Search and Hit Enter

30x Slaapkamers met TV

Wil jij een TV op de slaapkamer, maar je twijfelt of dat wel zo’n goed idee is? Om je te helpen een beslissing te maken, hebben we alle voordelen, maar ook de nadelen op een rijtje gezet. Daarnaast vind je hier ook ook mooie inspiratie voorbeelden van verschillende slaapkamers met een TV, zodat je een idee hebt hoe het eruit kan komen te zien. Kijk dus snel verder!

TV aan roomdivider slaapkamer kantoor

Een tijdje geleden hebben we inspirerende ideeën laten zien, van hoe je de TV een plekje in de slaapkamer kunt geven. Zo kan je de televisie op een TV meubel plaatsen, aan de muur of plafond hangen of aan de deur van de kledingkast monteren. Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om een kast op maat te laten maken, die je aan het voeteinde van het bed plaatst. Allemaal leuke ideeën, waarbij de TV zéker geen afbreuk is aan de inrichting van je slaapkamer. Een foto zegt meer dan duizend woorden, daarom gaan we vandaag nóg meer mooie inspiratie voorbeelden laten zien van slaapkamers met een TV!

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een TV op de slaapkamer zijn vaak wel duidelijk, maar voor het overzicht hebben we ze hieronder tóch even opgesomd:

  • We weten allemaal hoe fijn en leuk het kan zijn om languit op de bank te liggen in de woonkamer en te netflixen. Hoewel sommige banken ook wel erg comfortabel liggen, zal geen enkele bank net zo lekker liggen als een comfortabel bed. Het is helemaal fijn als het koud is, omdat je dan ook lekker onder je dekens kunt kruipen. In plaats van tv te kijken, is het een veel beter idee om bijvoorbeeld een boek te lezen of te mediteren.
  • In het weekend willen velen lekker lang in bed blijven liggen. Niet alleen om uit te slapen, maar het feit dat je gewoon kunt blijven liggen is al heel fijn. En met een TV op de slaapkamer is het natuurlijk nóg leuker. TV kijken zonder dat je je bed uit hoeft te komen. Heerlijk!
  • Terwijl sommigen volledige stilte nodig hebben om in slaap te vallen, laten anderen zich liever in slaap wiegen door een beetje achtergrondgeluid. Je kunt de TV op je slaapkamer gebruiken voor een ontspannend achtergrond geluid. De meeste moderne Smart TV’s hebben een timerfunctie, die ervoor zorgen dat de TV automatisch wordt uitgezet na een x aantal minuten – of als je een x aantal minuten niet hebt gezapt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de TV de hele nacht aanstaat.
  • Ben je ziek, dan wil je het lieft in bed liggen. Sommigen gaan liever op de bank in de woonkamer liggen, omdat ze daar TV kunnen kijken. Als je een TV op de slaapkamer hebt, kan je dus gewoon in bed liggen, met de TV aan.

Wat zijn de Nadelen?

Net als met alles, heeft een TV op de slaapkamer ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden:

  • Schermtijd wordt vaak afgeraden door specialisten. Of het nou gaat om je telefoon, je tablet, je laptop of je televisie – beeldschermen stralen licht uit met een blauwe kleurtemperatuur. Door TV te kijken, maakt je lichaam geen Melatonine aan, een belangrijke stof die het slaap- en waakritme regelt. Dit kan ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap kunt vallen. Dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten.
  • Volgens sommige filosofieën moet elke kamer zich strikt aan één enkel doel houden: keukens zijn om te koken, woonkamers zijn om te loungen en slaapkamers zijn om te slapen. Een tv in de slaapkamer kan soms de bedoelde functie verstoren, omdat het stimuleren van je hersenen met tv kan leiden tot problemen met je slaapcyclus.
  • Tv’s nemen ruimte in beslag, en er is niet altijd ruimte beschikbaar. Je zou de TV op een kast kunnen plaatsen of een smalle TV beugel, en een TV aan de muur ophangen kan ook een goed idee is. Tóch is en blijft een TV voor sommigen niet een heel fraai object, wat het ontwerp van je slaapkamer kunt verstoren.
  • Hoewel het fijn kan zijn om samen met je partner jullie favoriete TV programma’s te kijken, kan een tv op de slaapkamer ook dienen als een perfect excuus voor koppels om te voorkomen dat ze met gedeelde problemen te maken krijgen – waarom negeer je ze niet gewoon en kijk je in plaats daarvan tv? De slaapkamer is bovendien een intiem plekje voor jullie tweeën, wat verstoord kan worden omdat het makkelijk is om de TV aan te zetten.

Conclusie

Hoewel een TV in sommige gevallen heel fijn kan zijn, omdat je vanuit je bed TV kunt kijken, kan een televisie ook een aantal belangrijke dingen verstoren. Denk aan je slaap, het ontwerp van je slaapkamer, en zelfs je relatie. Nu je weet wat de voordelen en nadelen zijn van een TV op de slaapkamer, kan je goed beoordelen of het in jouw geval een goed idee is.

Hoe kan ik tv kijken op mijn slaapkamer?

Een TV op een kast plaatsen of aan de muur ophangen is één ding, een ander ding waar je over na moet denken, is hoe (lees: kabels, mediabox, internet, etc.) je tv kan kijken op je slaapkamer. Hieronder vind je de meest praktische methodes om tv te kijken op je slaapkamer:

1. Extra mediabox

De meeste aanbieders, zoals Ziggo, KPN, T-mobile of Vodafone, biedt de mogelijkheid om een extra mediabox erbij te nemen. Hier betaal je een klein bedrag voor, maar dan kan je wel heel eenvoudig TV kijken op je slaapkamer, zonder teveel gedoe – Zo’n extra mediabox ontvangt namelijk het signaal via het internet in plaats van een coaxkabel. Je zou zelfs een extra mediabox kunnen nemen voor een 3e of een 4e televisie in huis. Vanuit elke slaapkamer heb je dan hetzelfde bedieningsgemak als de woonkamer.

Ziggo Next Mini
Ziggo Next Mini

2. Digitale Kabel TV zonder ontvanger

Een andere methode om tv op de slaapkamer te kijken, is met behulp van een DVB-C tuner. Daarmee kan je kabel TV kijken in digitale beeldkwaliteit, zonder dat je een extra kastje nodig hebt. In plaats van een extra kastje, maak je gebruik van een kaartje die je in je TV steekt. Het enige wat je nodig hebt is een moderne TV met een DVB-C tuner – dit kan je controleren aan de hand van het serienummer van je TV.

3. Google Chromecast

Ook met een Google Chromecast kan je heel eenvoudig TV kijken op je slaapkamer zonder teveel gedoe. Chromecast is een klein apparaatje, die je op je TV aansluit middels een een HDMI aansluiting, waarmee jij jouw favoriete entertainment en apps vanaf je telefoon, tablet of laptop rechtstreeks naar je tv of speakers kunt streamen.

hoe tv kijken op slaapkamer google chromecast

1. Kleine TV aan de muur in kleine slaapkamer

In een kleine slaapkamer is het de uitdaging om het zowel praktisch als leuk in te richten. Er is heel veel mogelijk, zéker ook in een kleine slaapkamer. In onderstaande slaapkamer is er gekozen voor maatwerk oplossingen met een mooie inbouwkast en een op maat gemaakt bed. De kleine TV is strak aan de muur opgehangen, boven het bed.

Kleine TV aan muur kleine slaapkamer

2. Aan houten balk van het plafond

Heb je een slaapkamer met houten balken aan het plafond? Dan kan je die gebruiken om de TV aan te monteren. Dit idee hebben ze toegepast in onderstaande hotel slaapkamer uit Shanghai. Ziet het er niet super tof uit?!

TV aan houten balk plafond slaapkamer

3. Aan inbouwkast

Een inbouwkast is altijd een goed idee in de slaapkamer. In deze moderne slaapkamer is een strakke witte inbouwkast gemaakt met hoge kasten en lage kasten. In het midden is een gedeelte gecreëerd, waar niet alleen de TV aan gemonteerd kan worden, maar het heeft ook een handig nisje voor het randapparatuur van de televisie. Handig!

TV aan inbouwkast slaapkamer

4. Aan de muur boven ladekast

In deze slaapkamer hebben ze een witte ladekast geplaatst, terwijl een grote televisie aan de muur boven de kast is gemonteerd. Met een witte kabelgoot zijn de kabels van de TV netjes weggewerkt. Door leuke decoratie accessoires op de kast te plaatsen, is zelfs de kabelgoot niet heel zichtbaar.

TV aan muur boven ladekast

5. TV boven zwevende balk

Planken heb je natuurlijk in heel veel verschillende soorten en maten. Hier hebben ze zelfs gekozen voor een zwevende houten balk. De balk hebben ze laag boven de vloer gemonteerd, waar je verschillende leuke spullen op kunt plaatsen.

TV aan muur boven zwevende TV meubel

6. TV voor slaapkamer en woonkamer

Heb je een klein éénkamerappartement, waarbij de woonkamer gecombineerd is met de open slaapkamer? Door de televisie tactisch op een plek te plaatsen, heb je maar één TV nodig. Hieronder zie je een een heel mooi voorbeeld waarbij een grote TV hoog boven de eettafel aan de muur is gemonteerd, waardoor je zowel vanuit de slaapkamer als vanuit de woonkamer TV kan kijken.

TV aan muur tussen woonkamer en slaapkamer

7. TV aan paal tussen slaapkamer en woonkamer

Dit is nog een mooi voorbeeld van een TV oplossing, waar zowel de slaapkamer als de woonkamer van kunnen profiteren. Er is een TV meubel gemaakt met een grote paal tegen het plafond, waar de TV aan gemonteerd is. De TV kan je 360 graden draaien, zodat je vanuit je bed en vanuit de bank TV kunt kijken.

TV aan paal plafond

8. TV aan plafond paal

Ook hier is er gekozen voor een TV tussen de open slaapkamer en de woonkamer. Ze hebben hier een paal/beugel gemonteerd aan het plafond. Ziet er super strak uit!

TV aan plafond tussen slaapkamer en woonkamer

9. Witte paal aan plafond vóór kledingkast

Is de muur tegenover je bed ingenomen door een grote kledingkast? Deze oplossing waarbij een paal aan het plafond vóór de kledingkast is gemonteerd ziet er super stoer uit!

TV aan plafond witte beugel

10. Aan scheidingswand tussen slaapkamer en badkamer

Maak een scheidingswand tussen de slaapkamer en de badkamer en suite. Het open karakter van onderstaande slaapkamer houdt het geheel lekker licht en ruimtelijk. De scheidingswand is bovendien ideaal voor het ophangen van de TV!

TV aan roomdivider slaapkamer en badkamer

11. Scheidingswand tussen slaapkamer en kantoor

Bovenstaand idee kan je natuurlijk ook toepassen tussen de slaapkamer en een thuiskantoor. Onderstaand ontwerp ziet er super nice uit, een scheidingswand van houten latten, waar de TV aan gemonteerd is.

TV aan roomdivider slaapkamer kantoor

12. Scheidingswand tussen slaapkamer en make-up tafel

Er is heel veel mogelijk als je een grote slaapkamer hebt. Deze slaapkamer is zo groot, waardoor het mogelijk was om een make-up hoekje in te richten. Ze hebben hier een scheidingswand voor gemaakt, waar aan één kant de TV is gemonteerd, terwijl aan de andere kant de make-up tafel is ingericht.

TV aan roomdivider slaapkamer make up tafel

13. TV aan schuifdeur van kledingkast

De TV kan je ook aan de deur van je kledingkast monteren. Deze kledingkast vinden we geweldig. Het is volledig op maat gemaakt en is voorzien van grote witte schuifdeuren. Aan één van de deuren is een grote TV super strak gemonteerd.

TV aan schuifdeur kledingkast slaapkamer

14. Betonnen muur

Wat een super stoer slaapkamer ontwerp! Een houten vloer is gecombineerd met houten kasten en deuren. De muur tegenover het bed is volledig betegeld met grote industriële betonnen tegels. En daar is de TV strak aan gemonteerd!

TV aan stoere betonnen muur

15. Uitschuifbare kledingkast

Ook een super leuk idee! De kleine televisie is aan de kledingkast gemonteerd. Niet zomaar een kledingkast, maar een uitschuifbare kledingkast. Op die manier kan je de TV zelfs dichter naar het bed schuiven!

TV aan uitschuifbare kledingkast

16. Aan de muur boven zwevende TV meubel

Een TV strak aan de muur past helemaal bij een strakke moderne en minimalistische slaapkamer. Hier hebben ze zelfs gekozen voor een bijpassende strakke zwevende TV meubel. De kabels zijn ook super strak achter de muur verwerkt, waardoor je er niets van terug ziet.

TV boven moderne zwevende TV meubel

17. TV én soundbar aan de muur

Als je een TV strak aan de muur kunt monteren, dan kan je dat ook doen met een soundbar!

TV en soundbar aan muur slaapkamer

18. Kleine TV hoog aan de muur

Als je van plan bent om de TV hoog aan de muur te monteren, dan is het een goed idee om daar al rekening te houden, door een stopcontact hoog aan de muur te realiseren. Op die manier heb je veel minder last van de kabels.

TV hoog aan de muur slaapkamer

19. TV in een klassieke slaapkamer

Een heel mooi voorbeeld dat het niet lelijk hoeft te zijn om een TV te plaatsen in een een klassieke slaapkamer!

TV in klassieke slaapkamer

20. TV in de kledingkast

Als je de TV echt heel lelijk vindt, dan wil je die natuurlijk het liefst verbergen, zodat het niet zichtbaar is. Hieronder zie je een leuk idee van hoe je dat kunt doen. Ze hebben de TV namelijk binnen in de kledingkast geplaatst, die volledig afgesloten kan worden met deuren.

TV in kledingkast slaapkamer

21. TV én boxen aan de muur

Een hele mooie Scandinavische slaapkamer met een witte houten vloer en strakke witte muren. Er is een kleine TV én boxen aan de muur gemonteerd, naast de grote deuropening. Met een kabelgoot zijn de kabels van de TV en de boxen netjes weggewerkt.

22. Houten TV meubel

Soms is het ook gewoon heel leuk om te kiezen voor een mooie TV meubel. In deze serene TV meubel met een prachtige Hongaarse punt houten vloer, sierlijsten aan het plafond en lambrisering aan de muren, is er gekozen voor een stijlvolle houten TV meubel. De TV is ook gewoon op de TV meubel geplaatst. Gewoon mooi.

TV op houten TV meubel

23. TV op een klein kastje voor het raam

Is je slaapkamer omgeven door alleen maar grote raampartijen, zoals onderstaande slaapkamer, dan kan je de televisie dus niet aan de muur hangen. Je kunt kiezen voor het plafond of een TV paal op de vloer. Maar hier hebben ze gewoon gekozen voor een klein kastje. Ook prima toch?!

TV op klein kastje voor raam

24. Schoenenkast

Deze maatkast wordt gebruikt als een schoenenkast vol met schoenen. Daarnaast zijn er ook grote brede vakken gecreëerd voor de airco en de televisie.

TV op maatkast

25. TV aan de rechtermuur

In deze hele mooie slaapkamer met blauwe muren, is de TV aan de rechtermuur opgehangen. Deze oplossing belemmert niet het licht, dat door de glazen deuren komt.

TV rechts slaapkamer muur

26. TV in de linkermuur

In bovenstaande slaapkamer is de TV aan de rechtermuur gemonteerd, in onderstaande slaapkamer hebben ze gekozen voor de linkermuur. Net zo mooi natuurlijk!

TV strak aan linkermuur slaapkamer

27. TV strak aan muur

Deze oplossing is erg populair. Veel slaapkamers hebben namelijk de breedte, waarbij na het plaatsen van het bed, nog een smalle pad aanwezig is waar je doorheen kunt lopen. De muur vormt de perfecte afstand voor als je op bed TV wilt kijken. Hier hebben ze de TV strak aan de muur gemonteerd, waarbij alle kabels strak achter de muur zijn verwerkt.

TV strak aan muur

28. TV tussen de twee ramen

Veel slaapkamers hebben twee ramen, met daartussen een smal stukje muur. Die muur kan je ook gebruiken om daar een TV aan te monteren.

TV tussen ramen slaapkamer

29. Zwarte TV aan zwarte muur

De meeste televisies zijn zwart. Door het te monteren aan een zwarte muur, zal de televisie een stuk minder opvallen dan bijvoorbeeld een witte muur. Op die manier kan je de tv dus ook meer camoufleren.

Zwarte tv aan zwarte muur slaapkamer

30. Aan de muur boven een plank

Een plank als TV meubel is ook een leuk idee, wat in onderstaande slaapkamer heel mooi is te zien. De plank loopt over de gehele breedte van de muur, waardoor je het ook als een soort bureau of make-up tafel kan gebruiken. De TV is strak boven de muur gemonteerd.

TV aan muur boven plank

Bekijk ook onze 127x slaapkamer inspiratie!

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *