Search and Hit Enter

115x Tuin ideeën, inspiratie voorbeelden en handige tips

Inhoudsopgave

41. Bamboeplanten in verhoogde plantenbak

De architecten van ONG&ONG architects hebben een prachtige woning in Singapare ontworpen en ingericht. Naast het nieuwe interieur, speelde het ontwerp van de tussentuin ook een belangrijke rol. Het doel was om de binnenruimte zoveel mogelijk te integreren met de tuin. Dit hebben ze naar mijn mening perfect uitgevoerd.

De architecten hebben gekozen om de gehele buitenmuur van de woonkamer te vervangen met een harmonicadeur die je over de gehele breedte kan open schuiven. Als deze helemaal open is, betrek je de gehele tuin met het huis en vormt het als het ware een verlengde van de woonkamer.

Voor het ontwerp van de tuin is er gekozen voor een bamboe thema. De muren en vloer zijn bekleed met mooie warme houten planken. Maar een van de twee muren is bijna niet zichtbaar, doordat er een smalle verhoogde plantenbak is gebouwd, waar grote groene bamboeplanten in groeien. Dit zorgt voor een Aziatisch tintje in de tuin.

42. Felle kleuren

Steeds vaker wordt in het interieur felle kleuren gebruikt. Felgekleurde kussens, een felroze krukje of een leuke poster met felle kleuren. Deze trend zie je ook terug in de tuin. Hoe kan je deze felle kleuren in de tuin terug laten komen? Een voor de hand liggend idee voor de tuin zijn natuurlijk mooie bloemen in felle kleuren. Maar er zijn nog veel meer andere leuke ideeën om felle kleuren toe te voegen in je tuinontwerp. Wat dacht je van mooie felgekleurde meubels, zoals stoelen, krukjes en banken? Maar ook kleine accessoires kunnen heel leuk zijn, zoals potjes en kussens. En als je het aan durft, dan zou je zelfs de houten vlonders van je terras of je schutting in een mooie felle kleur kunnen schilderen.

43. Houten vlonders combineren met gras

Dit tuin ontwerp komt uit de portfolio van Little Miracles Designs, een tuin ontwerp bureau uit New York. Zij hebben veel verschillende soorten buitenruimtes ontworpen en ingericht, maar zijn vooral gespecialiseerd in moderne urban stadstuinen. Hun filosofie is ‘Simple-make dreames come true’. Little Miracles Designs had dus ook de opdracht gekregen om deze tuin te ontwerpen. Ik vind het erg bijzonder, en ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Het is een relatief smalle maar wel lange diepe tuin. De ruimte ligt dus vooral in de lengte, waar de ontwerpers dus goed gebruik van hebben gemaakt. De tuin is overigens zowel via de woonkamer beneden als de slaapkamer op de eerste verdieping te bereiken. Er is een grote moderne trap geplaatst die dit mogelijk heeft gemaakt.

Voor privacy in de tuin, zijn aan alle kanten schuttingen geplaatst bestaande uit lange dikke houten planken. Op die manier kan er ongestoord in de tuin gerelaxt worden. Met diezelfde houten planken is ook een gedeelte van de vloer mee gelegd. Voor het andere gedeelte is er gekozen voor een grasmat.

44. Grote schommel in de tuin

Dit tuinotwerp is gerealiseerd door Little Miracles Designs – het Prospect Heights Garden project. Prospect Heights is een buurt in het noordwesten van New York, en het huis is daar gelegen. Little Miracles Designs heeft dus de tuin ontworpen, waar één ding dé eyecatcher vormt. De schommel!

Precies midden in de tuin is de grote schommel geplaatst. Een grote dikke stalen rode frame, in de vorm van een voetbaldoel, waar drie schommels aan hangen. Om het echt kindvriendelijk te maken zie je daaronder een grote groene zachte grasmat, zodat de schade niet al te groot zal zijn, als er een ongelukje gebeurd.

Daaromheen is er gekozen voor grote strakke grijze tegels, omringd door een dikke strook met kleine steentjes aan de zijkant van de tuin.

45. Verzonken lounge in terras

Deze tuin is onderdeel van een grote vrijstaande villa gelegen in het plaatsje Saltsjö-Boo, wat op tien kilometer ligt van downtown Stockholm. Natuurlijk is het geweldig om midden in het centrum van de Zweedse hoofdstad te wonen in een leuk appartement. Maar hier heb je wel de mogelijkheid tot een dergelijk vrijstaande villa met zo’n enorme tuin. En kijk eens naar het prachtige groene natuurlijke omgeving met water!

Deze tuin is bijzonder omdat het er geen afkadering aanwezig is in de vorm van hekken of schuttingen. De afkadering wordt hier bepaald door de houten vlonder vloer. Op deze manier wordt de tuin meer met de natuur betrokken.

De blikvanger in de tuin wordt gevormd door de loungehoek. Het is niet zomaar een loungehoek, maar een verzonken loungehoek. Een verzonken loungehoek in de tuin is een fantastisch idee omdat het zorgt voor een gezellige en intieme sfeer waarin je kunt ontspannen en entertainen. Het biedt ook een prachtig visueel contrast in je buitenruimte en kan fungeren als een natuurlijke windbeschutting, waardoor je langer buiten kunt genieten, zelfs op winderige dagen. Bovendien maakt het gebruik van verschillende niveaus in je tuin, wat zorgt voor een interessante en aantrekkelijke landschapsarchitectuur.

46. Vintage chique tuin

Deze mooie vintage chique tuin heb ik gevonden bij Nuevo Estilo. Het is de tuin van een eclectische woning in Barcelona. Een woning met een interieur waar verschillende stijlen met elkaar worden gecombineerd. Maar deze prachtige tuin is tóch wel één van de mooiste ruimtes van het huis.

De tuin is gelegen aan de keuken en is een soort van kleine oase in de drukke stad. Heerlijk om hier helemaal tot rust te komen. De vloer is bedekt met houten dwarsliggers tussen het gras. Hierdoor lijk het in eerste opzicht een beetje onverzorgd, maar het heeft wel iets bijzonders.

Eén kant van de tuin is ingericht als heerlijke lounge, met banken gemaakt van houten pallets, bedekt met witte zachte canvas kussens. In deze zithoek vind je allerlei vintage meubels en accessoires die je ook zomaar in een woonkamer kunt aantreffen. Hierdoor heeft de tuin ook een heerlijk huiselijk woonkamer gevoel.

47. Trapje én vaste bank

Deze tuin is weliswaar klein, maar ze hebben er wel iets heel moois van gemaakt. Het is de tuin van het ‘Parure House’ gelegen in Kensington in Australië, die door de architecten van bureau EAT is ontworpen. Vanuit de slaapkamer heb je zicht op de tuin, maar alleen via de woonkamer heb je hier toegang tot.

De architecten hebben ervoor gezorgd dat deze tuin een echte toegevoegde waarde is van de woning. Niet alleen met een mooi ontwerp, door door de moderne opslaande deuren is de tuin een verlengde geworden van de woonkamer. Als het lekker weer is, staan de deuren dan ook vrijwel altijd open. Een heerlijk gevoel is dat.

De gehele tuin is voorzien van mooie houten vlonders. Omdat de tuin een stukje lager ligt dan de hoogte van de woonkamer, is er een trapje gecreëerd die het betreden makkelijker maakt. Dit trapje is tevens ook een een bank waar je op kunt zitten. Ze hebben er bovendien een grote hoekbank van gemaakt.

48. Gietijzeren tuinbankje

Deze knusse tuin is van Zoë. Het is niet een hele grote tuin, maar ruim voldoende om er met z’n tweeën te vertoeven. Als ondergrond is er gekozen voor lichtgrijze grove grindstenen, gecombineerd met schutting van bamboe. Deze vormen een uitstekende basis voor de knusse tuin.

In het hart van de tuin is een knusse zithoek ingericht, waar de twee gietijzeren tuinbankjes de basis vormen. Dit hebben ze gecombineerd met houten kisten en verzinkt stalen potten.

Gietijzeren tuinbankjes zijn populair om verschillende redenen. Ten eerste hebben ze een tijdloos en klassiek ontwerp dat goed past in zowel traditionele als moderne tuinomgevingen. Daarnaast zijn ze duurzaam en weerbestendig, waardoor ze lang meegaan, zelfs in wisselende weersomstandigheden. Het gietijzeren materiaal geeft ze ook een solide en robuuste uitstraling, en ze kunnen vaak worden versierd met mooie details en patronen, wat ze aantrekkelijk maakt voor veel tuinliefhebbers die op zoek zijn naar zowel functionaliteit als esthetiek in hun buitenruimte.

49. Grote spiegel

Jeffrey Erb Landscape Design heeft van deze mooie tuin uit Manhattan New York, de perfecte tuin gemaakt om te ontvluchten van de hitte van de zomer. Met mooie hoge bomen en een moderne pergola, waar groene planten aan groeien, zijn verschillende schaduw plekken gecreëerd, zodat het lekker koel blijft in de tuin.

In de inham, gecreëerd door de lage plantenbakken aan de zijkanten van de tuin, is een gezellige ziethoek gecreëerd, waar het lekker vertoeven is. Aan de muur is een grote vierkante spiegel geplaatst, die de kleine tuin optisch veel groter maakt.

Naast de hoge bomenen de pergola, zijn er ook verschillende bloempotten geplaatst voor nog meer groen in de tuin.

Wat ik zelf erg mooi vind, is dat ze gekozen hebben om zowel de hekken aan de zijkant, als de bakstenen muur, volledig grijs te schilderen. Dit geeft de tuin toch een beetje het moderne stadsgevoel.

50. Hoge planten in grote plantenbakken als tuinafscheiding

Hoge planten in grote plantenbakken als tuinafscheiding kunnen een uitstekend idee zijn. Dit biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgen hoge planten voor privacy en afscheiding, waardoor je een afgeschermde en intieme buitenruimte creëert. Daarnaast kunnen grote plantenbakken worden verplaatst, wat flexibiliteit biedt bij het herinrichten van je tuin of terras. Bovendien kunnen de planten in de bakken worden gekozen op basis van jouw voorkeuren, waardoor je de esthetiek en het groen in je tuin kunt aanpassen. Het is echter belangrijk om te zorgen voor de juiste drainage en irrigatie voor de planten in de bakken om hun gezondheid te behouden.

Deze tuin is een mooi voorbeeld waar hoge planten in grote plantenbakken als tuinafscheiding is gebruikt. Het ontwerp is gerealiseerd door Jeffrey Erb Landscape Design, die in de Lower Manhattan in Tribeca in New York City een kleine tuin heeft ontworpen. Een echte stadstuin, waar moderne elementen gecombineerd worden met veel groen. Het groen is ook nodig om de nodige privacy te creëren. Er is daarom naast de houten schuttingen, een muur gecreëerd van moderne strakke grijze plantenbakken, waar hoge planten een plek hebben gekregen.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *