Meubels, Woonkamer meubels

18x Plank als TV meubel


Een plank als TV meubel is een heel goed idee! TV meubels heb je natuurlijk in super veel verschillende soorten, materialen, kleuren en formaten. Vandaag willen we jullie inspireren met wellicht de meest simplistische en eenvoudige vorm, namelijk een plank als TV meubel. Door het multifunctionele karakter zijn planken onmisbaar in elk interieur. Of dat nou in de vorm is van een boekenplank, plankje in de keuken, plankje boven je bureau of zelfs in de badkamer. Een simpele plank zou je dus ook als TV meubel kunnen gebruiken.

strakke witte plank als tv meubel

Het leuke van een plank als tv meubel, is dat hoe eenvoudig en simplistisch het ook is, je kunt volledig zelf bepalen hoe het eruit komt te zien en hoe je het gebruikt. Er zijn zoveel leuke ideeën te bedenken om jouw unieke tv meubel te maken. Je kunt een smalle plank gebruiken of juist een hele brede plank. En niet alleen de plank als tv meubel speelt in dit geval een rol, ook alles daaromheen hebben een grote invloed van de totale sfeer en uitstraling.

plank als tv meubel in slaapkamer

plankensysteem tv meubel

Houten plank als TV meubel

Planken heb je natuurlijk in een veel verschillende soorten, maten en materialen. Vaak worden eenvoudige strakke witte planken gebruikt als TV meubel, maar je kunt ook denken aan marmeren planken of stoere betonnen planken. De houten plank is veruit het populairst. Deze zijn verkrijgbaar is in verschillende houtsoorten, van eikenhout tot notenhout. Wat ook een leuk idee is, is om een rustieke houten boomstam plank als TV meubel te gebruiken.

Aantal planken

Je kunt ervoor kiezen om één plank te gebruiken als TV meubel. Deze kan je zowel onder als boven de televisie monteren. Het is ook mogelijk om meerdere planken te gebruiken. Je kunt een TV meubel maken met 2 planken, 3 planken of zelfs een compleet plankensysteem gebruiken die over de hele muur loopt. Dan wordt het meer een multifunctionele kast, waarbij de TV meubel gecombineerd wordt met bijvoorbeeld een bureau en boekenplanken. Ook een heel leuk idee!

rustieke houten plank tv meubel

televisie op plankensysteem

tv aan muur tussen plankensysteem

tv boven kleine houten plank

tv op plankensysteem

drie planken als tv meubel

Zwevende plank als TV meubel

Wandplanken kunnen op verschillende manieren aan de muur gemonteerd worden. Je kunt plankdragers gebruiken, waar de plank op wordt geplaatst. Er zijn hele eenvoudige plankdragers verkrijgbaar, maar je hebt ook hele leuke en mooie plankdragers.

Wil je een moderne strakke TV meubel creëren? Dan is het een beter idee om een zwevende plank als TV meubel te gebruiken. Zwevende planken worden met behulp van een speciaal ophangsysteem aan de muur gemonteerd, zodat alleen de plank zichtbaar is. Hierdoor heeft ziet het er super strak uit. Zoals gezegd, is het ook mogelijk om een compleet plankensysteem te gebruiken. Een systeem waar meerdere planken boven en naast elkaar opgehangen kunnen worden. Deze zijn verkrijgbaar bij de bekende bouwmarkten zoals Praxis, Karwei en Gamma. En ook winkels zoals IKEA hebben dit soort plankensystemen.

plank als tv meubel boven open haard

Vaste plank als tv meubel naast open haard

2 op maat gemaakte boomstam planken als TV meubel

TV aan de muur of op de plank

Waar je ook over na moet denken, is hoe je de TV een plek wilt plaatsen. Je kunt de TV op de plank plaatsen, maar een andere optie is om het aan de muur te hangen. Beide opties kunnen mooi zijn. Het voordeel van het ophangen van de TV aan de muur, is dat je meer plek overhoudt op de plank. Op die manier kan je de plank benutten voor bijvoorbeeld randapparatuur zoals een DVD speler of de box van je provider.

Vaste gestuukte plank als TV meubel

Houten plankensysteem als TV meubel

Decoratie accessoires

De TV meubel plank kan je naast het randapparatuur ook gebruiken voor andere accessoires. Sterker nog, het is juist leuk om dat te doen. Hoe groter en breder de plank, hoe meer spullen je kwijt kunt. Denk aan leuke spullen zoals stapels mooie boeken en tijdschriften, vazen, plantenpotten, kaarsen, glazen stolpen, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Plank als TV meubel

Rustieke plank als TV meubel

Muurdecoratie

De accessoires kun je bovendien ook aan de muur kwijt boven de tv meubel. Als je tv aan de muur hangt, kan je om de tv werken. En als de tv op de plank is geplaatst, dan heb je vrij spel over de hele muur. Soms is het zelfs leuk om iets achter de tv aan de muur te hangen. Posters, schilderen, planthangers, etc.

Plank als TV meubel

Zwarte plank als TV meubel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply danny 21 mei 2017 at 09:17

    Hallo,

    ik zie op 1 foto een plank staan die verschillende vlakken heeft. Onder het kopje Plank als TV meubel ik bedoel de 3e van onder waar kan je die plank kopen?
    alvast bedankt!

  • Leave a Reply