Search and Hit Enter

Voortuin ideeën

Voortuin ideeën

Het is officieel lente! Dit betekent dat we vanaf nu weer vaker buiten te vinden zijn. Daarom is het tijd om de buitenruimtes op te knoppen. De tuin, het balkon, het dakterras, maar ook de voortuin. De voortuin is vaak het ondergeschoven kindje, maar eigenlijk is dat heel erg zonde. De voortuin vormt namelijk niet alleen het visitekaartje van je huis, er zijn ook gewoon heel veel leuke voortuin ideeën. Decoratieve ideeën, maar ook hele praktische ideeën, die bijdragen aan je wooncomfort. Om jouw te inspireren met het inrichten van jouw voortuin, laten we op deze pagina negen mooie voortuin ontwerpen zien, die we gevonden hebben bij inspirerende hoveniers en ontwerpers!

1. Moderne voortuin

Deze mooie voortuin is ontworpen door de tuinarchitecten van ’t Mulligen uit Oldebroek. Voor een moderne twee onder één kap woning met oprit hebben ze het ontwerp gemaakt. Voorheen was het een onverzorgde voortuin met planten, bomen en lage hagen. Dit hebben ze getransformeerd tot een moderne strakke voortuin. De basis wordt gevormd door grind op de vloer. Daarop zijn twee strakke vaste plantenbakken gerealiseerd met donkergrijze betonstenen. Deze twee plantenbakken zijn vervolgens aan elkaar verbonden middels een grote betonnen plaat. Super mooi gedaan.

Moderne voortuin door 't Mulligen

Bekijk de volledige transformatie via onderstaande timelapse video.

2. Hoekwoning voortuin met oprit

Borgerink Groendesign is specialist in tuin- en landschapsadvies. Naast hele mooie achtertuinen, maken zij ook ontwerpen voor voortuinen. Het ontwerp van deze voortuin is een heel mooi voorbeeld, boordevol leuke ideeën. De voortuin van deze hoekwoning is best groot, en daarnaast is het ook voorzien van een oprit.

De oprit is volledig opnieuw bestraat met mooie grijze stenen. En ook voor het open gedeelte van de voortuin is een heel mooi ontwerp gemaakt. Zo zijn er twee vaste strakke plantenbakken gerealiseerd. Er is een gedeelte met grind aangelegd, waar een bankje op is gebouwd. Daarnaast is er ook een gedeelte gecreëerd met een mooi groen gazon. Naast de vaste plantenbakken vind je aan de rand bovendien nog een lange border met leuke planten en bloemen.

Hoekwoning voortuin met oprit door Borgerink Groendesign

 

3. Natuurlijke voortuin

Dit is de prachtige voortuin van familie Van Den Bulcke-Walleyn. Een super mooie natuurlijke voortuin, waarmee ze in 2018 de winnaar zijn geworden van de Gouden Tuin (groen- en bebloemingswedstrijd voor de inwoners van Stad Roeselare.) in de categorie natuurlijkvriendelijke voortuin. Met dit ontwerp met heel veel groen voldoet de familie volledig aan een natuurlijke voortuin. Je treft er een mix van prachtige bomen, bloemen, planten, water en dieren.

Natuurlijke voortuin

Bekijk meer van deze mooie natuurlijke voortuin in onderstaande video.

4. Onderhoudsvrije voortuin

Deze mooie voortuin is ontworpen, verbouwd en ingericht door ‘Jelrikje’s Life’. Toen zij het huis hadden gekocht, was de voortuin een onverzorgde jungle. Daar wilden ze dus verandering in brengen, door de jungle voortuin te verbouwen naar een moderne onderhoudsvrije voortuin. Er is een muurtje rondom de voortuin gebouwd met strakke moderne patioblokken, die aan de bovenkant chique afgewerkt zijn met een natuurstenen vijverrand.

Het grote deel van de voortuin is aangelegd met zwart grind, gecombineerd met wit grind. En met grote stoere tegels van 60x60cm is een looppad gecreëerd. Op het grind zijn vervolgens vier strakke mooie kunststof plantenbakken geplaatst met mooie plantjes.

Onderhoudsvrije voortuin

Bekijk hoe de verbouwing van deze mooie onderhoudsvrije voortuin is gegaan via onderstaande video.

5. Grote voortuin

Op zoek naar grote voortuin ideeën? Dan is het zéker aan te raden om deze video te bekijken, waar hoveniersbedrijf Hanewinkel laat zien hoe ze de super grote voortuin verbouwen van een hoekwoning. Allereerst werd de tuin vrij gemaakt, waarbij onder andere grote bomen werden gerooid. Daarna werd het nieuwe ontwerp gerealiseerd met strakke grijze betontegels voor het terras, een prachtige groene gazon, grind, een vaste plantenbak en planten borders.

Grote voortuin

Bekijk de hele voortuin verbouwing via onderstaande video.

6. Kleine voortuin

Bovenstaande voortuin is super groot, hieronder zie je juist een hele kleine voortuin van een rijtjeshuis. Jurgen Smit van tuinmanieren laat zien dat er wel degelijke hele leuke ideeën zijn voor het inrichten van een kleine voortuin. Hij laat het ontwerp zien van een kleine voortuin van slechts 9m2. Het is 5.5m breed en 1.70m diep. Maar kijk eens hoe mooi het is geworden met de mooie planten en bloemen.

Aan de rechterkant vind je een border met een mix van Magnolia, Varens, een mooie pot met blauwe Skilla bloemen. Er is een klein terrasje aangelegd met super leuke Portugese tegels. En als tuinafscheiding is er gekozen voor blauw stalen hekken. Op het terrasje is een rood bankje geplaatst, waar je op kunt zitten. En aan de linkerkant vind je ook nog een kleine border met een Camellia en mooie donkere Helleborus bloemen.

Kleine voortuin

Bekijk de hele inspirerende video hieronder.

7. Landelijke voortuin

Deze landelijke tuin hebben we gevonden in het populaire TV programma Eigen huis & tuin. Lodewijk laat in deze aflevering een grote l-vormige voortuin zien, die ingericht met een mooie landelijke sfeer. Het ontwerp kenmerkt zich met mooie landelijke materialen zoals gebakken klinkers en grind. Daarnaast vind je er ook hele moderne elementen zoals de strakke moderne vaste plantenbak, grote hoge houten plantenbakken met bomen en led-verlichting. Hierdoor ziet de voortuin er niet alleen overdag mooi uit, maar ook in de avond is het een plaatje.

Bekijk de voortuin via onderstaande video.

8. Voortuin met niveauverschil

In de portfolio van Bart Grisnich Hoveniers hebben we deze mooie moderne voortuin gevonden. Een vrij grote voortuin met niveauverschil. Dit was een uitdaging, maar de hoveniers hadden dat opgelost met behulp van 60/15 gelijmde stapelblokken. De voortuin is strak bestraat met gebakken klinkers met een dubbele strek van natuursteen walen. In het midden van de voortuin is een planten border gerealiseerd, die afgewerkt is met betonbanden en grijs grind.

Voortuin niveauverschil

Bekijk in onderstaande video hoe de voortuin was en hoe het uiteindelijk is geworden. Wat een verschil!

9. Moderne onderhoudsvriendelijke voortuin

Deze mooie voortuin is ontworpen door architect Max van Beers en gerealiseerd door Moonen Bouw. Voor een moderne hoekwoning heeft hij een moderne onderhoudsvriendelijke voortuin ontworpen. Aan de rechterkant vind je een grote oprit, die aangelegd is met grote Stelcon platen, terwijl er voor het pad naar de woning stoere betontegels zijn gebruikt.

Omdat de woning hoger ligt dan het straatniveau, is er een trap gemaakt van gegoten beton en deels prefab beton elementen. Maar het grootste gedeelte van de voortuin kenmerkt zich met grote planten borders met mooie siergrassen. Wat ook erg mooi is, is de tuinafscheiding aan de rechterkant, die gemaakt is van Corten staal.

Moderne onderhoudsvriendelijke voortuin

Bekijk deze video voor hele inspirerende moderne onderhoudsvriendelijke voortuin ideeën!

10. Ondergrondse garage

Het is een luxe om een eigen parkeerplek te hebben in de voortuin. Je hoeft dan niet meer lang te zoeken naar een parkeerplek als je thuis komt. Vooral als je in de stad woont is dat een grote luxe. Vandaag wil ik jullie iets bijzonders laten zien. Cardok! Cardok is een ondergrondse parkeersysteem die er niet alleen spectaculair uitziet, maar ook nog eens beter beveiligd is dan normale parkeerplekken.

11. Speelse voortuin met moderne strakke vijver

Deze moderne speelse voortuin hebben we gevonden bij Peter Gelton tuinen. Creativiteit, gedrevenheid, ruimtelijk inzicht en het altijd kunnen komen tot een oplossing zijn belangrijke kenmerken van deze tuinarchitect. En dat zie je ook duidelijk terug in deze voortuin die ik in zijn portfolio heb gevonden.

De voortuin is vrij groot en het is mooi om het verschil te zien tussen deze voortuin en die van de buren. Het is duidelijk dat dit ontwerp uit is besteed aan een professional. Om de voortuin speels maar ook strak te maken, zijn zowel vlonderplanken als robuuste donkergrijze stenen gebruikt, gecombineerd met eenvoudige beplanting. Het speelse karakter wordt hier voornamelijk veroorzaakt door de hoogteverschillen.

Maar de echte kracht van deze voortuin, wat tevens ook dé eyecatcher vormt, is natuurlijk de strakke vijvere. Centraal in het water zie je drie grote plantenbakken, die lijken alslof ze op het water drijven. Dit geeft de voortuin een bijzonder effect.

12. Speelse voortuin met moderne strakke vijver

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *