Interieur

10x Deurbel met camera


Overweeg je een deurbel met camera? Lees hier wat de voordelen zijn van zo’n slimme deurbel, waar je allemaal op moet letten als je er één gaat kopen, en bekijk welke deurbel met camera het beste is!

Deurbel met camera

Vroeger werd er nog op de deur of raam geklopt. Later kwam de mechanische bel waar je aan kon rinkelen. En tot voor kort was elke woning in Nederland voorzien van een elektrisch bedraadde deurbel met een transformator die op het elektriciteitsnet aangesloten is. Toen die kapot gingen, hadden de meeste mensen een elektricien nodig om het te vervangen. Tegenwoordig kan je het heel eenvoudig zelf vervangen, door te kiezen voor een draadloze deurbel die op batterij of accu werkt. Op die manier kan je ook zelf bepalen waar de transformator in huis geplaatst wordt. De nieuwste ontwikkeling is de slimme deurbel met camera. Daarmee heb je de mogelijkheid om elk moment van de dag te zien wie er voor je deur staat, of je nou wel of niet thuis bent.

deurbel met camera app

De Ring app op de smartphone

De voordelen van een slimme deurbel met camera

Een slimme deurbel met camera is over het algemeen duurder dan een ouderwetse deurbel, maar het biedt natuurlijk wel veel meer voordelen. Deze voordelen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

 • Je kunt zien wie er voor je deur staat als de bel gaat;
 • Middels de app op je smartphone, heb je altijd connectie met de deurbel;
 • Ben je niet thuis als de postbezorger voor de deur staat? Sommige deurbellen met camera hebben een twee-wegcommunicatie functie, zodat je bijvoorbeeld de postbezorger kan vragen om het pakketje bij de buren te bezorgen;
 • Je kan je huis in de gaten houden als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Sommige deurbellen met camera kunnen je zelfs een notificatie sturen als er beweging voor de deur wordt geconstateerd;
 • De videobeelden van de camera kunnen worden opgeslagen, zodat je later terug kunt zien wie er voor de deur hebben gestaan. Zo zou je bijvoorbeeld ook bewijsmateriaal bij de politie aan kunnen leveren bij een inbraak.
deurbel met camera voordelen

Ring Doorbell 2 Brons

Waar moet je op letten bij het kopen van een slimme deurbel met camera?

Beeld en geluid

Als je te maken hebt met een camera, vraag je je al snel af wat de kwaliteit is. Of dat nou gaat om een fotocamera, de camera van een telefoon of de camera van een slimme deurbel. De kwaliteit van de camera wordt weergegeven met de resolutie. Hoe hoger de resolutie is, hoe scherper het beeld. En als je ook een slimme deurbel hebt met een intercomfunctie, dan is het geluid natuurlijk ook belangrijk.

Bewegingssensor

Is beveiliging van je huis een belangrijke reden waarom je een slimme deurbel met camera wilt kopen? Dan raden we aan om er één te kopen die een bewegingssensor heeft, een zogenaamde passieve infraroodsensor (PIR) aangedreven door infraroodlicht voor mensen of objecten in het zicht. Zodra beweging voor de deur wordt gedetecteerd, wordt er een notificatie gestuurd naar je smartphone. Vooral bij woningen met voortuin en/of oprit kan deze feature absoluut een toegevoegde waarde hebben die bijdraagt aan het gevoel van veiligheid.

Eenvoudige installatie met automatische diefstaldetectie

Slimme deurbellen met camera kunnen op twee manieren worden geïnstalleerd. Ze werken op batterijen/accu of ze worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Ongeacht de krachtbron, de videodeurbel mag vanwege diefstal niet gemakkelijk te verwijderen zijn. De meeste deurbellen met camera zijn geïnstalleerd met een veiligheidsschroef om geknoei te voorkomen. Als de deurbel wordt verwijderd, sturen de meeste slimme deurbellen automatisch een mobiele melding die de gebruiker waarschuwt.

Nachtzicht

De meeste deurbellen met camera gebruiken infraroodverlichting om te laten zien wie er ’s nachts voor de deur staat. De infraroodlampen in de deurbel met camera verlichten de persoon vaak in zwart-wit en zorgen voor een beter beeld als het donker is. Vind je veiligheid erg belangrijk, kies dan voor een slimme camera met nachtzicht, zodat je ook in de avond en ’s nachts kunt zien wie er voor de deur staat.

Meerdere gebruikers

Woon je met meerdere mensen in hetzelfde huis, bijvoorbeeld met je partner, met je gezien of met je huisgenoot? Dan kan het handig zijn om een slimme deurbel met camera te nemen waar meerdere mensen gebruik van kunnen maken.

Video opslag

Het opnemen van de dagelijkse activiteit van de deurbel met camera zal ongetwijfeld veel opslagruimte in beslag nemen. De twee meest voorkomende opties voor het opslaan van de foto’s en video’s van de deurbel zijn cloudopslag of een SD geheugenkaart. Het voordeel van een slimme deurbel die werkt. meteen SD geheugenkaart, is dat gratis is. Het nadeel is dat je die telkens moet leegmaken. Dat is niet nodig bij een deurbel waarbij de foto’s en video’s worden opgeslagen in de cloud. Het nadeel is dat je vaak een maandelijkse abonnement moet afsluiten.

Intercomfunctie

Ben jij een fervente online shopper, die regelmatig pakketjes ontvangt? Dan is een slimme deurbel met intercomfunctie een musthave. Op die manier kan je de bezorger te woord staan als hij of zij voor de deur staat, terwijl je niet thuis bent. Via de intercomfunctie kan je bijvoorbeeld vragen of het pakketje bij de buren afgeleverd kan worden. Handig!

Kijkhoek

De meeste camera’s van een slimme deurbel hebben een kijkhoek van 90, 140 of 160 graden. Hoe groter de kijkhoek, hoe meer overzicht je hebt bij de voordeur. Wat voor kijkhoek het beste is voor jou, is afhankelijk van de plek waar je de deurbel monteert. Voor de reguliere plek naast de voordeur, is een kijkhoek. van 90 graden vaak al voldoende. Tenzij je het ook als beveiligingscamera wilt gebruiken. Dan is een grotere kijkhoek altijd handig.

Beste deurbel met camera 2020

Als je op internet zoekt naar een goede slimme deurbel met camera, dan zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn enorm veel merken met verschillende modellen, waardoor het lastig is om erachter te komen welke deurbel het beste is voor jou. Daarom is het verstandig om naar aanleiding van bovenstaande aandachtspunten te bekijken wat jij belangrijk vindt van een goede deurbel met camera. Voor de één is een grote kijkhoek belangrijk, terwijl de ander veel meer waarde hecht aan de bewegingssensor. Om je te helpen met jouw keuze, hebben wij een top 10 beste deurbel met camera van 2020 en 2021 samengesteld, die getest zijn op de belangrijkste kenmerken.

1. Ring Video Doorbell 3

De Ring Video Doorbell 3 is de opvolger van Ring Video Doorbell 2. Het beeld en baterij zijn hetzelfde gebleven, maar voor de nieuwe versie zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. Dankzij de dual-wifi, is de kans een stuk kleiner dan het signaal wegvalt. Daarnaast kan je de bewegingszones tot 1,5 meter van je voordeur instellen. Ook kan je Ring Video Doorbell 3 steviger monteren, dankzij een verbeterde montageplaat.

Opvallende pluspunten:

 • Aangedreven door een eenvoudig te verwijderen batterij om de batterij op te laden zonder de deurbel los te maken;
 • full hd beeldkwaliteit
 • Gebruikt de Ring-app om aangepaste bewegingssensoren te bedienen die het beste bij jouw passen.
 • Dual-band wifi van 2,4 GHz en 5 GHz.
Ring Video Doorbell 3

Ring Video Doorbell 3

2. Ring Video Doorbell 2

De Ring Video Doorbell 2 werkt is een draadloze deurbel die op batterij werkt. Deze kan je eenvoudig eruit halen om het op te laden. Opvallend is de glasheldere 1080 high-definition (HD) videocamera om te zien wie er dag en nacht voor je deur staat. Met de deurbel van Ring ontvang je deurbelwaarschuwingen met de mobiele Ring-app en een mobiel iOS- of Android-apparaat.

Opvallende pluspunten:

 • Aangedreven door een eenvoudig te verwijderen batterij om de batterij op te laden zonder de deurbel los te maken;
 • full hd beeldkwaliteit
 • Gebruikt de Ring-app om aangepaste bewegingssensoren te bedienen die het beste bij jouw passen.
Ring video doorbell 2

Ring video doorbell 2

3. Nest Hello

De Nest Hello is een geavanceerde slimme deurbel met camera. Het is onder ander voorzien van wifi waarmee je bezoekers kunt zien en spreken met je smartphone en de ingebouwde microfoon en luidspreker van de deurbel. Met de mobiele Nest-app kun je vooraf opgenomen berichten genereren die je met bezoekers kunt delen als je de deur niet kunt beantwoorden. De Nest Hello videodeurbel bevat zelfs herkenning van bekende gezichten wanneer de deurbel bekenden detecteert. Opslag van het beeldmateriaal kan op de cloud, waar je een abonnement voor nodig hebt.

Opvallende pluspunten:

 • Super goed beeld en geluid;
 • Vooraf ingesproken berichten zijn mogelijk;
 • Gebruikt bewegings- en geluidsdetectie om bezoekers te spotten.
deurbel met camera nest hello

Nest Hello Videodeurbel

4. Arlo Video deurbel

Kijk wie er voor de deur staat met de Arlo video deurbel. Je krijgt een melding zodra er beweging wordt gedetecteerd, of ze nu aanbellen of niet. Je kunt ook vooraf opgenomen berichten maken en de sirene op afstand laten klinken om ongewenste bezoekers af te weren. Een ander voordeel van Arlo’s deurbelcamera is gratis toegang tot 3 maanden cloudopslag.

Opvallende pluspunten:

 • Beschikt over een ingebouwde sirene;
 • Maak vooraf opgenomen berichten;
 • Krijg 3 maanden gratis cloudopslag.
Arlo video deurbel met camera

Arlo video deurbel met camera

5. Ring Video Pro

De Ring Video Video Pro schept lijkt heel erg op de Ring Video deurbel 2, met 1080p HD video, Alexa compatibiliteit en twee-weg communicatie, maar deze deurbel met camera heeft ook een aantal unieke kenmerken. Zo heb je met de Ring Video Doorbell Pro mogelijkheid om het voorpaneel te veranderen in een kleur die beter bij je stijl past. Het is mogelijk om deze deurbel te koppelen je bestaande 16 of 24 volt bedrading.

Opvallende pluspunten:

 • Maak aangepaste waarschuwingszones;
 • Slank ontwerp met verwisselbare front;
 • Instelbare bewegingssensor.
Deurbel met camera Ring Doorbell Pro

Ring Doorbell Pro

6. Smanos DB-20 Smart Video deurbel

De Smanos DB-20 Smart Video Deurbel is een slimme deurbel met ingebouwde HD camera met een kijkhoek van 178×130 graden. hierdoor heb je altijd een goed beeld van wie er voor de deur staat. En dankzij de nachtmodus, ook in het donker. Daarnaast heeft het een bewegingssensor functie. Als deze ingeschakeld is, ontvang je notificaties op je telefoon zodra er beweging voor de deur wordt geconstateerd. En met de intercomfunctie kan je altijd en overal communiceren met diegene die voor de deur staat.

Opvallende pluspunten:

 • Intercomfunctie;
 • Scherpe hd camera;
 • Bewegingssensor tot 9 meter.
Deurbel met camera Smanos DB-20 Smart Video deurbel

Smanos DB-20 Smart Video deurbel

7. Smartwares Wi-Fi video deurbel

De Smartwares Wi-Fi video deurbel heeft een beeldkwaliteit van 720p en een kijkhoek van 160 graden. Hierdoor heb je dus altijd een scherp en breed beeld. En omdat het ook nog eens de functie bewegingssensor heeft, is dit ook een uitstekende beveiligingscamera. Het beeldmateriaal kan je zowel opslaan op een SD kaart of in de gratis cloud.

Opvallende pluspunten:

 • Bewegingssensor;
 • Scherp en breed beeld
 • Opslaan op SD kaart of in de gratis cloud.
Deurbel met camera - Smartwares Wi-Fi video deurbel

Smartwares Wi-Fi video deurbel

8. Ring Video Doorbell 1

Hierboven hebben we het gehad over de Ring Video Doorbell 2, 3 en Pro, maar ook de originele Ring Video Doorbell 1 is ook een hele goede basis deurbel met camera. Het beeldmateriaal is HD-ready, het kan zowel bedraad als draadloos te installeren, het heeft een bewegingssensor tot negen meter, en het heeft een intercomfunctie. Daarnaast is het ook nog eens de goedkoopste Ring deurbel met camera.

Opvallende pluspunten:

 • Bewegingssensor;
 • Bedraad of draadloos te installeren;
 • Bewegingssensor tot negen beter.
Deurbel met camera - Ring Video Doorbell 1

Ring Video Doorbell 1

9. Eufy Security Video deurbel

De Eufy Security Video deurbel maakt super scherpe video-opnamen in 2K. Je video is veilig met Eufy’s 256-bits gegevensversleuteling en je kunt aangepaste activiteitszones instellen. Als je niet bij uw deur kunt komen, kan je tot 3 opgenomen berichten instellen voor bezoekers.

Opvallende pluspunten:

 • Scherpe resolutie van 2K;
 • Gegevensversleuteling van militaire kwaliteit voor uw beeldmateriaal;
 • Aangepaste activiteitszones.
deurbel met camera Eufy Security Video deurbel

Eufy Security Video deurbel

10. EZVIZ Wifi video deurbel

De EZVIZ DB1 is een 3MP, Wifi slimme deurbel met een ultra HD camera. De camera heeft een 180 graden verticale en 105 graden horizontale kijkhoek, waarmee je een helder beeld hebt. Als het donker is, wordt de nachtmodus automatisch ingeschakeld met zicht tot 5 meter. En wat ook fijn is, is dat het je het materiaal zowel op een SD-kaart als in de cloud kunt opslaan.

Opvallende pluspunten:

 • Ultra HD-resolutie ervaring: 3MP sensor, 2048*1536 resolutie;
 • Geavanceerde bewegingssensor;
 • Dual-band wifi van 2,4 GHz en 5 GHz.
Deurbel met camera - EZVIZ Wifi video deurbel

EZVIZ Wifi video deurbel

Bekijk ook:
Beveiligingscamera kopen voor binnen in huis? 5x Tips!
SkyBell video deurbel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply