Search and Hit Enter

205x Woonkamer inspiratie

Bekijk hier meer dan 100 mooie woonkamer inspiratie voorbeelden, slimme ideeën en praktische tips om jouw woonruimte te transformeren. Laat je inspireren voor een stijlvol en gezellig huis met onze deskundige inzichten en creatieve oplossingen. Kijk snel verder!

Als je een huis gaat inrichten, dan begin je vaak met de woonkamer. De woonkamer inrichting bepaalt meestal dan ook de stijl van de rest van het interieur. Of je nou een grote of een kleine woonkamer hebt, het is de belangrijkste ruimte in huis. Niet voor niets wordt het ook wel de leefruimte genoemd, omdat je er heel veel tijd in doorbrengt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken hoe je jouw woonkamer wilt inrichten. Wat voor muurkleur wil je? Ga je voor een aparte of een open keuken? Komt de eettafel ook in de woonkamer? Wil je een rechte bank of een hoekbank? Allemaal vragen waar je mee te maken krijgt. Voor wat voor stijl je ook kiest, er zijn genoeg leuke ideeën om er een droom woonkamer van te maken. Om jou op weg te helpen, hebben wij maar liefst 101 originele woonkamer inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips op een rijtje gezet!

1. Splitlevel

Heb je een hele grote woonkamer. Door een splitlevel te creëren, kan je de woonkamer met verschillende zones inrichten. Je krijgt er niet alleen een speelse indeling door, maar zowel de ruimtelijkheid als het licht blijven ook in tact. Onderstaand inspiratie voorbeeld is daar natuurlijk het perfecte voorbeeld van, waar een splitlevel is gecreëerd met een stoere houten podium voor de zithoek.

woonkamer ideeën splitlevel

2. Sfeervol

Hoe kan je een woonkamer sfeervol en warm inrichten? Dat is één van de meest gestelde vragen aan interieurontwerpers en stylisten. Er zijn natuurlijk 101 ideeën om die woonwens te realiseren. In deze woonkamer hebben ze dat bijvoorbeeld erg stijlvol gedaan. Een woonkamer in een sfeervolle landelijke sfeer. De basis speelt hierbij een belangrijke rol, met een mooie rustieke houten vloer, de wit geschilderde houten balken en de houten wandbekleding. Maar let ook op de kleine details zoals de zwarte houtkachel en de opslag van het brandhout.

woonkamer ideeën sfeervol

3. Flexibele speelhoek

Kinderen spelen overal in huis. Niet alleen in hun eigen kamer, maar vooral ook in de woonkamer. En dat is niet alleen omdat zij dat zelf zo leuk vinden, maar op die manier kunnen de ouders ook een oogje in het zeil houden als ze aan het spelen zijn. Een speelhoek inrichten in de woonkamer is daarom een heel goed idee. Op die manier blijft het namelijk een beetje netjes en overzichtelijk. De ontwerper van onderstaand appartement kwam op het idee om een flexibele speelhoek in te richten, door een schuifwand te maken tussen de woonkamer en de speelhoek. Op die manier kan je voor bepaalde gelegenheden, bijvoorbeeld als er een feestje is, de woonkamer altijd uitbreiden.

4. Schuine wand

Woon je in een bovenwoning, dan is de kans groot dat je te maken hebt met schuine wanden. Een schuine wand zorgt ervoor dat je minder loopruimte hebt. Je kunt er bijvoorbeeld geen hoge kast plaatsen. In deze sfeervolle moderne woonkamer hebben ze dat opgelost door een lange lage TV meubel onder de schuine wand te plaatsen. Ze hebben bovendien drie grote dakramen geplaatst, die voor heel veel lichtinval zorgen. Super fijn!

woonkamer ideeën schuine wand

5. Scheidingswand tussen woonkamer en keuken

Het grote voordeel van een open keuken is ruimtelijkheid. Tóch kan het soms een goed idee zijn om een scheidingswand te plaatsen tussen de woonkamer en de keuken. Hier hebben ze dat bijvoorbeeld heel stijlvol gedaan. De vaste scheidingswand is niet heel breed en loopt ook niet helemaal tot aan het plafond, waardoor de leefruimte erg ruimtelijk blijft. Aan de woonkamer kant hebben ze er de TV aan gehangen.

woonkamer ideeën scheidingswand keuken

6. Salontafel op wielen

Het voordeel van salontafel op wielen is dat je het heel gemakkelijk kunt verplaatsen. In deze woonkamer hebben ze een stoere salontafel gemaakt van een houten pallet, met handige zwenkwieltjes aan de onderkant. Het ziet er niet alleen super stoer uit, het is ook een hele budgetvriendelijke oplossing!

woonkamer ideeën salontafel op wielen

7. Salontafel met opbergruimte

Je kan nooit té veel opbergruimte hebben in de woonkamer, vooral niet als je een kleine woonkamer hebt. Een handige tips is om een salontafel met opbergruimte te nemen. Naast kleine spullen zoals de afstandsbediening en de leesbril, kan je bijvoorbeeld ook boeken of zelfs speelgoed opbergen.

woonkamer ideeën salontafel opbergruimte

8. Salontafel decoreren

Een salontafel is niet compleet zonder decoratie. Dit hoeft niet te overdreven, maar een aantal mooie tafelboeken, wat gezellige kaarsjes en een vaasje of een plantje kunnen je zithoek een stuk gezelliger maken!

woonkamer ideeën salontafel decoratie

9. Roze muren

Neutrale muurkleuren zoals wit en lichtgrijs zijn natuurlijk het meest populair, maar steeds meer mensen durven het aan om voor een andere muurkleur te nemen. Vroeger werd je raar aangekeken als je de muren in de woonkamer roze verft, maar roze is nu helemaal hot!

woonkamer ideeën roze

10. Ronde spiegel achter de bank

De bank achter de bank is de ideale plek voor leuke muurdecoratie. Dit kan van alles zijn. De rechte lijnen in deze mooie moderne woonkamer worden door verschillende ronde vormen doorbroken. Zo hebben ze gekozen voor leuke ronde gebreide poefs, en hebben ze een grote ronde spiegel aan de muur opgehangen achter de bank.

11. Ronde fluwelen poef

Een grote poef kan je in de woonkamer op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het gebruiken als een soort fauteuil, maar als je er bijvoorbeeld een groot dienblad op plaatst, kan je het ook als een salontafel gebruiken. En als je een keertje een feestje hebt, kan je de poef ook weer gebruiken om meer zitplekken te creëren.

woonkamer ideeën ronde poef fluweel

12. Radiatorombouw

Als je geen vloerverwarming hebt in de woonkamer, dan zijn radiatoren onmisbaar voor warmte. Hoewel er tegenwoordig hele mooie designradiatoren verkrijgbaar zijn, zijn de meeste radiatoren in de meeste woonkamers nog steeds gewoon erg lelijk. Dit kan je eenvoudig oplossen door een radiatorombouw te maken, waarmee je de radiatoren kunt verbergen. Je zou het zelfs kunnen combineren met een kast.

woonkamer ideeën radiator ombouw

13. Raam kastombouw

Deze woonkamer is voorzien van één grote raam. De architect van dit project koos voor een bijzondere oplossing, door de volledige buitenmuur in te richten met een kastombouw. Natuurlijk is het raam open gelaten, maar daaromheen vind je nu één grote op maat gemaakte kast. Aan de linkerkant is een open boekenkast gerealiseerd, die hetzelfde formaat heeft als het raam. Hierdoor is het mooi symmetrisch geworden.

woonkamer ideeën raam kastombouw

14. Portugese tegels

De vloer kan bepalend zijn voor de sfeer en uitstraling van de woonkamer. Wil je bijvoorbeeld een mediterrane sfeer creëren, dan zou je kunnen kiezen voor leuke Portugese tegels. Hier in Nederland zie je dat eigenlijk alleen terug in de badkamer, keuken of toilet, maar waarom niet in de woonkamer?

woonkamer ideeën portugese tegels

15. Plank als TV meubel

Als je denkt aan een TV meubel, dan denk je vaak aan een lange lange meubel die je op de vloer plaatst. Soms moet je out of the box denken om tot een leuke en originele oplossing te komen. Heb jij weleens gedacht om gewoon een plank als TV meubel te gebruiken? Simpel, maar het kan super stijlvol zijn.

woonkamer ideeën plank als tv meubel

16. Berber vloerkleed

Een vloerkleed is een absolute musthave in de woonkamer. Naast dat het er decoratief mooi uitziet, hebben vloerkleden ook andere voordelen. Zo heb je altijd warme voeten in de zithoek, een vloerkleed zorgt voor isolatie én een betere akoestiek in de woonkamer.

woonkamer ideeën berber vloerkleed

17. Patchwork vloerkleed

Heb je een neutrale basis in de woonkamer, en je wilt meer kleur toevoegen? Dit betekent niet direct dat je de muren opnieuw moet verven. Kleur kan je ook heel eenvoudig toevoegen in de vorm van meubels en accessoires. In deze lichte en neutrale woonkamer hebben ze een groot patchwork vloerkleed met heel veel kleur geplaatst.

woonkamer ideeën patchwork

18. Vloerkleed aan de muur

Vloerkleden plaats je op de vloer, maar je kunt het ook aan de muur ophangen. Een hele leuke en originele vorm van wanddecoratie.

woonkamer ideeën vloerkleed aan muur

19. Eethoek bij open keuken

Als je voor een open keuken kiest, betekent het vaak ook dat je de eettafel ergens moet plaatsen. De uitdaging is de indeling van zo’n open ruimte, waar je te maken hebt met de open keuken, de eethoek én de woonkamer. Hieronder zie je een voorbeeld van een mooie en praktische indeling, waarbij de eethoek precies in de hoek is ingericht tussen de keuken en de zithoek.

woonkamer ideeën open keuken eethoek

20. Boekenplanken achter de bank

Als je een grote boekencollectie hebt, is het ook leuk als je die op een leuke manier een plekje kunt geven in de woonkamer. Kies je voor een grote boekenkast of ga je voor open boekenplanken? Beiden kunnen erg leuk zijn. In deze woonkamer hebben ze de muur achter de bank volledig met boekenplanken ingericht.

woonkamer ideeën boekenplanken achter bank

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *