Search and Hit Enter

Halkast

Als er één ding niet mag ontbreken in de hal, dan is het wel de halkast. Een halkast is natuurlijk een erg breed begrip. Dit kunnen namelijk verschillende soorten kasten zijn. Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt is de garderobekast. Een kast waar je jassen op kunt hangen en eventueel schoenen kunt opbergen. De halkast kan ook een schoenenkast zijn, wat vaak dan gecombineerd wordt met een kapstok of haken aan de muur voor de jassen en accessoires. Dan heb je ook nog open halkasten, of eigenlijk stellingkasten of stellingrekken. Kortom, er zijn heel veel oplossingen en ideeën om jassen, schoenen en accessoires op een leuke en praktische manier op te bergen. Geen inspiratie? Daar gaan we vandaag wat aan doen!

1. Halkast met glazen deur

We beginnen gelijk met één van de mooiste halkasten uit dit rijtje. In deze mooie lichte hal hebben ze een prachtige witte landelijke halkast geplaatst met een glazen deur. Hierdoor doet het een beetje denken aan een vitrinekast, waar je altijd inkijk hebt in de inhoud van de kast. De halkast is aan de bovenkant voorzien van een kledingroede, waar jassen aan gehangen kunnen worden. En onderin de kast vind je een plank. Daar zijn leuke opbergdozen op geplaatst. En helemaal onderin de kast heb je nog een vak voor het opbergen van schoenen.

Halkast

2. Open vaste inbouwkast

In veel oude karakteristieke woningen, zoals jaren ’30 woningen, tref je in de hal een vaste kast. Dit zijn vaak niet hele diepe kasten, maar wel diep genoeg om er een mooie halkast van te maken. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld. De indeling is vergelijkbaar met bovenstaande halkast met glazen deur, met een kledingroede aan de bovenkant en een schoenenplank aan de onderkant. Dit ziet er ook super mooi uit, toch?!

Halkast

3. Smalle halkast

De hal is meestal niet een hele grote ruimte. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar de meeste hallen zijn klein en vooral smal. Heb jij ook een kleine of smalle hal? Dan heb je een smalle halkast nodig. Onderstaande mooie halkast is daar het perfecte voorbeeld van. Het is een vrij grote kast, maar omdat het zo smal is, is het tóch heel geschikt voor een kleine smalle hal. De kast heeft bovendien handige schuifdeuren, waardoor je geen rekening hoeft te houden met ruimte voor het openen en sluiten van de deuren. Ideaal! De onderkant van de kast kan je gebruiken voor het opbergen van accessoires. De bovenkant van de kast is eigenlijk een schoenenkast met ruimte voor heel veel schoenen. Aan de buitenkant van de kast vind je handige haken, waar jassen aan gehangen kunnen worden.

Halkast

4. IKEA Malm ladekast

De Malm ladekast is één van de populairste ladekasten van IKEA. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, samenstellingen en formaten, waardoor je het voor verschillende doeleinden in verschillende ruimtes in huis kan gebruiken. De Malm ladekast is bijvoorbeeld erg populair als kledingkast in de slaapkamer of inloopkast. Hieronder zie je dat je het ook als halkast kan gebruiken, voor het opbergen van schoenen. Dit hebben ze gecombineerd met een leuke houten kapstok aan de muur.

Halkast

5. IKEA Hemnes schoenenkast

Ook deze kasten zijn van IKEA. Dit zijn namelijk de Hemnes schoenenkasten. Het zijn smalle kasten met vier handige opbergvakken. Heb je niet genoeg aan één kast? Dan kan je heel gemakkelijk twee Hemnes kasten naast elkaar plaatsen, zoals ze dat in deze hal hebben gedaan.

Halkast

6. IKEA Besta kast

Dit zijn de Besta kasten van IKEA. Eigenlijk zijn de Besta kasten niet bedoeld als schoenenkast, maar dat weerhoudt je natuurlijk niet om het wel op die manier te gebruiken. Dat is de kracht van de Besta kasten. Ze kenmerken zich met een eenvoudig ontwerp, maar ze zijn super veelzijdig. Aan de smalle muur zijn de leuke zwarte Muuto Dots haken gemonteerd voor het ophangen van accessoires en jassen.

Halkast

7. Zwevende halkast

Halkasten kan je op de vloer plaatsen, maar je kunt ze ook zwevend aan de muur ophangen. Wij zijn een grote fan van de Trones kast van IKEA. Het zijn hele handige modulaire opbergvakken, waarmee je zelf kan bepalen hoe groot de schoenenkast wordt. In deze mooie hal hebben ze de Trones kasten van IKEA op een hele leuke en creatieve manier aan de muur gemonteerd. Super leuk, toch?!

zwevende halkast

8. Inbouwladekast

Dit is de inspirerende hal van Colleen, de leuke en creatieve blogger van Lemon Thistle. Colleen besloot haar eigen halkast te maken. Niet zomaar een halkast, maar ze besloot twee inbouwladekasten te maken. De ladekasten zijn als het ware in de muur geschoven. Hierdoor houd je enorm veel ruimte over in de hal. Vind je dit ook een tof idee? Klik hier om meer foto’s te zien.

halkast inbouwladekast

9. Stringkast

De Zweedse architect Nils Strinning was één van de toonaangevende ontwerpers van de jaren ’50 die de basis legden voor wat we nu Scandinavisch design noemen. Nils Strinning is de ontwerper van de succesvolle Stringkast, een lichtgewicht plankensysteem dat in de jaren veertig is gemaakt en nog steeds zeer populair is. Dankzij het modulaire karakter en de verschillende modules, kan je de stringkast voor heel veel verschillende doeleinden gebruik. Van eenvoudige wandrekje tot een uitgebreide werkplek. Het systeem biedt ook modules waarmee je er een mooie open halkast kunt maken. Klik hier om de verschillende modules te bekijken.

halkast stringkast

10. IKEA IVAR kast

In deze super stijlvol ingerichte hal hebben ze gekozen voor de populaire IVAR kast van IKEA. De IVAR kasten zijn eenvoudig van ontwerp, maar juist hierdoor zijn ze zo stijlvol. Ze zijn gemaakt van onbehandeld massief grenen. Daarom zou je de kast ook heel eenvoudig in een andere mooie kleur kunnen verven. Ze hebben hier IVAR kasten zwevend naast elkaar aan de muur gemonteerd. Heel nice! De kasten zijn hier verkrijgbaar.

halkast ivar ikea

11. Lockerkast

Ben je op zoek naar een stoere halkast, passend bij je industriële of vintage hal? Hieronder zie je de stoere lockerkast van Woood. Het is een grote kast van 103cm breed en 187cm hoog. Ondanks dat het slechts 40cm diep is, biedt het dus heel veel opbergruimte voor jassen, schoenen en accessoires. Deze stoere lockerkast is verkrijgbaar in de kleuren grijs en wit. Klik hier!

halkast lockerkast woood

12. Industriële vakkenkast

Vakkenkasten zijn ideale schoenenkasten. Wil je een stoere industriele vakkenkast voor je hal? Dit is de industriële lockerkast van het merk Duverger. Het is een super stoere rode kast, met een versleten uitstraling. In totaal heeft de kast negen vakken, die perfect zijn voor het opbergen van je schoenen. Het is hier verkrijgbaar.

halkast industriële vakkenkast

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *