Search and Hit Enter

Schutting ideeën

Schuttingen in de tuin zijn super belangrijk. Sterker zelfs, een tuin is niet compleet zonder enige vorm van schuttingen. De tuin is onderdeel van je woning, waarbij privacy hoog in het vaandel staat. Niemand zit te wachten op nieuwsgierige buren of voorbijgangers, die ongegeneerd bij je naar binnen kunnen kijken. Om die privacy te garanderen, zijn schuttingen een absolute musthave. Vroeger zagen alle schuttingen er hetzelfde uit, maar tegenwoordig zijn er heel veel andere leuke schutting ideeën. Vandaag willen we dertig inspirerende schutting ideeen met jullie delen. We zijn benieuwd welk idee jouw het meest aanspreekt!

1. Hardhouten schuttingen met moderne wandlampen

Het is heerlijk om een grote tuin te hebben. Met goede schuttingen kan je een grote tuin intiemer en knusser maken. Deze mooie grote tuin is aan de achterkant ingericht met hardhouten schuttingen, waar moderne zwarte wandlampen aan gemonteerd zijn. Dit hebben ze gecombineerd met houten schuttingen met verticale planken aan de zijkanten van de tuin.

hardhouten schuttingen ideeën wandlamp

2. Zwarte lamellen schuttingen

In deze tuin is een mooi contrast gecreëerd, door de strakke witte muren te combineren met zwarte lamellen schuttingen. Het grote voordeel van lamellen schuttingen is dat je controle hebt over de lichtinval en privacy in de tuin. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook gewoon heel erg mooi uit.

schutting ideeën zwarte lamellen

3. Zwarte schuttingen

Dit is de prachtige tuin van blogger, stylist en consultant Cate St Hill. Ze heeft een heel mooi contrast gecreëerd in haar moderne tuin, door wit grind op de vloer te combineren met zwarte houten schuttingen aan de achterkant van de tuin en bakstenen muren aan de zijkanten. Het mooie is  ook dat het groen boven de schutting uitkomen, waardoor de tuin een echte natuurlijke sfeer heeft gekregen.

schutting ideeën zwart

4. Witte stenen muur gecombineerd met horizontale houten planken

Deze intieme tuin kenmerkt zich met hoge stenen muren, die allemaal strak wit zijn geschilderd. De achterste stenen muren zijn super hoog, maar de stenen muren aan de zijkant hebben ze verhoogd met horizontale houten planken. Deze houten planken voegen sfeer en warmte toe aan de tuin, samen met de houten vlonders, de houten bankjes en de houten tuinstoelen.

schutting ideeën witte stenen muur houten schuttingen

5. Verticale zwarte houten schuttingen

Ook in deze tuin is er gekozen voor de combinatie van wit grind op de vloer en verticale zwarte houten schuttingen. Aan de schuttingen is een plantenrek vol met leuke kleine terracotta potten gemonteerd, die ook volledig zwart is geschilderd. Aan de bovenkant van de schuttingen vind je gezellige snoerverlichting.

schutting ideeën verticale zwarte schuttingen

6. Stenen muren met verticale plantenwanden

Bakstenen muren zijn stoer, maar kunnen tegelijkertijd ook een beetje te industrieel overkomen. In onderstaande tuin hebben ze de stenen muur gedecoreerd met twee grote verticale plantenwanden. De plantenwanden zijn voorzien van een mix van verschillende leuke planten. Deze zijn strak gekaderd met behulp van een stoere houten lijst. Met wandlampen aan de bovenkant van de plantenwanden worden ze extra in de spotlight gezet.

schutting ideeën verticale plantenwand

7. Verticale houten palen

Voor deze moderne luxe tuin is er gekozen voor dikke verticale houten balken als schutting. Deze palen zijn ongeveer 15 centimeter van elkaar geplaatst, waardoor je van buitenaf alsnog in de tuin kunt kijken. Om dat te minimaliseren, zijn er aan de binnenkant van de tuin bomen en planten geplaatst. De grote tuinpoort is volledig in dezelfde stijl als de schuttingen.

schutting ideeën verticale houten palen

8. Combinatie van verticale en horizontale houten planken

Sommigen kiezen voor houten schuttingen met horizontale houten planken, terwijl anderen de voorkeur geven aan horizontale houten planken. Beiden hebben hun voordelen en nadelen. In deze tuin hebben ze gekozen om verticale en horizontale houten planken schuttingen te combineren. Ook mooi!

schutting ideeën verticaal horizontaal

9. Houten schuttingen met vaste plantenbak

Een tuin zonder planten is niet compleet. Hieronder vind je een moderne onderhoudsvriendelijke tuin, waarbij composiet vlonders gecombineerd zijn met houten schuttingen. Langs de randen van de schuttingen zijn bijbehorende vaste plantenbakken gecreëerd, waar een mix van mooie bomen, planten en bloemen te vinden is.

schutting ideeën vaste plantenbak

10. Trellisschermen met klimrozen

Trellisschermen kenmerken zich met een transparant karakter met vierkante gaten. Deze houten schermen worden gebruikt om doorkijkjes in de tuin te creëren, maar je kunt de trellisschermen ook gebruiken als klimrek voor planten. In onderstaande tuin hebben ze gekozen voor mooie houten trellisschermen met prachtige roze klimrozen.

schutting ideeën trellischerm klimrozen

11. Trellisschermen tegen stenen schuttingen

Ook in onderstaand tuinontwerp zijn trellisschermen gebruikt, maar wel op een andere manier. Het is een tuin waar je, die dankzij de stenen muren, heel veel privacy hebt. Tegen enkele van deze stenen muren zijn trellisschermen geplaatst waar klimplanten aan groeien. Op die manier kan je meer groen toevoegen in de tuin, zonder dat het ten koste gaat van de beperkte ruimte in een kleine tuin.

schutting ideeen trellischerm klimplanten

12. Bomen tegen stenen schuttingen

Er zijn ook andere manieren om de stenen muren meer sfeer te geven. Hieronder zie je bijvoorbeeld een hele mooie moderne tuin, waar vaste plantenbakken zijn gecreëerd tegen de muren. In die plantenbakken zijn verschillende hoge bomen en planten geplant. Met kleine spotjes in de grond worden deze bomen bovendien extra in de spotlight gezet.

schutting ideeën stenen planten bomen

13. Strakke betonnen muren verven

De betonnen muren schuttingen in deze moderne tuin zijn super strak afgewerkt en donkergrijs (bijna zwart) geschilderd. De bomen van de buren steken er mooi bovenuit, terwijl er in de tuin zelf hele mooie planten in plantenpotten te vinden zijn. Aan de betonnen muren zijn haken gemonteerd, waar zitzakken op een praktische manier opgehangen kunnen worden.

schutting ideeën stenen muur zwart verven

15. Houten plantenbakken tegen stenen schutting

Ook dit is een heel leuk idee! Deze stenen muur in de tuin is strak wit, maar het is ook heel leuk gedecoreerd met een collage van houten plantenbakken in verschillende formaten. De plantenbakken zijn aan elkaar verbonden door dunne buizen, waardoor er een echt kunstwerk is ontstaan.

schutting ideeën stenen muur plantenbakken

16. Spiegelwand als tuinafscheiding

Spiegelwanden zijn ideaal om een kleine ruimte optisch groter te maken. Dat kan ook een goed idee zijn voor in de tuin. Onderstaande tuin is een heel mooi voorbeeld, waar moderne zwarte schuttingen gecombineerd zijn met een grote spiegelwand aan de achterkant van de tuin. Door de spiegelwand lijkt het net alsof de tuin heel diep is. Vóór de spiegelwand is een vaste witte plantenbak gerealiseerd met mooie groene bamboeplanten.

schutting ideeën spiegelwand bamboe planten

16. Schanskorf schuttingen met stenen

Hieronder zie je een tuin die ingericht is met zogenaamde schanskorf schuttingen. Schanskorven kunnen op verschillende manieren gebruikt worden, zoals plantenbakken of tuinbanken. En je kunt ze dus ook als schuttingen inzetten, door ze op te vullen met grote stenen. Zoals je in dit tuinontwerp kunt zien, geven de schanskorven met stenen de tuin een prachtige natuurlijke sfeer.

schutting ideeën schanskorf stenen

17. Combinatie van houten schuttingen en schanskorfven met stenen

Schanskorven kan je ook heel mooi combineren met andere soorten schuttingen. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld waarbij houten schuttingen met schanskorven met stenen zijn gecombineerd. Super nice.

schutting ideeën schanskorf houten schuttingen

18. Gaas schutting met klimplanten

Om ervoor te zorgen dat de buren niet in de tuin kunnen kijken, hebben deze mensen gekozen om de tuin te beschutten met een hoge schutting van gaas. De schutting hebben ze volledig laten begroeien met mooie groene klimplanten. Een leuke manier om de tuin een natuurlijke sfeer te geven.

schutting ideeën klimplanten

19. Witte houten schuttingen

Zwarte houten schuttingen zijn heel stoer en populair, maar je kunt natuurlijk alle kleuren kiezen die je mooi vindt. Hieronder zie je dat de mooie houten schuttingen wit zijn geschilderd. De schuttingen staan super mooi bij de witte gevel van de woning en de stoere betonnen vloer. Langs de schuttingen zijn vaste bankjes gecreëerd, die in dezelfde kleur zijn geschilderd.

schutting ideeën houten schutting wit verven

20. Schuttingen van houten paletten

Houten paletten hebben een super veelzijdige karakter. Je kunt er echt van alles mee maken. Banken, bedden, hoofdborden, noem maar op. In onderstaande tuin hebben ze schuttingen gemaakt van houten paletten. Het leuke is dat het tegelijkertijd ook als plantenbak gebruikt wordt!

schutting ideeën houten paletten

21. Schuttingen horizontale witte planken

Deze witte schuttingen met horizontale witte planken geven deze tuin een luxe en moderne uitstraling, vooral in combinatie met de grote elektrische tuinpoort.

schutting ideeën horizontale witte schuttingen

22. Hoge hagen als tuinafscheiding

De meest natuurlijke manier als tuinafscheiding zijn hagen. Hieronder zie je een perfect voorbeeld waar hoge groene hagen als schuttingen in de tuin fungeren. Belangrijk van hagen is dat je ze goed bijhoudt, anders kan het erg onverzorgd overkomen.

schutting ideeën hoge hagen

23. Hardhouten schuttingen open en dicht

De onderkant van deze houten schuttingen zijn volledig dicht, terwijl het bovenste gedeelte een transparant karakter heeft. Op die manier is er een soort lambrisering in de tuin gecreëerd. Ook heel nice!

schutting ideeën hardhout lamellen

24. Geperforeerde metalen schuttingen

Deze schuttingen zijn één van de meest bijzondere uit deze lijst. Niet alleen het materiaal is bijzonder, maar ook de manier waarop de metalen planten aan elkaar en rondom de bomen zijn gevlochten en geperforeerd zijn, maakt het geheel heel bijzonder.

schutting ideeën geperforeerd metalen

25. Schuttingen met klimplanten

Hier zie je weer een heel mooi voorbeeld van gaas schuttingen vol met groene klimplanten. Deze zijn afgewisseld met houten schuttingen. Langs de schuttingen is een mooie natuurlijke planten border gecreëerd waar lage planten zijn te vinden.

schutting ideeën gaas klimplanten

26. Staaldraad gaas schutting

De gaas schuttingen van bovenstaande tuin zijn anders dan de gaas schuttingen van onderstaande tuin. In de tuin hieronder hebben ze het gaas namelijk gemaakt van staaldraad, wat ervoor zorgt dat de schuttingen veel robuuster eruit zien. Ze hebben er niet voor gekozen, maar ook deze kan je natuurlijk laten begroeien met klimplanten.

schutting ideeën gaas

27. Cortenstaal schuttingen

Cortenstaal schuttingen zijn ook super stoer. Cortenstaal staat ook bekend als COR-TEN staal. Het bestaat uit ijzer, waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Deze combinatie zorgt voor een stoere industriële verroeste uitstraling. In deze tuin hebben ze schuttingen van cortenstaal gecreëerd, gecombineerd met stoere vaste betonnen plantenbakken aan de onderkant.

schutting ideeën cortenstaal

28. Betonlook schuttingen

Houd je van stoer en industrieel? Dan kunnen betonlook schuttingen een goed idee zijn. Voor deze strakke moderne tuin is er gekozen om schuttingen te maken van betnlook platen. De strakke lijnen, die in de schuttingen zijn verwerkt, maken het geheel nóg strakker en moderner.

schutting ideeën betonlook

29. Bamboe planten als tuinafscheiding

In één van de tuinen hierboven hadden we al bamboeplanten gezien. Deze prachtige planten kan je ook als tuinafscheiding te gebruiken, zoals in deze tuin.

schutting ideeën bamboe planten

30. Bamboe schuttingen

En als je een échte liefhebber bent van bamboe, dan kan je ook schuttingen maken van dikke bamboestokken. De bamboestokken geven je tuin een mooie Oosterse sfeer. Het zijn dan ook de perfecte schuttingen voor een Japanse tuin bijvoorbeeld!

schutting ideeën bamboe

7 Comments

  1. Prachtige ideeën. Nr. 23 spreekt ons aan. En nu? Is er een verkoopadress beschikbaar? Wat zijn de prijzen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *