dan is het natuurlijk leuk om ook te kiezen voor een duurzame kleur. En welke kleur is nou duurzamer dan groen? Bekijk hier het groene dekbedovertrek van HEMA, die al vanaf €15,00 verkrijgbaar is in verschillende formaten.

groen dekbedovertrek hema

5. Lichtgrijs

Een lichtgrijs dekbedovertrek is vergelijkbaar met een wit dekbedovertrek. Het is fris, licht en neutraal, maar vergeleken met wit, geeft een lichtgrijs dekbedovertrek wel iets meer warmte aan je slaapkamer. De lichtgrijze tint van het dekbedovertrek van HEMA is een hele mooie. Klik hier om het te zien!

lichtgrijs dekbedovertrek hema

6. Donkergrijs

Op zoek naar een donkere kleur dekbedovertrek. Donkergrijze dekbedovertrekken zijn super stoer. Het is stoerder dan lichtgrijs, maar minder hard als zwart. Je kunt het bovendien heel goed combineren met andere kleuren. Klik hier om het donkergrijze dekbedovertrek van HEMA te bekijken.

donkergrijs dekbedovertrek hema

7. Blauw

Een andere frisse kleur is blauw. Wist jij dat blauw een hele goede kleur is voor de slaapkamer? Naast dat het een hele mooie frisse kleur is, is blauw ook bevorderend voor je nachtrust. Wat wil je nog meer? HEMA heeft dekbedovertrekken in verschillende blauwe tinten, van lichtblauw tot donkerblauw. Bekijk ze hier!

blauw hema dekbedovertrek

8. Okergeel

Wil je juist een warme kleur? Okergeel is een hele mooie kleur, die zowel een goed idee is voor de winter als de zomer. Geel is natuurlijk een hele mooie zomerse kleur, maar in de winter voegt een okergeel dekbedovertrek de nodige warmte aan je slaapkamer. Het okergele dekbedovertrek is in verschillende formatie verkrijgbaar, klik hier.

okergeel dekbedovertrek hema

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *