Interieur kleur

Grijs interieur


Grijs interieur

Hoewel woontrends misschien niet zo wispelturig als de mode-industrie, zijn de trends in de interieurwereld nog steeds in beweging. Trends blijven in de interieurindustrie meestal iets langer hangen dan in de mode. Goede voorbeelden hiervan zijn marmer en staal, die we de afgelopen jaren heel veel hebben gezien. Wat dat betreft zijn er in de wereld van interieur & design ook echte klassiekers, die altijd zullen blijven. De kleur grijs is daar een heel mooi voorbeeld. Grijs is een hele veelzijdige, mooie en neutrale kleur die je op heel veel verschillende manieren toe kunt passen in het interieur. Een grijs interieur wordt soms geassocieerd met saai. Vandaag laten we zien dat grijs juist een hele mooie kleur is, in verschillende interieurstijlen.

Scandinavisch interieur

Grijs was al een hele populaire interieurkleur, maar dankzij de opkomst van Scandinavische interieurs, die zich kenmerken met een lichte en neutrale stijl, heeft grijs een nóg grotere opmars gemaakt, vooral in combinatie met hout. Wereldwijd wordt de mooie Scandinavische stijl toegepast in verschillende soorten woningen. Niet alleen in Europese landen, maar zelfs in Amerika of Azië zijn ze helemaal weg van die stijl. Daarmee is de populariteit van grijs dus ook heel erg toegenomen.

Scandinavisch grijs interieur-2

Scandinavisch grijs interieur-2

Scandinavisch grijs interieur-2

Verschillende tinten grijs

Met grijs kan je verschillende sferen creëren in je interieur. Welke sfeer het is, hangt onder andere af van de gebruikte tint grijs. Een lichte tint grijs kan natuurlijk voor een hele andere sfeer zorgen dan een donkere tint grijs. Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om juist verschillende tinten grijs met elkaar te combineren. Dit versterkt nuanceverschillen in vormen in de ruimte en geeft ook diepte. Hoewel je het heel goed met andere kleuren kan combineren, is grijs ook heel goed te gebruiken als enige kleur in je interieur. En zonder dat het saai of te kil wordt.

Je zou misschien denken dat grijs een kleur is, die je interieur kil maakt. Mensen die een warm interieur willen kiezen vaak door deze gedachte voor kleuren als beige, gebroken wit en bruin. Maar grijs kan juist alle kleuren aannemen, wat ervoor zorgt dat een ruimte koeler of juist warmer wordt. Deze warmte en gezelligheid is natuurlijk ook heel goed te bereiken met de juiste materialen.

midgrijs interieur

donkergrijs interieur

Hieronder zien jullie de verschillende ral kleuren grijs uit de ral waaier. RAL 7035 Lichtgrijs is één van de lichtste RAL grijs en RAL 7021 Zwartgrijs is één van de meest donkere RAL tinten grijs. En daartussen zie je dus heel veel tussenvarianten.

ral kleuren grijs

Grijs combineren

Grijs is één van de meest veelzijdige kleuren, die je heel mooi met andere kleuren en materialen kunt combineren. Wil je een neutraal, rustig en kalm interieur creëren, dan kan je grijs combineren met wit, taupe, hout en andere grijstinten. Heb je juist een voorkeur voor een iets spannender en kleurrijk interieur? Dan kan je grijs als achtergrondkleur gebruiken, waarbij gebruikt accentkleuren heel mooi tot hun recht kunnen komen. Grijs kan je vrijwel met alle kleuren combineren. Blauw, groen, rood, paars, roze, geel, oranje, bruin, zwart, wit, noem maar op. Er bestaat eigenlijk geen enkele kleur die met grijs vloekt.

Grijze interieurs werken bijzonder goed gelaagd met textuur om het neutrale tot leven te brengen. Natuurlijk hout en steen onderscheiden zich met name in grijs en zijn op zichzelf al belangrijke trends. Van industrieel beton tot weelderig marmer, stenen accenten in huis kan een scala aan interieurstijlen aanvullen en op grote schaal worden geïmplementeerd door vloeren en tegels of door accenten zoals plantenbakken of serviesgoed.

Voor de wintermaanden gaan grijze interieurs en gezellige meubels en accessoires hand in hand. Ga op zoek naar leuke decoratie accessoires zoals schapenvachten, gebreide kussens, wollen vloerkleden om een grijs interieur meer sfeer en warmte te geven.

blauw grijs combineren interieur

donkergrijs combineren roze interieur

grijs combineren mintgroen

grijs interieur combineren

Grijze muren en vloeren

Zoals gezegd, is grijs een veel gekozen basis kleur in een interieur. Grijs is zelfs één van de meest gekozen muurkleuren in huis. Vooral lichtgrijze muren zijn razendpopulair, die vaak als een warmer en sfeervoller alternatief gezien worden van witte muren. Maar je kunt ook denken aan donkergrijze muren. Donkergrijze muren zijn natuurlijk totaal anders, maar kunnen ook heel mooi zijn. Je zou het kunnen vergelijken met wit en grijs. Zo groot kan het contrast zijn tussen lichtgrijze en donkergrijze muren. Lichtgrijze muren zijn meer neutraal en worden soms ook als vrouwelijk gezien. Donkergrijze muren geven een interieur meer een stoere en moody sfeer. Laatste jaren zijn betonstuc muren bijvoorbeeld helemaal hot.

grijze muur slaapkamer

lichtgrijze muur woonkamer

donkergrijze muur

grijze lambrisering verven

betonstuc muren interieur grijs

Grijze vloeren zijn minder gebruikelijk, vooral in vergelijking met grijze muren. Maar vooral de laatste jaren kiezen ook steeds meer mensen voor een grijze vloer, vooral door de opkomst van gietvloeren, marmoleum vloeren en betonvloeren. Daarnaast kan je ook denken aan vergrijsde houten vloeren.

grijs interieur grijze vloer

grijs interieur grijze vloer

grijs interieur grijze vloer

Grijze meubels en accessoires

Naast een grijze interieurbasis, zijn er natuurlijk ook heel veel grijze meubels en decoratie accessoires, die je kunt gebruiken om deze kleur een plek te geven in huis. Dé populairste daarvan is waarschijnlijk de grijze bank. De reden waarom grijze banken zo populair zijn, is natuurlijk omdat het overal bij past. Het is een veilige keuze. Maar een grijze bank is natuurlijk ook heel mooi, of het nou een kleine tweepersoonsbank is of een grote loungebank.

Een grijze bank is slechts één van de vele mogelijkheden. Je kunt ook denken aan een grijze fauteuil, grijze kussens, grijze stoelen, grijze kasten, grijze bedden, grijze tafels, noem maar op. Alle meubels en accessoires zijn verkrijgbaar in de kleur grijs.

Grijze keuken

Grijze keukens kunnen ook super mooi zijn, of het nou gaat om een klassieke keuken, een landelijke keuken of juist een strakke moderne keuken. Vroeger waren witte keukens het populairst, maar de kans is groot dat deze inmiddels ingehaald zijn door grijze keukens. Hieronder zien jullie een aantal mooie inspiratie voorbeelden.

Grijze keuken

Grijze keuken

Grijze keuken

Grijze keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply