Search and Hit Enter

60x Trap inspiratie

Laat je inspireren door een scala aan trapontwerpen, van elegante rechte trappen tot unieke splittrappen, in diverse materialen en kleuren. Vind de perfecte trap die jouw interieur verrijkt, of dat nu in de hal, keuken of woonkamer is. Jouw huis, jouw trap, jouw stijl – wij laten je zien hoe!

Vaak beschouwd als slechts een functioneel onderdeel van een huis, heeft de trap het potentieel om een indrukwekkende blikvanger in je interieur te zijn. Of het nu gaat om een elegante rechte trap in je hal, een speelse splittrap in je woonkamer, of een modern design in je keuken; de mogelijkheden zijn eindeloos.

In dit artikel laten we uiteenlopende inspiratie voorbeelden zien van trappen zien in verschillende soorten woningen – om je te inspireren over wat er allemaal mogelijk is, als het gaat om ontwerp, kleur en materiaal.

Laat je inspireren door praktische tips en leuke trap ideeën en ontdek hoe je met de juiste trap jouw huis een unieke en persoonlijke touch kunt geven!

1. Zwevende stalen trap in een industrieel loft appartement

Voor een loft woning in Amsterdam, heeft interieurontwerp & architectenbureau Studio Slot in samenwerking met Smederij van Rijn een industriële zwarte stalen trap ontworpen. Een super stoere trap die een standaard trap heeft vervangen, en een overbrugging vormt vanaf de entree naar de woonkamer.

De 12mm dikke zwevende treden van de trap zitten vast aan de muur, terwijl de stalen stangen aan het plafond hangen. Deze industriële trap heeft in de loft woning niet alleen een praktische functie gekregen. Het vormt ook een daadwerkelijke eyecatcher binnen de interieur inrichting.

zwevende zwarte stalen trap industrieel loft appartement

2. Moderne wenteltrap in de woonkamer

Deze moderne wenteltrap bevindt zich in de woonkamer van ‘Casa con Dependance’, een modern appartement gelegen in de hoofdstad Milaan in Italië. De moderne inrichting is verzorgd door de Italiaanse architecten van DISEGNOINOPERA, met deze wenteltrap als eyecatcher van het interieur. Hiermee heb je vanuit de woonkamer toegang tot de bovenste verdieping met de slaapkamers en badkamer.

De afwerking van de wenteltrap maakt het zo speciaal. Er is als het ware een ronde gat gemaakt in het plafond, waar de trap perfect in past. Zowel in formaat, als in stijl. Want de buitenkant van de wenteltrap is net zo wit strak afgewerkt als het plafond. Het is alsof de trap en plafond één geheel zijn.

De binnenkant van de trap is echter afgewerkt met mooie warme houten traptreden, die een mooi contrast vormt met het strak witte.

3. Moderne wenteltrap in de woonkamer

Deze moderne trap komt van Luxo Line. Een open zwevende trap, waar trapverlichting in is verwerkt. Op die manier heb je niet alleen een beter zicht in het donker, maar het geeft je moderne interieur ook een extra dimensie. Met deze moderne trap met verlichting, heb je de perfecte eyecatcher in je woonkamer. De glazen balustrade past perfect bij de moderne luxe uitstraling van de woonkamer.

4. Designtrap op TV meubel

Deze trap is onderdeel van een appartement gelegen in Cuneo in Noord Italië. Het is een moderne appartement met dubbele woonlaag. Vanuit de woonkamer kan je dus met de trap de bovenste verdieping met de slaapkamers en badkamer bereiken. Het ontwerp van het appartement is verzorgd door Italiaanse ontwerpstudio EgoVitaminaCreativa. Ook de bijzondere designtrap is door hen ontworpen.

In de woonkamer vind je een speciaal op maat gemaakte moderne tv meubel, die over de gehele lengte van de woonkamer loopt. En de trap is eigenlijk daarop gebouwd. Een moderne witte trap, afgewerkt met warme houten treden.

Maar het is eigenlijk de buitenkant die de trap uniek maakt. Deze bestaat namelijk uit een groot wit vlak, waar een patroon in is verwerkt. Een patroon bestaande uit driehoekige gaten.

5. Houten designtrap met een organisch ontwerp

Deze trap vormt dé eyecatcher van een modern appartement gelegen in Mumbai, die door Arquitectura en Movimiento Workshop’s is ontworpen. De trap is naast de trap ook gewoon een kunstwerk op zich. De houten treden vormen een bijzonder mooie combinatie met de luxe witte marmeren vloer. En door het zonlicht die via het raam binnenkomt, ontstaat er door de traptreden een bijzonder lichteffect.

Het merendeel van de trap is opgebouwd uit platte horizontale planken, die als het ware omhoog curven van de eerste naar de tweede verdieping. Het idee van het unieke gesegmenteerde ontwerp van de trap wordt overigens ook gebruikt in andere elementen binnen de interieur inrichting, zoals de blinds in de slaapkamer.

6. Speelse trap en roomdivider

Deze bijzondere trap is gelegen in het Emmental Stairs Appartement gelegen in Budapest. Interieur ontwerpers Éva Katona & Péter Szigeti waren verantwoordelijk voor het interieur ontwerp, terwijl het ontwerp van de trap het werk is van Biljana Jovanovic. Deze vernieuwde trap moest de benedenverdieping waar de woonkamer, eetkamer, en keuken bevinden, verbinden met de bovenverdieping met de slaapkamers en de badkamer. Gezien het creatieve karakter van de bewoners, mocht het niet zomaar een trap worden.

Ontwerper Biljana Jovanovic heeft daarom een hele bijzondere trap ontworpen, die naast de overbruggingsfunctie ook functioneert als de roomdivider tussen de woonkamer en de keuken. Maar mede doordat er verschillende gaten in zijn gemaakt, is het toch nog redelijk transparant gebleven. Door het bijzondere ontwerp is de trap een echte eyecatcher geworden voor het interieur van het appartement. Hiernaast vinden de kinderen het ook helemaal geweldig.

speelse trap roomdivider

7. Traprenovate van Liz

Dit is de trap van Liz en haar man. Toen zij net hun huis hadden gekocht, zag de trap er niet uit! Niet alleen de trap zelf met de vieze niet onderhouden traptreden, ook de muren bijvoorbeeld waren vies groen geschilderd. Daar moest dus wat aan gebeuren.

Allereerst moest de trap helemaal opgeschuurd worden. Nog voordat de nieuwe traptreden geplaatst werden, hadden ze eerst de muren helemaal geschilderd. Eerst dachten ze nog om het helemaal wit te schilderen. Maar om een strand gevoel te creëren, besloten ze horizontale stroken te schilderen van lichtgrijs en wit.

Vervolgens werd de trap helemaal opnieuw spierwit te schilderen. Om een mooi resultaat te krijgen, moest dit wel gebeuren in verschillende lagen. Het verschil was al meteen te zien. Ook de leuningen en trapreling werden wit geschilderd.

Tot slot werden de nieuwe traptreden geplaatst. Donker eiken geeft de trap een duurzame luxe uitstraling.

8. Werkplaats onder stoere trap

Deze stoere trap is in 2012 ontworpen door Mamm Design, die in Tokyo het House in House project heeft gerealiseerd.

De zijkanten van de trap bestaat uit strak gestuukte witte muren, terwijl de traptreden gevormd worden door stoere steigerhouten planken.

En het mooie is, is dat ze een kamer hebben gecreëerd onder de trap. Een echte mannen werkplek kamer, waar alle gereedschappen en accessoires worden opgeborgen. Met houten planken zijn werkbladen gecreëerd, zodat je hier echt aan de slag kan. Stoer toch?

werkplaats onder stoere trap

9. Lichtblauwe trap met kleurrijke loper en balusters

Deze kleurrijke trap vonden we in een indrukwekkende woning gelegen in Engeland. De interieur inrichting is verzorgd door Godrich Interiors, gekenmerkt door opvallende elementen en rijke kleuren. De trap is een van de kleurrijke elementen in het interieur, die dé eyecatcher vormt in de grote open woonkamer.

De basis van de woonkamer wordt gevormd door een stoere betonlook vloer en donkergrijze muren. De kleuren komen dus voornamelijk terug in de meubels en accessoires. Banken, kussens, lampen, stoelen, noem maar op.

Het gaat hier om een open trap met een klassiek sierlijk ontwerp. De trap zelf is babyblauw geschilderd. De echte kleuren zie je terugkomen in de balusters. Elke baluster heeft een eigen kleur gekregen, waardoor het geheel van alle balusters lijkt op de kleuren van de regenboog. Op de trap is bovendien een kleurrijke loper gelegd.

lichtblauwe trap kleurrijke loper balusters

10. Hangende rode trap van staal

Deze mooie hangende trap is een samenwerking tussen Michaelis Boyd Associates en Webb Yates Engineers. Ze hebben het ontworpen voor een moderne woning gelegen in Londen. Er zijn verschillende elementen die deze trap zo bijzonder en uniek maken.

Allereerst is de kleur een opvallende keuze. Rood contrasteert erg mooi met de daaromheen strakke witte muren. De gehele trap is rood, zelfs de trapleuning binnen in de trap. Dit geeft de gehele ruimte een speelse uitstraling.

Ook het zwevende karakter is een belangrijk kenmerk van de trap. De trap hangt als het ware aan het plafond en komt net boven de vloer uit.

Fotografie: Diapo

rode trap van staal

11. OSB trap

Angie & Nelson wonen in een super leuk appartement in Brussel. Een karakteristiek appartement, die voorzien is van mooie originele details. De ontwerpers van Auxau Atelier d’Architecture heeft dit echter gecombineerd met moderne en stoere materialen en meubels. Een van die materialen is OSB hout. Een soort samengeperst hout, die je vooral vaak in de bouw terugziet. Steeds vaker zie je het dus steeds vaker gebruikt worden voor het interieur van zowel winkels als woningen. Hier hebben ze het gebruikt om de trap te bekleden.

De OSB houten planken hebben een stoer en beetje een industrieel karakter. Het is vooral erg bijzonder om te zien, hoe de stoere treden gecombineerd worden met de strakke witte muren. Een bijkomend voordeel is dat OSB hout relatief goedkoop is.

Fotografie: F. de Ribaucourt

osb trap bekleding

12. Zwevende houten trap tussen twee dikke muren

Urban Jungle is een mooie project die door de ontwerpers van Dreimeta is uitgevoerd in 2014. Een moderne woning ingericht met een super stijlvol en erg stijlvol interieur. Naast mooie meubels en accessoires zijn er vooral ook hoogwaardige materialen gebruikt. In de woonkamer vind je bijvoorbeeld een muur die volledig bekleed is met prachtige warme houten planken, is het luxe keukenblok afgewerkt met een glazen plaat, en vind je in de slaapkamer badkamer combinatie een unieke vloer bestaande uit zeshoekige patroontegels. Ook de speciaal ontworpen trap is een belangrijk onderdeel van het interieur.

De trap is ingericht tussen de eetkamer en keuken. Sfeervolle eiken houten planken zijn gebruikt om een zwevend effect te krijgen tussen de twee dikke strak gestuukte betonmuren. Boven de trap is een grote dakraam geplaatst, die een geweldig effect geeft. Vooral in combinatie met de wand aan het einde van de trap. Daar vind je namelijk een wand die bekleed is met houten patroon kunstwerk.

zwevende houten trap tussen twee dikke muren

13. Witte minimalistische wenteltrap

Deze moderne witte wenteltrap is ontworpen door de architecten van Mayelle Architecture Intérieure Design. De architecten hebben de karakteristieke woning in een modern jasje gestoken met een strakke afwerking en moderne oplossingen. En in de woonkamer hebben ze gekozen voor een moderne minimalistische wenteltrap.

De trap zorgt er niet alleen voor dat de benedenverdieping verbonden wordt met de bovenverdieping. Door het witte moderne en strak ontwerp wordt de trap ook gezien als een kunstobject. Je moet wel een beetje oppassen bij het lopen, vanwege het ontbreken van een trapleuning en smalle treden.

14. Luxe eikenhouten trap met witte muren

De wenteltrap die we hierboven hebben laten zien is niet de enige trap in die woning. Sterker nog, er is nog een andere grotere luxe eikenhouten trap aanwezig, die de woonkamer met de eetkamer en de tweede woonkamer verbindt.

Het is een grote trap met brede treden, die bekleed zijn met dezelfde houten planken als de vloer op beide verdiepingen gelegd is. Dit geeft een mooi geheel met een luxe en strakke uitstraling. Ook de strak afgewerkte witte wanden passen er perfect bij. Aan één van de wanden is een ingebouwde trapleuning gemaakt, waar verlichting in verwerkt is. Eenmaal boven de trap, wordt je verrast met een grote serre, wat een erg belangrijke functie heeft samen met de trap. Hierdoor wordt de benedenverdieping namelijk voorzien van natuurlijk lichtinval.

luxe eikenhouten trap met witte muren

15. Opvallende gele trap

Deze gele trap hebben we gevonden in het appartement van landschapsarchitect Anna, die in een appartement woont in Moskou. Het appartement heeft twee verdiepingen die dus met elkaar in verbinding staat met een knalgele trap!

Het is een stalen kniktrap die volledig geel is gespoten. Het frame, de treden en zelfs de trapleuning. Het ontwerp is erg stoer, maar het is natuurlijk vooral de kleur die ervoor zorgt dat de trap dé eyecatcher vormt van dit appartement.

16. Ideale trap voor mensen met honden

Wow, je moet wel heel veel van je honden houden als je speciaal een trap laat ontwerpen en bouwen in je huis. De ontwerpers van ontwerpbureau 07BEACH hebben dat gedaan voor een klant uit Vietnam. Naast de normale trap, vind je een tweede trap, die speciaal ontworpen is voor de honden van de bewoners!

De normale trap was al erg stijlvol en modern. Een open witte trap met witte trapleuning. Tegen de muur is de tweede trap ingericht, die een stuk minder stijl loopt dan de normale variant. Hierdoor is het voor de honden makkelijker op en af te lopen.

trap voor hond

17. Turquoise blauwe trap

Deze trap is onderdeel van een Scandinavische woning, die ontworpen is door Zweedse architectenbureau Koncept Stockholm en Alexandra Ogonowski. Het interieur kenmerkt zich met opvallende mooie kleuren, slimme details en stoere industriële kenmerken. De prachtige trap bevat al deze aspecten.

De trap verbindt de benedenverdieping waar de woonkamer en keuken is ingericht, met de slaapkamers op de bovenverdieping. Een stijlvolle trap met een open karakter, waardoor het een kunstobject an sich is binnen de interieur inrichting. Want opvallen dat hij zeker met de turquoise blauwe kleur. Daar past de blauwe vloerkleed in de woonkeuken perfect bij.

De turquoise blauwe treden zijn gecombineerd met een wit gespoten stalen trapreling, wat tevens ook als leuning wordt gebruikt.

Bron: Nordicdesign.ca | Fotografie: Henrik Bonnevier

18. Open trap met boekenkast wand van staal en houten treden

Deze geweldige trap bevindt zich in het Buddy House die in 2014 ontworpen is door de architecten van Sergey Makhno. Het is een luxe villa gelegen in het Oekraïense Kiev. Op de begane grond zijn de woonkamer en keuken ingericht, terwijl je boven de grote luxe slaapkamers en badkamer kunt vinden. Deze verdiepingen zijn met elkaar verbonden via deze designtrap.

Het is een open zwevende trap, bestaande uit eiken houten planken, die ondersteund worden door een zwarte stalen onderstel. Het open karakter geeft de woonkamer een ruimtelijk effect, waardoor het een stuk groter oogt.

De trap is precies geplaatst voor de bijbehorende boekenkast. Een grote zwarte open boekenkast met verschillende vakken, die van de benedenverdieping helemaal doorloopt tot aan de bovenverdieping.

open trap woonkamer staal houten treden

19. Minimalistische stalen trap met boekenkast

Het is een vak apart, het ontwerpen van trappen. Design + Weld, een klein maar getalenteerd ontwerpbureau is daar heel goed in. Ze hebben al voor meerdere klanten verschillende trappen ontworpen, waaronder de onderstaande trap. De Square Staircase!

Deze trap hebben de ontwerpers ontworpen voor een particuliere klant uit Londen. Het ontwerp kenmerkt zich met een minimalistische stijl, en is gemaakt van staal. Naast de functie om twee verdiepingen met elkaar te verbinden, wordt de zijkant van de trap goed benut, door er een soort rek kast van te maken.

minimalistische stalen trap ontwerp met boekenkast

20. Moderne klassiek trap in herenhuis met stalen wand met glas

Hoe mooi kan een trap zijn? En hoe belangrijk kan een trap als onderdeel van je interieur inrichting zijn? We hebben hier al vaker laten zien dat de impact van een trap heel groot kan zijn. En de trap die we vandaag willen laten zien bewijst dat nog maar een keer.

Het is de trap van een prachtig klassiek herenhuis gelegen in Londen. En niet zomaar een herenhuis. Een super luxe en groot herenhuis met meerdere verdiepingen en zelfs meerdere woonkamers. Al deze verdiepingen zijn met elkaar verbonden middels de prachtige luxueuze trap.

De interieur inrichting is verzorgd door interieurontwerper Michaelis Boyd, die modern en klassiek op een hele mooie manier heeft gecombineerd. En deze twee stijlen omschrijven exact de stijl van de trap, modern klassiek.

Het klassieke komt terug door de brede traptreden, ronde afwerkingen in zowel de treden als de leuning. En de moderne kant wordt vertegenwoordigd door de mooie houten trapbekleding en het zwarte staal in de leuning.

Het beste uitzicht op de trap vind je op de eerste verdieping bij de eerste woonkamer. Daar is de woonkamer namelijk gescheiden middels een grote glazen wand met stoere zwarte stalen industriële kozijnen. Dit ziet er niet alleen erg mooi en stoer uit, het zorgt er ook voor dat het natuurlijk zonlicht het trapgedeelte kan bereiken.

Bron: Michaelis Boyd

21. Witte hangende trap

Bij bijzondere woningen horen natuurlijk ook bijzondere trappen. Villa S is daar het perfecte voorbeeld van, een vrijstaande architectonische villa gelegen in Bergen in Noorwegen. De villa is in 2014 ontworpen en gerealiseerd door de architecten van Saunders Architecture, en kenmerkt zich voornamelijk door de enorme lengte van maar liefst 35 meter! Omdat het ook bestaat uit meerdere woonlagen, was het uiteraard ook nodig om een trap te hebben. De architecten hadden daar een speciale trap voor ontworpen.

De trap loopt vanaf de begane grond helemaal tot aan de bovenste verdieping, maar die van de begane grond is het meest bijzonder. Daar is het namelijk een zwevende trap, vast gemonteerd aan het wand.

Het is een strakke moderne witte trap, die aan de buitenkant afgeschermd is met een witte wand. De verticale traptreden zijn wel open gelaten, waardoor de trap tóch een transparant karakter heeft.

witte hangende trap

22. Zwarte stalen trap met ijzerdraad balustrade

Voor een stoere moderne villa gelegen in Israël, hebben de interieurarchitecten van Blatman-Cohen Architects deze zwarte stalen trap ontworpen, om de benedenverdieping met de bovenverdieping met elkaar te verbinden. De ruimte is groot en lang, en waardoor het ontwerp van de trap ook hierop is afgestemd.

Het zwarte staal staat erg mooi in combinatie met het houten plafond, de lichte houten vloer en de brede glazen wanden. Maar ook in combinatie met de vaste betontrap naar de kelderverdieping.

De trap balustrade bestaat uit dikke zwarte stalen stangen, afgewerkt met zwart ijzerdraad. Dezelfde balustrade loopt bovendien door de overloop op de bovenverdieping.

zwarte stalen trap ijzerdraad balustrade

23. Houten wenteltrap in een Londense villa

We hebben hier al meerdere malen inspiratie ideeën laten zien van wenteltrappen. We hebben de mooiste varianten gezien, maar de wenteltrap die we hieronder aan jullie willen laten zien is wel heel bijzonder.

De wenteltrap bevindt zich in een prachtige grote villa gelegen in Londen. De woning is ontworpen door de interieurarchitecten en ontwerpers van SHH Architects. Het heeft meerdere woonlagen en door middel van deze wenteltrap worden de verschillende woonlagen met elkaar verbonden.

De wenteltrap is volledig van hout, zowel de traptreden als de leuning en zelfs de reling. Dit resulteert in een robuuste en vooral luxe en moderne uitstraling. Wat vooral ook erg mooi is, is de combinatie van de trap met de strak afgewerkte wanden. Nice!

Fotografie: Alastair Lever & Gareth Gardner

houten wenteltrap londense villa

24. Stalen trap geometrisch ontwerp aan plafond

Stalen trappen zijn geweldig. Ze zijn stoer, industrieel en passen in elke interieurstijl. Voor een stoer modern appartement in Tel Aviv, hebben de interieurarchitecten van TOLEDANO + ARCHITECTS een stoere zwarte stalen trap ontworpen. Deze stalen trap verbindt de benedenverdieping vanuit de grote open woonkamer met de bovenverdieping waar de keuken en slaapkamers zijn ingericht.

Het is een minimalistische trap met dunne zwarte stalen traptreden. De trap zit bij het voet vast aan de wand, terwijl de zijkanten middels diagonale zwarte kabels gemonteerd zijn aan het plafond van de bovenverdieping. Deze kabels vormen meteen ook de trapleuning. Maar zowel op de benedenverdieping als bovenverdieping is de trap ook een soort kunstwerk geworden.

stalen trap geometrisch ontwerp hangt aan plafond

25. Driedubbele spiltrap

De meeste trappen die je in een huis of appartement ziet hebben maximaal één bocht. Echte grote woningen kunnen grotere trappen veroorloven die meerdere bochten kunnen bevatten. Hieronder zie je een hele stoere spiltrap laten zien met maar liefst drie bochten!

Het is de trap in het appartement uit Milaan van Italiaanse ontwerper Antonino Sciortino. Bijna zijn gehele huis, inclusief de trap, is door hem zelf ontworpen. Het is een geweldig grote loft woning met meerdere woonlagen. Deze trap verbindt de open woonkamer met de bovenverdieping, waar de slaapkamers en badkamer te vinden zijn.

De trap loopt helemaal door naar het plafond van de bovenverdieping. Met dikke zwarte stalen pilaren zit het vast aan het plafond, terwijl de onderste traptrede op de vloer staat. Het zwarte frame met leuningen worden gecombineerd met chique houten traptreden. Door het open karakter is het wel voorzichtig lopen geblazen.

Bron: Bo-bedre.no

trap inspiratie driedubbele spiltrap

26. Rechte industriële trap

Eva architecten hebben in het centrum van ‘s-Hertogenbosch een voormalig kantoor en werkplaats volledig verbouwd en omgetoverd tot een stoere loft woning. De bewoners hebben een tijdje in New York gewoond, en zijn vooral gecharmeerd van de stoere industriële details in de loftwoningen en oude pakhuizen. Hun wens is dan ook om de industriële sfeer terug te brengen in het interieur van hun nieuwe woning in Nederland. Een belangrijk onderdeel daarvan is de rechte stalen industriële die een blikvanger vormt in het interieur.

De industriële trap is geplaatst aan het begin van de woning, waar je via een stoere industriële voordeur binnenkomt. Via de trap heb je toegang tot de bovenverdieping waar de slaapkamers en badkamer zijn ingericht. De trap heeft een vrij open karakter, waardoor de ruimtelijkheid van de ruimte overeind blijft. Het zonlicht dat vanuit de de raam uit de bovenverdieping komt, moet namelijk helemaal doordringen tot aan de benedenverdieping.

Zowel de brede traptreden als de trapleuning zijn volledig van zwart staal. Boven loopt dit over op een strak afgewerkte witte reling.

Bron: E-v-a.net | Fotografie: Sebastian van Damme

zwarte stalen trap industriele sfeer

27. Unieke spiltrap in het huis van een architect en industrieel ontwerper

Miska Miller-Lovegrove is architect, terwijl haar man Ross Lovegrove een bekende industrieel ontwerper is. Samen wonen ze in een hele bijzondere woning gelegen in Londen, waar het allemaal draait om design. Ross staat vooral bekend om zijn organische desngs en bijdragen aan de ontwerpen van de bekende Sony’s walkmans en Apple’s computers. Voor zijn eigen huis heeft hij dus ook een mooie spiltrap ontworpen.

De trap bestaat uit een witte frame die vergezeld wordt door een mooie meedraaiende zwarte leuning. Naast de functie om de twee verdiepingen met elkaar te verbinden in het huis, vormt deze trap ook een echt kunstwerk in huis.

trapinspiratie unieke spiltrap architect

28. Gele trap met opbergruimte voor schoenen

Voor een woning, genaamd ‘Wooden Box 2’, hebben de interieurarchitecten van Spotless Architecture een hele bijzondere trap ontworpen. De trap, die de de begane grond met de woonkamer en open keuken met de bovenverdieping verbindt. Ze hebben geen ‘normale’ trap geplaatst, maar hebben een hele bijzondere trap ontworpen, passend bij het stoere moderne karakter van het huis.

Het ontwerp van de trap is te ontleden in verschillende elementen. Het eerste gedeelte van de trap, bestaat uit knalgele traptreden. Dit zijn echter geen normale traptreden. Deze traptreden zijn tegelijkertijd namelijk schoenenkasten. De bovenkant van de treden zijn open te klappen.

Na dit eerste gedeelte, loop je over tot het tweede gedeelte, bestaande uit een wit platform, gevolgd door moderne strakke witte open traptreden. Dit gedeelte is bovendien voorzien van een stoere gele trapleuning aan de buitenkant. De wanden zijn overigens strak en wit gelaten.

Fotografie: Yannick Milpas

gele trap opbergruimte schoenen

29. Houten traptreden met zwarte stalen trapleuning

Het design team van ontwerpbureau Taktik heeft een heel mooi interieurontwerp gemaakt voor een grote woning in Frankrijk. De woning heeft in totaal drie verdiepingen, en om die verdiepingen met elkaar te verbinden, hebben de ontwerpers een super stoere en stijlvolle trap gemaakt.

De trap is strak afgewerkt en met de wanden mee wit geschilderd. De bovenkant van de treden van de trap is bekleed met stijlvol eiken hout. De combinatie met het strakke witte, geeft een hele andere uitstraling dan bijvoorbeeld wanneer de gehele trap inclusief zijkant bekleed is met hetzelfde hout.

Hiernaast hebben ze ook gekozen voor een hele stoere trapleuning en balustrade. Zwarte stalen trapleuning inclusief balustrade, die de trap een stoer industrieel tintje geeft, passend bij de andere stalen elementen zoals de stalen kozijnen. Doordat het geen dichte balustrade is, heeft de trap een open karakter gekregen, waardoor het een echte eyecatcher is geworden in huis.

stoer trapontwerp door ontwerpbureau taktik

30. Trap op wielen om ruimte te besparen

Dit gebouw uit Japan ziet er niet alleen aan de buitenkant erg bijzonder uit, ook de interieur inrichting is uniek. Het pand is een combinatie van een winkel en een kantoorruimte. Beneden vind je de winkel, terwijl het kantoor ingericht is op de bovenste verdieping. En deze twee verdiepingen zijn met elkaar verbonden met een speciaal ontworpen trap. Het is een vrij kleine ruimte, dus de ontwerpers hebben van alles bedacht om ruimte te besparen. Ze hebben daar dus ook rekening mee gehouden met het ontwerp van de trap.

De trap kan is een functioneel onderdeel die noodzakelijk is om van de ene verdieping naar de andere verdieping te lopen. Maar als je het niet gebruikt, dan staat het eigenlijk alleen maar in de weg. Op basis van deze gedachte hebben de ontwerpers een ontwerp gemaakt, waarbij je de trap kunt opbergen. Ze maakten daarom een trap op wielen. De trap bestaat uit een vast gedeelte en een losse gedeelte. Het loss gedeelte is voorzien van wielen, waardoor je die gemakkelijk onder het vaste gedeelte kunt schuiven als je de trap niet gebruikt. Met hetzelfde gemak schuif je de trap uit wanneer je het wel gebruikt.

Je bespaart met deze trap niet alleen ruimte, maar het is uiteindelijk ook een blikvanger geworden in de inrichting.

trapinspiratie trap op wielen opbergen

31. Strakke witte trap met open houten boekenkast

Deze e trap is een super belangrijk onderdeel van het interieurontwerp. Zó belangrijk zelfs dat het project ‘The Bookshelf House’ is genoemd. De woning is volledig gerenoveerd en ingericht door Italiaanse architect Andrea Mosca, voor een gezin bestaande uit vijf personen. Zij waren erg onder de indruk van een grote lange boekenkast in het huis van een vriend, waardoor ze besloten hebben om ook een dergelijke boekenkast te creeren in hun eigen woning. Met behulp van de architect hebben ze de boekenkast gecombineerd met de trap.

Het interieur van de woning is super licht en vooral wit. Witte wanden, witte vloeren, wit plafond, witte deuren, en ook de trap zelf bestaat uit strakke witte traptredens. Om de woning meer sfeer en warmte te geven, hebben ze verschillende houten elementen toegevoegd. En de trap boekenkast is daar het mooiste voorbeeld van. De boekenkast bestaat uit allemaal open vakken, die volledig gevuld zijn met grote boekencollectie van de bewoners. Het bijzondere van de boekenkast is dat het de steigende vorm heeft van een trap. Sterker nog, als je vanuit de woonkamer recht tegen de kast kijkt, lijkt het alsof de boekenkast de trap is.

In werkelijkheid wordt de boekenkast als een soort roomdivider gebruikt, waarachter de echte trap schuilt. Nice!

strakke witte trap met open houten boekenkast

32. Een nieuwe trap om twee appartementen met elkaar te verbinden

Wat doe je als jouw appartement te klein wordt? Je zou zeggen verhuizen naar een groter appartement of huis. Tenzij je bovenburen hun appartement te koop zetten. Dat gebeurde bij de bewoners van een stijlvol appartement gelegen in het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo. Ze waren eigenlijk van plan om te verhuizen, maar tegelijkertijd wilden ze ook heel graag in hun fijne appartement blijven.

Toen hun bovenburen het appartement te koop hadden gezet, besloten ze het avontuur aan te gaan om het appartement erbij te kopen om het vervolgens samen te voegen met hun eigen appartement. Naast een flinke verbouwing en herindeling, moest er natuurlijk ook één belangrijk element worden gemaakt om de twee appartementen met elkaar te verbinden. Een trap!

Met behulp van de interieurarchitecten van Haptic Architects zijn ze het avontuur aangegaan. Ze wilden een moderne minimalistische loft creëren met heel veel licht, mooie materialen en creatieve oplossingen.

De architecten kwamen op het idee om een trap te creëren, die dé blikvanger wordt van het hele interieur. Het moest een kunstwerk worden midden in de woonkamer die gezien mag worden, maar tegelijkertijd moest de ruimte wel open, ruimtelijk en licht blijven. Daarom zijn ze op het idee gekomen een een stoere moderne witte minimalistische trap te maken met een open structuur. Het ontwerp bestaat uit een witte open frame die aan het plafond is gemonteerd, gecombineerd met stijlvolle lichte eiken houten traptreden.

De trap begint echter bij een kast. Een mooie op maat gemaakte kast met ladekasten, die aan het einde de eerste traptreden vormen van de trap. Geweldig ontwerp!

een nieuwe trap om twee appartementen met elkaar te verbinden

33. Multifunctionele trap-kast-muur

Een mooie trap heeft niet alleen betrekking op de traptreden en de trapleuning. Eigenlijk speelt alles eromheen ook een belangrijke rol. Dit kan de muur zijn, de verlichting, maar bijvoorbeeld ook een kast. De trap die je hieronder ziet is een heel mooi voorbeeld, die ontworpen is door de interieurontwerpers van ontwerpbureau Mayan Gabay. Zij hebben in Tel Aviv een moderne duplex woning ontworpen van 120m2 verdeeld over twee verdiepingen. Om de twee verdiepingen met elkaar te verbinden, hebben ze een hele bijzonder trap ontworpen en gebouwd.

Op de begane grond is de woonkamer en de open keuken ingericht, terwijl de slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping te vinden zijn. Op de begane grond hebben de ontwerpers een elf meter lange kast gecreëerd, die de hal, de keuken en de woonkamer verbindt. Deze multifunctionele vormt in de woonkamer de tv meubel, bevat een airco, biedt enorm veel opbergmogelijkheden in de keuken, maar vormt ook de muur van de trap.

Het is bovendien geen normale muur, ze hebben namelijk een stoere zwarte stalen frame gecreëerd en daartussen een groot net gespannen. Het zwarte staal zorgt voor een stoere industriële look, terwijl het net ervoor zorgt dat het open, transparant en ruimtelijk blijft.

De trap zelfs is stak, modern en minimalistisch. Door het hele huis is namelijk een betonlook gietvloer gegoten. De trap is daarin meegenomen.

Designed by Mayan Gabay, this modern two-storey apartment is situated in Tel Aviv, Israel.

Fotografie: Gidon Levin

multifunctionele trap kast muur

34. Blankhouten trap met werkplek en grote kast

Een trap is bedoeld om twee woonlagen met elkaar te verbinden. Maar vaak is het meer dan alleen een mooie trap. Dat geldt bijvoorbeeld voor de trap die de ontwerpers van Hao Studio hebben gecreëerd voor een woning in Taiwan. Het grote probleem in het appartement was het gebrek aan natuurlijk licht in verschillende ruimtes. Daarom hebben de ontwerpers een trap ontworpen, die onder andere dit probleem oplost.

De trap zelf is heel eenvoudig, bestaande uit mooie blankhouten traptreden. Maar alles daaromheen speelt een hele belangrijke rol. Zo is er bijvoorbeeld gekozen voor een transparante glazen trapbalustrade. En bovenaan de trap is transparantie ook essentieel. Aan de linkerkant is een open inloopkast ingericht, terwijl je aan de rechterkant de slaapkamer vindt. In plaats van een ‘normale’ dichte muur, hebben ze gekozen voor een glazen wand met een houten deur. Zowel het open karakter van de trap als de glazen elementen, zorgen ervoor dat het natuurlijk zonlicht makkelijker door de verschillende ruimtes in het appartement verspreid kan worden.

Onderaan de trap is bovendien een werkplek ingericht. Met hetzelfde blankhout is een open kast en bureau combinatie gemaakt, bestaande uit ladekasten en vooral open vakken. Tussen de open vakken vind je ook een aantal kleine raampjes, die ook weer belangrijk zijn voor het natuurlijk licht.

blankhouten trap werkplek grote kast

35. Fiets bij de trap

De trap is een leuke plek, omdat daar altijd een grote muur aanwezig is. Normaal gesproken kiezen mensen bijvoorbeeld voor fotolijsten of posters, maar je zou er dus ook een fiets op kunnen hangen. Het is helemaal handig als het gaat om een trap bij de hal. Dan kun je de fiets er dus ook gemakkelijk er vanaf halen als je het wilt gebruiken.

De muur boven de trap is een mogelijkheid, daarnaast kan je ook denken om de ruimte onder de trap te gebruiken. Hieronder hebben we een aantal mooie inspiratie voorbeelden op een rijtje gezet.

36. Open trap met trapkast in de woonkamer

Een designtrap kan mooi zijn, maar het is ook wel zo fijn als het ook praktisch is. Niet alleen praktisch in de zin dat het praktisch te belopen moet zijn, maar ook dat het ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden. We hebben hier al laten zien dat een trap heel mooi gecombineerd kan worden met een trapkast. Vandaag willen we een hele mooie trap/trapkast combinatie laten zien, ontworpen door de interieur architect van architectenbureau AR Arquitetos.

De Braziliaanse interieur architecten hebben in São Paulo een modern appartement ontworpen. Een ruim appartement met een woonoppervlak van maar liefst 172m2, verdeeld over drie woonlagen. Deze woonlagen moeten natuurlijk wel bereikbaar zijn. Daar hebben de architecten hele mooie trappen voor ontworpen. Vooral de trap op de benedenverdieping, waar de woonkamer en open keuken zich bevinden, is super inspirerend.

Ze kozen voor een trap trapkast combinatie. Het is een open trap, die ervoor zorgt dat de gehele verdieping een stuk ruimtelijker is. Niet iedereen is daar fan van, maar omdat dit een hele mooie trap is, is hier juist voor gekozen. Een strakke moderne zwarte trap, gecombineerd met een bijbehorende zwarte trapkast. De trapkast bestaat zowel uit open vakken als dichte kasten in verschillende vormen en formaten. Deze vakken geven de trap bovendien een speels karakter.

Losse spullen die je liever niet in het zicht wilt hebben kan je in de vakken opbergen die voorzien zijn van een deurtje. Mooie spullen, die gezien mogen worden, zoals boeken, vazen en planten, kunnen een plekje krijgen in de open vakken van de kast.

open trap met trapkast in de woonkamer

37. Stoere trap met trapkast én washok

Kleine appartementen hebben geen trappen nodig, zou je zeggen. Maar dit appartement bewijst het tegendeel. Dit kleine appartement is slechts 34m2 groot, maar tóch tref je hier een trap aan. Niet zomaar een trap, een multifunctionele trap, waar heel veel mensen blij mee zouden zijn die klein wonen!

Het appartement met 34m2 is echt heel klein. Het grote voordeel is dat je hier te maken hebt met een redelijk hoog plafond. Hierdoor was het mogelijk om in de woonkamer een mezzanine te creëren. Een soort tussenverdieping, die middels een trap te bereiken is. Op deze mezzanine hebben ze een slaapkamer ingericht. Je kunt er weliswaar niet staan, maar het is wel een prima slaapplek. Het geeft het interieur bovendien een super leuk speels tintje.

De trap is volledig op maat gemaakt. En omdat het gaat om een klein appartement, is kastruimte erg belangrijk. Ze hebben daarom een trapkast gerealiseerd, bestaande uit een aantal ladekasten én een washok. Een geweldige manier om de wasmachine uit het zicht te krijgen. De kast is gemaakt van strakke witte planken, terwijl de traptreden afgewerkt zijn met stoere rustieke houten planken. Deze passen perfect bij de vintage Scandinavische stijl van het interieur. Hetzelfde geldt ook voor de stoere trapleuning, gemaakt van dikke steigerbuizen en bijbehorende koppelstukken.

stoere trap met trapkast en washok

38. Glamoureuze trap van een prachtig herenhuis

Deze prachtige trap is van een herenhuis gelegen in West Londen, die ontworpen is door interieurontwerpster Suzy Hoodless. In overleg met de bewoners heeft ze een interieurontwerp gemaakt met een glamoureuze uitstraling, door het gebruik van mooie klassieke materialen, een donker kleurenpalet en mid-century meubelstukken en accessoires. In totaal heeft de woning maar liefst zes woonlagen. Deze woonlagen zijn middels een prachtige klassieke en glamoureuze trap met elkaar verbonden.

De trappen op de bovenverdiepingen zijn van hout en wit geschilderd. Daarnaast zijn ze ook bekleed met hele chique trapbekleding in de vorm van donkerblauw tapijt. Ook de balustrade van de trap ziet er prachtig uit, bestaande uit een combinatie van klassieke zwarte spijlen en patroonvormen, én een bruine leuning.

Maar dit is nog niet alles. Je kunt hier de trap omhoog nemen, maar je kunt ook de trap naar beneden naar de kelder nemen. De trap omhoog heeft een open karakter, maar de trap naar beneden is helemaal dicht gemaakt. En ze hebben het op een hele mooie en strakke manier dicht gemaakt met en zwarte stalen frame, glas en bijbehorende deur. Super strak gedaan!

Bron: Houseandgarden.co.uk | Fotografie: Sharyn Cairns

glamoureuze trap van een prachtig herenhuis

39. Kleine keuken onder de trap

. Het Italiaanse interieur- & architectenbureau Studio DiDeA had in 2017 het House A223 project gerealiseerd. en klein appartement gelegen de Italiaanse stad Palermo met een woonoppervlak van slechts 66m2, verdeeld over twee woonlagen. Op de benedenverdieping is de leefruimte ingericht met de woonkamer en open keuken, terwijl de slaapkamer en badkamer op de bovenverdieping te vinden zijn. Alles is super stoer en stijlvol ingericht, maar wij vinden vooral de trap heel bijzonder, die de twee verdiepingen op een hele bijzondere manier met elkaar verbindt. Kijken jullie mee?

Voor het interieurontwerp is er gebruik gemaakt van mooie stoere materialen, bestaande uit voornamelijk hout, beton en staal. De trap is ook gemaakt van de combinatie hout en staal. De eerste vier treden zijn van hout, wat vervolgens overloopt op een volledige stoere zwarte stalen trap. Ook de balustrade, die tot het plafond loopt is van hetzelfde staal gemaakt. Het leuke is dat de trap boven is verlengd naar een soort bruggetje. Je hebt hier namelijk te maken met kleine vide, waardoor het geheel een speelse open karakter heeft gekregen. Vandaar dat er een loopbrug gecreëerd moest worden met het eerste gedeelte en de slaapkamer gedeelte. Ook daaromheen is met hetzelfde staal een balustrade gemaakt.

onder deze stoere trap is een keuken ingericht

40. Design bordestrap als blikvanger in huis

Bordestrappen zijn, zoals de naam al omschrijft, trappen die voorzien zijn van een bordes. Een bordes is een platform dat twee trappen met elkaar verbindt. Vanaf het platform verandert de trap vaak ook van richting. Er zijn verschillende soorten bordestrappen, zoals een overloopbordes, een hoekbordes en een dubbele hoekbordes. Van deze laatste willen we vandaag een super mooi voorbeeld laten zien. Deze bordestrap is de blikvanger in dit interieur!

We hebben deze trap gevonden op de website van Maly Krasota Design. Het archtiectenbureau heeft in Kyiv in Oekraïne een ruim familieappartement ontworpen met een woonoppervlakte van maar liefst 190m2, verdeeld over twee ruime verdiepingen. Op de benedenverdieping vind je de leefruimte met de ruime woonkamer en keuken, terwijl de slaapkamers en de badkamers op de bovenverdieping zijn ingericht. Deze twee verdiepingen zijn verbonden middels een mooie design bordestrap.

Het is een open trap, waardoor het een echte blikvanger is geworden van de verdieping. Eigenlijk bestaat de trap uit twee gedeeltes. De trap is namelijk geplaatst op een verhoogd platform. Een platform die volledig bekleed is met dezelfde houten planken als de houten vloer, die over de gehele verdieping terug te vinden is.

Zoals gezegd, is het bordestrap met een dubbele hoekbordes. Het eerste gedeelte bestaat uit vier traptreden. Daarna kom je terecht op het bordes. Daarna ga je de bocht om over het tweede gedeelte van de trap. Het frame van de trap is gemaakt van wit gespoten staal, waarvan de balustrade uit gaas bestaat. Dit hebben ze gecombineerd met traptreden die afgewerkt zijn met multiplex platen. Het multiplex komt ook terug op de trapleuningen. Ook de muur bij de bordes is bekleed met een stoere underlayment plaat.

Bron: Malykrasota.com.ua | Fotografie: Alexey Yanchenkov

deze moderne design bordestrap is de blikvanger in dit interieur

41. Deze trap is bekleed met stoere betonlook granito trapbekleding

Naast dat een trap de functie heeft om twee verdiepingen in een ruimte met elkaar te verbinden, kan het ook een belangrijke decoratieve functie hebben. Het zou zonde zijn als de trap een afbreuk is op een voor de rest super mooie ingerichte hal. En als het gaat om een open trap, dan is het helemaal belangrijk dat je trap er netjes uitziet. Op een open trap in de woonkamer bijvoorbeeld, heb je constant zicht op. Je hebt op z’n minst nette trapbekleding nodig. Mooi schilderwerk, tapijt of houten trapbekleding zijn een aantal goede voorbeelden. Vandaag willen we een trap laten zien, die bekleed is met hele bijzondere en stoere betonlook granito trapbekleding!

De trap hebben we gevonden bij een Zweedse makelaar, waar een prachtige jaren ’30 woning te koop werd aangeboden. Het is een ruime woning met meerdere verdiepingen, die gekenmerkt zijn met super hoge plafonds. In de woonkamer heb je zelfs een gedeelte, waar het plafond 5.3 meter hoog is. De woonkamer is bovendien ingericht met een hele fijne open indeling met een open keuken en eethoek. Naast de zithoek, vind je bovendien ook de open trap, die toegang biedt tot de eerste verdieping.

Het is eigenlijk een vrij normale standaard trap, tussen twee muren, en het loopt met een bocht naar boven. Wat erg mooi is aan deze trap, is dat het super strak is afgewerkt. Allereerst zijn de wanden super strak gestuukt en wit geschilderd. Doordat het plafond zo hoog is, geven de kale witte muren, het geheel een strakke moderne en minimalistische uitstraling. Daarnaast is de trap zelf ook heel strak afgewerkt met een stoere betonlook granito trapbekleding. De betonlook past bij het industriële karakter van de woning, terwijl de granito look ook iets klassieks heeft.

Daarbij is ook trapleuning gekozen, die perfect bij deze trap past. Ze hebben gekozen voor een stoere zwarte stalen trapleuning. Wat ook erg leuk is, is de verlichting. Aan de muur aan de linkerkant, zijn een aantal hele leuke wandlampen gemonteerd. Super nice!

deze trap is bekleed met stoere betonlook granito trapbekleding

42. De stootborden van deze mooie trap is betegeld met leuke tegels

Bij CC+Mike vonden we deze super mooie trap. Een trap waarbij alle onderdelen erg doordacht zijn. De traptreden zijn bekleed met houten overzettreden, gecombineerd met stootborden die betegeld zijn met super leuke patroontegels. De wanden zijn prachtig gedecoreerd met wit geverfde lambrisering. En met de zwarte trapleuning en balustrade is er ook een stoer contrast gecreëerd.

Bron: ccandmike.com

trap stootborden betegelen tegels

43. Tegelstickers

Vind je de tegels een leuk idee, maar wil je er een eenvoudig budget DIY project van maken, zonder teveel gedoe? Het opfleuren van een trap met tegelstickers is een creatieve en kosteneffectieve manier om je interieur een frisse uitstraling te geven. Tegelstickers zijn beschikbaar in diverse ontwerpen, kleuren en patronen, waardoor ze ideaal zijn om een persoonlijke touch aan je trap te geven.

Het eerste wat je moet doen, is de afmetingen van je traptreden opmeten. Zo zorg je ervoor dat de stickers perfect passen. Kies vervolgens een ontwerp dat past bij de stijl van je huis. Dit kan variëren van klassieke patronen tot moderne, abstracte designs. Het is ook mogelijk om verschillende patronen te combineren voor een unieke look.

Voordat je de stickers aanbrengt, is het belangrijk om de traptreden grondig schoon te maken en te ontvetten. Dit zorgt ervoor dat de stickers goed hechten en lang mooi blijven. Het aanbrengen van de stickers is eenvoudig: je verwijdert de achterkant en plakt ze op de gewenste plek. Het is hierbij belangrijk om luchtbellen te voorkomen voor een strak resultaat.

Tegelstickers zijn niet alleen een visuele toevoeging; ze kunnen ook dienen als bescherming voor de treden. Daarnaast zijn ze eenvoudig te vervangen of te verwijderen zonder schade aan te brengen, wat ideaal is voor mensen die graag regelmatig hun interieur veranderen.

trapinspiratie tegelstickers

44. Blauwe trap met traploper

Deze super mooie trap vonden wij bij Emily Henderson. De designer had een super gedateerde trap gerenoveerd. De muren zijn vernieuwd, het oude tapijt op de trap is verwijderd – ze zijn dus letterlijk van scratch begonnen.

Alle wanden zijn strak en wit geverfd, de oude houten trapleuning is vervangen door een stoere zwarte variant, en de houten trap is in een super mooie blauwe kleurtint geverfd. Voor extra comfort, het voorkomen van slippen en geluidsdemping, heeft Emily ook gekozen om de trap te bekleden met een mooie bijpassende traploper.

Bron: Stylebyemilyhenderson

blauwe trap met traploper

45. Trap met glijbaan

De ouders wilden ervoor zorgen dat hun drie opgroeiende kinderen hun huis zouden herinneren als een leuke plek om te vertoeven. Hun binnenhuisarchitect, Valerie Toh van Jesigns Interior Design, stelde een glijbaan voor als aanvulling op de trap van de maisonnette voor een speelse uitstraling. Het hielp ook dat de glijbaan ook gemakkelijk geschikt was voor een volwassene, zodat de ouders ook hun speeltuinherinneringen konden herbeleven.

46. Bij deze moderne trap zijn netten gebruikt als balustrade

Tom Robertson Architects heeft een klein huisje in de achterstraten van Melbourne opnieuw ingericht om licht en volume te brengen in de ooit donkere ruimtes van deze plek. De resulterende vormen creëren een gevoel van ruimtelijkheid en passen zich aan aan een meer eigentijdse woonstijl.

Het interieur voelt clean en rustig aan, waarbij de natuurlijke houten vloeren en de opvallende trap voor warmte en verzachting zorgen. De trap vormt een belangrijk onderdeel in de leefruimte. De houten vloer loopt mooi over op de houten traptreden. Deze zijn gecombineerd met een strakke witte muur en een balustrade van netten, waardoor het open en ruimtelijk blijft in de kamer.

De ruimte onder de trap is bovendien optimaal benut met een strakke op maat gemaakte kast.

Fotografie: Derek Swalwell

moderne trap netten balustrade

47. Boekenkast als balustrade

We stappen het 6House binnen, een eengezinswoning in het hart van Madrid, die zorgvuldig is gerenoveerd door Zooco Estudio in 2018. Deze woning omarmt een chique moderne designstijl en is een voorbeeld van innovatief gebruik van ruimte en materiaal.

Genesteld in de stad die bekend staat om zijn rijke culturele geschiedenis en bruisende nachtleven, creëert het huis een oase van rust. Het ontwerp brengt een revolutie teweeg in de woonruimte door een spectaculair plafond met dubbele hoogte te bieden, waardoor de stroming van het bovenste niveau wordt verbeterd. Kenmerkend is het verbindende steunplankje, dat esthetiek en functionaliteit samenbrengt in een harmonieus element. Bovendien benadrukken contrasterende trapontwerpen en slim gebruik van eiken en witte afwerkingen de doelbewuste ontwerpstrategie verder en zetten ze een nieuwe maatstaf in modern woningontwerp.

De opvallende trap, die de eerste twee verdiepingen met elkaar verbindt, heeft een zwaar, schijnbaar zwevend volume. Dit designelement staat in schril contrast met de zoldertrap, opgebouwd uit een gevouwen staalplaat. Helemaal boven tref je een strakke moderne boekenkast balustrade aan. Daar vanuit heb je een ook bijzonder uitzicht op de onderliggende verdiepingen.

moderne trap boekenkast balustrade

48. Betonnen trap

Deze huisuitbreiding in Zuid-Londen van Studio Octopi heeft een geprefabriceerde betonnen trap die op zijn plaats moest worden gehesen.

De kelder strekt zich uit onder de volledige voetafdruk van het huis, waarbij de uitbouw en lichtbronnen buiten de rooilijn van het bestaande pand zijn geplaatst.

De nieuwe trap bevindt zich naast de keuken, waardoor er een directe verbinding ontstaat tussen deze ruimtes, maar ook tussen de kelder en de tuin, die te bereiken is via een glazen taatsdeur bovenaan de trap.

De trap loopt af naar een speelkamer, waarbij de lichtbron aan de achterzijde een binnenplaats vormt die toegankelijk is via schuifdeuren langs deze ruimte. Aan de andere kant van de trap bevindt zich een muziekkamer voor pianooefeningen.

Om de planning van de bouwwerkzaamheden niet ingewikkeld te maken, werd de trap geprefabriceerd en over het gebouw gehesen, voordat hij op zijn plaats werd gemanoeuvreerd door een opening tussen een bestaande kolom die de achterkant van het huis ondersteunde en de feestmuur.

De betonnen trap is gecombineerd met bijpassende ronde stalen spijlen, en een mooie houten leuning.

trapinspiratie betonnen trap

49. Strakke houten trap, houten trapleuning en witte wanden

In de portfolio van Simo Design vonden we deze super mooie trap, als onderdeel van het Van Ness project. De omvang van de werkzaamheden omvatte een uitgebreide renovatie van het bestaande huis van met een nieuwe toevoeging van 80 m² voor de master suite. De uitdaging van deze residentie was om een hypertraditionele buitengevel, strikt beperkt door de historische classificatie van de buurt, te verenigen met een onverwacht contrasterend interieur. Op dezelfde manier werd de uiterst traditionele indeling herwerkt om minder beperkte ruimtes te creëren en de privacy van de achtertuin te benutten.

Het gehele interieurontwerp is tot in de kleinste details super strak en luxe afgewerkt. Voor de trap is er gekozen voor stijlvolle strakke eikenhouten trap, gecombineerd met een houten trapleuning, en strak afgewerkte witte wanden.

Bron: Simodesign.com

50. Strakke houten trap, houten trapleuning en witte wanden

Architectenbureau Bindloss Dawes heeft een stal in Chelsea gereorganiseerd en een lichtbron op volledige hoogte toegevoegd met een inspirerend mooie trap van betonstuc, eiken en staal om een gevoel van volume en theater te creëren.

Deze nieuw gecreëerde ruimtelijkheid op het lagere niveau wordt geaccentueerd door de toevoeging van een lichtbron die alle drie de verdiepingen van het huis doorsnijdt, ze met elkaar verbindt via een op maat gemaakte trap en tegelijkertijd de zon tot diep in de kelder trekt.

De betonstuc vloer brengt een aardingselement naar het souterrain, met een betonnen plint die naadloos doorloopt op de treden die naar de binnentuin leiden.

Betonstuc werd ook gebruikt om de eerste vlucht van de nieuwe trap van drie verdiepingen te vormen, terwijl de bovenste verdiepingen zijn afgewerkt met Europees eikenhout, passend bij de leuning.

De stalen balusters zijn door Farrow & Ball in hetzelfde grijze wit geschilderd dat ook op het houtwerk en de plafonds door het hele huis werd gebruikt.

trapinspiratie betonstuc hout

51. Betonstuc trap

Deze strakke moderne betonstuc trap vind je het Aquarium House, ontworpen door Rubén Muedra Estudio de Arquitectura, Het project, dat in doorsnede is ontwikkeld, bestaat uit vier rechthoekige horizontale bakken met verschillende vormen, waardoor de opeenvolgende niveaus kunnen samensmelten met de horizon, waardoor de schijn van grenzen of in hoogte begrensde ruimtes wordt vermeden.

De onderste drie woonlagen zijn met elkaar verbonden door een strakke moderne trap, die bekleed is met microcement. Deze betonlook afwerking zorgt samen met de strakke witte wanden, en het ontbreken van trapleuningen, voor een moderne minimalistische look.

Fotografie: Adrián Mora Maroto

52. Betonstuc trap

Deze inspirerende multiplex trap is onderdeel van een multifunctioneel blok in een Victoriaanse woning in Londen, die ingericht is door Larissa Johnston Architects. De begane grond is open gelaten, om het gevoel van ruimtelijkheid te maximaliseren. In de grote ruimte is een compacte en efficiënte ‘doos’ van multiplex geplaatst die een ingerichte keuken, trap, opslag en een studeerruimte omvat. Een bijkeuken en garderobe zijn netjes weggewerkt onder de trap – allen met multiplex.

multiplex trap

53. Trap die overloopt op een vaste bank in de woonkamer

Het Nederlandse bureau 8A Architecten heeft een klein huisje in Leiden gemoderniseerd door een grote eikenhouten constructie toe te voegen met daarin een trap, opbergruimte en een bank.

Robert Uijttewaal van 8A Architecten werd gevraagd om de ruimte en het licht optimaal te benutten in de woning van 76 vierkante meter, die een tweede huis biedt aan een Nederlands gezin dat in Parijs woont.

De architect begon met het verwijderen van alle bestaande scheidingswanden op de begane grond en voegde vervolgens een eikenhouten trap toe die overgaat in een vaste bank met geïntegreerde opbergruimte, vergelijkbaar met het ontwerp van een scheepscabine. In deze structuur is ook de entree van de woning geïntegreerd, evenals een kast en toilet. eze integratie bespaart veel ruimte en resulteert tegelijkertijd in een prominent interieurelement in de woning.

combinatie trap vaste bank woonkamer

54. Zwevende glazen trap

Lokale studio Incorporated verbouwde het interieur van het appartement in een vooroorlogs gebouw aan Central Park West in Manhattan voor een echtpaar met een grote kunstcollectie.

De meest opvallende toevoeging is een glazen trap in het midden van de plattegrond van het appartement, die de twee niveaus met elkaar verbindt. De vrijdragende treden lijken op die van een trap die is toegevoegd aan de Londense galerij van ontwerper Deirdre Dyson, terwijl de gestroomlijnde structuur doet denken aan een minimale stalen en glazen trap in een galerij in een omgebouwd Alpenhuis.

trapinspiratie glazen trap

55. Zwarte trap witte muren

Het creëren van contrast door een trap volledig zwart te verven en deze te combineren met strakke witte muren kan een zeer stijlvolle en moderne uitstraling geven aan een ruimte. Deze combinatie kan een dramatisch en visueel aantrekkelijk effect creëren, vooral in hedendaagse of minimalistische interieurs.

Een volledig zwarte trap kan een krachtig statement maken en wordt het middelpunt van de ruimte. Zwart als kleur voor de trap kan ook praktisch zijn, omdat het minder snel vuil toont dan lichtere kleuren. Dit kan vooral handig zijn in een huis waar de trap veel gebruikt wordt.

De strakke witte muren zorgen voor een helder en ruimtelijk gevoel, wat een mooi contrast vormt met de donkere trap. Wit reflecteert natuurlijk licht, waardoor de ruimte groter en luchtiger aanvoelt. Bovendien biedt het een neutraal canvas dat goed samengaat met verschillende inrichtingsstijlen en kleuraccenten.

zwarte trap witte muren

56. Eikenhouten trap met trapkast

Het gerenommeerde Deense ontwerpbureau Norm Architects heeft de renovatie en modernisering voltooid van een dorpsschoolgebouw, oorspronkelijk gebouwd in 1721 met respect voor de oude traditionele bouwstijl, maar van binnen volledig gemoderniseerd.

Het interieur is afgestemd op een druk modern gezin met drie kinderen. De vloer door het hele huis is van gegoten magnesiet, gecombineerd met helderwitte muren en eikenhouten bekleding die de materiaalkeuzes van de verschillende verdiepingen en functionele ruimtes met elkaar verbindt.

De trap is daar een mooi voorbeeld van – een super mooie eikenhouten kast, gecombineerd met een praktische trapkast, die vervaardigd is met hetzelfde materiaal als de trap zelf.

trapinspiratie eikenhouten trap met trapkast

57. Mosgroene tapijt als trapbekleding

Tapijt is misschien wel één van de meest traditionele vorm van trapbekleding, maar we zien het eigenlijk niet meer heel vaak tegenwoordig. Tóch biedt tapijt trapbekleding verschillende praktische voordelen. Zo voelt het lekker zacht aan onder blote voeten, en heeft het ook een geluiddempende werking.

Bij architecten studio Kennedy Nolan vonden werden we geïnspireerd door deze super mooie trap. Door de gehele woning vind je een geweldige natuurstenen vloer, gecombineerd met wit geverfde houten wandpanelen. De trap hebben ze bekleed met mosgroene tapijt trapbekleding, die dankzij de witte muren, extra mooi tot z’n recht komt.

Bron: Kennedynolan.com.au

trapinspiratie mosgroene tapijt trapbekleding

58. Groene trap

Hierboven hebben we een aantal hele mooie gekleurde trappen laten zien, waarmee je een echte blikvanger kunt creëren in huis. Onderstaande trap is daar wederom een heel mooi inspiratie voorbeeld van. Deze groene trap is de blikvanger van ‘casa eri’- een huis voor een gezin van vier personen dat het bruisende centrum van Tokio wilde verlaten en dichter bij het huis van hun grootouders wilde zijn.

YSLA architecten ontwierp het nieuwe huis rond de tatamikamer – een kinderkamer op de begane grond van het huis van de grootouders – en creëerde zo een buitenruimte tussen de twee huizen.

Als belangrijk onderdeel van de begane grond, hebben de architecten een multifunctioneel blok ontworpen. Dit blok omvat een groene muur, een plateau met opbergruimte én een mooie groene trap.

Fotografie: munetaka onodera and YSLA architects

trapinspiratie groene trap

59. Zwevende houten traptreden

Architectenbureau Deltastudio gebruikte een palet van monochrome materialen om lichte kamers met uitzicht op het omliggende platteland te creëren in deze gemoderniseerde boerderij nabij de Italiaanse stad Caprarola.

De entree van het gebouw bevindt zich in een dubbelhoge ruimte naast de keuken. Het bevat ingebouwde houten banken en een trap met zwevende houten traptreden treden en een minimalistische netbalustrade.

60. Sculpturale trap

Een grote verscheidenheid aan kunst en verzamelbare designstukken bevolken dit penthouse-appartement in São Paulo, ontworpen door de lokale studio Tria Arquitetura. De sculpturale trap behoort absoluut ook tot een waar kunstwerk!

De woning is verdeeld over twee verdiepingen die met elkaar verbonden zijn door een trap met travertin treden en massieve witte balustrades, die door een dubbelhoge ruimte slingert en eruit ziet als een beeldhouwwerk.

Fotografie: Fran Parente

trapinspiratie sculpturale trap travertin treden

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *