Search and Hit Enter

Luxe slaapkamer inrichten

Wil jij een luxe slaapkamer inrichten – een comfortabele plek waar je elke dag in alle rust terug kunt trekken en volledig op kunt laden voor de volgende dag? Wij hebben de beste tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voor je op een rijtje gezet, om die luxe slaapkamer van je dromen te creëren. Kijk snel verder!

luxe slaapkamer

De slaapkamer is je privéwereld – het heiligdom dat je bevrijdt van de routine van een druk leven – een plek waar je tot rust komt en waar je jezelf kunt zijn. Daarom is het belangrijk om een slaapkamer te creëren die je de rust en het comfort kan geven die je nodig hebt, met de perfecte balans tussen hoe het eruit ziet en hoe comfortabel het is. Een luxe slaapkamer is tweeledig. Enerzijds heeft luxe te maken met comfort, en anderzijds heeft het te maken met een luxe sfeer en uitstraling. Om je te helpen met het inrichten van die perfecte luxe slaapkamer van je dromen, hebben we hieronder de beste tips, originele ideeën en mooie luxe slaapkamer inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

1. Houten wandbekleding

Houten wandbekleding ziet er niet alleen mooi uit, maar daarmee geef je elke ruimte ook meer sfeer en warmte. Dit kan je mooi zien in deze luxe slaapkamer, ontworpen door het Griekse interieur- en ontwerpbureau A+M Architecture. De opdrachtgevers van dit appartement van 65m2, wilde een luxe hotelsfeer creëren in het interieur. In de badkamer hebben ze dat gerealiseerd met onder andere mooie marmeren tegels, en in beide luxe slaapkamers zijn de muren bekleed met houten wandbekleding. Met behulp van strak weggewerkte led verlichting is de houten wand zelfs nóg luxer geworden.

luxe slaapkamer inrichten houten wandbekleding

2. TV in de muur

Een TV in de slaapkamer is sowieso al een luxe, maar het maakt ook heel veel uit op welke manier de TV een plekje krijgt. In deze luxe slaapkamer van een modern penthouse appartement, ontworpen door interieurontwerpster Moran Gozali, is er gekozen voor een TV in de muur. De muur is volledig bekleed met strakke panelen, waardoor het op een luxe inbouwkast lijkt. In die muur is een nis gecreëerd, waar de TV precies in past. Alle kabels en draden zijn uiteraard verborgen en uit het zicht verwerkt.

luxe slaapkamer inrichten tv in de muur

3. Lage hanglampen naast het bed

In diezelfde luxe slaapkamer zijn overigens nog veel meer andere ideeën te vinden, die je heel eenvoudig kunt toepassen in jouw slaapkamer. Verlichting speelt in deze slaapkamer bijvoorbeeld een belangrijk rol. De ontwerper heeft gekozen voor een combinatie van verschillende soorten lampen. Naast inbouwspotjes die strak in het plafond zijn verwerkt, en gouden opbouwspotjes die fungeren als accentverlichting, zijn er ook hanglampen naast het bed opgehangen, die laag boven de nachtkastjes hangen.

luxe slaapkamer inrichten hanglampen naast bed

4. Op maat gemaakt hoofdbord

Een bed met een hoofdbord bied verschillende voordelen. Zo biedt een hoofdbord bescherming voor je muur, en fungeert het als een rugleuning waar je comfortabel net je rug tegen kunt leunen als je op bed wilt zitten. Daarnaast kan je met een hoofdbord ook de sfeer en uitstraling van je slaapkamer beïnvloeden. Voor onderstaande luxe slaapkamer, hebben de interieurontwerpers Olga Bogdanova, Oleg Matiushchenko en Lena Bryantseva van het Oekraiense architecenbureau Bogdanova Bureau, gekozen voor een volledig op maat gemaakt hoofdbord. Een grijs gestoffeerd op maat gemaakt hoofdbord in combinatie met de maatwerk nachtkastjes en luxe houten wandbekleding.

luxe slaapkamer inrichten op maat gemaakt hoofdbord

5. Maatwerk inbouwkast

Heb je geen aparte ruimte voor een inloopkast, en moet jouw kledingkast dus in jouw slaapkamer geplaatst worden? Met een maat werk inbouwkast creëer je niet alleen een luxe sfeer in de slaapkamer, je benut daar ook de ruimte optimaal mee. Alle centimeters worden namelijk gebruikt. Onderstaande luxe slaapkamer is daar een perfect voorbeeld van, waar interieurontwerpbureau Ambidestro een prachtige luxe houten inbouwkast heeft ontworpen, die de volledige muur tegenover het bed bekleed.

luxe slaapkamer inrichten maatwerk inbouwkast

6. Airco

Zoals gezegd, heeft luxe in een slaapkamer ook te maken met comfort. En iets wat absoluut met comfort heeft te maken, is de temperatuur in de slaapkamer. Dit betekent dat het niet te koud moet zijn in de winter, en vooral niet te warm in de zomer. En wat is de beste manier om te voorkomen dat je slaapkamer te warm wordt tijdens een hittegolf? Juist, een airco. Hoewel een airco in de slaapkamer zéker een luxe is, is het tegenwoordig veel toegankelijker.

luxe slaapkamer inrichten airco

7. Vloerkleed

Een vloerkleed ziet er niet alleen mooi uit, maar het biedt ook een aantal voordelen, vooral in de slaapkamer. Zo voelt een vloerkleed lekker zacht en warm aan onder je blote voeten. Dit is dus vooral een goed idee als je een harde ondervloer hebt, in plaats van tapijt. Daarnaast zorg je met een vloerkleed ook voor een goede akoestiek in de slaapkamer. In deze luxe slaapkamer, ontworpen door Lauren Nelson Design, is er gekozen voor een groot laagpolig vloerkleed, dat half onder het bed is geplaatst. De kleur past perfect bij de blauwe muren.

luxe slaapkamer inrichten vloerkleed

8. Grote schilderij

Kunst is een absolute musthave in een luxe interieur. Dat geldt voor voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer. Hieronder vind je een super luxe slaapkamer, met niet alleen een open badkamer en suite, maar ook een moderne glazen schuifpui die toegang biedt tot de luxe tuin met zwembad. Aan de muur naast de open badkamer, is een prachtige kleurrijke schilderij opgehangen in een bijpassende luxe gouden lijst.

luxe slaapkamer inrichten grote schilderij

9. Zwevend bed

Het bed speelt de hoofdrol in elke slaapkamer, en speelt dus ook een belangrijke rol als het gaat om de sfeer en uitstraling van een luxe slaapkamer. Er zijn verschillende soorten bedden die goed in een luxe slaapkamer kunnen passen. In deze moderne luxe slaapkamer, ontworpen door interieur- en architectenbureau TIXA, hebben de ontwerpers gekozen voor een modern zwevend bed, die midden in de ruimte is geplaatst. Super nice!

luxe slaapkamer inrichten zwevend bed

10. Inloopdouche met glazen wand

Hoewel het zwevend bed een belangrijk onderdeel is van het luxe slaapkamer ontwerp, is er iets anders wat de show steelt in die ruimte. In die luxe slaapkamer is namelijk een grote inloopdouche met een glazen wand gecreëerd. De grote glazen wand is volledig op maat gemaakt en loopt helemaal tot aan het plafond. De vloer in de inloopdouche is bekleed met hout, terwijl er voor donkere marmeren tegels gekozen is voor de grote wand.

luxe slaapkamer inrichten inlooopdouche

11. Luxe kleuren

We weten dat kleuren heel veel impact kunnen hebben op de sfeer en uitstraling van een interieur. Dat laten ook de ontwerpers zien van Tolko Interiors, die onderstaande super luxe slaapkamer hebben ingericht. De Russische ontwerpers hebben gekozen voor vooral donkere kleuren, bestaande uit een donkere houten vloer, donkere mosgroene sierlijst muren, grijze gordijnen en grijs vloerkleed, en een oranje-bruin fluwelen bed.

luxe slaapkamer inrichten kleuren

12. Inloopkast

Een inloopkast is voor velen een droom. Het goede nieuws is dat een inloopkast niet heel duur hoeft te zijn. Belangrijkste is dat je er de ruimte voor hebt. Heb je geen aparte kamer om een inloopkast in te richten, maar wel een ruime slaapkamer? Dan zou je een inloopkast in de slaapkamer kunnen inrichten. Dit is bovendien een geweldig idee als je een luxe slaapkamer wilt inrichten. De ontwerpers van AHL architects hebben in deze moderne luxe slaapkamer de mooie inloopkast van de slaapkamer gescheiden, met behulp van een scheidingswand. Aan de kant van de slaapkamer is de TV aan de scheidingswand gemonteerd, in combinatie met een houten TV meubel.

luxe slaapkamer inrichten inloopkast

Bekijk ook:
Slaapkamer styling ideeën
127x Slaapkamer inspiratie
10x Slaapkamer planten

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *