Search and Hit Enter

Tips voor als je aan de slag gaat in de tuin

Het onderhouden en mooier maken van je tuin is een leuke bezigheid die zowel voldoening als een mooi resultaat biedt. Om te zorgen dat de tuin die je creëert als je er in aan de slag gaat er ook daadwerkelijk zo uitziet als je hebt gepland, is het belangrijk om van tevoren goed over je tuin na te denken en een aantal dingen te overwegen. Hieronder hebben we een aantal tips verzameld die je kunnen helpen bij het ontwerpen van je tuin.

werken in de tuin tips

Zorg voor geschikt gereedschap

Geschikt gereedschap is voor belangrijk om verschillende redenen, het is veiliger, werkt effectiever en zorgt ervoor dat het gereedschap langer mee gaat. Wanneer je bijvoorbeeld bomen in je tuin gaat bijwerken met gereedschap wat hier niet voor bedoeld is, kost het meer moeite en werkt het minder goed. Om het jezelf dus zo makkelijk mogelijk te maken is het van belang het juiste gereedschap in huis te hebben.

juiste tuingereedschap

Draag de juiste kleding

Wanneer je aan de slag gaat in de tuin is het belangrijk om de juiste kleding hiervoor aan te trekken. Er kan van alles gebeuren wat minder kan aanrichten wanneer je de juiste kleding draagt. Denk hierbij aan insecten, allergieën en als je ergens langs komt met je lichaam. Bij veel mensen kan de huid slecht reageren op veel pollen, dus als je bijvoorbeeld aan de heg bezig gaat, zijn lange mouwen en een lange broek aan te raden. Hetzelfde geldt voor de insecten. Stel je komt per ongeluk een wespennest tegen, dan wil je daar niet staan in je korte broek met je t-shirt. Gelukkig is er voor het weghalen van een wespennest een heel platform van wespenbestrijders die dit voor je kunnen oplossen.

tuinieren kleding

Maak een tuinkalender

Wanneer je veel verschillende planten en andere soorten begroeiing in je tuin hebt, kan het soms best onoverzichtelijk worden wanneer je welke plant moet verzorgen o.i.d. Sommige planten hebben extra zorg nodig in de winter. Bij andere soorten planten kan dit juist weer in de zomer en of de lente zijn. Om dit overzichtelijk voor jezelf te maken kun je een tuinkalender maken. Op deze manier kan je per week of per maand duidelijk zien wat er wanneer moet gebeuren. Dit is vooral handig voor mensen met een relatief grote tuin, omdat hier vaak meer werk in nodig is.

Bekijk ook:
Hoe kan je onkruid voorkomen in de tuin?
Tuingereedschap ophangen
10x Kleine tuin inspiratie

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *