Search and Hit Enter

Transformeer je huis met behang – Tips om de look van je huis te veranderen!

Heb je ooit je huis een frisse, nieuwe look willen geven zonder het gedoe van schilderen? Behang is een geweldige oplossing om elke kamer in je huis een dramatische verandering te geven. Of je nu een vleugje kleur wilt toevoegen aan de woonkamer, een modern patroon aan je slaapkamer, of een uitbarsting van energie aan je keuken, kun behang je huis transformeren en het een unieke, stijlvolle uitstraling geven. Met een verscheidenheid aan texturen, patronen en kleuren kan behang worden gebruikt om een verbluffend visueel effect te creëren en elke kamer tot leven te brengen. Met de juiste tips en trucs kan je gemakkelijk en snel een verbluffende nieuwe sfeer in huis creëren. Met behang kun je een unieke look creëren en je huis onderscheiden van de rest.

hoe behang kiezen interieur

Verschillende soorten behang

Het behang dat je gaat kiezen is volkomen afhankelijk aan de meubels in je huis en de stijl waarvoor je kiest. Als je gaat winkelen voor behang, zul je merken dat er veel verschillende soorten zijn om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten: 

hoe behang kiezen hal

Chique behang  – Dit is een mooie stijl als je een huis hebt met veel zwart en gouden accenten, hier past het vaak erg goed bij. Ook is het mooie aan dit behang dat het vaak een extra textuur aan de kamer toevoegt door een patroon dat in het behang zit. Het wordt vaak ook wel hotel chique behang genoemd. Dit is een mooie optie als je gaat voor een look die klasse uitstraalt. 

hoe behang kiezen

Traditioneel behang – Dit is een stijl die al enorm lang bestaat. Dit papier heeft een papierpasta aan de achterkant en wordt op de muur aangebracht met een behangafstomer. Traditioneel behang is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan designs, waaronder bloemmotieven, geometrische motieven en motieven die zijn geïnspireerd op de natuur. Geschikt voor allerlei stijlen dus. 

hoe behang kiezen keuken

Fotobehang – Fotobehang is perfect als je een muur hebt waar je meer persoonlijkheid aan toe wil voegen, je kan namelijk een compleet persoonlijk design gebruiken voor foto behang. Dit type behang is perfect voor een accentmuur. 

Behang aanbrengen

Nadat je het juiste behang hebt gekozen en de muren hebt voorbereid, is het tijd om het papier aan te brengen. Zoals met alles, wil je ervoor zorgen dat je zorgvuldig en efficiënt werkt om de klus zo snel mogelijk te klaren. Hier zijn een paar tips om het proces soepel te laten verlopen:

  • Zorg ervoor dat het  benodigde gereedschap klaar ligt.
  • Begin bovenaan de muur en werk naar beneden.
  • Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat het papier recht hangt.
  • Breng je papier aan in stroken van ongeveer 2 of 3 meter breed.

Bekijk ook:
10x Behang trends lente/zomer 2020
15x Behang met een geometrisch patroon
12x Toilet met behang

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *