Interieur

10x DIY sierlijsten aan de muur


Vind jij sierlijsten aan de muur ook zo mooi? Goed nieuws, sierlijsten hoeven niet duur te zijn, en je kunt bovendien heel eenvoudig zelf sierlijsten aan de muur creëren. Hoe? Dat laten we op deze pagina zien aan de hand van tien mooie inspiratie voorbeelden. Kijk snel verder!

Karakteristieke huizen en appartementen kenmerken zich vaak met prachtige originele details zoals glas in lood, ornamenten aan het plafond, en ook originele sierlijsten aan de muur. Maar ook als jij geen originele sierlijsten aan de muur hebt, bijvoorbeeld omdat je in een nieuwbouwwoning woont, kan je die strakke gipsmuren of betonnen muren decoreren met sierlijsten. Sierlijsten zijn namelijk overal verkrijgbaar. Er zijn speciaalzaken, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook bij alle bekende bouwmarkten kopen zoals Gamma, Karwei en Praxis. De enige uitdaging is om de sierlijsten aan de muur te monteren. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder tien inspiratie voorbeelden van mensen die zelf aan de slag zijn gegaan om hun eigen DIY sierlijsten aan de muur te creëren.

1. Sierlijsten aan de zwarte slaapkamer muren van Amanda

Dit is de slaapkamer van Amanda, het gezicht achter de blog Loveandrenovations.com – Zij is er heilig van overtuigd dat je geen expert of ontwerper hoeft te zijn om je huis mooi te maken – en op haar blog laat ze zien hoe je dat kunt doen met behulp van de leukste DIY projecten. Dit DIY sierlijsten aan de muur project is daar een mooi voorbeeld van. In haar master bedroom had ze haar strakke witte muren een nieuwe look gegeven voor ze te decoreren met mooie sierlijsten en door ze te verven in een stoere matzwarte look. Klik hier voor de volledige handleiding.

diy sierlijsten muur amanda

diy sierlijsten muur amanda

2. Sierlijsten aan de woonkamer muren van Leigh Anne

Ook Leigh Anne vind sierlijsten aan de muur erg mooi. Zij is het gezicht achter de blog Houseologie.com, waar ze haar bezoekers inspireert met leuke DIY projecten en de verbouwing van haar prachtige huis. Dit eenvoudige DIY project, waarbij ze de grote muur achter de bank in de woonkamer heeft gedecoreerd met mooie witte sierlijsten, heeft zo’n grote impact op de ruimte. En het fijne is dat het super gemakkelijk was om te doen. Leigh Anne deed het 100% alleen, met minimale wiskunde, in ongeveer twee dagen inclusief het vullen van de muren en verven. Ben je klaar om te leren hoe je je eigen eenvoudige DIY sierlijsten aan de muur kunt maken? Klik hier voor de volledige handleiding.

sierlijsten aan muur woonkamer achter bank

3. Mintgroene muur met sierlijsten van Gwen

Gwen van de blog Themakerista.com omschrijft zichzelf als een moderne traditionalist die niet bang is voor kleur. Dat laat ze onder andere zien door de muren in haar mooie woonkamer groen te verven. En om haar woonkamer ook een hele chique en traditionele look te geven, heeft ze de muren gedecoreerd met zelfgemaakte sierlijsten van houten latten. Uiteraard heeft ze die uiteindelijk mee geverfd in diezelfde mintgroene kleur. Love it! Klik hier voor meer informatie.

diy sierlijsten muur mintgroen

4. Landelijke slaapkamer met DIY sierlijsten

Dit is de super mooie landelijke slaapkamer van Shelley, het gezicht achter de blog Crazy-wonderful.com. Een tijdje terug had ze de sierlijsten aan de muur toegevoegd waar het hoofdeinde in de master bedroom tegenaan was geplaatst. Het lijstwerk voegde zoveel dimensie en interesse toe aan de muur. Sterker zelfs, ze besloot de rest van de muren ook te decoreren met DIY sierlijsten. Lees er hier alles over.

diy sierlijsten muur landelijke slaapkamer

5. Moderne slaapkamer met DIY sierlijsten van Sarah

Ook Sarah liet op haar blog Roomfortuesday.com wat de impact is van mooie sierlijsten aan de muur in haar slaapkamer. Op haar blog omschrijft ze stap voor stap hoe je een dergelijk project moet realiseren. En de kans is groot dat je aan het eind van het lezen direct zelf aan de slag wilt gaan met jou eigen DIY sierlijsten project. Klik hier om het te lezen!

mooie sierlijsten aan slaapkamer muren

6. DIY sierlijsten door Anna

Deze super praktische handleiding hebben we gevonden op Honor of Design, de blog van Anna Liesemeyer. Ze was begonnen als grafisch ontwerper, met affiniteit voor alles wat met design te maken heeft. Omdat IHOD in de loop der jaren met haar is meegegroeid, blijft het doel van de blog een plek die zoekt naar een perspectief om het meeste uit het leven dat je hebt gekregen te halen – ook in je huis. In een super fijne video handleiding laat ze zien hoe je heel eenvoudig de muren in huis kunt decoreren met DIY sierlijsten. Klik hier om het te bekijken.

diy sierlijsten muur verven

7. Slaapkamer lambrisering sierlijsten

Gemma Louise bewijst dat je geen professionele bouwvakker of timmerman hoeft te zien om sierlijsten te monteren aan de muur. Ze besloot zelf een lambrisering te maken aan de muur in haar slaapkamer. Ze geeft toe dat ze een slechte DIY-er is, maar dit heeft ze toch absoluut niet slecht gedaan. Sterker zelfs, haar slaapkamer ziet er geweldig uit, vind je niet? Klik hier om er alles over te lezen.

diy slaapkamer lambrisering sierlijsten

8. Chique woonkamer met lambrisering en sierlijsten

Net als Gemma heeft Kerry van Stripes and Sage een prachtige lambrisering muur met sierlijsten gecreëerd in haar mooie chique slaapkamer. Op haar blog laat ze heel duidelijk zien wat ze had gebruikt en welke stappen zij hebben genomen om de sierlijsten te creëren aan de woonkamer muren. Benieuwd geworden? Klik hier voor de complete handleiding.

sierlijsten lichtgrijs kerry

9. Moderne sierlijsten aan de woonkamer muren van Mysha

Op haar eigen inspirerende blog Remingtonavenue.com laat Mysha zien hoe je heel eenvoudig zelf sierlijsten kunt monteren aan de muren in huis. In de slaapkamer van haar zoon, laat ze zien hoe je een grote impact op de sfeer van een interieur kunt creëren, simpel door de muren te versieren met moderne sierlijsten. In tien eenvoudige stappen laat ze zien hoe jij dit ook kunt doen. Klik hier!

moderne sierlijsten muur

10. Sierlijsten aan de eetkamer muur van Marlène

En last but not least, dit is de super mooi ingerichte eetkamer van Marlène, het gezicht achter de blog Mymindfulhome.co.uk. Ze wilde al sierlijsten aan haar woonkamer toevoegen sinds de dag dat ze het huis voor het eerst bezocht. In die tijd was de woonkamer ontdaan van alle historische kenmerken en geleidelijk hebben ze een paar details terug toegevoegd. Om te beginnen de dado-rail, typisch uit het Edwardiaanse tijdperk, dan een simpele koof (met een hack op de gordijnen) en nu de langverwachte houten lambrisering met prachtige sierlijsten. Benieuwd geworden hoe ze dit had aangepakt? Bekijk haar stap voor stap handleiding hier!

mooie diy sierlijsten eethoek

Bekijk ook:
Kleurinspiratie muren
Ronde muren
Lambrisering

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply