Inrichting woonkamer

Inrichting kleine woonkamer van Jordan

Deze kleine woonkamer is van Jordan. Hij woont in een super klein appartement gelegen in Brooklyn in New York. Met een locatie vlakbij de Williamsbrug en het drukke Manhatten heeft hij een perfecte ligging. Met zijn budget moest er wel wat opgeofferd worden. In dit geval is dat het aantal woonoppervlak. In totaal heeft het appartement een woonoppervlak van slechts 46m2. De woonkamer zelf is 14m2. Op zich nog wel te doen, maar groot is het zeker niet. Bij de inrichting van de woonkamer moet hij hier sowieso dus rekening mee houden. Als interieur liefhebber is dit een leuke uitdaging voor Jordan. Hij heeft dus met zorg en tijd gewerkt aan de inrichting van zijn kleine woonkamer. En hij is zó trots op het resultaat, dat hij zich had aangemeld voor de small cool contest van Apartment Therapy. Wat vinden jullie van de inrichting van zijn kleine woonkamer?

Inrichting kleine woonkamer van Jordan

Via Apartment Therapy

Kleine woonkamer ideeën

Omdat de woonkamer erg klein was, moest er veel dingen rekening gehouden worden met de inrichting. Zo heeft Jordan zo weinig mogelijk gebruikt gemaakt van grote kasten. Grote kasten zorgen namelijk ervoor dat de woonkamer nóg kleiner wordt. Het geeft de woonkamer een claustrofobisch gevoel. In plaats daarvan zie je juist veel lage ladekasten terug in de inrichting. Ook zijn alle muren wit geschilderd. Dit maakt de woonkamer iets groter. De grote ramen zorgen bovendien voor heel veel licht. Altijd wel fijn in een kleine ruimte.

Vintage inrichting woonkamer

De stijl van de woonkamer inrichting zou je het beste kunnen omschrijven als vintage. In de woonkamer van Jordan kom je echte designklassiekers tegen zoals de Charles Eames loungechair, de Charles Eames stoel LCW en de mooie vlinderstoel. Deze heeft hij met een goede balans gemixt met vintage meubels van de vlooienmarkt. De ladekast die in de inrichting van de kleine woonkamer gebruikt wordt als salontafel is een heel mooi voorbeeld. Perfect voor een kleine ruimte zoals deze woonkamer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply