Search and Hit Enter

Heb je het vaak koud in bed? 5x Tips!

Vaak hoor je dat het niet lekker en gezond is als je het te warm hebt tijdens het slapen. Maar dat geldt natuurlijk ook als je het vaak koud in bed hebt.  Vooral nu we steeds vaker te maken krijgen met lagere temperaturen, en de winter voor de deur staat, is het een goed idee dat jij je hier goed op voorbereid bent. Merk jij dus dat jij vaak last hebt van de kou in je slaapkamer? Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

koud in bed tips

1. Een warm dekbed

Het eerste waar je natuurlijk aan denkt als je het vaak koud hebt in bed, is een lekker warm dekbed. Zoals je weet zijn dekbedden verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Dons en veren zijn bijvoorbeeld één van de warmste vulling voor dekbedden. Een ander effectief vulmiddel is wol, dat lucht zeer effectief vasthoudt, terwijl het nog steeds beter ademt dan synthetische vullingen. Als je een nieuw dekbed wilt kopen, dan kan je kijken naar de tog-waarde, de maatstaf voor thermische isolatie. Voor de zomer heb je een tog-waarde nodig van 3,5 – 7,5, de lente en herfst 7,5-10,5 en voor de winter 13,5 – 15.

2. Matras en hoeslaken

Een comfortabel matras is sowieso een must als het gaat om een goede nachtrust. De kwaliteit van je matras kan hét verschil maken als het gaat om het krijgen van de kwaliteit van je nachtrust – of het nou gaat om de zomer of de winter. Naast hoe hard of hoe zacht het matras aanvoelt, is het ook belangrijk dat de warmteregulatie goed is. Het matras mag de warmte niet te snel afstaan aan de omgeving, maar het mag de warmte ook niet teveel vasthouden, waardoor je gaat zweten. Daarnaast zorgt een goed matras ervoor dat het vocht wordt afgevoerd, waardoor je minder risico hebt op bacteriën.

En niet alleen het matras kan helpen tegen de kou, ook het materiaal van de hoeslaken kan een belangrijke rol spelen. Hoeslakens zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. In de lente en zomer is een hoeslaken van katoen erg fijn. In de winter kiezen veel mensen voor een flanellen hoeslaken, die je niet alleen warm houdt in bed, maar ook heerlijk zacht aanvoelt.

koud in bed tips matras hoeslaken

3. Warme pyjama

Iets wat natuurlijk ook helpt om het warmer te krijgen in bed, is natuurlijk het dragen van een pyjama. Sommige mensen dragen het liefst een pyjama, anderen slapen liever in hun ondergoed, en er zijn ook mensen die graag naakt slapen. Wat je voorkeur ook is, als je het koud hebt in bed, kan het dragen van een pyjama natuurlijk een eenvoudige oplossing zijn. Pyjama’s zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Pyjama’s die gemaakt zijn van natuurlijke stoffen zoals wol of katoen zijn goede isolatoren. Flanellen pyjama’s zijn ook lekker zacht en warm.

4. Draag sokken in bed

Heb je vaak last van koude voeten? Het dragen van lekkere warme sokken kan absoluut helpen – niet alleen overdag, maar het kan ook een goed idee zijn om sokken te dragen in bed. Niet alleen om koude voeten te voorkomen, uit onderzoek is gebleken dat je sneller in slaap valt als je sokken draagt tijdens het slapen. Het dragen van sokken zijn een signaal voor je hersenen dat het tijd is om te slapen.

koud in bed elektrische deken

5. Elektrische deken

Een andere tip om het comfortabel warm te krijgen in bed, is om een elektrische deken te gebruiken. De meeste elektrische dekens hebben verschillende standen, zodat je zelf kunt bepalen hoe warm het moet worden. Je hoeft het bovendien niet heel de nacht aan te houden – het kan ook een goed idee zijn om met de elektrische deken je bed op te warmen, zodat je zeker weet dat je warm in bed kunt kruipen. Sommige elektrische dekens zijn zelfs voorzien van een timer, die automatisch uit gaan tijdens je slaap.

6. Tochtwerende gordijnen

Iets wat ervoor zorgt dat het erg koud kan aanvoelen in de slaapkamer, is natuurlijk tocht. Vooral als je dicht bij een raam slaapt, kan het onaangenaam koud worden. Je zou je bed iets kunnen verschuiven, maar een goede oplossing voor dit probleem, is om tochtwerende gordijnen op te hangen. Met dikke gordijnen, die ver over de vensterbank hangen, of zelfs helemaal op de vloer draperen, zal je in ieder geval veel minder last hebben van de tocht.

koud in bed tochtwerende gordijnen

7. Kruik

Warmwaterkruiken kunnen geweldig zijn om je warm te houden, of het nu is om je bed op te warmen in de winter, om je knus op de bank te houden tijdens het bingewatchen van een serie of tijdens een kampeervakantie in de zomer. Naast dat ze je warm houden, kunnen warmwaterkruiken geweldig zijn om je tegelijkertijd te helpen ontspannen, stress te verlichten, pijntjes en kwalen te verlichten en een goede nachtrust te krijgen. Al deze kunnen een positieve impact hebben op je gezondheid op korte en lange termijn.

8. Vloerkleed

Een vloerkleed is altijd een goed idee in de slaapkamer. Hoewel het niet direct invloed heeft op hoe warm of koud je het hebt in bed, zorgt een vloerkleed ervoor dat je slaapkamer beter is geïsoleerd. Het kan dus absoluut helpen dat je slaapkamer in ieder geval minder koud wordt. Daarnaast voelt het natuurlijk erg fijn als je met je blote voeten op een warm en zacht vloerkleed uit bed stapt, toch? Een vloerkleed kan bovendien super leuk en decoratief zijn in de slaapkamer.

koud in bed vloerkleed

Bekijk ook:
Grote slaapkamer inrichten
Kleine slaapkamer
127x Slaapkamer inspiratie
Slaapkamer styling ideeën

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *