Search and Hit Enter

Grote voorjaarsschoonmaak? Een perfecte gelegenheid voor een fris huis en een fris hoofd!

Gooi de ramen open, en geniet van de frisse voorjaarsbries die muffige winterluchtjes verjaagd en nieuwe positieve energie brengt. Veel mensen hebben in het beginnende voorjaar zin om hun huis eens grondig onder handen te nemen en zich vrij te maken van oude lasten. In dit artikel gaan we hoofdzakelijk in op het schoonmaken van de grote oppervlakken in je huis. Zo zie je snel resultaat!

grote  voorjaarsschoonmaak

Wat zijn oppervlakken überhaupt?

Oppervlakken in je huis zijn alle vlakke of gladde oppervlakken, die regelmatig schoongemaakt moeten worden om hygiëne en een nette uitstraling te houden. Hieronder vallen je meubels, planken, kasten, tafels, aanrechtbladen, vloeren, muren, deuren en ramen. Maar ook apparaten en elektronica verdienen af en toe een poetsbeurt. Vooral de laatste deze laatste twee, meubels en deuren worden nogal eens vergeten, terwijl we ze toch heel veel gebruiken en met onze (vieze) vingers aanraken.

De juiste middelen

Let erop, dat je de juiste schoonmaakmiddelen en -technieken gebruikt om beschadigingen te voorkomen. Ben je je niet helemaal zeker? Kijk dan even online op een goede website voor schoonmaakmiddelen, of bel met de winkel waar je je meubels hebt gekocht! Het zou jammer zijn als je in je goede schoonmaakstemming de oppervlakken van je meubels beschadigd of de stoffen verkleuren. In het teken van een beter milieu begint bij jezelf is het verder ook heel belangrijk te letten op een goed keurmerk, dat let op het gebruik van afbreekbare inhoudsstoffen.

Een heldere blik naar buiten

Ben je goed voorbereid met de juiste middelen? Zet dan een lekker muziekje op en ga van start! Heb je grote ramen, dan kan het zijn dat je deze klus liever uit zou willen besteden aan een professionele ramenwasser. Maar laat je niet ontmoedigen, met de juiste hulpmiddelen en technieken kan het klusje echt snel worden geklaard en stiekem ook heel leuk zijn. Je kunt hiervoor natuurlijk een emmer water en een zachte doek of spons nemen. Maar wist je dat er tegenwoordig ook speciale raamzuigers op de markt zijn die het werk nog makkelijker maken. Een raamzuiger werkt op batterijen en zuigt het water en vuil op, zodat je geen emmer water en doeken nodig hebt.

Hardnekkig stof sluimert in een klein hoekje

Af en toe afstoffen is ook een belangrijk onderdeel van het schoonhouden van je huis. Stof hoopt zich op in de lucht en wordt door middel van luchtstromingen door je huis verspreid. Je vloeren zul je waarschijnlijk regelmatig stofzuigen. Maar ga bij de grote voorjaarsschoonmaak ook voor het afstoffen van meubels, planken, je kledingkast, commodes en andere oppervlakken. Voor het afstoffen kun je het beste gebruik maken van een microvezeldoek of een zachte doek. Een microvezeldoek is in staat om stof vast te houden en vast te houden, terwijl een gewone doek het stof vaak weer verspreidt. Dit is echt aan te raden om frustraties te voorkomen. Je kunt een doek in de supermarkt kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om kosten te sparen en meteen online een grotere verpakking hoogwaardige doeken te kopen. Zo heb je er langere tijd plezier van.

Alles fris, alles fleurig in de badkamer

Het schoonmaken van de badkamer is een klus waar veel mensen tegenop zien, het is glad en het is nat. Maar het is belangrijk om de badkamer regelmatig schoon te maken om schimmel en andere bacteriën te voorkomen. Voor het schoonmaken van de badkamer kun je het beste gebruik maken van een speciaal schoonmaakmiddel. Tegenwoordig zijn er genoeg goede schoonmaakmiddelen te verkrijgen, waarmee kalk verdwijnt, maar goed zijn voor het milieu. Gebruik een schrobber of een zachte doek om de tegels en de douche schoon te maken. Goed idee voor de grote schoonmaak: was ook eens je douchegordijn! Zo voorkom je schimmel en dat is beter voor de gezondheid.

Een fris schoon huis zorgt voor een fijn gevoel en maakt de weg vrij voor nieuwe impulsen. Met de juiste middelen, technieken en een fijn muziekje op de achtergrond zul je zien dat je in no-time klaar bent en je huis er stralend bij staat.

Bekijk ook:
Oven schoonmaken doe je zo!
Professionele tips voor het schoonmaken van je huis

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *