Search and Hit Enter

Bamboe schutting

Overweeg je een bamboe schutting voor je tuin? Lees er hier alles over, en bekijk mooie inspiratie voorbeelden!

bamboe schutting
Deze bamboe schuttingen zijn verkrijgbaar bij Bambooimport.com

Als het gaat om schuttingen voor de tuin, dan heb je heel veel mogelijkheden. Houten schuttingen zijn veruit het populairst, die ook verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Bamboe schuttingen zijn daar een heel mooi voorbeeld van. Bamboe wordt al eeuwen gewaardeerd als een nuttig en mooi bouwmateriaal. Tegenwoordig wordt bamboe steeds populairder omdat veel mensen de vele voordelen ervan ontdekken. Bamboe geeft je tuin niet alleen mooie tropische en natuurlijke uitstraling. In Feng Shui is bamboe een heilig symbool dat hout, water en aarde vertegenwoordigt. Bamboe wordt al lang omarmd vanwege zijn ongeëvenaarde schoonheid en kracht. Lees hier wat de voordelen zijn bamboe schuttingen en bekijk de mooiste inspiratie voorbeelden!

bamboe schutting hoek tuin
Deze mooie bamboe schutting is verkrijgbaar bij Gadero.

Voordelen van een bamboe schutting

Bamboe schuttingen zien er natuurlijk super mooi uit, maar bieden daarnaast ook andere voordelen. Deze voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Schoonheid

De belangrijkste reden om te kiezen voor bamboe schuttingen heeft natuurlijk met schoonheid te maken. Bamboe heeft een uitgesproken natuurlijke schoonheid. Bamboe ziet eruit alsof het net is gesneden uit de stengel waar het is gegroeid. Elk stuk is uniek en wanneer ze bij elkaar worden geplaatst om een ​​schutting te vormen, kunnen ze een prachtig brandpunt vormen in de tuin.

Bamboe groeit het best in tropische, subtropische en gematigde klimaten. Het Amerikaanse Zuidoost is zo’n regio, maar de meeste mensen associëren bamboe met Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. Daarom passen bamboe schuttingen perfect in een Aziatisch geïnspireerde tuin of in een tropische ruimte met een tiki-thema. Bamboe is een tijdloos materiaal en heeft ook een strakke, moderne uitstraling. Dus, welke in welke stijl je tuin ook is ingericht, bamboe kan een perfect vleugje natuurlijke schoonheid toevoegen.

2. Duurzaamheid

Een groot voordeel van bamboe schuttingen is het milieuvriendelijke en duurzame karakter. Wist je dat bamboe de snelst groeiende plant ter wereld is? Een bamboeplant kan in 24 uur een meter groeien. Wanneer telers bamboe oogsten, snijden ze stengels af zonder de plant te doden, zodat de bamboe blijft groeien en bloeien. Dit maakt bamboe tot een uitzonderlijk duurzaam materiaal.

Naast de duurzaamheid heeft bamboe om een ​​aantal redenen een positieve invloed op ons milieu, zoals:

  • Het wortelsysteem kan voorkomen dat steile oppervlakken eroderen;
  • Door het stikstofverbruik van bamboe kan het afvalwater ontgiften;
  • Bamboe leidt tot schonere lucht. Het kan 35 procent meer zuurstof genereren dan hardhoutbomen, terwijl het vier keer zoveel koolstof vasthoudt;
  • Bamboe heeft geen schadelijke chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest nodig om te groeien.
bamboe schutting tropisch
Deze bamboe schuttingen zijn verkrijgbaar bij Bambooimport.com

3. Maatwerk

Er zijn veel manieren om bamboe aan jouw wensen aan te passen. Veel mensen stellen zich een lichtgouden kleur voor als ze aan bamboe denken. Deze natuurlijke bamboe is het meest voorkomende type dat je zult zien, maar het is niet de enige. Je kunt ook kiezen voor natuurlijke zwarte bamboe, een andere bamboesoort die veel donkerder oogt. Als je een kleur wilt die daartussen valt, dan zijn karamelbruin of verbrand natuurlijk bamboe beide geweldige opties. Gebrand bamboe heeft de natuurlijke gouden bamboekleur met donkere vlekken op de knooppunten voor een interessante variatie in kleur.

Je kunt het uiterlijk van een bamboe schutting eenvoudig aanpassen. Kies uit volle bamboestokken, halfronde stokken, latten, lambrisering, noem maar op. Als je bamboestokken kiest, dan heb je de keuze uit verschillende hoogtes. Welk product je ook kiest, bamboe kan je altijd heel eenvoudig op maat snijden.

4. Veelzijdigheid

Net zoals bamboe veelzijdig is qua uiterlijk, is het ook extreem veelzijdig in zijn functie. We hebben het hier over bamboe schuttingen, maar je kunt bamboe op veel meer andere leuke manieren terug laten komen in je tuin. Denk aan bamboe tuinmeubelen, een bamboe waterval of fontein, een bamboe pergola, noem maar op.

5. Betaalbaarheid

De kosten van bamboematerialen zijn afhankelijk van het specifieke product, de hoeveelheid die je bestelt en het bedrijf waar je het bestelt. Over de hele linie is bamboe echter een goedkoper product, vergeleken met ander soort hout. Dit komt niet omdat bamboe een materiaal van mindere kwaliteit is. Het is eerder omdat bamboe zo’n winterhard gewas is dat uitzonderlijk snel groeit. Omdat bamboetelers kunnen rekenen op continu grote hoeveelheden bamboe, kunnen bamboe retailers bamboe producten voor een lage prijs aanbieden.

Bamboe schutting ideeën

Bamboe kan wel tien meter hoog worden, en tegenwoordig zijn er meer dan 1060 soorten bamboe. Het materiaal is zeer licht en vorstbestendig – daarom heeft een bamboe schutting geen extra bewerking nodig en is het een zeer onderhoudsvriendelijk alternatief voor een houten of metalen schutting. Er is een breed scala aan bamboesoorten met rieten van verschillende maten en met verschillende diameters op de markt. Hierdoor kan de ene bamboe schutting er totaal anders uitzien dan de andere. Je kunt bamboe schuttingen kant en klaar kopen bij de bouwmarkt of tuincentrum, maar als je specifieke wensen hebt voor een bepaald ontwerp, dan kan je het ook op maat laten maken. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben we een aantal leuke bamboe schutting ideeën voor je op een rijtje gezet.

1. Bamboe schutting met verzinkt stalen frame

Deze bamboe schutting bestaat uit relatief verticale bamboe stengels, gecombineerd met een verzinkt stalen frame. Het voordeel van het stalen frame, is dat je ze direct op de grond geplaatst kunnen worden. Ze zijn hier verkrijgbaar in verschillende formaten. Het kleinste formaat heeft een hoogte van 90 cm en een hoogte van 100 cm, maar je kunt ook kiezen voor breedtes van 180, 200 en 249 cm. Een hogere schutting creëer je door meerdere schuttingen op elkaar te plaatsten, zoals op de foto te zien is.

bamboe schutting verzinkt stalen frame

2. Donkere bamboe schutting

In deze mooie Japanse tuin is er gekozen voor mooie donkere bamboe schuttingen. Het zijn eigenlijk bamboe schermen, bestaande uit verticale halfrond donkere bamboe palen die met zwart palmtouw aan elkaar vastgemaakt zijn. Het is de bedoeling dat je een scherm tegen een muur of een bestaande schutting plaatst. Hier verkrijgbaar in verschillende formaten.

halfrond donkere bamboe scherm

3. Verticaal gevlochten bamboe schutting

De combinatie van grind, houten vlonders en bamboe schuttingen ziet er geweldig uit in deze tuin. Deze bamboe schutting bestaan uit lichte halfronde bamboe palen die gevlochten zijn aan een houten frame.

verticaal gevlochten bamboe schutting

4. Bamboerolscherm

In deze mooie tuin bestaan de schutingen en bamboerolschermen, die tegen een bestaande schutting zijn geplaatst. Wat ook leuk is, is dat bovenop de schuttingen houten plantenbakken zijn geplaatst. Deze bamboerolschermen van 180×180 cm zijn hier verkrijgbaar.

bamboerolscherm 180x180 cm

5. Bamboe schutting op stenen muur

Het kan ook heel mooi zijn om een bamboe schutting met een stenen muur te combineren. Dat kan je in onderstaande foto heel mooi zijn. De schutting bestaat aan de onderkant uit een wit geverfde stenen muur, waar een bamboe schutting met een houten frame op geplaatst is. Langs de schutting is een mooie border gemaakt met kleine grindstenen. De bamboeplant past er perfect bij!

bamboe schutting op stenen muur

6. Bamboeplanten

Ben je op zoek mooie natuurlijke tuinafscheiding? Wat dacht je van bamboeplanten? Dit wordt ook wel een bamboehaag genoemd. Een voordeel is dat het een groenblijvende plant is. Daarnaast is het lekker beweeglijke en dynamische plant. Je kunt zelf bepalen hoe hoog jouw bamboehaag wordt – van 50 cm tot 8 meter!

tuinafscheiding bamboe planten

7. Bamboe schutting met houten frame

We hebben hierboven al een bamboe schutting met een verzinkt stalen frame laten zien, die je op de grond kunt plaatsen. Bij Buitenhandel.nl zijn bamboe schuttingen verkrijgbaar met een douglas houten framebalk van 45x70mm en een scherm van 186x186cm.

bamboe schutting houten frame

8. Horizontaal gevlochten bamboe schutting

De bamboe schuttingen geven deze tuin een leuke zomerse uitstraling. Er is gekozen voor horizontaal gevlochten bamboe schuttingen van 180×180 cm, bestaande uit bamboe latten van 4cm breed en 3mm dik. Alles wordt bij elkaar gehouden door een stevig frame met latten van 4,5 cm breed en een dikte van 8 mm. Hier verkrijgbaar.

gevlochten bamboescherm

9. Naturel bamboe schutting

Deze tuin is mooi beschut met bamboe schutting met dikke bamboe palen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Het kleinste formaat is 90×180 cm en het grootste formaat is 180×200 cm. Klik hier voor meer informatie.

naturel bamboe schutting

10. Gespleten bamboemat

Als je nog goede muren of schuttingen hebt in de tuin, dan is het natuurlijk zonde om ze allemaal te vervangen. Gespleten bamboematten zijn dan een goede oplossing, waarmee je op een eenvoudige en goedkope manier de muren of schuttingen kan bekleden. De gespleten bamboematten zijn gemaakt dunne aan elkaar vastgemaakte bamboe strips. Ze zijn lekker licht en ze zijn eenvoudig aan te brengen. Klik hier voor meer informatie.

gespleten bamboe scherm

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *