Toilet

Zen toilet ontwerp


Oekraïense interieurontwerpster Olga Fradina heeft een indrukwekkend portfolio met super mooie en inspirerende projecten. Dit toilet is daar één van, als onderdeel van een totaalrenovatie van een schoonheidssalon in het centrum van Kiev. De schoonheidsspecialist wilde een plek creëren voor haar klanten, die zich daar helemaal thuis konden voelen. De interieurontwerpster heeft de studio ingericht met een receptie, een keuken, een theekamer, een massagekamer, een badkamer én een toilet. Een zen toilet!

Zen toilet ontwerp

Het interieurontwerp ziet er geweldig uit. De gebruikte materialen, de mooie kleuren… je komt meteen tot rust. Precies zoals de schoonheidsspecialist het gewild had. Zelfs het toilet ziet er buitengewoon mooi uit. Mooier dan de toiletten van de gemiddelde woning.

Blauwe mozaïek wandtegels, zwarte bakstenen en witte stenen

De houten vloer die door de gehele studio loopt, vind je ook hier terug. De muurafwerking is wel totaal anders. De originele bakstenen muur aan de rechterkant is zwart geschilderd. Aan deze muur is een toiletrol houder en handdoekenrek gemaakt van koperen buizen. De stenen muur aan de linkerkant is wit geschilderd, terwijl de muur van het inbouwreservoir en daarboven volledig betegeld is met kleine blauwe mozaïektegeltjes.

Zen toilet ontwerp

Betegelde wastafelblad en inbouwkast

Aan de linkerkant vind je het ‘fonteintje’ en een inbouwkast. De inbouwkast is volledig op maat gemaakt van stoere underlayment planken. En ook het wastafelblad is volledig op maat gemaakt en betegeld met kleine witte mozaïektegeltjes. Daarop is een witte waskom geplaatst en gecombineerd met een stoere zwarte kraan en een chique ronde wandspiegel. Onder het betegelde wastafelblad zijn extra wandplanken gemonteerd waar kleine spullen opgeborgen kunnen worden. Ook die zijn van hetzelfde underlayment planken als de inbouwkast.

Zen toilet ontwerp

Fotografie: Andrey Avdeenko Photographer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply