Woonkamer

101x Woonkamer inspiratie


Woonkamer inspiratie

Als je een huis gaat inrichten, dan begin je vaak met de woonkamer. De woonkamer inrichting bepaalt meestal dan ook de stijl van de rest van het interieur. Of je nou een grote of een kleine woonkamer hebt, het is de belangrijkste ruimte in huis. Niet voor niets wordt het ook wel de leefruimte genoemd, omdat je er heel veel tijd in doorbrengt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken hoe je jouw woonkamer wilt inrichten. Wat voor muurkleur wil je? Ga je voor een aparte of een open keuken? Komt de eettafel ook in de woonkamer? Wil je een rechte bank of een hoekbank? Allemaal vragen waar je mee te maken krijgt. Voor wat voor stijl je ook kiest, er zijn genoeg leuke ideeën om er een droom woonkamer van te maken. Om jou op weg te helpen, hebben wij maar liefst 101 originele woonkamer inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips op een rijtje gezet!

1. Splitlevel

Heb je een hele grote woonkamer. Door een splitlevel te creëren, kan je de woonkamer met verschillende zones inrichten. Je krijgt er niet alleen een speelse indeling door, maar zowel de ruimtelijkheid als het licht blijven ook in tact. Onderstaand inspiratie voorbeeld is daar natuurlijk het perfecte voorbeeld van, waar een splitlevel is gecreëerd met een stoere houten podium voor de zithoek.

woonkamer ideeën splitlevel

2. Sfeervol

Hoe kan je een woonkamer sfeervol en warm inrichten? Dat is één van de meest gestelde vragen aan interieurontwerpers en stylisten. Er zijn natuurlijk 101 ideeën om die woonwens te realiseren. In deze woonkamer hebben ze dat bijvoorbeeld erg stijlvol gedaan. Een woonkamer in een sfeervolle landelijke sfeer. De basis speelt hierbij een belangrijke rol, met een mooie rustieke houten vloer, de wit geschilderde houten balken en de houten wandbekleding. Maar let ook op de kleine details zoals de zwarte houtkachel en de opslag van het brandhout.

woonkamer ideeën sfeervol

3. Flexibele speelhoek

Kinderen spelen overal in huis. Niet alleen in hun eigen kamer, maar vooral ook in de woonkamer. En dat is niet alleen omdat zij dat zelf zo leuk vinden, maar op die manier kunnen de ouders ook een oogje in het zeil houden als ze aan het spelen zijn. Een speelhoek inrichten in de woonkamer is daarom een heel goed idee. Op die manier blijft het namelijk een beetje netjes en overzichtelijk. De ontwerper van onderstaand appartement kwam op het idee om een flexibele speelhoek in te richten, door een schuifwand te maken tussen de woonkamer en de speelhoek. Op die manier kan je voor bepaalde gelegenheden, bijvoorbeeld als er een feestje is, de woonkamer altijd uitbreiden.

4. Schuine wand

Woon je in een bovenwoning, dan is de kans groot dat je te maken hebt met schuine wanden. Een schuine wand zorgt ervoor dat je minder loopruimte hebt. Je kunt er bijvoorbeeld geen hoge kast plaatsen. In deze sfeervolle moderne woonkamer hebben ze dat opgelost door een lange lage TV meubel onder de schuine wand te plaatsen. Ze hebben bovendien drie grote dakramen geplaatst, die voor heel veel lichtinval zorgen. Super fijn!

woonkamer ideeën schuine wand

5. Scheidingswand tussen woonkamer en keuken

Het grote voordeel van een open keuken is ruimtelijkheid. Tóch kan het soms een goed idee zijn om een scheidingswand te plaatsen tussen de woonkamer en de keuken. Hier hebben ze dat bijvoorbeeld heel stijlvol gedaan. De vaste scheidingswand is niet heel breed en loopt ook niet helemaal tot aan het plafond, waardoor de leefruimte erg ruimtelijk blijft. Aan de woonkamer kant hebben ze er de TV aan gehangen.

woonkamer ideeën scheidingswand keuken

6. Salontafel op wielen

Het voordeel van salontafel op wielen is dat je het heel gemakkelijk kunt verplaatsen. In deze woonkamer hebben ze een stoere salontafel gemaakt van een houten pallet, met handige zwenkwieltjes aan de onderkant. Het ziet er niet alleen super stoer uit, het is ook een hele budgetvriendelijke oplossing!

woonkamer ideeën salontafel op wielen

7. Salontafel met opbergruimte

Je kan nooit té veel opbergruimte hebben in de woonkamer, vooral niet als je een kleine woonkamer hebt. Een handige tips is om een salontafel met opbergruimte te nemen. Naast kleine spullen zoals de afstandsbediening en de leesbril, kan je bijvoorbeeld ook boeken of zelfs speelgoed opbergen.

woonkamer ideeën salontafel opbergruimte

8. Salontafel decoreren

Een salontafel is niet compleet zonder decoratie. Dit hoeft niet te overdreven, maar een aantal mooie tafelboeken, wat gezellige kaarsjes en een vaasje of een plantje kunnen je zithoek een stuk gezelliger maken!

woonkamer ideeën salontafel decoratie

9. Roze muren

Neutrale muurkleuren zoals wit en lichtgrijs zijn natuurlijk het meest populair, maar steeds meer mensen durven het aan om voor een andere muurkleur te nemen. Vroeger werd je raar aangekeken als je de muren in de woonkamer roze verft, maar roze is nu helemaal hot!

woonkamer ideeën roze

10. Ronde spiegel achter de bank

De bank achter de bank is de ideale plek voor leuke muurdecoratie. Dit kan van alles zijn. De rechte lijnen in deze mooie moderne woonkamer worden door verschillende ronde vormen doorbroken. Zo hebben ze gekozen voor leuke ronde gebreide poefs, en hebben ze een grote ronde spiegel aan de muur opgehangen achter de bank.

11. Ronde fluwelen poef

Een grote poef kan je in de woonkamer op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het gebruiken als een soort fauteuil, maar als je er bijvoorbeeld een groot dienblad op plaatst, kan je het ook als een salontafel gebruiken. En als je een keertje een feestje hebt, kan je de poef ook weer gebruiken om meer zitplekken te creëren.

woonkamer ideeën ronde poef fluweel

12. Radiatorombouw

Als je geen vloerverwarming hebt in de woonkamer, dan zijn radiatoren onmisbaar voor warmte. Hoewel er tegenwoordig hele mooie designradiatoren verkrijgbaar zijn, zijn de meeste radiatoren in de meeste woonkamers nog steeds gewoon erg lelijk. Dit kan je eenvoudig oplossen door een radiatorombouw te maken, waarmee je de radiatoren kunt verbergen. Je zou het zelfs kunnen combineren met een kast.

woonkamer ideeën radiator ombouw

13. Raam kastombouw

Deze woonkamer is voorzien van één grote raam. De architect van dit project koos voor een bijzondere oplossing, door de volledige buitenmuur in te richten met een kastombouw. Natuurlijk is het raam open gelaten, maar daaromheen vind je nu één grote op maat gemaakte kast. Aan de linkerkant is een open boekenkast gerealiseerd, die hetzelfde formaat heeft als het raam. Hierdoor is het mooi symmetrisch geworden.

woonkamer ideeën raam kastombouw

14. Portugese tegels

De vloer kan bepalend zijn voor de sfeer en uitstraling van de woonkamer. Wil je bijvoorbeeld een mediterrane sfeer creëren, dan zou je kunnen kiezen voor leuke Portugese tegels. Hier in Nederland zie je dat eigenlijk alleen terug in de badkamer, keuken of toilet, maar waarom niet in de woonkamer?

woonkamer ideeën portugese tegels

15. Plank als TV meubel

Als je denkt aan een TV meubel, dan denk je vaak aan een lange lange meubel die je op de vloer plaatst. Soms moet je out of the box denken om tot een leuke en originele oplossing te komen. Heb jij weleens gedacht om gewoon een plank als TV meubel te gebruiken? Simpel, maar het kan super stijlvol zijn.

woonkamer ideeën plank als tv meubel

16. Berber vloerkleed

Een vloerkleed is een absolute musthave in de woonkamer. Naast dat het er decoratief mooi uitziet, hebben vloerkleden ook andere voordelen. Zo heb je altijd warme voeten in de zithoek, een vloerkleed zorgt voor isolatie én een betere akoestiek in de woonkamer.

woonkamer ideeën berber vloerkleed

17. Patchwork vloerkleed

Heb je een neutrale basis in de woonkamer, en je wilt meer kleur toevoegen? Dit betekent niet direct dat je de muren opnieuw moet verven. Kleur kan je ook heel eenvoudig toevoegen in de vorm van meubels en accessoires. In deze lichte en neutrale woonkamer hebben ze een groot patchwork vloerkleed met heel veel kleur geplaatst.

woonkamer ideeën patchwork

18. Vloerkleed aan de muur

Vloerkleden plaats je op de vloer, maar je kunt het ook aan de muur ophangen. Een hele leuke en originele vorm van wanddecoratie.

woonkamer ideeën vloerkleed aan muur

19. Eethoek bij open keuken

Als je voor een open keuken kiest, betekent het vaak ook dat je de eettafel ergens moet plaatsen. De uitdaging is de indeling van zo’n open ruimte, waar je te maken hebt met de open keuken, de eethoek én de woonkamer. Hieronder zie je een voorbeeld van een mooie en praktische indeling, waarbij de eethoek precies in de hoek is ingericht tussen de keuken en de zithoek.

woonkamer ideeën open keuken eethoek

20. Boekenplanken achter de bank

Als je een grote boekencollectie hebt, is het ook leuk als je die op een leuke manier een plekje kunt geven in de woonkamer. Kies je voor een grote boekenkast of ga je voor open boekenplanken? Beiden kunnen erg leuk zijn. In deze woonkamer hebben ze de muur achter de bank volledig met boekenplanken ingericht.

woonkamer ideeën boekenplanken achter bank

21. Nis in de muur

In badkamers zie je weleens dat er nissen in de muren worden gecreëerd, bijvoorbeeld in douche of bij het bad. Deze nissen worden gebruikt voor het opbergen van bijvoorbeeld flessen of handdoeken, maar ze zien er vooral ook erg mooi en strak uit. Dit idee kan je ook in de woonkamer realiseren, zoals ze dat in onderstaande woonkamer hebben gedaan. Prachtig!

woonkamer ideeën nis in muur

22. Natuur in de woonkamer

Er zijn heel veel leuk ideeën om de natuur in de woonkamer te krijgen. Je kunt denken aan bloemen en planten of het gebruik van natuurlijke materialen. In deze woonkamer zijn ze een stapje verder gegaan door een stoere grote rots te realiseren bij de open haard. Het resultaat is geweldig.

woonkamer ideeën natuur binnen

23. Muurdecoratie voor witte muren

Witte muren vormen dé perfecte canvasdoek voor muurdecoratie. In deze witte Scandinavische woonkamer hebben ze een kleine a-symmetrische collage gemaakt van verschillende lijsten. Een fotowand maken kan bovendien op heel veel verschillende manieren.

woonkamer ideeën muurdecoratie witte muren

24. Muurcollage

Hierboven zag je al een kleine muurcollage. Het leuke is dat je het zo groot kunt maken als je zelf wilt. Een belangrijke tips is om van tevoren te bepalen hoe de collage eruit komt te zien. Maak daarom eerst de opstelling op de vloer, voordat je daadwerkelijk gaten in de muur gaat boren. Klik hier om een uitgebreide handleiding te zien.

woonkamer ideeën muurcollage

25. Multiplex wand

Multiplex/underlayment werd vroeger vooral als bouwmateriaal gebruikt, maar tegenwoordig zie je het steeds vaker terug in het interieur. Naast dat het relatief goedkoop is, ziet het er ook nog eens heel stoer uit. In deze woonkamer hebben ze een slaapkamer gecreëerd met wanden van multiplex. Super stoer!

woonkamer ideeën multiplex wand slaapkamer

26. Multiplex wandbekleding

Je hoeft er geen nieuwe muur voor te plaatsen, je kunt ook een bestaande muur bekleden met multiplex wandbekleding, zoals ze dat in onderstaande woonkamer hebben gedaan. Zelfs de deur hebben ze vervangen met een multiplex deur. Het materiaal vormt een hele stoere combinatie met het beton.

woonkamer ideeën multiplex muren

27. Moderne art deco woonkamer

De art deco stijl was erg polair in de jaren ’20 en ’30, die kenmerkt met leuke geometrische patronen en opvallende kleuren en materialen. Hoewel je de pure art deco stijl tegenwoordig niet meer zo vaak tegenkomt, kan je het heel mooi combineren met moderne materialen. Wil jij ook een woonkamer inrichten met art deco invloeden? Hieronder zie je een heel mooi inspiratie voorbeeld!

woonkamer ideeën modern art deco

28. Meerdere salontafeltjes combineren

Een grote salontafel is vaak genoeg, maar het kan ook leuk zijn om meerdere salontafels bij elkaar te zetten. Dit kunnen tafels zijn in dezelfde stijl, maar in verschillende formaten. Maar je kunt ook verschillende tafeltjes mixen en matchen.

woonkamer ideeën meerdere ronde salontafeltjes

29. Maatkast ombouw

Kan je geen kast vinden die helemaal voldoet aan jouw wensen en eisen? Laat er dan één op maat maken. Het ziet er niet alleen super strak uit, je kunt daarmee de ruimte optimaal benutten. In deze woonkamer hebben ze een maatkast ombouw gemaakt rondom de deur. Het wordt gebruikt als TV meubel en boekenkast.

woonkamer ideeën maatkast ombouw

30. Letterbak verlichting

De woonkamer slaapkamer combinatie van dit kleine éénkamerappartement is erg leuk ingericht. De basis is lichtgrijs, maar met verschillende leuke meubels en accessoires is het erg stijlvol en knus geworden. Het koeienhuid vloerkleed, de grote vintage lamp op het bijzettafeltje naast de bank, de laaghangende hanglamp, noem maar op. De letterbak verlichting met bonjour geeft het geheel een leuk speels tintje.

woonkamer ideeën letterbak verlichting

31. Leeshoek

Als je een grote of lange woonkamer hebt, dan kan het een uitdaging zijn om het knusse erin te krijgen. Zo’n woonkamer inrichten met meerdere functionele zones is een handige tip. Hier zijn natuurlijk heel veel verschillende ideeën voor. Houd je bijvoorbeeld van lezen? Dan zou je een aparte leeshoek kunnen inrichten. Dit kan voor een extra dimensie zorgen in de woonkamer.

woonkamer ideeën leeshoek

32. Industriële kast

In deze stoere woonkamer, met een chique visgraat vloer en donkere grijsblauwe muren, hebben ze een grote stoere industriële lockerkast geplaatst. Nog maar een bewijs dat een industriële kast een universeel karakter heeft en vrijwel in elke interieurstijl past!

woonkamer ideeën industriële kast

33. Houten wandbekleding

Mis je warmte in de woonkamer? Met hout kan je heel veel sfeer en warmte toevoegen. Zo kan je een muur bekleden met houten wandbekleding. Ondanks de rauwe betonnen vloer, heeft deze woonkamer tóch er sfeervolle en warme uitstraling. Super mooi!

woonkamer ideeën houten wandbekleding

34. Houten plafond

Wat je met houten wandbekleding kunt doen aan de muur, zou je hetzelfde kunnen doen voor het plafond. In deze woonkamer hebben ze zelfs een houten vloer én een houten plafond.

woonkamer ideeën houten plafond

35. Houten kist als TV meubel

Het is leuk om te zien hoe je bepaalde dingen in het interieur kan gebruiken, waar ze eigenlijk niet voor bedoeld zijn. Houten kisten kan je ook op heel veel verschillende manieren gebruiken in huis. Hier worden ze op een hele leuke manier als TV meubel gebruikt. De TV is strak aan de muur opgehangen.

woonkamer ideeën houten kisten tv meubel

36. Harmonica deuren

Harmonica deuren zijn deuren die je volledig open en dicht kunt schuiven. Het grote voordeel is dat je heel gemakkelijk twee ruimtes bij elkaar kunt betrekken. Je kunt het gebruiken als alternatief voor de schuifpui of openslaande deuren naar de tuin. En hier hebben ze stoere glazen harmonica deuren geplaatst tussen de woonkamer en de slaapkamer.

woonkamer ideeën harmonica deuren

37. Hanglampen boven salontafel

Als je een hanglamp boven de salontafel wilt hangen, dan moet je je afvragen op welke manier je dat wilt doen. Je kunt het hoog of laag boven de salontafel hangen. Als je het hoog boven de salontafel wilt hangen, dan is de hanglamp ook geschikt als functionele verlichting. Hang je het laag boven de salontafel, dan heb je het meer over accentverlichting, waarbij de salontafel in de spotlight wordt gezet.

woonkamer ideeën hanglamp boven salontafel

38. Hanglamp verplaatsen aan het plafond

Negen van de tien keer heb je een lichtpunt in de woonkamer op een plek waar je het niet wilt hebben. Dit betekent niet dat je geen hanglamp op de plek kunt hangen waar je het wilt. Je kan dit probleem heel eenvoudig oplossen door de hanglamp te verplaatsen. De meest makkelijke manier is om een haakje aan het plafond te schroeven op de plek waar je de hanglamp wilt hangen. Het ziet er ook nog eens erg leuk uit. Belangrijk is wel dat de kabel van de lamp lang genoeg is.

woonkamer ideeën hanglamp verplaatsen

39. Hanglampen serie

Je kunt ook meerdere hanglampen bij elkaar hangen, boven de salontafel of eettafel. Twee exact dezelfde hanglampen of juist twee verschillende hanglampen. Maar er zijn ook heel veel hanglampen series verkrijgbaar. Dat zijn hanglampen die dezelfde stijl hebben, maar net anders eruit zien. Op die manier hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat ze niet bij elkaar passen.

woonkamer ideeën hanglampen serie

40. Hangende houtkachel

Houtkachels heb je in heel veel verschillende soorten en maten. In deze chique woonkamer hebben ze gekozen voor een hele mooie hangende houtkachel. Prachtig, niet waar?

woonkamer ideeën hangende houtkachel

41. Grote spiegel

Spiegels zijn onmisbaar in huis. Je kunt er niet alleen jezelf in kijken, maar een spiegel kan er ook voor zorgen dat een ruimte optisch ruimer lijkt. Kies voor een spiegel die in de stijl van je woonkamer past. De gouden spiegel in barok stijl staat hier bijvoorbeeld prachtig bij de groene fluwelen bank.

woonkamer ideeën spiegel

42. Grote spiegelwand

We hebben het hierboven dat je een spiegel kunt gebruiken om een kamer ruimer te laten lijken. Hoe groter de spiegel hoe beter dit effect. In deze woonkamer hebben ze zelfs een grote spiegelwand gecreëerd!

woonkamer ideeën grote spiegelwand

43. Werkplek inrichten met een glazen wand

De eigenaar van dit appartement wilde een aparte werkplek in de woonkamer inrichten. In plaats van een vaste wand, is er gekozen voor een grote glazen wand. Op die manier wordt de ruimtelijkheid in tact gehouden, en kan de woonkamer nog steeds profiteren van de lichtinval vanuit de twee grote karakteristieke ramen. Dé perfecte oplossing.

woonkamer ideeën grote glazen wand werkplek

44. Groot kunstwerk

Een groot kunstwerk kan dé blikvanger worden in de woonkamer. Tegenwoordig is het helemaal hot om juist kleine lijsten op te hangen. Maar deze woonkamer laat zien dat het nog steeds een heel goed idee is om voor een groot kunstwerk te gaan.

woonkamer ideeën groot kunstwerk

45. Ronde eettafel

Wil je je een eettafel in de woonkamer plaatsen? Soms is het een beter idee om voor een ronde eettafel te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld met meer mensen aan een ronde eettafel zitten dan een vierkante tafel van een vergelijkbaar formaat.

woonkamer ideeën ronde eettafel

46. Grid behang

Met behang kan je een interieur een sfeer geven, die je niet zo snel kan realiseren met iets anders. In deze bijzondere woonkamer zijn alle muren behangen met een heel bijzonder grid behang.

woonkamer ideeën grid behang

47. Gordijnen als scheidingswand

Gordijnen zijn één van de meest populaire vormen van raamdecoratie. Maar gordijnen kan je ook op een andere manier gebruiken in huis. In deze stoere loft woonkamer hebben ze gordijnen opgehangen als scheidingswand.

woonkamer ideeën gordijn als scheidingswand

48. Glazen scheidingswand met zwarte kozijnen

Vind je het idee van gordijnen als scheidingswand niets? Je kunt ook denken aan een grote glazen wand. We hebben hierboven al een heel mooi voorbeeld laten zien, en hier zie je nog een mooi voorbeeld, waar een glazen scheidingswand is gebruikt tussen de woonkamer en de hal. De zwarte kozijnen geven het geheel een stoer industrieel tintje.

woonkamer ideeën glazen scheidingswand zwarte kozijnen

49. Gitaar als wanddecoratie

Schilderijen en lijsten zijn lang niet de enige vorm van wanddecoratie. In principe kan je alles ophangen wat je mooi vindt en bij je past. Ben je gek op gitaar spelen, en heb je een mooie gitaar waar je erg trots op bent? Hang het op aan de muur in de woonkamer als wanddecoratie!

woonkamer ideeën gitaar wanddecoratie

50. Geometrische kleurvlakken aan de muur

Houd je van geometrische vormen? Deze kan je terug laten komen aan de muur, door mooie kleurrijke geometrische vlakken te schilderen. In deze vintage woonkamer hebben ze dat heel mooi gedaan.

woonkamer ideeën geometrische kleurvlakken muur

51. Gaatjesbord

Deze woonkamer is ingericht met veel matwerk oplossingen. Naast een volledig op maat gemaakte bank, hebben ze ook een gaatjesbord gecreëerd in de grote muur achter de bank. Daar zijn een aantal open planken gemonteerd, die als boekenplanken zijn gebruikt. Leuk!

woonkamer ideeën gaatjesbord

52. Fluwelen chesterfield bank

Chesterfield banken worden al jarenlang gebruikt, en nog steeds zijn deze prachtige banken erg populair. Of je nou een moderne woonkamer, klassieke woonkamer of een industriële woonkamer hebt, een fluwelen chesterfield bank maakt je het altijd een stuk chiquer.

woonkamer ideeën fluwelen chesterfield

53. Eettafel in midden van de woonkamer

Veel mensen kiezen ervoor om de bank tegen de muur te plaatsen, maar soms is het een beter plan om dat op een andere manier te doen. Door de bank midden in de woonkamer te plaatsen, kan je bijvoorbeeld meer ruimtelijkheid creëren. Deze mooie leren bank is daar super geschikt voor, omdat je aan beide kanten van de bank kunt zitten.

Woonkamer ideeën bank midden in woonkamer

54. Bank schuin plaatsen

Een bank hoef je bovendien niet altijd recht en parallel ten op zichte van de muur te plaatsen. Probeer de bank eens schuin te plaatsen. Soms kan dit heel goed uitpakken, zoals in deze wooonkamer.

Woonkamer ideeën bank schuin plaatsen

55. Twee banken tegenover elkaar

Heb je twee banken? Dan kan je deze twee banken heel leuk tegenover elkaar plaatsen, met in het midden de salontafel.

Woonkamer ideeën banken tegenover elkaar plaatsen

56. Eettafel achter de bank

Door de bank een stuk van de muur te plaatsen, en bijvoorbeeld de TV aan de muur, heb je de mogelijkheid om de ruimte achter de bank op een andere manier te gebruiken. Zo zou je bijvoorbeeld de eethoek achter de bank kunnen inrichten.

woonkamer ideeën eettafel achter bank

57. Eethoek naast zithoek

In deze loft woonkamer hebben ze de bank wel tegen de bank geplaatst. Ze hebben hier een splitlevel gecreëerd naast de zithoek, waar de eethoek is ingericht. Ook super leuk!

woonkamer ideeën eethoek naast zithoek

58. Werkplek achter de bank

Je kunt ook een werkplek achter de bank inrichten. Dit kan een eenvoudig bureau zijn, maar je kunt er ook iets heel bijzonders van maken, zoals in deze woonkamer. Hier hebben ze een hele mooie op maat gemaakte werkplek ontworpen, die perfect bij de ruimte past.

woonkamer ideeën werkplek achter bank

59. Donkere woonkamer

De meeste mensen gaan voor lichte kleuren, zoals wit of lichtgrijs. Donkere kleuren kunnen somber en saai zijn, maar het kan ook heel mooi zijn. In deze woonkamer zijn zowel de vloer als de muren volledig donkergrijs geschilderd. Je moet het wel durven!

woonkamer ideeën donkere woonkamer

60. DIY betonnen salontafel met houten kist

Er zijn heel veel leuke ideeën om zelf een salontafel te maken. Hierboven hebben we al een salontafel van houten pallet laten zien. In deze woonkamer hebben ze een stoere betonnen salontafel gemaakt, waarbij een houten kist als onderstel is gebruikt.

woonkamer ideeën diy diy salontafel beton houten kist

61. DIY Houten pallet bank

Met houten palletten kan je heel veel stoere meubels maken voor in de tuin en binnen in huis. Je zou zelfs een complete grote loungebank kunnen maken met houten palletten. Maak het af met comfortabele zitkussens, rugkussens en sierkussens.

woonkamer ideeën diy houten pallet bank

62. Vintage bruine leren bank

Een klassieker onder de banken is toch wel de vintage bruine leren bank. Het bijzondere van deze banken is dat het niet erg is als ze een beetje versleten zijn. Natuurlijk moet het niet vol zitten met gaten en scheuren, maar het is juist heel stoer als het hier en daar een beetje beschadigd is.

woonkamer ideeën bruine vintage leren bank

63. Bohemian zithoekje

Weet je niet wat je moet doen met het lege hoekje in de woonkamer? Je kunt er een leuk zithoekje inrichten. Een comfortabele stoel, een aantal leuke planten en een mooie lamp. Meer heb je niet nodig. Ziet dit bohemian zithoekje er niet super leuk uit?

woonkamer ideeën bohemian zithoekje

64. Bloemetjes behang

Bloemetjes behang hebben niet echt het imago van leuk, hip en trendy, maar deze woonkamer laat zien dat het wel super mooi kan zijn. Ze hebben één muur met het bloemetjes behang bekleed en gecombineerd met strak gestuukte grijze muren. De grote fotowand ziet er natuurlijk ook geweldig uit.

woonkamer ideeën bloemetjes behang

65. Boeken sorteren op kleur

Als je heel veel boeken hebt in de boekenkast of op de boekenplanken, dan kan het nogal chaotisch en druk overkomen. Dit kan je heel eenvoudig oplossen door de boeken te sorteren op kleur. Super leuk, toch?!

woonkamer ideeën boeken sorteren op kleur

66. Boeken plat op de boekenplanken

Boeken hoef je niet altijd rechtop te plaatsen in de kast, je kunt ze ook plat leggen. Het is ook leuk om het af te wisselen met elkaar. Plaats sommige boeken rechtop, en wissel het af met boeken die plat geplaatst zijn. In deze woonkamer hebben ze de boeken bovendien mooi gesorteerd, door ze achterstevoren te plaatsen. Hierdoor zijn de kleuren uit het zicht.

woonkamer ideeën stringkast

67. Bijzettafel naast bank

Heb je een smalle woonkamer? Dan zou je de salontafel vóór de bank kunnen vervangen door een bijzettafel naast de bank. Daarmee kan je heel veel ruimte besparen in een smalle woonkamer. Dit kan een kleine bijzettafel zijn, als je de ruimte hebt, kan je natuurlijk ook gewoon een salontafel nemen.

woonkamer ideeën bijzettafel naast bank

68. Betonstuc

Betonstuc is razendpopulair. Niet alleen in de badkamer, maar ook in de woonkamer. Je kunt het zowel op de vloer als aan de muren toepassen. Omdat het een vrij intensief proces is, is het wel vrij prijzig. Betonlook verven is een goedkoper alternatief. Als je het op de goede manier doet, kan je het bijna niet onderscheiden van betonstuc.

Woonkamer ideeën betonstuc

69. Beamer

Houd je van tv kijken op een groot scherm? Tegenwoordig zijn er hele grote televisies verkrijgbaar, maar je kunt ook een beamer overwegen. Misschien minder geschikt voor het journaal, maar wel super leuk voor een goede film of een voetbalwedstrijd.

Woonkamer ideeën beamer

70. Bankje decoreren

Een bankje kan erg handig zijn in verschillende ruimtes in huis. Maar je hoeft het niet altijd te gebruiken als een bankje om op te zitten. Je kunt het ook als een soort dressoir gebruiken, en het leuk decoreren met leuke spullen op het bankje.

Woonkamer ideeën bankje decoreren

71. Bakstenen muur

Met een bakstenen muur kan je jouw interieur een rauw en stoer tintje geven. Woon je in een woning van vóór 1930, dan is er kans dat je een originele bakstenen muur hebt. De uitdaging is dan om uit te zoeken hoe je die tevoorschijn kunt toveren. Vaak is het een kwestie van het verwijderen van het stucwerk. Heb je daar geen zin in? Dan kan zijn er ook andere methoden om een bakstenen muur te creëren in de woonkamer. Sommige bakstenen muren van strips kan je bijna niet onderscheiden van een originele bakstenen muur.

Woonkamer ideeën bakstenen muur

72. Bakstenen muur verven

Heb je een bakstenen muur, maar je vindt het net een beetje te rauw? Dan kan je die ook heel eenvoudig een kleurtje geven. Een bakstenen muur verven is vrij eenvoudig en snel te realiseren.

woonkamer ideeën witte bakstenen muur verven

73. L-vormige woonkamer inrichten met Speelhoek

Een l-vormige woonkamer kan je op verschillende manieren inrichten. Een populaire indeling is de zithoek met een eethoek. Is de woonkamer groot genoeg? Dan kan er er ook een leuke speelhoek creëren, zoals ze dat in onderstaande moderne woonkamer hebben gedaan.

l-vormige woonkamer ideeën speelhoek

74. L-vormige woonkamer met open keuken

Deze l-vormige woonkamer is ingericht met een open open keuken. Ze hebben voor een hele originele indeling gekozen, door een tv meubel te maken, die overloopt op de keuken. Hierdoor is er zelfs plek voor een aparte werkplek aan de andere muur.

l-vormige woonkamer ideeën tv meubel keuken

75. Kleine woonkamer met open keuken

De uitdaging bij de inrichting van een klein appartement is om ruimtelijkheid te creëren in de beperkte ruimte. Een tip is om te kiezen voor een open keuken, die ervoor zorgt dat zowel de kleine woonkamer als de kleine keuken veel ruimtelijker wordt.

Kleine woonkamer ideeën open keuken

76. Ophangen zonder boren

Als je muur net strak gestuukt is, wil je daar natuurlijk niet meteen een paar gaten in boren. Gelukkig zijn er manieren om schilderijen en lijsten op te hangen zonder boren. Met sommige methoden hoef je helemaal niet te boren, en er zijn ook ideeën waarbij je wanddecoratie kunt ophangen, met zo min mogelijk gaten. In deze woonkamer hebben ze bijvoorbeeld een kabel opgehangen, waar meerdere prints en posters aan geklemd kunnen worden.

Woonkamer ideeën ophangen zonder boren

77. Vintage chesterfield

Wat een stoere woonkamer! Het is modern, het is strak, het is industrieel en het is vintage. Er zijn meerdere blikvangers, zoals de grote schilderij aan de muur. Maar de vintage bruine leren chesterfield bank vinden we het mooist. Het staat vooral heel goed bij de strakke grijze vloer.

woonkamer ideeën vintage chesterfield

78. Zwart wit contrast

Met contrasten in een interieur, kan je spanning creëren. Daarmee kunnen bepaalde elementen beter tot z’n recht komen. In deze woonkamer is een heel mooi zwart wit contrast gecreëerd met zwarte muren en zwarte meubels, én een wit plafond en witte vloer. Nice!

79. Zwart plafond

Negen van de tien plafonds die je tegenkomt is wit. Dit betekent echter niet dat een plafond altijd wit moet zijn. Het kan zelfs heel stoer zijn om je plafond in een andere kleur te verven. Hier hebben ze bijvoorbeeld voor een zwart plafond gekozen. Durf jij het aan?

woonkamer ideeën zwarte kozijnen verven

80. Zwarte kozijnen

Wat hierboven geldt voor plafonds, geldt ook een beetje voor kozijnen. Witte kozijnen zijn het meest populair, vooral binnen in huis. Maar zwarte kozijnen kunnen ook heel mooi en stoer zijn.

woonkamer ideeën zwarte kozijnen verven

81. Witte hoes voor de bank

Witte banken zijn mooi, maar het nadeel is dat het heel snel vies wordt. Althans, je ziet het sneller. Daarom is een hoes om de bank een goed idee. Een hoes kan je namelijk heel eenvoudig in de wasmachine doen. Met een hoes geef je elke bank bovendien een hele andere look. Zéker een aanrader om het eens te proberen!

woonkamer ideeën witte hoes bank

82. Dressoir decoratie

Heb je een dressoir in de woonkamer? Naast dat je spullen in de dressoir kunt plaatsen, is het juist ook leuk om de dressoir te decoreren door spullen erop te plaatsen. Lijsten, planten, kaarsen… je kunt het zo gek niet bedenken. Klik hier voor meer inspiratie.

83. Eclectisch interieur

Vind je meerdere interieurstijlen leuk? En weet je niet in welke stijl jij jouw woonkamer wilt inrichten? Je kunt een eclectisch interieur overwegen, waar je niet voor één stijl hoeft te kiezen, maar meerdere stijlen met elkaar kunt combineren!

woonkamer ideeën eclectisch

84. Wandrek systeem

In deze woonkamer is een groot wandrek systeem gemonteerd aan de muur. Zo’n systeem kan voor verschillenden doeleinden gebruikt worden. Als boekenkast, als servieskast of als pronkkast voor verschillende mooie spullen en verzamelingen.

woonkamer ideeën wandrek systeem

85. Multifunctionele stringkast

De stringkast is een echte designklassieker onder de wandrek systemen, ontworpen door Nils Stringing. Het is een modulair kastensysteem, waarmee je voor elke situatie een geschikte kast kunt samenstellen. Van een eenvoudige en kleine wandrek tot een grote multifunctionele stringkast. Hier wordt de stringkast gebruikt als tv meubel, boekenkast én bureau!

woonkamer ideeën multifunctionele stringkast

86. Vloerkleden overlappen

Het formaat van een vloerkleed is erg belangrijk. In een grote woonkamer heb je een grotere vloerkleed nodig. Maar soms heb je niet genoeg aan één vloerkleed. Dat is niet erg, want het is ook leuk om twee vloerkleden te overlappen.

woonkamer ideeën vloerkleden overlappen

87. Hout opslag

Een open haard of kachel zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in de woonkamer. Maar zonder brandhout kan je het natuurlijk niet gebruiken. Je kunt het in de berging of bijkeuken opslaan, maar eigenlijk is het veel leuker om het brandhout een plekje in de woonkamer te geven. Dat is niet alleen makkelijk omdat je het brandhout bij de hand hebt, maar geeft je woonkamer ook een knusse en gezellige sfeer. Doen!

woonkamer ideeën opslag hout opslag

88. Verzonken lounge

Hoe cool is deze woonkamer? De ruimte is prachtig, met een stoere betonvloer en bakstenen muren. De houten balken zien er ook super mooi uit. Maar wat deze woonkamer echt bijzonder maakt, is de verzonken lounge met de op maat gemaakte bank.

woonkamer ideeën verzonken lounge

89. Vaste plankenbak

Dit idee vind je ook in bovenstaande woonkamer, vaste plantenbakken. Vaste plantenbakken zie je meestal in de tuin, maar ook binnen in huis is het een heel goed idee. Hier hebben ze gekozen voor leuke bamboeplanten.

woonkamer ideeën vaste plantenbak

90. U-vormige maatwerk meubel

Het ontwerp van deze woonkamer is gerealiseerd door de architecten Annie Ritz and Daniel Rabin, als onderdeel van The Little-Big House project. In in deze lichte hoek hebben ze een u-vormige maatwerk meubel ontworpen, die een vaste bank, ladekasten en de open haard combineert.

woonkamer ideeën u-vormige maatwerk meubel

91. TV wandkast

Ook deze maatwerk meubel mag er wezen. Dit is de woonkamer van het N.A HOUSE, ontworpen door architect Oshir Asaban. Hij heeft een enorme stoere kastenwand ontworpen, waar de TV aan opgehangen kan worden. Geweldig!

woonkamer ideeën tv wandkast

92. TV ophangen

Televisies worden platter en platter. Hierdoor zijn ze steeds meer geschikt om aan de muur opgehangen te worden. Vooral in een smalle woonkamer zoals deze, kan je daarmee heel veel ruimte besparen. Het ziet er bovendien super strak uit.

woonkamer ideeën tv ophangen

93. TV verbergen

Vind je de TV maar een lelijk ding, en wil je die het liefst niet in het zicht hebben? Dan kan je overwegen om de TV verbergen. Daar zijn heel veel leuke en praktische ideeën voor. In deze woonkamer hebben ze een speciale kast laten maken met een schuifdeur, waarmee uit het zicht gewerkt kan worden.

woonkamer ideeën tv verbergen

94. TV en open haard combineren

De open haard en de TV hebben vaak dezelfde plek in woonkamer, namelijk aan de muur tegenover de bank. Gelukkig zijn er verschillende leuke ideeën om die twee met elkaar te combineren. Vaak wordt de TV aan de muur boven de open haard opgehangen.

woonkamer ideeën tv open haard combineren

95. TV meubel en bank combinatie

Heb je een hele lange woonkamer, die helemaal doorloopt naar de eethoek en woonkamer? Een leuk idee is om een mooie maatmeubel te laten maken, waarbij de TV meubel gecombineerd wordt met de vaste bank bij de eettafel.

woonkamer ideeën tv meubel bank combinatie

96. TV in de hoek

Het meest logisch is om de TV recht aan de muur op te hangen of op de kast te plaatsen. Dat is echter niet altijd mogelijk. In sommige woonkamers is de enige oplossing om de TV in de hoek te plaatsen. Onderstaande woonkamer laat zien dat dat geen ramp hoeft te zijn.

woonkamer ideeën tv in de hoek

97. TV als onderdeel van collage met lijsten

Vind je het een beetje kaal rondom de TV? Maak er een mooie collage van, door verschillende lijsten rondom de TV op te hangen. Op die manier wordt de TV ook een beetje gecamoufleerd. Leuk!

woonkamer ideeën tv collage lijsten

98. Tennisracket aan de muur

Ben je een echte tennisfanaat? Dan hang je toch gewoon tennisrackets aan de muur op? Geen moderne tennisrackets, vintage tennisrackets zijn natuurlijk veel leuker!

woonkamer ideeën tennisracket muur

99. Kindvriendelijke woonkamer

Deze moderne woonkamer is erg speels ingericht en kindvriendelijk ingericht. Er is een speelhoek gecreëerd met een ronde tafel met opbergruimte voor het speelgoed, er is een grote krijtwand gemaakt, en ook de klimwand is een heel leuk idee.

woonkamer ideeën optrekbar

100. Stoel aan de muur

Deze Scandinavische woonkamer is niet alleen erg stijlvol ingericht. Je vindt er ook hele leuke en originele ideeën. Ze hebben bijvoorbeeld een stoel aan de muur opgehangen, en gebruikt als een soort wandplank. De plant op de stoel maakt het af!

woonkamer ideeën stoel aan muur hangen

101. Stoel aan de muur

We sluiten af met deze mooie woonkamer in een Scandinavisch interieur. Ook in Zweden verven ze de muren weleens anders dan wit of lichtgrijs. Hier hebben ze gekozen voor hele mooie groene muren. De lichte houten vloer, de fluwelen grijze bank en de kleuren van de posters staan er allemaal super leuk bij.

woonkamer ideeën groene muur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply