Slaapkamer

10x Leuke ideeën voor een grijze slaapkamer


Vind jij grijs een mooie kleur, en zou jij een grijze slaapkamer willen inrichten? Leuk! Om je te inspireren, hebben we hele leuke slaapkamer ideeën voor je op een rijtje gezet, waarmee jij jouw grijze slaapkamer van je dromen kunt inrichten. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

leuke ideeen grijze slaapkamer

Grijs is een veilige kleur voor bijna elke kamer in huis, maar het is vooral veelzijdig in de slaapkamer. Ongeacht de stijl van je interieur, er zijn zoveel verschillende grijze tinten, waardoor er altijd een grijze tint is die bij jouw slaapkamer past. Als je slaapkamer weinig natuurlijk licht ontvangt, dan is het een goed idee om de ruimte luchtiger en lichter te maken met lichtgrijze muren. Maar we hebben hier vaker laten zien dat donkergrijs ook een hele mooie optie is. Donkergrijs geeft je slaapkamer juist een verfijnde en elegante look.

Leestip: Grijze muur

Grijs is de combinatie van zwart en wit, maar het is ook verbonden met zijn eigen deel van de feng shui bagua-kaart die je helpt contact te maken met behulpzame mensen in je leven. Als neutrale kleur grijs een van de meest populaire interieurkleuren, die dus ook heel goed in de slaapkamer kunt toepassen. Hoe je dat op een leuke manier kunt doen? Dat kan je hieronder zien.

1. Grijze muren

Als je het hebt over leuke ideeën voor het inrichten van een grijze slaapkamer, dan denk je natuurlijk als eerst aan grijze muren. Zoals je weet zijn er ontzettend veel grijze kleurtinten, van super lichtgrijs tot mega donkergrijs, wat bijna tegen zwart aan loopt. Voor welke tint je kiest kan heel veel uitmaken op de sfeer en uitstraling van de slaapkamer. In onderstaande slaapkamer is er gekozen voor relatief donkergrijze muren. Dit is mogelijk dankzij de vele raampartijen die voor een grote natuurlijke lichtinval zorgen. De grijze muren zijn gecombineerd met een chique houten vloer. En wat ook heel leuk is, is de grote spiegel in de vorm van een schuifdeur, die toegang biedt tot de inloopkast. Klik hier voor meer foto’s.

leuke ideeen grijze slaapkamer muren

2. Glazen wand met stalen kozijnen

Dit leuke slaapkamer idee hebben we gevonden in de portfolio van Anna Grant – een interieurontwerpster en binnenhuisarchitect uit Frankrijk, die gespecialiseerd is in het omtoveren van oude vervallen ruimtes tot super mooie inspirerende plekken. Voor een appartement in Frankrijk had zij onderstaande slaapkamer ontworpen, waar alle muren grijs zijn geverfd. Maar de muur achter het bed trekt alle aandacht, waar het hoofdbord gecombineerd is met een glazen wand met stalen kozijnen. Daarachter is de badkamer ensuite ingericht. Klik hier voor meer foto’s.

leuke ideeën grijze slaapkamer stalen kozijnen

3. Grijs hoofdbord

Hoewel deze slaapkamer niet volledig grijs is, is met de kleur grijs wel een belangrijk designelement gecreëerd. De ontwerpers van ontwerpstudio IDstudio hebben voor een super mooi project in deze slaapkamer gekozen voor een grijs hoofdbord. Het hoofdbord is volledig op maat gemaakt, gestoffeerd met een donkergrijze stof, en loopt over de hele breedte van de muur. Het zwevende houten bed, inclusief de houten nachtkastjes staan er perfect bij. Klik hier voor meer foto’s.

leuke ideeen grijze slaapkamer

4. Grijs behang

Als je het hebt over grijze muren, denk je misschien gelijk aan strakke grijs geverfde muren. Maar een grijze muur in de slaapkamer kan je ook op andere manieren creëren. Ontwerpster Kristina Lastauskaitė-Pundė heeft in onderstaand slaapkamer ontwerp ook gekozen voor voornamelijk grijze muren. Naast strakke grijze muren, heeft ze ook een muur behangen. De muur waar het bed tegenaan is geplaatst is bekleed met het mooie Cole and Son Nuvole, gekenmerkt met een wit grijs wolkenpatroon. Super nice, toch? Klik hier voor meer foto’s.

leuke ideeen grijze slaapkamer behang

5. Lambrisering

Vind je volledige grijze muren een beetje te grijs worden in de slaapkamer? Daar zijn ook hele leuke ideeën voor om daarmee om te gaan. De interieurontwerpers van T.M Design Studio hebben onderstaande grijze slaapkamer ontwerpen met grijze muren. In plaats van volledige grijze muren, hebben zij het gecombineerd met een witte lambrisering. Naast dat de lambrisering een neutraliserende werking heeft, geeft het de slaapkamer ook een hele chique klassieke look, vooral in combinatie met de sfeervolle visgraat houten vloer. Klik hier voor meer foto’s.

leuke ideeen grijze slaapkamer lambrisering

6. Grijs plafond

In de meeste slaapkamers wordt er gekozen voor een wit plafond, maar door het plafond in een andere kleur te schilderen, kan je een hele andere sfeer creëren. Onderstaande grijze slaapkamer laat dat heel mooi zien, waar niet alleen gekozen is voor grijze muren, maar ook een grijs plafond. Deze combinatie geeft de slaapkamer een meer knussere look. Wat ook leuk is, is dat het hoofdbord rood is geverfd. Klik hier voor meer foto’s.

leuke ideeën grijze slaapkamer grijs plafond

7. Houten accenten

‘Tegenstanders’ van grijze muren vinden grijs een koude kleur, maar in onderstaande slaapkamer met grijze muren vind je hele leuke ideeën, waarmee de slaapkamer juist heel knus, warm en gezellig is ingericht. Zo is er gekozen voor een super mooi houten hoofdbord, een houten vloer en een houten bankje bij het raam. Daarnaast is er ook veel textuur toegevoegd in de vorm van een groot vloerkleed onder het bed, kussens en dekens op het bed, een gevlochten mand in de hoek, en een schapenvachtje op de houten bank. Klik hier voor meer foto’s.

leuke ideeen grijze slaapkamer houten accenten

8. Houten accenten

Een fotowand is altijd leuk, dat er niet alleen mooi uitziet, maar ook veel persoonlijkheid bevat. Ook in de slaapkamer is het altijd een leuk idee om een fotowand te creëren. In onderstaande prachtige slaapkamer met lichtgrijze muren, is een leuke collage gecreëerd met zwart wit foto’s die met behulp van tape aan de muur zijn geplakt. Klik hier voor meer foto’s.

leuke ideeën grijze slaapkamer collage

9. Grijs dekbedovertrek

In de slaapkamer heb je het voordeel dat je altijd een dekbedovertrek hebt, die je regelmatig kunt wisselen. Omdat het een vrij groot oppervlak is, kan het dekbedovertrek een grote impact hebben op de sfeer en uitstraling van de slaapkamer. In onderstaande voornamelijk witte slaapkamer is er gekozen voor een volledig grijs dekbedovertrek, in combinatie met een mooi grijs bed. Loving it. Klik hier voor meer foto’s.

leuke ideeen grijze slaapkamer dekbedovertrek

10. Grijze kledingkast

Wow, wat een geweldige slaapkamer is dit! Het is niet een hele grote slaapkamer, maar dankzij de lichtinval, de praktische indeling en de juiste keuzes, is het toch een hele fijne en luchtige slaapkamer geworden. Naast dat het bed opgemaakt is met grijs bedlinnen, vind je aan de rechterkant een grote op maat gemaakte grijze kledingkast, die zowel over de hele breedte als hoogte van de slaapkamer loopt. Dit ziet er niet alleen erg strak en mooi uit, maar biedt ook nog eens heel veel opbergruimte voor verschillende soorten spullen. Klik hier voor meer foto’s.

leuke ideeen grijze slaapkamer kledingkast

Bekijk ook:
Grijs interieur
15x Grijze muur
127x Slaapkamer inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply