Search and Hit Enter

Ideeën voor het inrichten van een kleine minimalistische badkamer

Vandaag nemen we een kijkje in een hele mooie kleine minimalistische badkamer! Door alle hectiek in deze tijd, is het fijn thuis te kunnen komen in een rustgevend en kalmerend interieur. In principe kunnen meerdere interieurstijlen rustgevend en kalmerend zijn, maar dat effect is het grootst in een minimalistisch interieur. Bij een minimalistisch interieur draait het om het gebruik van hetgeen wat nodig is. Less is more!

Ideeën voor het inrichten van een kleine minimalistische badkamer

De badkamer is de aangewezen plek in huis, waar je je volledig kunt ontspannen. Tegenwoordig is de badkamer niet meer alleen de plek waar je gaat douche en tandenpoetsen. Het is een echte ontspanningsruimte geworden. Vandaag willen we laten zien hoe je een minimalistische badkamer kunt inrichten. Dit gaan we doen aan de hand van een minimalistisch badkamerontwerp, die gerealiseerd is door interieur- en ontwerpbureau Didoné Comacchio Architects. Bekijk de minimalistische ideeën die door de Italiaanse ontwerpers zijn gebruikt en raak geïnspireerd!

Ideeën voor het inrichten van een kleine minimalistische badkamer

1. Dezelfde Witte vloer en witte wanden

De interieurontwerpers hebben gekozen voor een strakke witte gietvloer. En ook alle wanden zijn bekleed met dezelfde strakke naadloze afwerking. Hierdoor heeft de badkamer de ultieme minimalistische uitstraling gekregen. Ook andere kleuren kunnen geschikt om de minimalistische uitstraling te creëren, maar omdat dit een vrij kleine badkamer is, is wit de perfecte kleur voor de basis. Je hebt hier niet alleen te maken met weinig oppervlakte, je hebt er ook geen raam en natuurlijk zonlicht. Met een witte basis zorg je ervoor dat de badkamer tóch lekker licht is.

2. Inloopdouche met glazen douchewand

De inloopdouche heeft de hoofdrol gekregen in de badkamer. Met een grote glazen douchewand is aan de linkerkant van de badkamer een ruime inloopdouche ingericht. Het glas is een goede keuze, omdat je daarmee de ruimtelijkheid in tact houdt. Een vaste muur of een douchegordijn bijvoorbeeld zouden ervoor zorgen dat de badkamer nóg kleiner wordt dan het al is. De inloopdouche is luxe ingericht met een luxe regendouche set en een wandplanksysteem, waar zeep en kleine flesjes op geplaatst kunnen worden. Deze complete inloopdouche kan je kopen bij Megadumpdalen.nl.

Ideeën voor het inrichten van een kleine minimalistische badkamer

3. Zwevende badkamermeubel

Als badkamermeubel is er gekozen voor een hele mooie zwevende houten badkamermeubel. De Italiaanse ontwerpers hebben het ontworpen en door hun meubelmaker laten bouwen. Door te kiezen voor een meubel op maat, kon de gehele breedte van de muur benut worden. Het is een brede zwevende houten meubel met drie ladekasten. Doordat het zwevend is, wordt de kleine badkamer ook ruimtelijker. Op de meubel is een mooie witte waskom geplaatst, gecombineerd met een strakke moderne inbouwkraan. Daarnaast vind je ook nog verschillende leuke decoratie accessoires, die deze witte minimalistische badkamer meer keur geven. Denk aan de blauwe glazen vazen, het rieten mandje en een leuk groen plantje.

4. Grote spiegel

Boven de badkamermeubel is een grote spiegel gemonteerd. Een grote wandspiegel, die ook over de gehele breedte van de muur loopt. Hiermee wordt de badkamer ook optisch vergroot. De spiegel is aan de bovenkant bovendien voorzien van verlichting, die dankzij de witte vloer en de witte wanden door de hele badkamer weerkaatst wordt.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *